Layout probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Gezocht: Software Developer C# .NET voor een dynamische organisatie! Ben je onlangs afgestudeerd of ben je toe aan de volgende stap in je professionele carrière? Lees dan verder! We zijn momenteel op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die onze eindklant in de regio Arnhem kan versterken. In deze functie werk je aan verschillende projecten en bezoek je vaak klanten. Je kunt een rol verwachten met veel uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid. Bedrijfsprofiel Binnen welke organisatie ga je aan de slag? Je gaat werken bij een organisatie die zich specialiseert in het

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

Front-end developer (HTML, CSS, SASS, JavaScript)

Functie Momenteel zijn we voor ons Digital team op zoek naar een (medior) Front-end developer. Samen met je collega’s werk je in een Agile/Scrum omgeving aan de ontwikkeling van onze webapplicaties, websites en andere oplossingen. Je draagt bij aan een sterk ontwikkelproces waarin kwaliteit voorop staat. Hiervoor ben je niet alleen bezig met eigen code maar ook code reviews van andere collega’s. Ben jij graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied en wil je deze toepassen voor diverse projecten? Dan komen wij graag met je in contact! Eisen • HBO werk- en denkniveau • Minimaal 2

Bekijk vacature »
D B

D B

08/01/2013 10:05:53
Quote Anchor link
Wie kan mij helpen mijn layout netjes te krijgen.

Ik heb 2 problemen:

1)Mijn totaal layout staat wel helemaal tegen bovenkant aan, maar mijn header krijg ik niet hoog genoeg
2)Ik krijg mijn iframes niet fatsoenlijk in de div's verwerkt.

Onderstaand de code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=ISO-8859-1" />
<title>ZSC Westerhoven</title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="testcss.css">
</head>
<body>
<div id=totaal>
    <div id=header>
        <h1>ZSC HEADER</h1>
    </div>
    <div id=under>
        <div id=content>
            <iframe frameborder="0" name="contentframe" id="contentframe" src="home.php"></iframe>
        </div>
        <div id=menu>
            <iframe frameborder="0" name="menuframe" id="menuframe" src="menu.php"></iframe>
        </div>
    </div>
</div>
</body>
</html>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
body {
    overflow:auto;
    text-align:center;
    margin-left:auto;
    margin-right:auto;
    margin:0px;
    padding:0px;
    vertical-align:top;
    background-color:#333333;
}
#totaal {
    border:0px solid black;
    margin-left:auto;
    margin-right:auto;
    margin-top:0px;
    padding:0px;
    width:1000px;
    height:800px;
    vertical-align:top;
    box-sizing:border-box;
}
#header {
    margin:0px;
    padding:0px;
    width:1000px;
    height:100px;
    vertical-align:top;
    background-color:#CCCCCC;
}
#under {
    border:0px solid black;
    margin-top:5px;
    margin-left:auto;
    margin-right:auto;
    width:1000px;
    height:800px;
}
#menu {
    border:0px solid black;
    background-color:#CCCCCC;
    border:0px solid black;
    border-right:1px solid black;
    width:200px;
    height:700px;
}
#content {
    border:0px solid black;
    background-color:#CCCCCC;
    border:0px solid black;
    margin-left:200px;
    width:795px;
    height:700px;
    float:right;
}
#menuframe {
    width:200px;
    height:700px;
}
#contentframe {
    width:795px;
    height:700px;
    float:right;
}
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 06:42:07
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

08/01/2013 10:59:34
Quote Anchor link
Waarom zet je in je iframe zaken wel tussen " en niet in je div? -> niet consequent (en volgens mij is het wel zo netjes om het tussen " te zetten.

En waarom eigenlijk het gebruik van iframe?
 
D B

D B

08/01/2013 11:04:35
Quote Anchor link
Ik heb heel veel met de divs/iframes zitten testen, daardoor ziet het er niet helemaal netjes uit. Maar dat komt nog goed :)

Ik wil mijn menu kunnen laten veranderen en ook mijn content-div moet kunnen veranderen naar andere bestandjes, is er een betere oplossing voor?
 
No One

No One

08/01/2013 11:18:00
Quote Anchor link
ik snap niet helemaal wat je bedoeld, maar je zou kunnen werken met jquery (javascript) en een div met overflow en scrollbars...
 
Kris Peeters

Kris Peeters

08/01/2013 11:59:50
Quote Anchor link
De layout laat toe om met position: absolute te werken.
We zetten #under als position: relative. Daardoor wordt het een nieuw nulpunt voor #content en #menu, die we position: absolute geven.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
#under {
    border: 0px solid black;
    margin-top: 5px;
    height: 800px;
    position: relative;
}

#menu {
    background-color: #CCCCCC;
    border-right: 1px solid black;
    width: 200px;
    height: 700px;
    position: absolute;
    z-index: 5;
    left: 0;
    top: 0;
}

#content {
    border: 0px solid black;
    background-color: #CCCCCC;
    border: 0px solid black;
    width: 795px;
    height: 700px;
    position: absolute;
    z-index: 5;
    left: 205px;
    top: 0;
}


Hiermee geholpen?
Gewijzigd op 08/01/2013 12:02:00 door Kris Peeters
 
D B

D B

08/01/2013 12:30:46
Quote Anchor link
Hier ben ik zeker mee geholpen! Bedankt!

Nu zit ik alleen nog met het probleem dat mijn header niet tegen de bovenkant aan staat (margin-top 0)

Mijn div Totaal staat namelijk wel helemaal tegen de bovenkant.

Heb je daar nog een oplossing voor?

Bedankt!
 
Daniel Vos

Daniel Vos

27/01/2013 02:31:03
Quote Anchor link
#header {
position:absolute;
top:0px;
    margin:0px;
    padding:0px;
    width:1000px;
    height:100px;
    vertical-align:top;
    background-color:#CCCCCC;
}

als je in de stylesheet dit zit ipv wat je had staan over je header.
dan zou ie als het goed is helemaal tegen de bovenkant van de pagina moeten komen
 
Kev Rama

Kev Rama

27/01/2013 15:26:22
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 08/01/2013 10:59:34:
Waarom zet je in je iframe zaken wel tussen " en niet in je div? -> niet consequent (en volgens mij is het wel zo netjes om het tussen " te zetten.

En waarom eigenlijk het gebruik van iframe?


Hij werkt hier met SHORT TAGS, alleen dit moet je wel activeren. Kijk ik naar de Doctype dan is het geloof ik de bedoeling dat de opmaak geldige XHTML moet zijn (misschien moet je het eens valideren of dat zo is want als ik hem valideer krijg de response dat het hier om XHTML 1.0 transitional gaat en daarin accepteert hij short tags niet volgens de validator). Die Short tags werken ook als je voor HTML 4.01 kiest - geloof ik zo uit mijn hoofd. Ik gebruik het niet. Daarnaast als je niet de juiste Doctype kiest krijg je problemen. Een browser kijkt immers eerst naar de definitie van je document type om te bepalen hoe hij de pagina moet renderen.

Daarnaast gebruik je dan weer Nederlands en dan weer Engels in de ID's waarmee je de attributen selecteert. Dat deugt niet. Verder is het een goed idee om betekenisvolle css classes en id's te gebruiken bijv: </header></header> ipv van <div id="header"></id>. Of <div id="under"> vervangen door <footer> of <div id="voettekst"> als het tenminste om de voettekst gaat. Denk aan semantiek!

Je zou het ook gewoon zo kunnen doen (html 5 gebruiken):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
<!DOCTYPE html>
<
html>
<
head>
<
meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=ISO-8859-1" />
<
title>ZSC Westerhoven</title>
<
link rel="stylesheet" type="text/css" href="testcss.css">
<
/head>
<
body>
<
div id="totaal"><!-- eerste schil geopend / waarom is dit een NL id? -->
    <
header>
        <
h1>ZSC HEADER</h1><!-- beter om kapitaal-schrift van tekst te maken met css  -->
    <
/header>
    <
div id="under"><!-- tweede schil geopend -->
        <
div id="content">
            <!--
iframe heb ik weggelaten -->
        <
/div><!-- tweede schil geopend -->
    <
/div>
<
/div><!-- eerste schil gesloten -->
<
/body>
<
/html>
Gewijzigd op 27/01/2013 15:30:52 door Kev Rama
 
Wouter J

Wouter J

27/01/2013 16:28:05
Quote Anchor link
Quote:
Hij werkt hier met SHORT TAGS, alleen dit moet je wel activeren.

Er worden nergens short-tags gebruikt en in HTML en CSS moet je al helemaal niks activeren.

Quote:
Kijk ik naar de Doctype dan is het geloof ik de bedoeling dat de opmaak geldige XHTML moet zijn (misschien moet je het eens valideren of dat zo is want als ik hem valideer krijg de response dat het hier om XHTML 1.0 transitional gaat en daarin accepteert hij short tags niet volgens de validator).

xHTML heeft juist de mogelijkheid tot shorttags...

Quote:
Die Short tags werken ook als je voor HTML 4.01 kiest - geloof ik zo uit mijn hoofd. Ik gebruik het niet.

Short tags werken alleen in xml... (en dus ook in xHTML)

Quote:
Daarnaast als je niet de juiste Doctype kiest krijg je problemen. Een browser kijkt immers eerst naar de definitie van je document type om te bepalen hoe hij de pagina moet renderen.

Nee, fout. Een browser kan dat doctype helemaal geen zak schelen, alleen dat het er staat.

Quote:
Verder is het een goed idee om betekenisvolle css classes en id's te gebruiken bijv: </header></header> ipv van <div id="header"></id>. Of <div id="under"> vervangen door <footer> of <div id="voettekst"> als het tenminste om de voettekst gaat. Denk aan semantiek!

CSS classes en id's zijn betekenisvol, id="header" heeft voor mij helemaal een goede betekenis. <header> noemt men een HTML element, dat heeft niks met CSS te maken.

Tevens is het weglaten van id="header" omdat je <header> gebruikt een verkeerd idee.

Ook is jouw code nog zeker niet semantisch optimaal.

Kortom: Schoenmaker blijf bij je leest!
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/01/2013 16:30:50
Quote Anchor link
Wouter J op 27/01/2013 16:28:05:
Tevens is het weglaten van id="header" omdat je <header> gebruikt een verkeerd idee.

Waarom is dat Wouter?
 
Kev Rama

Kev Rama

27/01/2013 18:41:18
Quote Anchor link
De toon van jouw reactie vind ik een klein beetje onbeleefd - maar ja, dat ben ik.
Goed.

Wouter J op 27/01/2013 16:28:05:
(...)
Nee, fout. Een browser kan dat doctype helemaal geen zak schelen, alleen dat het er staat.


Tja, als jij dat denkt. Het W3C denkt daar toch anders over,

'Why specify a doctype? Because it defines which version of (X)HTML your document is actually using, and this is a critical piece of information [mijn cursivering] needed by some tools processing the document.

(...)

But the most important thing is that with most families of browsers, a doctype declaration will make a lot of guessing unnecessary, and will thus trigger a "standard" rendering mode.'

Als je geen correcte Doctype definieert loop je het risico dat jouw pagina in bepaalde browsers anders weergegeven wordt dan beoogd. Er kunnen problemen ontstaan met hoe een browser de css interpreteert.

Jouw andere opmerkingen laat ik verder voor wat ze zijn. Alles wat ik heb geschreven kan ik ondersteunen met bronnen. Jij ook?

Ik probeerde alleen wat tips te geven. Daarnaast heb ik ook geen eigen 'opmaak' eronder gezet slechts een variant met wat aanbevelingen.

Wouter J op 27/01/2013 16:28:05:
Kortom: Schoenmaker blijf bij je leest!


Wat dit betreft. De pot verwijt de ketel...
Oh en als je naar html refereert praten we over opmaak en niet over code. Html is immers een opmaaktaal. ;)
Gewijzigd op 27/01/2013 18:44:19 door Kev Rama
 
Wouter J

Wouter J

27/01/2013 20:04:03
Quote Anchor link
Quote:
Wat dit betreft. De pot verwijt de ketel...

Tja, de toon van mijn reactie was misschien iets te (kan ik in mee komen), maar ik vind wel dat ik mag zeggen dat ik een HTML kennis heb die iets boven modaal HTML dev. ligt...

Quote:
Oh en als je naar html refereert praten we over opmaak en niet over code. Html is immers een opmaaktaal. ;)

Ik wil niet irritant zijn, maar opmaak en HTML zijn niet aan elkaar verwandt, behalve dat CSS de HTML elementen gebruikt om op te maken.

In HTML probeer je op een zo goed mogelijk methode de tekst die je hebt om te zetten in code waardoor elke robot weet welk woordje welke betekenis heeft. Is het bijv. een belangrijke titel, of slechts een bijzinnetje? Ect.

Quote:
Jouw andere opmerkingen laat ik verder voor wat ze zijn. Alles wat ik heb geschreven kan ik ondersteunen met bronnen. Jij ook?

Tuurlijk, anders zeg ik het niet (behalve sommige meningen die ik had verkondigd, zoals het hebben van een id attribuut op een header element, maar ook dat kan ik ondersteunen met artikelen die mij hebben overhaalt om dat te verkondigen aan de rest van de wereld). Kun je deze bronnen misschien naar me opsturen via een PM? Dan spammen we dit topic niet en leren we er toch alle 2 veel van.

Quote:
Tja, als jij dat denkt. Het W3C denkt daar toch anders over,

Ik zal de bronnen opzoeken en je die sturen....

Quote:
Waarom is dat Wouter?

Omdat een header element vaker in een code kan voorkomen voor verschillende doeleinden. Je hebt bijv. een header-top als header element van de pagina, maar ook elke artikel heeft een header. Daarom zul je alles een eigen class moeten meegeven en zul je nooit moeten afgaan op elementen apart (behalve met kleine simpele child selectors van, jawel, een id of class).
 
Wouter J

Wouter J

29/01/2013 19:17:17
Quote Anchor link
@KevRama, altijd jammer als er niet meer wordt gereageerd in een discussie...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.