lege velden uitfilteren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

Dynamics Ontwikkelaar

Dit ga je doen Ontwikkelen van Dynamics 365 voor de interne uitrol; Samen met de consultants sparren met klanten over de wensen en eisen; Ontwikkelen van Dynamics 365 voor verschillende grote klanten; Technische analyse en testen; Meedenken over het gebruik en de richting van Dynamics binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »
Peter Arendse

Peter Arendse

16/01/2008 12:31:00
Quote Anchor link
Beste allemaal,

Ik heb een reserverings-formulier waar klanten een Schiphol-Reservering kunnen maken.
Zoals het script nu werkt, en de klant drukt op verzenden krijgt hij een overzicht te zien van de ingevoerde velden ter controle.
Hier staan nu ook de niet ingevulde velden( sommige velden zijn optioneel of hebben met de retourrit te maken die wel of niet geboekt wordt).
Dit vind ik een beetje onzinnig, en zou graag alleen de ingevulde velden willen retourneren.
Hoe kan ik diet voor elkaar krijgen?
Met de kanttekening er bij dat ik met een date picker de datum laat selecteren en die de waardes dag1, maand1 en jaar1 aan het script aanbied en die ik later samenvoeg als
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$datum1
= $aResultaat['dag1'] .'-'. $aResultaat['maand1'] .'-'. $aResultaat['jaar1'];
?>

Dus een gewone foreach lus werkt volgens mij niet, omdat ik dan op een gegeven moment 3 losse waardes voor de datum terug krijg op het scherm.
Dit is mijn script zoals het nu werkt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
<?php
session_start();
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    // Declareren van errors en input arrays
    $_SESSION['errors'] = array();
    $_SESSION['input'] = $_POST;
  
    // Verplichte velden
    $aVerplicht = array('naam', 'telefoonnummer', 'emailadres');

 
 // Definieren van filters voor verschillende inputvelden.
    $aFilters = array (
        'naam'                   => NULL,
        'adres'                  => NULL,
        'woonplaats'             => NULL,
        'bedrijf'                => NULL,
        'telefoonnummer'         => NULL,
        'emailadres'             => FILTER_VALIDATE_EMAIL,
        'aantalpersonen'         => NULL,
        'dag1'                   => NULL,
        'maand1'                 => NULL,
        'jaar1'                  => NULL,
        'uur1'                   => NULL,
        'min1'                   => NULL,
        'retour'                 => NULL,
        'ophalen'                => NULL,
        'straat_bestemming'      => NULL,
        'plaats_bestemming'      => NULL,
        'bedrijf_bestemming'     => NULL,
        'dag2'                   => NULL,
        'maand2'                 => NULL,
        'jaar2'                  => NULL,
        'uur2'                   => NULL,
        'min2'                   => NULL,
        'mobiel'                 => NULL,
        'vluchtnummer'           => NULL,
        'opmerkingen'            => NULL,
        'contant'                => NULL,
        'creditcard'             => NULL,
        'telefonisch_bevestigen' => NULL,
        'via_email_bevestigen'   => NULL
 
 
        
    );
    
 // Uitvoeren van de filters en doorlopen van het resultaat
    $aResultaat = filter_input_array(INPUT_POST, $aFilters);
    $_SESSION['sResultaat'] = $aResultaat;
    foreach($aResultaat as $sKey => $sValue)
    
    {

        $sValue = trim($sValue);
        
        if(empty($sValue) && in_array($sKey, $aVerplicht))
        {

            $_SESSION['errors'][$sKey] = true;
            $aErrors[] = 'U bent vergeten uw '.$sKey.' in te vullen.';
            
        }
    }


    ?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
<?PHP
         $datum1
= $aResultaat['dag1'] .'-'. $aResultaat['maand1'] .'-'. $aResultaat['jaar1'];
     $datum2 = $aResultaat['dag2'] .'-'. $aResultaat['maand2'] .'-'. $aResultaat['jaar2'];
     $tijd1 = $aResultaat['uur1'] .':'. $aResultaat['min1'];
     $tijd2 = $aResultaat['uur2'] .':'. $aResultaat['min2'];
    // Verwerk het formulier als er geen fouten opgetreden zijn.
     if(isset($aErrors))
        {

            echo '<ul>';
            foreach($aErrors as $sError)
            {

                echo '<li>'.$sError.'</li>';  
            }

            echo '</ul>';
            echo "<br><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">Klik op <a href=javascript:history.back(1)>Aanpassen</a> om terug te keren naar het formulier.</font><br>";
        }

    if(empty($_SESSION['errors']))
    {

    echo "<font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">U staat op het punt de volgende gegevens naar ons te verzenden</font><br>";
    echo "<font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">Leest u a.u.b. de ingevoerde gegevens nog even aandachtig door.</font><br>";
    echo "<font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">Als al uw gegevens in orde zijn klik dan onder op de pagina op \"Reserveren\".</font><br>";
    echo "<font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">Wilt u nog iets aan uw reservering veranderen, klik dan onder op de pagina op \"Aanpassen\"</font><br>";
       echo "<ul>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">Naam :</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#ff0000\">". $aResultaat['naam'] ."</font><br>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">Adres :</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#ff0000\">". $aResultaat['adres'] ." </font><br>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">Woonplaats:</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#ff0000\">". $aResultaat['woonplaats'] ."</font><br>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">Bedrijf(indien zakelijke reservering) is :</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#ff0000\">". $aResultaat['bedrijf'] ."</font><br>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">Telefoonnummer :</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#ff0000\">". $aResultaat['telefoonnummer'] ."</font><br>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">Emailadres :</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#ff0000\">". $aResultaat['emailadres'] ."</font><br>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">Aantal personen:</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#ff0000\">". $aResultaat['aantalpersonen'] ." personen </font><br>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">Vertrekdatum :</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#ff0000\">". $datum1 ."</font><br>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">Vertrektijd :</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#ff0000\">". $tijd1 ."</font><br>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">U reserveert ook voor retour :</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#ff0000\">". $aResultaat['retour']  ."</font><br>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">U reserveert alleen vanaf Schiphol afhalen:</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#ff0000\">". $aResultaat['ophalen'] ."</font><br>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">Straatnaam bestemming :</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#ff0000\">". $aResultaat['straat_bestemming'] ."</font><br>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">Plaatsnaam bestemming :</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#ff0000\">". $aResultaat['plaats_bestemming'] ."</font><br>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">Bedrijf op bestemming :</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#ff0000\">". $aResultaat['bedrijf_bestemming'] ."</font><br>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">Aankomstdatum :</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#ff0000\">". $datum2 ."</font><br>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">Aankomsttijd :</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#ff0000\">". $tijd2 ."</font><br>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">Mobiele telefoonnummer :</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#ff0000\">". $aResultaat['mobiel'] ."</font><br>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">Vluchtnummer :</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#ff0000\">". $aResultaat['vluchtnummer'] ."</font><br>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">Opmerkingen :</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#ff0000\">". $aResultaat['opmerkingen'] ."</font><br>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">Betaald contant :</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#ff0000\">". $aResultaat['contant'] ."</font><br>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">Betaald met creditcard en stemt in met een verhoging van € 3,00 :</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"ff0000\">". $aResultaat['creditcard'] ."</font><br>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">Telefonische bevestiging :</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#ff0000\">". $aResultaat['telefonisch_bevestigen'] ."</font><br>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">Bevestiging via een email :</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#ff0000\">". $aResultaat['via_email_bevestigen'] ."</font><br>";
       echo "</ul>";
       echo "<br><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">Klik op <a href=javascript:history.back(1)>Aanpassen</a> om terug te keren naar het formulier.</font><br>";
       echo "<font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">Klik op <a href=mail.php?sResultaat>Reserveren</a> om de door u gecontroleerde gegevens werkelijk te versturen.</font> ";
   }  
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 19:41:54
 
Joren de Wit

Joren de Wit

16/01/2008 12:48:00
Quote Anchor link
Je kunt toch met empty() controleren of een veld/variabele gevuld is? Zo ja, geef je dat veld weer, zo nee dan niet.

Sowieso zal er niets weergegeven worden als er een verplicht veld vergeten is, dan krijg de gebruiker natuurlijk een foutmelding te zien...
 
Peter Arendse

Peter Arendse

16/01/2008 15:02:00
Quote Anchor link
Ja dat snap ik Blanche, en ik heb al een aantal dingen zelf geprobeerd( die server ligt nu nog opgerold van het lachen waarschijnlijk)maar dat is niet gelukt.
Ik zit een beetje met de manier hoe ik de datum, als leesbare datum op het scherm getoverd krijg terwijl ik het veld/variabele met de foreach lus uit jouw voorbeeld op roep en filter op lege velden.
Als ik puur de gegevens op roep dan zal er op een gegeven moment dit staan:
PHPSESSID: 95df98baecdbc91e24889b7b7cdf4e20
naam: Peter Arendse
adres: Zwartemeer 34
woonplaats: Zaandam
bedrijf:
telefoonnummer: 075-6314289
emailadres: [email protected]
aantalpersonen: 4
dag1: 22
maand1: 01
jaar1: 2008
uur1: 07
min1: 00

Ik hoop dat je ziet wat ik bedoel.
En daarom echo ik nu de variabelen uit het formulier met het tweede stuk van de code hierboven op die wijze om de datum en tijd netjes in zijn geheel te laten zien.
Als er een andere manier voor is dan hoor ik dat graag.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Peter Arendse
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.