Limiet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

C# Developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Door middel van ASP.NET, MVC Framework en C# ga je webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen. Je zorgt voor de optimalisatie van bestaande software en de automatisering van bedrijfsprocessen. Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Marcel Veenendaal

Marcel Veenendaal

14/09/2022 19:37:56
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik hoop dat iemand mij kan helpen ik heb een request systeem gemaakt alleen nu wil ik dat als iets al is aangevraagd dat die dan in 60 minuten nite meer aangevraagd kan worden.

Ik hoop dat iemand mij hiermee kan helpen.

Alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 20:53:53
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/09/2022 19:53:58
Quote Anchor link
Opslaan in de database met de huidige datum en tijd uit NOW().

En dan kan je met deze query kijken of deze binnen een uur valt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT iets, dit, dat
FROM tabel
WHERE last_used + INTERVAL 1 HOUR > NOW()


Gaat dat lukken, denk je?
 
Marcel Veenendaal

Marcel Veenendaal

14/09/2022 20:11:21
Quote Anchor link
Ik ga t proberen bedankt alvast als het niet lukt laat ik wat weten

Toevoeging op 14/09/2022 20:18:31:

ik heb nu dit maar dat lukt niet:



$records = mysqli_query($db,"select artiest from verzoeken WHERE tijd + INTERVAL 1 HOUR > NOW()"); // fetch data from database

while($data = mysqli_fetch_array($records))
{
?>
<META HTTP-EQUIV="refresh" CONTENT="0;URL=../geblokt/gebruiker-geblokt.html">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
}
?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/09/2022 20:22:37
Quote Anchor link
Je moet juist tellen of het aantal groter is dan 0. Nu haal je alles op, wat totaal wat anders is.
Gewijzigd op 14/09/2022 20:25:10 door - Ariën -
 
Marcel Veenendaal

Marcel Veenendaal

14/09/2022 20:24:12
Quote Anchor link
Heeft u toevallig een voorbeeld
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/09/2022 20:26:13
Quote Anchor link
mysqli_num_rows en een if-constructie.
 
Marcel Veenendaal

Marcel Veenendaal

14/09/2022 21:04:57
Quote Anchor link
Ik heb hem nu zo.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
include '';

$id = $_GET['id']; // get id through query string
$artiest = mysqli_real_escape_string($conn, $_REQUEST['artiest']);
    
if ($conn->connect_error) {
    //breek de code hier af als de verbinding mislukt
    die("Verbinding met de databank is mislukt: " . $conn->connect_error);
}

//selecteer alle rijen van de tabel 'articles'
$sql = "select artiest='$artiest' from verzoeken WHERE tijd + INTERVAL 1 HOUR > NOW()";
        

//bewaar het resultaat van de zoekopdracht
$result = $conn->query($sql);
        
        
        
        

//als het aantal rijen groter is dan 0, zet de rijen dan om in HTML
if ($result->num_rows > 0) {
    // maak een "loop" door alle rijen
    while($row = $result->fetch_assoc()) {
        
            

           ?>


<META HTTP-EQUIV="refresh" CONTENT="0;URL=limit1.php">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
}
    }

?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/09/2022 21:22:33
Quote Anchor link
Waarom nog een loop? Je wilt enkel tellen.
Niet tig meta-tags plaatsen.
Gewijzigd op 14/09/2022 21:23:05 door - Ariën -
 
Ivo P

Ivo P

15/09/2022 09:44:33
Quote Anchor link
Even los van het probleem zelf: stel dat je 15000 records in je lijst hebt staan.

Dan zegt de voorgestelde query:
WHERE tijd + INTERVAL 1 HOUR > NOW()
dus pak voor elk record het veld "tijd" en tel daar 1 uur bij op. Vergelijk dat met de huidige tijd.

Dat zijn dus 15000 berekeningen voor je database.

Draaien we het om:
WHERE tijd > NOW() - INTERVAL 1 HOUR

Dan is het 1 berekening, namelijk huidige tijd - 1 uur en de uitkomst van deze ene berekening kan vervolgens tegen de 15000 waarden aan gehouden worden om te vergelijken.
Als je dan ook nog eens een index op die kolom hebt, wordt het nog eenvoudiger voor je database.

Alternatief zou nog zijn om de kolom niet te vullen met het tijdstip "opgevraagd" maar met "geblokt tot" en dan direct bij opslaan de huidige tijd + 1 uur op te slaan.

Toevoeging op 15/09/2022 09:47:29:

Over het probleem zelf:

Je vraagt nu alle records op die geblokt zijn.

stel hij was opgevraagd 15 minuten geleden. Dus WHERE 9:30 + 1 UUR > 9:45

Dat zijn volgens mij nu net de records die je _niet_ wilde hebben.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/09/2022 11:56:19
Quote Anchor link
Ivo is goed wakker :-) * thumbs up *

Dan zou de query volgens mij dus zo moeten worden.

WHERE tijd < NOW() - INTERVAL 1 HOUR
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/09/2022 12:00:32
Quote Anchor link
Het ging overigens niet om het ophalen, maar om te kijken of er wel (geblokte items) of geen records zijn.
Een whileloop om steeds een redirect te herhalen is overigens vreemd, en ook onnodig.

Aan de hand van het aantal gevonden items, kan je dus prima een foutmelding aangeven met dat een item al op de lijst staat en dus geblokkeerd is. Maar die query optimalisatie is wel weer beter. :-)
Gewijzigd op 15/09/2022 12:01:26 door - Ariën -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/09/2022 12:03:30
Quote Anchor link
- Ariën - op 15/09/2022 12:00:32:
Het ging overigens niet om het ophalen, maar om te kijken of er wel (geblokte items) of geen records zijn.

"... nu wil ik dat als iets al is aangevraagd dat die dan in 60 minuten nite meer aangevraagd kan worden."

Ik vermoed dat hij uitsluitend de items wil tonen die niet geblokkeerd zijn, en die dus nog geselecteerd kunnen worden.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/09/2022 13:13:42
Quote Anchor link
Ik kan in zijn reactie niet echt opmerken dat hij iets wilt tonen uit de database.

Het enig wat ik Marcel zie doen is dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<META HTTP-EQUIV="refresh" CONTENT="0;URL=../geblokt/gebruiker-geblokt.html">

Maar dat is niet meer dan het doorsturen naar een andere pagina. Iets wat je niet via een loop hoeft te doen.
Het komt meer over als een denkfoutje.
Gewijzigd op 15/09/2022 13:14:21 door - Ariën -
 
Marcel Veenendaal

Marcel Veenendaal

15/09/2022 13:32:04
Quote Anchor link
Ik denk een beetje onduidelijk ik zal het uitleggen (tevens die blok hoort er niet bij. Hij gaat doorsturen naar een andere pagina.

Wat ik dus wil is.

Een luisteraar vraag een verzoek aan met een artiest als die artiest is aangevraagd mag hij het komende uur niet meer worden aangevraagd. Tevens wil ik dat de dj zelf de tijd kan invullen hoe lang het moet duren dat het weer mag dus kan ook 2 uur zijn Ik hoop dat het nu wat duidelijker is.
Gewijzigd op 15/09/2022 13:35:53 door Marcel Veenendaal
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/09/2022 14:23:16
Quote Anchor link
Die loop heb je echt niet nodig. Volgens Ivo moet je de query aanpassen naar.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT iets, dit, dat
FROM tabel
WHERE tijd < NOW() - INTERVAL 1 HOUR


Kijk hier eerst eens naar door droog te testen in phpMyAdmin of waar je jouw database maar mee beheert.
 
Marcel Veenendaal

Marcel Veenendaal

15/09/2022 14:54:37
Quote Anchor link
SELECT * FROM verzoeken WHERE artiest='$artiest' And tijd >= NOW() - INTERVAL 1 HOUR

deze werkt in phpmyadmin

Maar nu wil ik als die uur nog niet om is dat de pagina word doorgelinkt
Gewijzigd op 15/09/2022 15:04:51 door Marcel Veenendaal
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/09/2022 15:09:48
Quote Anchor link
Kijk eens naar je resultaat. Je ziet dus alles wat niet ouder is dan een uur.
Aan de hand daarvan kan je dus bepalen met mysqli_num_rows() dan als het aantal groter is dan 0, dat het om een item gaat die al aangevraagd is.

En waarom zou je willen doorsturen, en niet gewoon netjes een foutmelding geven op dezelfde pagina?
Gewijzigd op 15/09/2022 15:10:41 door - Ariën -
 
Marcel Veenendaal

Marcel Veenendaal

15/09/2022 15:12:06
Quote Anchor link
ja dat is wel slimmer idd foutmelding geven
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/09/2022 15:18:15
Quote Anchor link
Vooral vanwege de F5'ers die anders op de errorpagina blijven hangen.
 
Marcel Veenendaal

Marcel Veenendaal

15/09/2022 15:55:55
Quote Anchor link
Bedankt het werkt ik heb nu dit:

select * from verzoeken WHERE artiest='$artiest' and tijd >= NOW() - INTERVAL 1 HOUR

nu wil ik alleen nog dat hij het uur ophaalt uit een andere database genaamd aantal, dat lukt nog niet echt
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/09/2022 16:54:45
Quote Anchor link
Hoezo een andere database?
Ik denk dan eerder na dat je dit beter in PHP kan afhandelen met strtotime() in plaats van deze query.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.