Lek?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »

Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12946 Introductie We are looking for a Java Developer! Our client is one of the most innovation companies located within the Netherlands. We provide high quality software in a high-tech and challenging market. Functieomschrijving The department is specialized in creating and developing high quality software for manufacturing automation in a high tech environment. We strive to provide our clients with high quality software and deliver state of the art solutions in a variety of ways. Creating software infrastructure using Java SE / EE Create applications to fine tune manufacturing processes

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

17/08/2010 13:10:27
Quote Anchor link
Ik heb nu mijn volgende blog met mysql bijna klaar, maar ik wil nog even bij jullie checken of jullie kansen zien om te hacken, en hoe ik het kan repareren.

dit is niet mijn hele code, alleen de code die het in de database stop en eruit haalt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {
    if (empty($_POST['naam'])) {
        echo "Naam was leeg!";               // Naam is leeg
        
    } elseif (empty($_POST['bericht'])) {
        echo "Bericht was leeg!";          // Bericht was leeg
    
        } else {                              // Niks aan de hand!

    $naam = $_POST['naam']; // Wat=wat?
    $bericht = $_POST['bericht'];

    $naam = mysql_real_escape_string($naam);   // voor de veiligheid
    $bericht = mysql_real_escape_string($bericht); // met real_escape_string          

    // de query: In de tabel blog, in kolom naam & bericht, de inhoud van $naam en $bericht doen

    $sql = "
        INSERT INTO blog
        (
            naam,
            bericht
        )
        VALUES
        (
            '"
.$naam."',
            '"
.$bericht."'
        )
    "
;
?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
$sql
= "
    SELECT
        naam,
        bericht
    FROM
        blog
    ORDER BY
        id DESC        
"
;

// Gaat iets fout
if(!$res = mysql_query($sql))
{

    trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sql); // foutmessage
}
elseif(mysql_num_rows($res) == 0)
{

    echo 'no messages yet'; // als de database leeg is
}
else
{
    // Nu gaat alles goed
    while($row = mysql_fetch_assoc($res))
    {

    echo "<div style='width:300px; border:1px solid black; text-align:left;'><br><b>Naam:</b>". htmlentities($row['naam']) ."<br/><b>Bericht:</b><br/><br>". htmlentities($row['bericht']) ."<br></div><br/>"; // de regels
    }
}

 mysql_close($db) ; // connectie sluiten
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 12:14:49
 
Pim -

Pim -

17/08/2010 13:21:28
Quote Anchor link
Nee, niet echt. Geen XSS en geen injection. Wel spam

Oh, wel is een mysql_error() weergeven levensgevaarlijk als er ergens toch injection mogelijk blijkt.
Gewijzigd op 17/08/2010 13:25:45 door Pim -
 
- SanThe -

- SanThe -

17/08/2010 13:26:38
Quote Anchor link
Gebruik dubbele quotes voor html en enkele voor php om je html valid te maken.
 
Hipska BE

Hipska BE

17/08/2010 13:27:46
Quote Anchor link
1) nooit sorteren op ID dat gat zowieso ooit mis. Je kan beter bij het opslaan de tijd met sql NOW() meegeven en dan kan je ook later nog tonen op welke datum het bericht geplaatst is geweest.

2) van je eerste stukje code is lijn 11 en 12 totaal overbodig. Verwerk die $_POST beter in lijn 14 en 15

3) Je toont bij een fout de query aan je bezoekers. Stel dat je bezoeker een hacker/scriptkiddie is, dan weet ie meteen een deel van je database schema. Toon een melding aan de bezoeker en stuur de effectieve fout door naar jezelf of plaats het in een log bestand.
 
- Mark -

- Mark -

17/08/2010 13:30:42
Quote Anchor link
Je hoeft geen variabelen over te schijven, dat is nergens voor nodig. Tevens zou ik de mysql_real_escape_string() pas zo laat mogelijk doen. De kans dat je hem dan vergeet is veel kleiner als je het jezelf op die manier aanleert.

Je formulier afhandeling is niet echt al te mooi om eerlijk te zijn.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php      

    // de query: In de tabel blog, in kolom naam & bericht, de inhoud van $naam en $bericht doen
    
    $sql = "
        INSERT INTO blog
        (
            naam,
            bericht
        )
        VALUES
        (
            '"
.mysql_real_escape_string($_POST['naam'])."',
            '"
.mysql_real_escape_string($_POST['bericht'])."'
        )
    "
;
    
?>
 
Pim -

Pim -

17/08/2010 13:32:31
Quote Anchor link
@Hipska, wat kan er dan mis gaan met sorteren op ID. Een auto-increment is betrouwbaar toch?
 
Hipska BE

Hipska BE

17/08/2010 13:38:28
Quote Anchor link
Het auto-increment getal hoeft niet per se opeenvolgend zijn, en bij het terugplaatsen van backups zal je nog meer problemen zien ;) Berichten kunnen dus in een niet gewenste volgorde komen te staan.

Je zoekt er het forum of google maar eens over rond.
Gewijzigd op 17/08/2010 13:39:48 door Hipska BE
 
Niels K

Niels K

17/08/2010 15:06:40
Quote Anchor link
Verder moet je wat beter scripten, ik vind het onoverzichtelijk zo.

Kijk eens naar dit: Dat ziet er toch veel beter uit?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
<?php

// Foutmeldingen bijhouden in een array
$aErrors = array( );

    // Kijken of de pagina zichzelf heeft aangeroepen
    if( $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' )
    {

        // Kijken of er een geldige naam is ingevoerd
        if( !preg_match( '#^[\w\d]+$#', $_POST['naam'] ) )
        {

            // Array vullen
            $aErrors[ ] = '...';
        }

        // Kijken of er een geldig bericht is ingevoerd
        if( empty( $_POST['bericht'] ) && strlen( $_POST['bericht'] ) < 10 )
        {

            // Array vullen
            $aErrors[ ] = '...';
        }

        
        // Kijken of er foutmeldingen zijn opgetreden, dit kan ook met count of sizeof
        if( empty( $aErrors ) )
        {

            // Query die uitgevoerd dient te worden
            $insertQuery =
            "
                INSERT INTO
                    blog
                (
                    blog_name,
                    blog_message,
                    user_id,
                    blog_date
                )
                VALUES
                (
                    '"
.mysql_real_escape_string( $_POST['naam'] ). "',
                    '"
.mysql_real_escape_string( $_POST['bericht'] ). "',
                    '"
.mysql_insert_id( ). "',
                    NOW()
                )
            "
;
            
                // Kijken of Query gelukt is
                if( !$result = mysql_query( $insertQuery ) )
                {

                    $aErrors[ ] = '..';
                }

                
                // Etc..
        }
    }
    
?>


Nog een paar dingen:

- Let op de naamgeving: Gebruik het liefst engels
- Overzichtelijker programmeren
- Meer documentatie
- Misschien gebruik maken van OOP?
- Misschien gebruik maken van MySQLi of PDO?
- Foutenafhandeling kan beter
- Formulier controles kunnen beter

En kijk eens naar de Query. Ik heb de veldnamen wat aangepast.. Het is niet alleen naam en bericht wat je moet opslaan. Nee veel meer.
 
Pim -

Pim -

17/08/2010 15:43:52
Quote Anchor link
Toch vind ik niet dat elke regel becommentarieerd (leuk woord trouwens ;) ) hoeft te worden.
 
Jordy nvt

Jordy nvt

17/08/2010 15:47:36
Quote Anchor link
Ik zet nooi { en } op een aparte regel, maar zet ze meteen achter de lus. Dus niet

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if ($lol=TRUE)
{

   voer iets uit
}
else
{
   doe dit
}
?>


Maar altijd dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if ($lol=TRUE){
   voer iets uit
}else{
   doe dit
}
?>
Gewijzigd op 17/08/2010 15:47:45 door Jordy nvt
 
Mark Beets

Mark Beets

17/08/2010 16:03:55
Quote Anchor link
Volgens mij kan ik met curl je tabel nog wel vol stoppen met zooi.
Volgens mij vangt REQUEST_METHOD dat toch niet af, heren?


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if( $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' and isset($_SERVER['HTTP_REFERER']) )
 
- Mark -

- Mark -

17/08/2010 16:05:29
Quote Anchor link
@Niels De controle van het bericht klopt niet echt of wel? Dat moet toch OR zijn en niet AND.

En waar is mysql_insert_id( ) goed voor?

@Pim Persoonlijk heb ik dat liever wel, Al drijf ik het vaak te ver door ben ik bang.

@Jordy inspringen is persoons gebonden, De manier waar jij het op doet is veels te veel op elkaar geduwd. Nu moet ik wel zeggen dat ik nogal veel witregel gebruik in mijn scripts. Ik zorg er altijd voor dat het blokkerig uitziet zullen we maar zeggen. zodat je makkelijker kunt zien wat bij elkaar hoort en wat niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php

    if($voorwaarde){
    
    #| Commentaar.
    
        $resultaat = 'Er is aan de voorwaarde voldaan';
        
    }

    else{
    
    #| Commentaar.
    
        $resultaat = 'Helaas! Er wordt niet aan de voorwaarde voldaan.';
        
    }


?>
Gewijzigd op 17/08/2010 16:08:31 door - Mark -
 
Niels K

Niels K

17/08/2010 16:06:24
Quote Anchor link
Heb je gelijk in Mark. Was ik vergeten..

@pim..

Nee klopt

// Array vullen

Is natuurlijk overbodig.. Maar beter te veel documenteren dan te weinig..

"De controle van het bericht klopt niet echt of wel? Dat moet toch OR zijn en niet AND."

Jawel klopt wel. Empty laat een spatie ook door.. vandaar die controle met strlen
Gewijzigd op 17/08/2010 16:53:09 door Niels K
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.