Kortere if mogelijk?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ervaren C#.NET developer

Functieomschrijving We zijn op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur voor een moderne werkgever in de regio Prinsenbeek. Als programmeur zal je bezig zijn met het ontwikkelen van op maat gemaakte webapplicaties voor verschillende klanten, waarbij je ervoor zorgt dat complexe processen zo goed mogelijk worden ondersteund. Je takenpakket omvat onder andere: Werken met databases en dataopslagoplossingen, implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens, evenals het schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen. Het ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties. Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen. Het schrijven van hoogwaardige en herbruikbare codes.

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

Senior Software developer PHP

Functie Jij als senior PHP ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 developers binnen onze organisatie Jij gaat de brug zijn tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je je taken op voor de dag. Een greep van jouw taken zijn: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden met Security & Privacy Eisen • Minimaal 4

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Applicatieontwikkelaar

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Hybride. Kantoordagen in Utrecht, incidenteel in Apeldoorn Functieomschrijving: De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie. De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

K i p

K i p

09/01/2010 23:39:00
Quote Anchor link
Kan dit korter?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    if ( ( $s == 'a' AND !$b ) OR ( $s == 'b' AND !$b2 ) OR ( $s != 'a' AND $s != 'b' ) )
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door K i p
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 18:05:07
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

09/01/2010 23:55:00
Quote Anchor link
Het kan in ieder geval beter, je bent een quote vergeten:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    if ( ( $s == 'a' AND !$bLid ) OR ( $s == 'b' AND !$bLid2 ) OR ( $s != 'a' AND $s != 'b ) )
?>
 
Vdleije .

vdleije .

09/01/2010 23:55:00
Quote Anchor link
je zou eventueel een waarheidstabel kunnen maken.. en op basis hiervan kijken of het korten kan of niet.
 
Vdleije .

vdleije .

09/01/2010 23:58:00
Quote Anchor link
Yearupie schreef op 09.01.2010 23:55:
Het kan in ieder geval beter, je bent een quote vergeten:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    if ( ( $s == 'a' AND !$bLid ) OR ( $s == 'b' AND !$bLid2 ) OR ( $s != 'a' AND $s != 'b ) )
?>

in dat geval, jij ook!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    if ( ( $s == 'a' AND !$bLid ) OR ( $s == 'b' AND !$bLid2 ) OR ( $s != 'a' AND $s != 'b' ) )
?>
 
K i p

K i p

10/01/2010 12:56:00
Quote Anchor link
wat is een waarheidstabel

ik bedoel eigenlijk meer of het logisch gezien korter kan worden opgeschreven omdat ik nu drie OR's gebruik
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

10/01/2010 13:20:00
Quote Anchor link
Waarschijnlijk niet.

En je kunt beter || gebruiken. OR en AND zijn echt SQL dingen.
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

10/01/2010 13:30:00
Quote Anchor link
Gerben schreef op 10.01.2010 13:20:
Waarschijnlijk niet.

En je kunt beter || gebruiken. OR en AND zijn echt SQL dingen.

Idd,

AND = &&
OR = ||

<=>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    if(($s == 'a' && !$bLid) || ($s == 'b' && !$bLid2) || ($s != 'a' && $s != 'b'))
?>
 
John D

John D

10/01/2010 13:30:00
Quote Anchor link
Werkt OR en AND ook ? of werkt dat slechter of helemaal niet ?
Als het werkt dan bevorderd dat de leesbaarheid boven de cryptische || & tekens
 

10/01/2010 13:33:00
Quote Anchor link
Gerben schreef op 10.01.2010 13:20:
Waarschijnlijk niet.

En je kunt beter || gebruiken. OR en AND zijn echt SQL dingen.

Nee hoor, je kunt gewoon and, or, &&, en || gebruiken. Het heeft te maken met de de volgorde (links en rechts en boven naar beneden). Zie operators.precedence (ja, beetje vaag).
Verder denk ik dat als je een waarheidstabel wilt gebruiken dat je dan de boel om moet zetten naar binair e.d. dus daar wordt het langer van.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Joren de Wit

Joren de Wit

10/01/2010 13:36:00
Quote Anchor link
John schreef op 10.01.2010 13:30:
Werkt OR en AND ook ? of werkt dat slechter of helemaal niet ?
Als het werkt dan bevorderd dat de leesbaarheid boven de cryptische || & tekens
Ben ik het niet mee eens. De || en && operators horen gewoon bij de programmeertaal en iedereen die een klein beetje ervaring heeft, herkent ze direct en weet dus direct wat de code doet.

Hoewel OR en AND zullen werken, is het niet gebruikelijk om dat binnen PHP toe te passen. Het zal eerder onduidelijkheid opleveren dan bovengenoemde methode als je bijvoorbeeld (om welke gekke reden dan ook) zou werken met variabelen $OR en $AND.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if(($OR AND $AND) OR (($OR OR $AND) AND ($AND))
?>

Zomaar een gek voorbeeldje...

ps. @Ooievaar: de werking van AND en OR en respectievelijk && en || is identiek. Daar zit geen verschil tussen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 

10/01/2010 13:49:00
Quote Anchor link
Blanche schreef op 10.01.2010 13:36:
ps. @Ooievaar: de werking van AND en OR en respectievelijk && en || is identiek. Daar zit geen verschil tussen.

Neen!
Er is wel een verschil. Verschil in volgorde. Die pagina waar ik naar toe link zou in het Nederlands iets als 'Operator voorrang' moeten heten.
Het gaat er over om de volgorde van belang. && is belangrijker dan AND. Dus als je && en AND door elkaar gebruikt gaat het erom welke eerder is.
Er is dus wel degelijk een verschil. Met dat verschil kan je er dus ook voor zorgen dat je geen haakjes nodig hebt.
Zie ook deze comment op php.net.
En dit stond dus ook gewoon uitgelegd op operators.precedence.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
John D

John D

10/01/2010 13:50:00
Quote Anchor link
Blanche: Je houdt teveel vast aan "oude waarden" met "horen gewoon bij de programmeertaal". Alle programmeertalen worden meer een meer beschrijvend en helder leesbaar en zelfs OOP. Over een tijdje zijn || en && deprecated. Juist daarom zijn AND en OR nu ook mogelijk in plaats van || &&. Jouw voorbeeld is leuk maar niet triviaal. "Iemand die een klein beetje ervaring heeft weet direct wat || en && betekenen" zeg je maar iemand die die ervaring niet heeft weet wel meteen wat AND en OR betekenen en doen, dus voordeel: leesbaarheid.
 
John D

John D

10/01/2010 13:53:00
Quote Anchor link
Ooievaar schreef op 10.01.2010 13:49:
Blanche schreef op 10.01.2010 13:36:
ps. @Ooievaar: de werking van AND en OR en respectievelijk && en || is identiek. Daar zit geen verschil tussen.

Neen!
Er is wel een verschil. Verschil in volgorde. Die pagina waar ik naar toe link zou in het Nederlands iets als 'Operator voorrang' moeten heten.
Het gaat er over om de volgorde van belang. && is belangrijker dan AND. Dus als je && en AND door elkaar gebruikt gaat het erom welke eerder is.
Er is dus wel degelijk een verschil. Met dat verschil kan je er dus ook voor zorgen dat je geen haakjes nodig hebt.
Zie ook deze comment op php.net.
En dit stond dus ook gewoon uitgelegd op operators.precedence.


Ooievaar: je stelling is onjuist. De precedence is gelijk:
http://www.php.net/manual/en/language.operators.precedence.php
Left associativity means that the expression is evaluated from left to right, right associativity means the opposite.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door John D
 

10/01/2010 13:56:00
Quote Anchor link
John schreef op 10.01.2010 13:50:
Blanche: Je houdt teveel vast aan "oude waarden" met "horen gewoon bij de programmeertaal". Alle programmeertalen worden meer een meer beschrijvend en helder leesbaar en zelfs OOP. Over een tijdje zijn || en && deprecated. Juist daarom zijn AND en OR nu ook mogelijk in plaats van || &&.

Lees mijn bericht. Er is een verschil in voorrang. && gaat boven AND.
John schreef op 10.01.2010 13:53:
Ooievaar schreef op 10.01.2010 13:49:
Blanche schreef op 10.01.2010 13:36:
ps. @Ooievaar: de werking van AND en OR en respectievelijk && en || is identiek. Daar zit geen verschil tussen.

Neen!
Er is wel een verschil. Verschil in volgorde. Die pagina waar ik naar toe link zou in het Nederlands iets als 'Operator voorrang' moeten heten.
Het gaat er over om de volgorde van belang. && is belangrijker dan AND. Dus als je && en AND door elkaar gebruikt gaat het erom welke eerder is.
Er is dus wel degelijk een verschil. Met dat verschil kan je er dus ook voor zorgen dat je geen haakjes nodig hebt.
Zie ook deze comment op php.net.
En dit stond dus ook gewoon uitgelegd op operators.precedence.


Ooievaar: je stelling is onjuist. De precedence is gelijk:
http://www.php.net/manual/en/language.operators.precedence.php

Bekijk even die pagina die je geeft. Lees die uitleg die er boven staat.
En dan de tabel bekijken.
&& staat hoger in de tabel dan AND
&& gaat voor AND.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
John D

John D

10/01/2010 14:01:00
Quote Anchor link
Ik heb niet gezegd dat je het "door elkaar" moet gebruiken en ik raad dat zelfs altijd af!! Dat werkt juist optimaal verwarrend. Je probeert je gelijk te halen op verkeerde argumenten. Ik heb gesteld dat de leesbaarheid beter is wanneer je afstapt van het cryptische gedoe van || && en AND en OR gebruikt. Niet meer en niet minder.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

10/01/2010 14:03:00
Quote Anchor link
@Ooievaar: dat is alleen van belang in de IMO onlogische situatie dat je && en AND door elkaar gebruikt. Waarom zou je dat willen doen?

Je hebt echter wel gelijk en dat geeft mij bovendien nog een extra reden om AND en OR af te raden. Die operators doen niet wat je zou verwachten, zie dit voorbeeld van php.net:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
// The result of the expression (true && false) is assigned to $g
// Acts like: ($g = (true && false))

$g = true && false;

// The constant true is assigned to $h and then false is ignored
// Acts like: (($h = true) and false)

$h = true and false;
?>

Waar je dus zou verwachten dat $h het resultaat van de expressie 'true and false' (dus false) bevat, krijgt $h de waarde true. Als je daar niet op bedacht bent, wordt het leuk debuggen!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
- SanThe -

- SanThe -

10/01/2010 14:06:00
Quote Anchor link
Ieder blijkbaar zijn eigen mening. Ik gebruik altijd OR en AND omdat ik dat veel duidelijker vind. Deze worden ook in diverse programmeertalen gebruikt.
 
John D

John D

10/01/2010 14:09:00
Quote Anchor link
SanThe: Dank and I rest my case!!
 
Joren de Wit

Joren de Wit

10/01/2010 14:17:00
Quote Anchor link
Natuurlijk is ook dit een kwestie van smaak en gebruik van methoden waaraan je gewend bent. Alleen bij het gebruik van AND en OR zul je er dan dus wel voor moeten zorgen dat je bedacht bent op de 'functionaliteit' die ik in mijn vorige post al aangaf. Het werkt niet altijd zoals je zou verwachten!
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
if($res = mysql_query($sql) && $continue) {
  // Wordt uitgevoerd als query gelukt is en $continue TRUE is
}

if($res = mysql_query($sql) AND $continue) {
  // Wordt uitgevoerd als query gelukt is, ongeacht de waarde van $continue!
}
?>

Ik houd het voorlopig gewoon bij || en && :-)
 
John D

John D

10/01/2010 14:25:00
Quote Anchor link
Blanche: je beide voorbeelden zou ik sowieso al nooit gebruiken. Ik vind het nogal gezocht, de $res is overbodig: mysql_query() returns TRUE on success.
Je code moet dus zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if(mysql_query($sql) && $continue) {
}


if(mysql_query($sql) AND $continue) {
}

?>

En die wordt in beide gevallen hetzelfde geevalueerd.
 
- SanThe -

- SanThe -

10/01/2010 14:43:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 10.01.2010 14:06:
Ieder blijkbaar zijn eigen mening. Ik gebruik altijd OR en AND omdat ik dat veel duidelijker vind. Deze worden ook in diverse programmeertalen gebruikt.

Kleine aanvulling: Ik gebruik in situaties die Blanche aangeeft dan ook altijd haakjes om de verschillende prioriteiten aan te geven.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.