Limiet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Marcel Veenendaal

Marcel Veenendaal

14/09/2022 19:37:56
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik hoop dat iemand mij kan helpen ik heb een request systeem gemaakt alleen nu wil ik dat als iets al is aangevraagd dat die dan in 60 minuten nite meer aangevraagd kan worden.

Ik hoop dat iemand mij hiermee kan helpen.

Alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 21:44:11
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/09/2022 19:53:58
Quote Anchor link
Opslaan in de database met de huidige datum en tijd uit NOW().

En dan kan je met deze query kijken of deze binnen een uur valt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT iets, dit, dat
FROM tabel
WHERE last_used + INTERVAL 1 HOUR > NOW()


Gaat dat lukken, denk je?
 
Marcel Veenendaal

Marcel Veenendaal

14/09/2022 20:11:21
Quote Anchor link
Ik ga t proberen bedankt alvast als het niet lukt laat ik wat weten

Toevoeging op 14/09/2022 20:18:31:

ik heb nu dit maar dat lukt niet:



$records = mysqli_query($db,"select artiest from verzoeken WHERE tijd + INTERVAL 1 HOUR > NOW()"); // fetch data from database

while($data = mysqli_fetch_array($records))
{
?>
<META HTTP-EQUIV="refresh" CONTENT="0;URL=../geblokt/gebruiker-geblokt.html">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
}
?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/09/2022 20:22:37
Quote Anchor link
Je moet juist tellen of het aantal groter is dan 0. Nu haal je alles op, wat totaal wat anders is.
Gewijzigd op 14/09/2022 20:25:10 door - Ariën -
 
Marcel Veenendaal

Marcel Veenendaal

14/09/2022 20:24:12
Quote Anchor link
Heeft u toevallig een voorbeeld
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/09/2022 20:26:13
Quote Anchor link
mysqli_num_rows en een if-constructie.
 
Marcel Veenendaal

Marcel Veenendaal

14/09/2022 21:04:57
Quote Anchor link
Ik heb hem nu zo.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
include '';

$id = $_GET['id']; // get id through query string
$artiest = mysqli_real_escape_string($conn, $_REQUEST['artiest']);
    
if ($conn->connect_error) {
    //breek de code hier af als de verbinding mislukt
    die("Verbinding met de databank is mislukt: " . $conn->connect_error);
}

//selecteer alle rijen van de tabel 'articles'
$sql = "select artiest='$artiest' from verzoeken WHERE tijd + INTERVAL 1 HOUR > NOW()";
        

//bewaar het resultaat van de zoekopdracht
$result = $conn->query($sql);
        
        
        
        

//als het aantal rijen groter is dan 0, zet de rijen dan om in HTML
if ($result->num_rows > 0) {
    // maak een "loop" door alle rijen
    while($row = $result->fetch_assoc()) {
        
            

           ?>


<META HTTP-EQUIV="refresh" CONTENT="0;URL=limit1.php">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
}
    }

?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/09/2022 21:22:33
Quote Anchor link
Waarom nog een loop? Je wilt enkel tellen.
Niet tig meta-tags plaatsen.
Gewijzigd op 14/09/2022 21:23:05 door - Ariën -
 
Ivo P

Ivo P

15/09/2022 09:44:33
Quote Anchor link
Even los van het probleem zelf: stel dat je 15000 records in je lijst hebt staan.

Dan zegt de voorgestelde query:
WHERE tijd + INTERVAL 1 HOUR > NOW()
dus pak voor elk record het veld "tijd" en tel daar 1 uur bij op. Vergelijk dat met de huidige tijd.

Dat zijn dus 15000 berekeningen voor je database.

Draaien we het om:
WHERE tijd > NOW() - INTERVAL 1 HOUR

Dan is het 1 berekening, namelijk huidige tijd - 1 uur en de uitkomst van deze ene berekening kan vervolgens tegen de 15000 waarden aan gehouden worden om te vergelijken.
Als je dan ook nog eens een index op die kolom hebt, wordt het nog eenvoudiger voor je database.

Alternatief zou nog zijn om de kolom niet te vullen met het tijdstip "opgevraagd" maar met "geblokt tot" en dan direct bij opslaan de huidige tijd + 1 uur op te slaan.

Toevoeging op 15/09/2022 09:47:29:

Over het probleem zelf:

Je vraagt nu alle records op die geblokt zijn.

stel hij was opgevraagd 15 minuten geleden. Dus WHERE 9:30 + 1 UUR > 9:45

Dat zijn volgens mij nu net de records die je _niet_ wilde hebben.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/09/2022 11:56:19
Quote Anchor link
Ivo is goed wakker :-) * thumbs up *

Dan zou de query volgens mij dus zo moeten worden.

WHERE tijd < NOW() - INTERVAL 1 HOUR
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/09/2022 12:00:32
Quote Anchor link
Het ging overigens niet om het ophalen, maar om te kijken of er wel (geblokte items) of geen records zijn.
Een whileloop om steeds een redirect te herhalen is overigens vreemd, en ook onnodig.

Aan de hand van het aantal gevonden items, kan je dus prima een foutmelding aangeven met dat een item al op de lijst staat en dus geblokkeerd is. Maar die query optimalisatie is wel weer beter. :-)
Gewijzigd op 15/09/2022 12:01:26 door - Ariën -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/09/2022 12:03:30
Quote Anchor link
- Ariën - op 15/09/2022 12:00:32:
Het ging overigens niet om het ophalen, maar om te kijken of er wel (geblokte items) of geen records zijn.

"... nu wil ik dat als iets al is aangevraagd dat die dan in 60 minuten nite meer aangevraagd kan worden."

Ik vermoed dat hij uitsluitend de items wil tonen die niet geblokkeerd zijn, en die dus nog geselecteerd kunnen worden.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/09/2022 13:13:42
Quote Anchor link
Ik kan in zijn reactie niet echt opmerken dat hij iets wilt tonen uit de database.

Het enig wat ik Marcel zie doen is dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<META HTTP-EQUIV="refresh" CONTENT="0;URL=../geblokt/gebruiker-geblokt.html">

Maar dat is niet meer dan het doorsturen naar een andere pagina. Iets wat je niet via een loop hoeft te doen.
Het komt meer over als een denkfoutje.
Gewijzigd op 15/09/2022 13:14:21 door - Ariën -
 
Marcel Veenendaal

Marcel Veenendaal

15/09/2022 13:32:04
Quote Anchor link
Ik denk een beetje onduidelijk ik zal het uitleggen (tevens die blok hoort er niet bij. Hij gaat doorsturen naar een andere pagina.

Wat ik dus wil is.

Een luisteraar vraag een verzoek aan met een artiest als die artiest is aangevraagd mag hij het komende uur niet meer worden aangevraagd. Tevens wil ik dat de dj zelf de tijd kan invullen hoe lang het moet duren dat het weer mag dus kan ook 2 uur zijn Ik hoop dat het nu wat duidelijker is.
Gewijzigd op 15/09/2022 13:35:53 door Marcel Veenendaal
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/09/2022 14:23:16
Quote Anchor link
Die loop heb je echt niet nodig. Volgens Ivo moet je de query aanpassen naar.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT iets, dit, dat
FROM tabel
WHERE tijd < NOW() - INTERVAL 1 HOUR


Kijk hier eerst eens naar door droog te testen in phpMyAdmin of waar je jouw database maar mee beheert.
 
Marcel Veenendaal

Marcel Veenendaal

15/09/2022 14:54:37
Quote Anchor link
SELECT * FROM verzoeken WHERE artiest='$artiest' And tijd >= NOW() - INTERVAL 1 HOUR

deze werkt in phpmyadmin

Maar nu wil ik als die uur nog niet om is dat de pagina word doorgelinkt
Gewijzigd op 15/09/2022 15:04:51 door Marcel Veenendaal
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/09/2022 15:09:48
Quote Anchor link
Kijk eens naar je resultaat. Je ziet dus alles wat niet ouder is dan een uur.
Aan de hand daarvan kan je dus bepalen met mysqli_num_rows() dan als het aantal groter is dan 0, dat het om een item gaat die al aangevraagd is.

En waarom zou je willen doorsturen, en niet gewoon netjes een foutmelding geven op dezelfde pagina?
Gewijzigd op 15/09/2022 15:10:41 door - Ariën -
 
Marcel Veenendaal

Marcel Veenendaal

15/09/2022 15:12:06
Quote Anchor link
ja dat is wel slimmer idd foutmelding geven
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/09/2022 15:18:15
Quote Anchor link
Vooral vanwege de F5'ers die anders op de errorpagina blijven hangen.
 
Marcel Veenendaal

Marcel Veenendaal

15/09/2022 15:55:55
Quote Anchor link
Bedankt het werkt ik heb nu dit:

select * from verzoeken WHERE artiest='$artiest' and tijd >= NOW() - INTERVAL 1 HOUR

nu wil ik alleen nog dat hij het uur ophaalt uit een andere database genaamd aantal, dat lukt nog niet echt
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/09/2022 16:54:45
Quote Anchor link
Hoezo een andere database?
Ik denk dan eerder na dat je dit beter in PHP kan afhandelen met strtotime() in plaats van deze query.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.