lege velden uitfilteren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/Senior Python developer (Django)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en werken ze met pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Er is een kwaliteitsfocus en dan biedt ruimte om verbeteringen echt door te voeren binnen de gehele

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »
Peter Arendse

Peter Arendse

16/01/2008 12:31:00
Quote Anchor link
Beste allemaal,

Ik heb een reserverings-formulier waar klanten een Schiphol-Reservering kunnen maken.
Zoals het script nu werkt, en de klant drukt op verzenden krijgt hij een overzicht te zien van de ingevoerde velden ter controle.
Hier staan nu ook de niet ingevulde velden( sommige velden zijn optioneel of hebben met de retourrit te maken die wel of niet geboekt wordt).
Dit vind ik een beetje onzinnig, en zou graag alleen de ingevulde velden willen retourneren.
Hoe kan ik diet voor elkaar krijgen?
Met de kanttekening er bij dat ik met een date picker de datum laat selecteren en die de waardes dag1, maand1 en jaar1 aan het script aanbied en die ik later samenvoeg als
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$datum1
= $aResultaat['dag1'] .'-'. $aResultaat['maand1'] .'-'. $aResultaat['jaar1'];
?>

Dus een gewone foreach lus werkt volgens mij niet, omdat ik dan op een gegeven moment 3 losse waardes voor de datum terug krijg op het scherm.
Dit is mijn script zoals het nu werkt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
<?php
session_start();
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    // Declareren van errors en input arrays
    $_SESSION['errors'] = array();
    $_SESSION['input'] = $_POST;
  
    // Verplichte velden
    $aVerplicht = array('naam', 'telefoonnummer', 'emailadres');

 
 // Definieren van filters voor verschillende inputvelden.
    $aFilters = array (
        'naam'                   => NULL,
        'adres'                  => NULL,
        'woonplaats'             => NULL,
        'bedrijf'                => NULL,
        'telefoonnummer'         => NULL,
        'emailadres'             => FILTER_VALIDATE_EMAIL,
        'aantalpersonen'         => NULL,
        'dag1'                   => NULL,
        'maand1'                 => NULL,
        'jaar1'                  => NULL,
        'uur1'                   => NULL,
        'min1'                   => NULL,
        'retour'                 => NULL,
        'ophalen'                => NULL,
        'straat_bestemming'      => NULL,
        'plaats_bestemming'      => NULL,
        'bedrijf_bestemming'     => NULL,
        'dag2'                   => NULL,
        'maand2'                 => NULL,
        'jaar2'                  => NULL,
        'uur2'                   => NULL,
        'min2'                   => NULL,
        'mobiel'                 => NULL,
        'vluchtnummer'           => NULL,
        'opmerkingen'            => NULL,
        'contant'                => NULL,
        'creditcard'             => NULL,
        'telefonisch_bevestigen' => NULL,
        'via_email_bevestigen'   => NULL
 
 
        
    );
    
 // Uitvoeren van de filters en doorlopen van het resultaat
    $aResultaat = filter_input_array(INPUT_POST, $aFilters);
    $_SESSION['sResultaat'] = $aResultaat;
    foreach($aResultaat as $sKey => $sValue)
    
    {

        $sValue = trim($sValue);
        
        if(empty($sValue) && in_array($sKey, $aVerplicht))
        {

            $_SESSION['errors'][$sKey] = true;
            $aErrors[] = 'U bent vergeten uw '.$sKey.' in te vullen.';
            
        }
    }


    ?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
<?PHP
         $datum1
= $aResultaat['dag1'] .'-'. $aResultaat['maand1'] .'-'. $aResultaat['jaar1'];
     $datum2 = $aResultaat['dag2'] .'-'. $aResultaat['maand2'] .'-'. $aResultaat['jaar2'];
     $tijd1 = $aResultaat['uur1'] .':'. $aResultaat['min1'];
     $tijd2 = $aResultaat['uur2'] .':'. $aResultaat['min2'];
    // Verwerk het formulier als er geen fouten opgetreden zijn.
     if(isset($aErrors))
        {

            echo '<ul>';
            foreach($aErrors as $sError)
            {

                echo '<li>'.$sError.'</li>';  
            }

            echo '</ul>';
            echo "<br><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">Klik op <a href=javascript:history.back(1)>Aanpassen</a> om terug te keren naar het formulier.</font><br>";
        }

    if(empty($_SESSION['errors']))
    {

    echo "<font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">U staat op het punt de volgende gegevens naar ons te verzenden</font><br>";
    echo "<font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">Leest u a.u.b. de ingevoerde gegevens nog even aandachtig door.</font><br>";
    echo "<font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">Als al uw gegevens in orde zijn klik dan onder op de pagina op \"Reserveren\".</font><br>";
    echo "<font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">Wilt u nog iets aan uw reservering veranderen, klik dan onder op de pagina op \"Aanpassen\"</font><br>";
       echo "<ul>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">Naam :</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#ff0000\">". $aResultaat['naam'] ."</font><br>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">Adres :</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#ff0000\">". $aResultaat['adres'] ." </font><br>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">Woonplaats:</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#ff0000\">". $aResultaat['woonplaats'] ."</font><br>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">Bedrijf(indien zakelijke reservering) is :</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#ff0000\">". $aResultaat['bedrijf'] ."</font><br>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">Telefoonnummer :</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#ff0000\">". $aResultaat['telefoonnummer'] ."</font><br>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">Emailadres :</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#ff0000\">". $aResultaat['emailadres'] ."</font><br>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">Aantal personen:</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#ff0000\">". $aResultaat['aantalpersonen'] ." personen </font><br>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">Vertrekdatum :</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#ff0000\">". $datum1 ."</font><br>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">Vertrektijd :</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#ff0000\">". $tijd1 ."</font><br>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">U reserveert ook voor retour :</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#ff0000\">". $aResultaat['retour']  ."</font><br>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">U reserveert alleen vanaf Schiphol afhalen:</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#ff0000\">". $aResultaat['ophalen'] ."</font><br>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">Straatnaam bestemming :</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#ff0000\">". $aResultaat['straat_bestemming'] ."</font><br>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">Plaatsnaam bestemming :</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#ff0000\">". $aResultaat['plaats_bestemming'] ."</font><br>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">Bedrijf op bestemming :</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#ff0000\">". $aResultaat['bedrijf_bestemming'] ."</font><br>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">Aankomstdatum :</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#ff0000\">". $datum2 ."</font><br>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">Aankomsttijd :</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#ff0000\">". $tijd2 ."</font><br>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">Mobiele telefoonnummer :</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#ff0000\">". $aResultaat['mobiel'] ."</font><br>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">Vluchtnummer :</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#ff0000\">". $aResultaat['vluchtnummer'] ."</font><br>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">Opmerkingen :</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#ff0000\">". $aResultaat['opmerkingen'] ."</font><br>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">Betaald contant :</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#ff0000\">". $aResultaat['contant'] ."</font><br>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">Betaald met creditcard en stemt in met een verhoging van € 3,00 :</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"ff0000\">". $aResultaat['creditcard'] ."</font><br>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">Telefonische bevestiging :</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#ff0000\">". $aResultaat['telefonisch_bevestigen'] ."</font><br>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">Bevestiging via een email :</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#ff0000\">". $aResultaat['via_email_bevestigen'] ."</font><br>";
       echo "</ul>";
       echo "<br><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">Klik op <a href=javascript:history.back(1)>Aanpassen</a> om terug te keren naar het formulier.</font><br>";
       echo "<font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">Klik op <a href=mail.php?sResultaat>Reserveren</a> om de door u gecontroleerde gegevens werkelijk te versturen.</font> ";
   }  
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 00:57:25
 
Joren de Wit

Joren de Wit

16/01/2008 12:48:00
Quote Anchor link
Je kunt toch met empty() controleren of een veld/variabele gevuld is? Zo ja, geef je dat veld weer, zo nee dan niet.

Sowieso zal er niets weergegeven worden als er een verplicht veld vergeten is, dan krijg de gebruiker natuurlijk een foutmelding te zien...
 
Peter Arendse

Peter Arendse

16/01/2008 15:02:00
Quote Anchor link
Ja dat snap ik Blanche, en ik heb al een aantal dingen zelf geprobeerd( die server ligt nu nog opgerold van het lachen waarschijnlijk)maar dat is niet gelukt.
Ik zit een beetje met de manier hoe ik de datum, als leesbare datum op het scherm getoverd krijg terwijl ik het veld/variabele met de foreach lus uit jouw voorbeeld op roep en filter op lege velden.
Als ik puur de gegevens op roep dan zal er op een gegeven moment dit staan:
PHPSESSID: 95df98baecdbc91e24889b7b7cdf4e20
naam: Peter Arendse
adres: Zwartemeer 34
woonplaats: Zaandam
bedrijf:
telefoonnummer: 075-6314289
emailadres: [email protected]
aantalpersonen: 4
dag1: 22
maand1: 01
jaar1: 2008
uur1: 07
min1: 00

Ik hoop dat je ziet wat ik bedoel.
En daarom echo ik nu de variabelen uit het formulier met het tweede stuk van de code hierboven op die wijze om de datum en tijd netjes in zijn geheel te laten zien.
Als er een andere manier voor is dan hoor ik dat graag.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Peter Arendse
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.