Laatste tekens verwijderen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »
Ronny -

Ronny -

24/10/2012 15:52:15
Quote Anchor link
Beste PHP-hulpers,

Voor een project wil ik de laatste 4 tekens van iets dat ik uit de database haal verwijderen. Hierbij gaat het om titels voor foto's (.jpg verwijderen).

Ik had dit al toegepast op de huidige pagina:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php $page = $_SERVER["PHP_SELF"];
function
deleteChars($page) {
    return substr($page, 1, -4);
}

$pageNaam = deleteChars($page); ?>


En dit werkt prima, echter als ik het probeer op iets uit de database heeft die er meer moeite mee.
Ik probeerde de volgende dingen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php $titel = "SELECT titel FROM fotos";
function
deleteChars2($titel) {
    return substr($titel, 0, -4);
}

$titelNieuw = deleteChars2($titel); ?>


&

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php $titel = $c_row["titel"];
function
deleteChars($titel) {
    return substr($titel, 1, -4);
}

$titelNieuw = deleteChars($titel); ?>


Echter blijk geen van beide te werken.
Iemand hier tips, suggesties of een oplossing voor?
Gewijzigd op 24/10/2012 15:53:13 door Ronny -
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 05:25:01
 
- SanThe -

- SanThe -

24/10/2012 15:58:04
Quote Anchor link
Welke wil je nou?
return substr($titel, 0, -4);
return substr($titel, 1, -4);

$titelNieuw = deleteChars(trim($c_row["titel"]));
 
Ronny -

Ronny -

24/10/2012 16:09:47
Quote Anchor link
Excuses, bij de laatste moest het ook een 0 zijn.
Heb het nu geprobeerd op verschillende manier met de trim functie die jij postte.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$titel
= trim($c_row["titel"]);
function
deleteChars($titel) {
    return substr(trim($c_row["titel"]), 0, -4);
}
// line 15
$titelNieuw = deleteChars(trim($c_row["titel"]));
?>


&

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$titel
= "SELECT titel FROM fotos";
function
deleteChars($titel) {
    return substr($titel, 0, -4);
}
// line 15
$titelNieuw = deleteChars(trim($c_row["titel"]));
?>


Hieribj crasht mijn pagina echter volledig met de volgende error:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php Fatal error: Cannot redeclare deleteChars() (previously declared in /public/sites/*/include/add.php:7) in /public/sites/*/include/add.php on line 15 ?>
Gewijzigd op 24/10/2012 16:10:00 door Ronny -
 
- SanThe -

- SanThe -

24/10/2012 16:13:43
Quote Anchor link
Cannot redeclare deleteChars()

Je kan een function slechts één keer declareren.
Aanroepen echter mag vaker.
 
Rick van Riel

Rick van Riel

24/10/2012 16:16:57
Quote Anchor link
Maar je wil dus een extentie van een plaatje afhalen? Als de extentie .jpg is is deze 4 karakters maar als het een .jpeg is zijn het 5 karakters hoe wil je dit dan aanpakken?
 
Michel Falke

Michel Falke

24/10/2012 16:20:24
Quote Anchor link
Zie bovenstaande reactie. Ik was net wat te laat met het posten.

Daarnaast las ik dat het probleem optreed bij het gene dat uit de database komt. Wat je met de functie doet is elke keer de laatste 4 karakters strippen.
Bijvoorbeeld:
Langetitel.jpg > Langetitel > Langet etc

Ik zou hier kiezen voor een andere wijze van het strippen van karakters.
Bijvoorbeeld het gebruik van explode met als delimiter een .
Gewijzigd op 24/10/2012 16:21:13 door Michel Falke
 
Rick van Riel

Rick van Riel

24/10/2012 16:26:31
Quote Anchor link
Maar Michel als je een image hebt met de naam image.test.jpg dan haal je nog steedts niet het juiste eraf.
Als je een axtentie will strippen raad ik je het volgende aan.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$imageExploded
= explode('.', $titel);
$imageName     = implode('.', array_slice($imageExploded , 0, -1));
?>


Je krijgt nu de naam van de image terug ook al bevat deze meerdere punten.
 
- SanThe -

- SanThe -

24/10/2012 16:32:32
Quote Anchor link
Rick van Riel op 24/10/2012 16:26:31:
Je krijgt nu de naam van de image terug ook al bevat deze meerdere punten.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$titel
= 'image.test.jpg';
$imageExploded = explode('.', $titel);
$imageName     = implode('.', array_slice($imageExploded , 0, -1));
echo $imageName;
?>


Geeft image.test


Sorry, beetje overbodige post.
Gewijzigd op 24/10/2012 16:38:52 door - SanThe -
 
Michel Falke

Michel Falke

24/10/2012 16:36:03
Quote Anchor link
In het geval dat je de laatste wilt strippen heb je wel 100 manieren om dit met een explode te doen. Omslachtig en snel. Ik zou het op de volgende manier doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$image
= explode('.', $titel);
$extension = array_pop($image );
$imageTitle = implode('.', $extension);
?>



Dit is puur omdat ik van overzicht hou en stapsgewijs wil zien wat er gaande is.
Gewijzigd op 24/10/2012 16:37:05 door Michel Falke
 
Ronny -

Ronny -

24/10/2012 17:55:31
Quote Anchor link
Hartstikke bedankt voor jullie reacties!
Het is me nu gelukt met de volgende code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$titel
= $c_row["titel"];
$imageExploded = explode('.', $titel);
$imageName     = implode('.', array_slice($imageExploded , 0, -1));
?>


Ik heb dit getest met .jpeg .png & .jpg bestanden.
Werkte allemaal, bedankt! :)
 
Wouter J

Wouter J

24/10/2012 19:10:25
Quote Anchor link
Jammer dat ook dit is dubbelgepost op een ander forum...
http://www.html-site.nl/forum/11_28705_0.html
 
Ronny -

Ronny -

24/10/2012 20:14:37
Quote Anchor link
Maakt dat veel uit dan?
Bedoel naar mijn idee maakt dat niet uit, jullie hebben er geen last van en ik leer er meer mee. Heb er geen verkeerde bedoelingen mee hoor..
 
Jaron T

Jaron T

24/10/2012 20:39:40
Quote Anchor link
end(explode(".", $string)); veel efficiënter en korter maar beetje lelijk zonder checks
Gewijzigd op 24/10/2012 20:40:11 door Jaron T
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

24/10/2012 21:18:47
Quote Anchor link
Ronny - op 24/10/2012 20:14:37:
Maakt dat veel uit dan?
Bedoel naar mijn idee maakt dat niet uit, jullie hebben er geen last van en ik leer er meer mee. Heb er geen verkeerde bedoelingen mee hoor..

Hoe zou jij het vinden als ik jou iets vraag te doen en, zonder het jou te vertellen, ook aan bv. 10 anderen. Dan ben jij druk voor mij, terwijl het misschien niet nodig is. Hoe zou jij dat vinden?

Algemeen: het maakt in zoverre iets uit dat mensen hier mogelijk een hele uitgebreide reactie neer zetten, terwijl die ergens anders misschien ook al staat. Of dat er op een ander forum meer/andere informatie staat, die relevant blijkt voor de oplossing. Het zou ook niet de 1e keer zijn dat iemand op tig fora zijn/haar vraag plaatst en geen terugkoppeling geeft als een oplossing is gevonden.

Dat je op meerdere plaatsen een vraag stelt, is op zich niet zo erg. Maar wees daarin open en vermeld dat. Kunnen wij ook kijken of het antwoord al is gegeven/meer info bekend is.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.