laatste klantnummer weergeven uit meerdere tabellen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »

C# .NET Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen software development waar je gaat werken voor een jong en flexibel bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer met ervaring binnen C# .NET die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! In deze functie ga jij je bezighouden met: Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je aan de

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »
Rik Engelen

Rik Engelen

16/07/2010 10:53:16
Quote Anchor link
Ik wil graag het laatste klantnummer buiten de for loop hebben maar kom er niet uit hoe dit doen. Ik haal nu uit alle tabellen de hoogste op maar wil hiervan het hoogste nummer hebben.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
// HAAL AANTAL BEDRIJVEN TABELLEN ID'S OP
$id_bedrijven_categorie = array();
$query_id_bedrijven_categorie = mysql_query("select id from bedrijven_categorieen") or die(mysql_error());
    while ($r = mysql_fetch_assoc($query_id_bedrijven_categorie))
            {
                $id_bedrijven_categorie[] = $r['id'];
            }
        
// Tel hoeveel records er zijn
$id_bedrijven_categorie_aantal = count($id_bedrijven_categorie);
$id_bedrijven_categorie_aantal = $id_bedrijven_categorie_aantal - 1;
 
for ($i = 0; $i <= $id_bedrijven_categorie_aantal; $i++)
    {              
        $query_select = mysql_query("select max(klantnummer) as hoogste_klantnummer, max(id) as hoogste_id from bedrijven_".$id_bedrijven_categorie[$i]." limit 1") or die(mysql_error());
        
           while ($r = mysql_fetch_assoc($query_select))
                        {
                              $hoogste_klantnummer = $r['hoogste_klantnummer'];
                            $hoogste_id = $r['hoogste_id'];
                        }    
    }
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 07:47:46
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

16/07/2010 11:06:58
Quote Anchor link
select id from jouTabel desc limit 0,1
 
Rik Engelen

Rik Engelen

16/07/2010 11:10:53
Quote Anchor link
Dit werkt volgens mij niet ik loop nu namelijk meerdere tabellen en als ik dan echo in de loop zie ik van elke tabel het hoogste getal.
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

16/07/2010 11:15:15
Quote Anchor link
Rik Engelen op 16/07/2010 11:10:53:
Dit werkt volgens mij niet ik loop nu namelijk meerdere tabellen en als ik dan echo in de loop zie ik van elke tabel het hoogste getal.


Deze query voer je dan ook uit na de loop.

EDIT:

if($id_bedrijven_categorie_aantal == $i)
{
$r['hoogste_id'];
}
Gewijzigd op 16/07/2010 11:16:49 door wesley Overdijk
 
Rik Engelen

Rik Engelen

16/07/2010 11:23:10
Quote Anchor link
Hmmm snap het even niet meer ben nog een beginner.

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'DESC limit 0,1' at line 1
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

16/07/2010 11:24:53
Quote Anchor link
Een beginner, uuuh oke... google? Is een geweldige tool die de niet-beginners gebruiken om informatie te winnen. www.google.nl. je hoeft alleen maar in te tikken wat je zoekt. Bijvoorbeeld 'get the last id of a table'

http://www.google.com/search?client=ubuntu&channel=fs&q=get+the+last+id+of+a+table&ie=utf-8&oe=utf-8
 
Rik Engelen

Rik Engelen

16/07/2010 11:26:55
Quote Anchor link
weet ik maar kon het niet vinden.
maar het gaat niet om de laatste id maar ik ga in alle tabellen kijken naar het hoogste klantnummer ik wil dan van alle tabellen een kleine 159 het laatst gebruikte klantnummer weten. de functie get last id ken ik wel maar dat wil ik niet hebben zie mijn eerste bericht.
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

16/07/2010 11:34:27
Quote Anchor link
gah... dan een simpele if current < highest, highest = current. aan het einde heb je de hoogste in current.
 
Rik Engelen

Rik Engelen

16/07/2010 11:41:25
Quote Anchor link
okeej maar waar zet ik dat dan in mijn code ?

-- bericht samengevoegd, laatste was om 16/07/2010 11:45:11 --

dit stukje is het toch waar ik dat moet doen:

for ($i = 0; $i <= $id_bedrijven_categorie_aantal; $i++)
{
$query_select = mysql_query("select max(klantnummer) as hoogste_klantnummer, max(id) as hoogste_id from bedrijven_".$id_bedrijven_categorie[$i]." limit 1") or die(mysql_error());
while ($r = mysql_fetch_assoc($query_select))
{
$hoogste_klantnummer = $r['hoogste_klantnummer'];
$hoogste_id = $r['hoogste_id'];
}

if ($hoogste_klantnummer < $hoogste_klantnummer)
{
$hoogste_klantnummer_totaal = $hoogste_klantnummer;
}
}

$klantnummer = $hoogste_klantnummer_totaal+1;
$klantid = $hoogste_id_totaal+1;

Binnen de 24 uur geen nieuwe post plaatsen, graag uw huidige post wijzigen (niet bumpen).[/modedit]
Gewijzigd op 16/07/2010 15:32:40 door Tom Beuckelaere
 

16/07/2010 11:45:39
Quote Anchor link
Je moet een id (met dus auto increment) alleen gebruiken voor een unieke waarde. Je kunt er verder niks aan afleiden.
Dat het toevallig steeds met 1 opgehoogd wordt betekend dus niet dat het een rij wordt van 1,2,3,4,5. Als je een rij verwijderd, dan blijft de database wel doortellen. Ook is het bijvoorbeeld zo dat bij postgresql letters worden gebruikt.
 
Rik Engelen

Rik Engelen

16/07/2010 11:48:38
Quote Anchor link
snap ik maar op id en klantnr zit geen auto increment omdat ik een klant steeds in een andere tabel wil hebben.
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

16/07/2010 11:50:35
Quote Anchor link
Rik Engelen op 16/07/2010 11:48:38:
snap ik maar op id en klantnr zit geen auto increment omdat ik een klant steeds in een andere tabel wil hebben.


You're doing it wrong. Ik zou je taktiek eens aanpassen.
 
Rik Engelen

Rik Engelen

16/07/2010 11:52:58
Quote Anchor link
dat is helaas niet mogelijk gezien de opbouw van de website die er achter hangt met de database opbouw.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

16/07/2010 13:18:35
Quote Anchor link
Zet alle klantnummers die je uit de verschillende tabellen selecteert in een array en gebruik de PHP functie max() om de hoogste waarde te vinden...
 
Rik Engelen

Rik Engelen

16/07/2010 14:07:08
Quote Anchor link
Ga ik doen
 
Rik Engelen

Rik Engelen

16/07/2010 14:09:56
Quote Anchor link
super tnx man

Graag niet bumpen; twee berichten van jezelf na elkaar binnen 24 uur plaatsen. Heb je een toevoeging aan je vorige bericht, gebruik dan het 'wijzigen' icoontje.[/modedit]
Gewijzigd op 16/07/2010 14:20:11 door Joren de Wit
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.