krijg pagination niet werkend door verandering url

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

(Lead) PHP Software Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een PHP software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plek in een klein team met 2 andere software developers. Wil jij graag werken met de nieuwste technieken bij een bedrijf waar jij de lead gaat nemen in de verder ontwikkeling en modernisering van een eigen software pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "in-house" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

IT Manager team PaaS

TenneT is hard groeiende om haar ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Lead PaaS die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je wordt de Teammanager (Lead) van een nieuw team binnen de afdeling Basic van Information Technology and Facilities (ITF) van TenneT. Het team heet Platform as a Service. Hier wordt elke dag in een goede sfeer met zijn allen hard gewerkt om vanuit IT

Bekijk vacature »

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

Front-end developer (HTML, CSS, SASS, JavaScript)

Functie Momenteel zijn we voor ons Digital team op zoek naar een (medior) Front-end developer. Samen met je collega’s werk je in een Agile/Scrum omgeving aan de ontwikkeling van onze webapplicaties, websites en andere oplossingen. Je draagt bij aan een sterk ontwikkelproces waarin kwaliteit voorop staat. Hiervoor ben je niet alleen bezig met eigen code maar ook code reviews van andere collega’s. Ben jij graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied en wil je deze toepassen voor diverse projecten? Dan komen wij graag met je in contact! Eisen • HBO werk- en denkniveau • Minimaal 2

Bekijk vacature »
Rob Cnossen

Rob Cnossen

24/01/2014 10:43:03
Quote Anchor link
Hallo,
ik heb een simpele pagination script in mijn foto albums. Het werkt goed wanneer ik de album open en van de pagina links gebruik maakt. De url kan er dan zo uitzien;
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
http://www.robcnossen.nl/view_album.php?album_id=8&page=2
. Geen problemen daar, maar wanneer ik op een foto klik komt er in de url ook de fotonaam erbij en verdwijnt alles wat met pagination te maken heeft, de url kan er dan zo uitzien;
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
http://www.robcnossen.nl/view_album.php?album_id=8&image_id=uploads/8/PICT0181.JPG
.

Mijn code is;
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<div id="sidebarleft">
<?php
    if (empty($images)) {
    echo 'Er zijn geen foto\'s in dit album';
    }
else {
    foreach ($albums as $album) {
    foreach ($images as $image) {
        ?>
<div id="fotoos"><?php
            if ($image["album"] === $album["id"])
    echo'<a href="view_album.php?album_id=', $album["id"],'&image_id=uploads/', $image["album"], '/', $image["img_name"],'"><img src="uploads/thumbs/', $image["album"], '/', $image["img_name"],'" title="" /></a><div id="kruisje"><a href="delete_image.php?image_id=', $image["id"],'">_|</div></a>';    
                    ?>
</div><?php                    
    }          
    }
    }

?>

<div id="pagination">
<?php
    if($lastPage !=1){
?>
        
<div class="volgende">
<?php
if($page != $lastPage){
    $next = $page + 1;
     echo '<a href="'. $_SERVER['REQUEST_URI'].'&page='.$next.'">Volgende</a>';
    
}

?>

</div>
<div class="vorige">
<?php
if($page != 1){
    $prev = $page - 1;
     echo '<a href="'. $_SERVER['REQUEST_URI'].'&page='.$prev.'">Vorige</a>';
}
}

?>

</div>

Ik heb onder andere geprobeerd om met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
if(isset($image['image_id']));
$all_images = 'image_id=uploads/' . $image['album'] . '/'. $image['img_name'];    
?>

Het ontbrekende stuk erin te passen maar dat is denk ik te simpel gedacht.

Hoe kan ik de pagination werkend krijgen met veranderende url's?
Gewijzigd op 24/01/2014 10:45:23 door Rob Cnossen
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 21:57:33
 
Ivo P

Ivo P

24/01/2014 11:03:02
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
 echo '<a href="view_album.php?album_id='. $album["id"].'&page='.
filter_input(INPUT_GET, 'page'. FILTER_VALIDATE_NUMBER_INT) .
'image_id=uploads/'. $image["album"]. '/'. $image["img_name"].
'"><img src="uploads/thumbs/'. $image["album"]. '/'.
 $image["img_name"].'" title="" /></a><div id="kruisje"><a href="delete_image.php?image_id='. $image["id"].'">_|</div></a>';    
                    ?>
Gewijzigd op 24/01/2014 11:04:56 door Ivo P
 
Rob Cnossen

Rob Cnossen

24/01/2014 11:49:22
Quote Anchor link
Dank Ivo, Dit ziet er een stuk beter uit. Waar ik nu tegenaan loop is dat een andere variabele niet meer herkend wordt. Om het uit te leggen is moeilijker dan het te laten zien, dit is een fotoalbum, http://www.robcnossen.nl/view_album.php?album_id=8.
Wanneer er op een foto geklikt wordt komt deze foutmelding in beeld, 'Notice: Undefined variable: image in /data/home/cnos01/domains/robcnossen.nl/public_html/view_album.php on line 319'. Dat is in dit stuk;
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if(isset($image['album'], $image['img_name']));    
        $foto = 'uploads/' . $image['album'] . '/' . $images[0]['img_name'];//dit is lijn 319
        
$standaardwaarde=isset($_GET['image_id']) ? $_GET['image_id'] :$foto;

    echo'<img src="' ,htmlentities($standaardwaarde), '" title="" />'
?>

Ik dacht dat er misschien de filter_input in verwerkt moest worden maar ik krijg deze foutmelding; Fatal error: Can't use function return value in write context in /

Wat moet er hier gebeuren om de foto wel te kunnen laten zien?
 
Ivo P

Ivo P

24/01/2014 12:07:32
Quote Anchor link
ik mis in mijn code een &

mijn regel 4:

'image

moet zijn

'&image
 
Rob Cnossen

Rob Cnossen

24/01/2014 12:32:34
Quote Anchor link
Ah, het kan zo simpel zijn.
Ivo, heel hartelijk dank voor jou hulp.


Toevoeging op 25/01/2014 00:02:29:

Er zijn nog een paar zaken waarvan ik dacht, dat komt wel goed, maar die ik toch niet goed krijg. Ik krijg namelijk een paar foutmeldingen;
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Notice: Use of undefined constant FILTER_VALIDATE_NUMBER_INT - assumed 'FILTER_VALIDATE_NUMBER_INT' in
en
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Warning: filter_input() expects parameter 3 to be long, string given in
. Ik denk dat de paginanummer hierdoor ook niet in de url verschijnt.

Er missen dan ergens haakjes, maar ik zie niet waar, of het betekend iets anders.
de code is;
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
<?php
if(isset($_GET['page'])){
    $page = preg_replace("#[^0-9]#","",$_GET['page']);
}
else{
    $page = 1;
}

$limit = 3;
$lastPage = ceil($count/$limit);

if($page<1){
    $page = 1;
}
elseif($page>$lastPage){
    $page = $lastPage;
}


$offset = ($page-1)*$limit;
$images = array();
    
    $query = $db->prepare("SELECT `image_id`, `image_name`, `album_id`, `timestamp`, `ext` FROM `images` WHERE `album_id`=? ORDER BY `timestamp` DESC LIMIT ?,?");
    
    $query->bindValue(1, $album_id);
    $query->bindParam(2, $offset, PDO::PARAM_INT);
    $query->bindParam(3, $limit, PDO::PARAM_INT);
        
    try{
    $query->execute();
    
    while ($images_row = $query->fetch(PDO::FETCH_ASSOC)) {        
        $images[] = array(
        'id' => $images_row['image_id'],
        'img_name' => $images_row['image_name'],
        'album' => $images_row['album_id'],
        'timestamp' => $images_row['timestamp'],
        'ext' => $images_row['ext']
        );
    }

    //return $images;
}catch(PDOException $e){
die($e->getMessage());
}
}

?>

</div>
<div id="sidebarleft">
<?php
    if (empty($images)) {
    echo 'Er zijn geen foto\'s in dit album';
    }
else {
    foreach ($albums as $album) {
    foreach ($images as $image) {
        ?>
<div id="fotoos"><?php
            if ($image["album"] === $album["id"])
     echo '<a href="view_album.php?album_id='. $album["id"].'&page='.
filter_input(INPUT_GET, 'page', FILTER_VALIDATE_NUMBER_INT) .
'&image_id=uploads/'. $image["album"]. '/'. $image["img_name"].
'"><img src="uploads/thumbs/'. $image["album"]. '/'.
 $image["img_name"].'" title="" /></a><div id="kruisje"><a href="delete_image.php?image_id='. $image["id"].'">_|</div></a>';    
                    ?>
</div><?php                    
    }          
    }
    }

?>

<div id="pagination">
<?php
    if($lastPage !=1){
?>
        
<div class="volgende">
<?php
if($page != $lastPage){
    $next = $page + 1;
     echo '<a href="'. $_SERVER['REQUEST_URI'].'&page='.$next.'">Volgende</a>';
    
}

?>

</div>
<div class="vorige">
<?php
if($page != 1){
    $prev = $page - 1;
     echo '<a href="'. $_SERVER['REQUEST_URI'].'&page='.$prev.'">Vorige</a>';
}
}

?>

</div>

Hoe krijg ik deze foutmeldingen weg?
Gewijzigd op 25/01/2014 00:03:08 door Rob Cnossen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.