Laatste tekens verwijderen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

Senior Full Stack developer

Bedrijfsomschrijving tbd Functieomschrijving Full Stack Java Development bij Randstad Groep Nederland (HQ) Er is een vacature in het Corporate Client Solutions (CCS) team. Dit team is met een ander team net begonnen aan het project ‘Grip op Inhuur’. Het doel van dit project is de tevredenheid van onze leveranciers te verhogen en de efficiëntie van onze administratie te verbeteren. Onderdeel daarvan is een ‘Mijn-omgeving’ voor ZZP’ers en leveranciers. Naast dit nieuwe project werkt het team ook aan het onderhoud en verbeteren van een digitaal vacature management systeem waarmee dagelijks vele vacatures worden voorzien. Het team ontwikkelt zo veel mogelijk zelf

Bekijk vacature »

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »
Ronny -

Ronny -

24/10/2012 15:52:15
Quote Anchor link
Beste PHP-hulpers,

Voor een project wil ik de laatste 4 tekens van iets dat ik uit de database haal verwijderen. Hierbij gaat het om titels voor foto's (.jpg verwijderen).

Ik had dit al toegepast op de huidige pagina:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php $page = $_SERVER["PHP_SELF"];
function
deleteChars($page) {
    return substr($page, 1, -4);
}

$pageNaam = deleteChars($page); ?>


En dit werkt prima, echter als ik het probeer op iets uit de database heeft die er meer moeite mee.
Ik probeerde de volgende dingen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php $titel = "SELECT titel FROM fotos";
function
deleteChars2($titel) {
    return substr($titel, 0, -4);
}

$titelNieuw = deleteChars2($titel); ?>


&

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php $titel = $c_row["titel"];
function
deleteChars($titel) {
    return substr($titel, 1, -4);
}

$titelNieuw = deleteChars($titel); ?>


Echter blijk geen van beide te werken.
Iemand hier tips, suggesties of een oplossing voor?
Gewijzigd op 24/10/2012 15:53:13 door Ronny -
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 23:13:25
 
- SanThe -

- SanThe -

24/10/2012 15:58:04
Quote Anchor link
Welke wil je nou?
return substr($titel, 0, -4);
return substr($titel, 1, -4);

$titelNieuw = deleteChars(trim($c_row["titel"]));
 
Ronny -

Ronny -

24/10/2012 16:09:47
Quote Anchor link
Excuses, bij de laatste moest het ook een 0 zijn.
Heb het nu geprobeerd op verschillende manier met de trim functie die jij postte.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$titel
= trim($c_row["titel"]);
function
deleteChars($titel) {
    return substr(trim($c_row["titel"]), 0, -4);
}
// line 15
$titelNieuw = deleteChars(trim($c_row["titel"]));
?>


&

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$titel
= "SELECT titel FROM fotos";
function
deleteChars($titel) {
    return substr($titel, 0, -4);
}
// line 15
$titelNieuw = deleteChars(trim($c_row["titel"]));
?>


Hieribj crasht mijn pagina echter volledig met de volgende error:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php Fatal error: Cannot redeclare deleteChars() (previously declared in /public/sites/*/include/add.php:7) in /public/sites/*/include/add.php on line 15 ?>
Gewijzigd op 24/10/2012 16:10:00 door Ronny -
 
- SanThe -

- SanThe -

24/10/2012 16:13:43
Quote Anchor link
Cannot redeclare deleteChars()

Je kan een function slechts één keer declareren.
Aanroepen echter mag vaker.
 
Rick van Riel

Rick van Riel

24/10/2012 16:16:57
Quote Anchor link
Maar je wil dus een extentie van een plaatje afhalen? Als de extentie .jpg is is deze 4 karakters maar als het een .jpeg is zijn het 5 karakters hoe wil je dit dan aanpakken?
 
Michel Falke

Michel Falke

24/10/2012 16:20:24
Quote Anchor link
Zie bovenstaande reactie. Ik was net wat te laat met het posten.

Daarnaast las ik dat het probleem optreed bij het gene dat uit de database komt. Wat je met de functie doet is elke keer de laatste 4 karakters strippen.
Bijvoorbeeld:
Langetitel.jpg > Langetitel > Langet etc

Ik zou hier kiezen voor een andere wijze van het strippen van karakters.
Bijvoorbeeld het gebruik van explode met als delimiter een .
Gewijzigd op 24/10/2012 16:21:13 door Michel Falke
 
Rick van Riel

Rick van Riel

24/10/2012 16:26:31
Quote Anchor link
Maar Michel als je een image hebt met de naam image.test.jpg dan haal je nog steedts niet het juiste eraf.
Als je een axtentie will strippen raad ik je het volgende aan.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$imageExploded
= explode('.', $titel);
$imageName     = implode('.', array_slice($imageExploded , 0, -1));
?>


Je krijgt nu de naam van de image terug ook al bevat deze meerdere punten.
 
- SanThe -

- SanThe -

24/10/2012 16:32:32
Quote Anchor link
Rick van Riel op 24/10/2012 16:26:31:
Je krijgt nu de naam van de image terug ook al bevat deze meerdere punten.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$titel
= 'image.test.jpg';
$imageExploded = explode('.', $titel);
$imageName     = implode('.', array_slice($imageExploded , 0, -1));
echo $imageName;
?>


Geeft image.test


Sorry, beetje overbodige post.
Gewijzigd op 24/10/2012 16:38:52 door - SanThe -
 
Michel Falke

Michel Falke

24/10/2012 16:36:03
Quote Anchor link
In het geval dat je de laatste wilt strippen heb je wel 100 manieren om dit met een explode te doen. Omslachtig en snel. Ik zou het op de volgende manier doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$image
= explode('.', $titel);
$extension = array_pop($image );
$imageTitle = implode('.', $extension);
?>



Dit is puur omdat ik van overzicht hou en stapsgewijs wil zien wat er gaande is.
Gewijzigd op 24/10/2012 16:37:05 door Michel Falke
 
Ronny -

Ronny -

24/10/2012 17:55:31
Quote Anchor link
Hartstikke bedankt voor jullie reacties!
Het is me nu gelukt met de volgende code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$titel
= $c_row["titel"];
$imageExploded = explode('.', $titel);
$imageName     = implode('.', array_slice($imageExploded , 0, -1));
?>


Ik heb dit getest met .jpeg .png & .jpg bestanden.
Werkte allemaal, bedankt! :)
 
Wouter J

Wouter J

24/10/2012 19:10:25
Quote Anchor link
Jammer dat ook dit is dubbelgepost op een ander forum...
http://www.html-site.nl/forum/11_28705_0.html
 
Ronny -

Ronny -

24/10/2012 20:14:37
Quote Anchor link
Maakt dat veel uit dan?
Bedoel naar mijn idee maakt dat niet uit, jullie hebben er geen last van en ik leer er meer mee. Heb er geen verkeerde bedoelingen mee hoor..
 
Jaron T

Jaron T

24/10/2012 20:39:40
Quote Anchor link
end(explode(".", $string)); veel efficiënter en korter maar beetje lelijk zonder checks
Gewijzigd op 24/10/2012 20:40:11 door Jaron T
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

24/10/2012 21:18:47
Quote Anchor link
Ronny - op 24/10/2012 20:14:37:
Maakt dat veel uit dan?
Bedoel naar mijn idee maakt dat niet uit, jullie hebben er geen last van en ik leer er meer mee. Heb er geen verkeerde bedoelingen mee hoor..

Hoe zou jij het vinden als ik jou iets vraag te doen en, zonder het jou te vertellen, ook aan bv. 10 anderen. Dan ben jij druk voor mij, terwijl het misschien niet nodig is. Hoe zou jij dat vinden?

Algemeen: het maakt in zoverre iets uit dat mensen hier mogelijk een hele uitgebreide reactie neer zetten, terwijl die ergens anders misschien ook al staat. Of dat er op een ander forum meer/andere informatie staat, die relevant blijkt voor de oplossing. Het zou ook niet de 1e keer zijn dat iemand op tig fora zijn/haar vraag plaatst en geen terugkoppeling geeft als een oplossing is gevonden.

Dat je op meerdere plaatsen een vraag stelt, is op zich niet zo erg. Maar wees daarin open en vermeld dat. Kunnen wij ook kijken of het antwoord al is gegeven/meer info bekend is.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.