Lastige (sub)query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer start jij in een development team met twee ervaren software ontwikkelaars. Jouw persoonlijke ontwikkeling is voor ons erg belangrijk en jij gaat dan ook meelopen met onze Senior .NET ontwikkelaar die jou met zijn kennis en ervaring een goede begeleiding kan aanbieden. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

SAP ABAP Developer

Dit ga je doen Software ontwikkeling met behulp van o.a. ABAP, Sapscript en Smartforms Maatwerk development op SAP ECC 6.0, in de toekomst S/4 HANA Samenwerken met Business Analisten die functioneel en technisch ontwerpen aanleveren Testen van opgeleverde software Bugfixing Ondersteuning van eindgebruikers Hier ga je werken Onze klant, een internationaal gevestigd productiebedrijf dat mensen blij maakt, is ter versterking op zoek naar een ABAP Developer voor hun SAP team. Het team van 4 mensen verzorgt de ontwikkeling van maatwerk voor de SAP omgeving waar wordt gewerkt met modules SD, FI/CO, PM en MM. Momenteel draait het bedrijf op SAP

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »
Gijs Marien

Gijs Marien

08/10/2020 19:10:54
Quote Anchor link
Hallo allemaal,
Ik ben bezig met een school rooster database, bestaande uit meerdere tabellen, maar de focus ligt bij mijn vraag op twee tabellen hiervan. Ik wil graag dat de uitkomst van mijn query alle lege lokalen weergeeft op een bepaald lesuur.
In de eerste tabel, tabel1, staan de lesuren, maandag het eerste als ma1, woensdag 7e als wo7, enzovoort. Ook staat er een key in voor elk lesuur.
In de tweede tabel, tabel2, staan de lessen. Hierin staat lokaal, docent, vak, lesuur, groep, en les id.
Zelf kwam ik niet verder dan een lijst krijgen van alle lokalen (select lokaal from tabel2 group by lokaal order by lokaal). Hoe pas ik deze query aan (subquery??) zodat de output alle lege lokalen op een bepaald lesuur zijn?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 01:58:57
 
Jan R

Jan R

08/10/2020 19:33:07
Quote Anchor link
Iets meer info zal nodig zijn denk ik.
vb: Hoe is lesuur opgebouwd.
eventueel een volledige structuur van beide tabellen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
show create table tablename


Jan
 
Gijs Marien

Gijs Marien

08/10/2020 19:48:35
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
CREATE TABLE `lessen` (
 `id_lessen` int(4) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
 `groep` varchar(6) DEFAULT NULL,
 `lesuur` varchar(3) DEFAULT NULL,
 `vak` varchar(3) DEFAULT NULL,
 `docent` varchar(3) DEFAULT NULL,
 `lokaal` varchar(3) DEFAULT NULL,
 PRIMARY KEY (`id_lessen`)
) ENGINE=MyISAM AUTO_INCREMENT=1581 DEFAULT CHARSET=latin



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
CREATE TABLE `lesuurnr` (
 `lesuurnr` int(3) NOT NULL,
 `lesuur` varchar(3) NOT NULL,
 PRIMARY KEY (`lesuurnr`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

08/10/2020 20:48:32
Quote Anchor link
Ik zou ook een lokalen-tabel verwachten? Indien een lokaal altijd beschikbaar is dan kun je dit nooit afleiden uit bovenstaande tabellen, daar het alleen bezette tijden/locaties betreft en dat lokaal zal daar dan dus nooit in voorkomen.

In een "lege lokalen query" zouden de (alle aanwezige) lokalen een goed uitgangspunt vormen denk ik. Je hebt die informatie namelijk nodig om de "ruimte van beschikbare lokalen op te spannen".
 
Gijs Marien

Gijs Marien

08/10/2020 21:21:12
Quote Anchor link
Nope die is er geen, de andere twee tabellen zijn gegevens over de klas en over leerlingen. Het is niet de eerste keer dat deze opdracht gegeven is, dus het zou te doen moeten zijn met een (sub)query. Misschien trouwens met een beetje php? Ik heb namelijk echt geen idee ik loop helemaal vast
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/10/2020 21:30:13
Quote Anchor link
Ik denk dat een lokalen-tabel zeker niet mag ontbreken. Wat is er mis mee op die op te zetten?
 
Gijs Marien

Gijs Marien

08/10/2020 22:15:18
Quote Anchor link
Dat gaat tegen de opdracht in.. Dat is dus het lastige. Maar anders bedoel je dus een tabel met alleen alle lokalen en een id voor de lokalen?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

08/10/2020 22:59:19
Quote Anchor link
Lijkt mij handig, je kunt dan namelijk een soort van (denkbeeldige) matrix maken met op de ene as de lokalen en op de andere as de lesuurnummers die je vervolgens loslaat op de lessen. De "gaten" in deze matrix vormen dan de lokalen die op een bepaald tijdstip beschikbaar zijn.
 
Ivo P

Ivo P

09/10/2020 10:43:32
Quote Anchor link
je hebt vrij zeker een lokalen-tabel nodig.

Je zou uit de tabel Lessen weliswaar alle lokalen kunnen opzoeken, maar stel in lokaal 99 is nooit les.
Dan staat dat lokaal niet in Lessen, en zou je die dus ook niet als "vrij" kunnen vinden.

Dat betekent ook dat je aan het begin van het jaar (nog geen lessen in je rooster) sowieso geen enkel vrij lokaal gaat vinden.


Ik zou in Lessen trouwens ook geen kolom Lesuur varchar(3) verwachten, maar een Lesuurnr int()

net als voor lokaal, docent etc.
Gewijzigd op 09/10/2020 10:44:33 door Ivo P
 
Ad Fundum

Ad Fundum

09/10/2020 16:17:36
Quote Anchor link
Dus `lessen` koppelt lesinformatie met de les-uren in de tabel `lesuurnr` via de gedeelde kolommen `lessen`.`lesuur` en `lesuurnr`.`lesuur`. En je wilt een lijstje hebben van alle rijen in `lesuurnr` die nog niet gekoppeld zijn, ofwel die nog vrij zijn.

Dan zou de volgende query voldoende moeten zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
SELECT
  `lesuurnr`.`lesuurnr`,
  `lesuurnr`.`lesuur`
FROM `lesuurnr`
WHERE `lesuurnr`.`lesuur` NOT IN (
  SELECT `lessen`.`lesuur`
  FROM `lessen`);
Gewijzigd op 09/10/2020 16:18:03 door Ad Fundum
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

09/10/2020 23:53:40
Quote Anchor link
Of je maakt van de lesuren en lokalen een cartesisch product (CROSS JOIN) en vergelijkt dit dan met lesuren.
Hiervoor heb je dan een lokalen-tabel nodig, maar die is sowieso zinnig om te hebben zoals @Ivo en ik al aangaven.

Structuur
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
CREATE TABLE locations (
loc_id INT(10) UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY,
loc_description  VARCHAR(255) NOT NULL
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8;

CREATE TABLE timeslots (
tsl_id INT(10) UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY,
tsl_description  VARCHAR(255) NOT NULL
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8;

CREATE TABLE lessons (
les_tsl_id INT(10) UNSIGNED NOT NULL,
les_loc_id INT(10) UNSIGNED NOT NULL,
les_description VARCHAR(255) NOT NULL
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8;

ALTER TABLE lessons ADD CONSTRAINT id_lessons PRIMARY KEY (les_tsl_id, les_loc_id);
ALTER TABLE lessons ADD FOREIGN KEY (les_tsl_id) REFERENCES timeslots(tsl_id);
ALTER TABLE lessons ADD FOREIGN KEY (les_loc_id) REFERENCES locations(loc_id);


Data
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
INSERT INTO locations (loc_description) VALUES ('lokaal A'), ('lokaal B'), ('lokaal C');
INSERT INTO timeslots (tsl_description) VALUES ('ma1'), ('ma2'), ('ma3');
INSERT INTO lessons (les_tsl_id, les_loc_id, les_description) VALUES (1,1,'Frans'), (2,1,'Nederlands'), (2,2,'Duits'), (3,3,'Engels');


Query
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
SELECT t.tsl_description, l.loc_description
FROM locations l
CROSS JOIN timeslots t
WHERE NOT EXISTS (
    SELECT 1
    FROM lessons
    WHERE les_tsl_id = t.tsl_id
    AND les_loc_id = l.loc_id
);


Levert
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
+-----------------+-----------------+
| tsl_description | loc_description |
+-----------------+-----------------+
| ma1             | lokaal B        |
| ma1             | lokaal C        |
| ma2             | lokaal C        |
| ma3             | lokaal A        |
| ma3             | lokaal B        |
+-----------------+-----------------+


Of als je dit voor de leesbaarheid wilt groeperen op lokaal
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
SELECT l.loc_description AS locatie, GROUP_CONCAT(t.tsl_description) AS vrij
FROM locations l
CROSS JOIN timeslots t
WHERE NOT EXISTS (
    SELECT 1
    FROM lessons
    WHERE les_tsl_id = t.tsl_id
    AND les_loc_id = l.loc_id
)
GROUP BY l.loc_id;


Levert
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
+----------+---------+
| locatie  | vrij    |
+----------+---------+
| lokaal A | ma3     |
| lokaal B | ma1,ma3 |
| lokaal C | ma1,ma2 |
+----------+---------+
 
Ad Fundum

Ad Fundum

10/10/2020 08:12:13
Quote Anchor link
Voor de performance zou dat idd. beter zijn, maar volgens de topicstarter valt dat buiten de opdracht, en met zo'n 1500 rijen maakt het eigenlijk ook niet uit.
Zonder kennis van SQL zou hij het nog sneller kunnen doen in Excel..

Kleine opmerking over VARCHAR.
In MySQL kan je tot VARCHAR(65535) gaan, de limiet van 255 is historisch en dient verder geen praktisch nut. Zo zullen er geen klaslokalen zijn met namen van 4 volle regels. Omdat er geen index op de namen hoeft zou je evenwel TEXT als datatype kunnen gebruiken, zonder vooraf opgegeven limiet.

Voor zover ik weet kan VARCHAR in combinatie met MyISAM (voor MySQL versie 8) en met tijdelijke in-memory tabellen met de MEMORY engine sneller werken dan TEXT, omdat data dan in-row wordt opgeslagen wat I/O zou schelen. Maar ik heb dat nooit uitgezocht.

Toen ik eenmaal om was naar Postgres heb ik over dat soort technisch geneuzel niet meer na hoeven denken, daar is TEXT en VARCHAR exact hetzelfde op technisch niveau. Dus ik heb alles maar meteen TEXT gemaakt, en hoefde ik ook geen foutmeldingen in PHP te bedenken voor als er een keer een waarde van <input type=text> binnenkomt die langer is dan 255 tekens.
Gewijzigd op 10/10/2020 08:52:20 door Ad Fundum
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

10/10/2020 16:38:19
Quote Anchor link
Het zijn slechts mockuptabellen voor een eenvoudige test. Het type + lengte van de tekstkolommen doen er niet toe voor dit voorbeeld. Kies hiervoor wat het beste werkt.

Over het "valt buiten de opdracht": ik weet niet in welke hoedanigheid @Gijs aan deze tabellen/database werkt, maar een eerste stap in zo'n (bestaand?) systeem zou toch op zijn minst een stukje verkenning moeten zijn. Als je dan constateert dat er gewoon data ontbreekt voor het op een fatsoenlijke manier opvragen van de juiste informatie dan zou je dat simpelweg moeten terugkoppelen.

Tenzij hier andere ideeën over zijn, of dat het simpelweg niet kan? "Gaat tegen de opdracht in" is niet hetzelfde als "kan niet aangepast worden". Een locatie-tabel zou anders nogal handig zijn.

De database is op dit moment (gezien de nieuwe informatievraag) niet (langer) zo ver uitgenormaliseerd dat je hier lekker mee kunt werken. Een database zou zo ontworpen moeten zijn dat je hier ook weer makkelijk informatie uit kunt halen, als dit niet aan de orde is dan schort er iets aan het ontwerp, of het voldoet niet langer aan de nieuwe informatievraag.

Sidenote: docenten en vakken lijken ook niet te verwijzen naar aparte tabellen, zou misschien ook handig kunnen zijn om op den duur roosters uit te kunnen draaien voor zowel leerlingen alsook docenten?

Je zou zelfs kunnen stellen dat enige bestaande halsstarrigheid om dingen te veranderen -want zo klinkt het in mijn oren- nu misschien de voornaamste reden is dat de schoen knelt op het moment dat je meer/andere informatie uit zo'n systeem wilt opvragen... Als er verder geen concrete belemmering is, pas het gewoon aan en bouw de database verder uit?

Misschien is het ook handig dat de topicstarter aan kan geven waarom het aanpassen een probleem is?

En om antwoord te geven op de oorspronkelijke vraag (alle lege lokalen op een bepaald lesuur) zou je in mijn opzet de laatste query kunnen aanpassen tot
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
SELECT t.tsl_description AS lesuur, GROUP_CONCAT(l.loc_description) AS beschikbaar
FROM locations l
CROSS JOIN timeslots t
WHERE NOT EXISTS (
    SELECT 1
    FROM lessons
    WHERE les_tsl_id = t.tsl_id
    AND les_loc_id = l.loc_id
)
GROUP BY t.tsl_id


Dit levert
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
+-----------+-------------------+
| lesuur    | beschikbaar       |
+-----------+-------------------+
| ma1       | lokaal B,lokaal C |
| ma2       | lokaal C          |
| ma3       | lokaal A,lokaal B |
+-----------+-------------------+
Gewijzigd op 10/10/2020 16:41:23 door Thomas van den Heuvel
 
Ad Fundum

Ad Fundum

12/10/2020 09:32:30
Quote Anchor link
Ik zou niet durven stellen dat informatie ontbreekt.. waarschijnlijk staan in zo'n VARCHAR(3) veld de initialen van de leerkracht, afkortingen van vakken etc. waardoor iedereen op die school weet wat er wordt bedoeld. En de vragensteller had het er over dat er nog meer tabellen waren.
Verder zou ik denken dat we genoeg aandacht hebben besteed aan een huiswerkopdracht.

Als iemand het tot werk zou willen verheffen heeft die meer aan een goed boek. Ik zou "Databases modelleren, bouwen en gebruiken" van Hofstede aan willen bevelen, maar die wordt niet meer (nieuw) verkocht.
Gewijzigd op 12/10/2020 09:33:41 door Ad Fundum
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.