[link] wel, [link=] niet.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »
Iltar van der berg

iltar van der berg

30/06/2007 20:23:00
Quote Anchor link
Ik heb een preg_match in combo met replace voor mijn ubb.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php

function ubbpage($content)
{

    nl2br($content);
    $content = preg_replace("#\[b\](.*?)\[/b\]#si", "<strong>$1</strong>", $content);
    $content = preg_replace("#\[i\](.*?)\[/i\]#si", "<em>$1</em>", $content);
  
  
    if(preg_match("#\[link\]([a-z0-9:\?\.&/]*)\[/link\]#is",$content))
    {

        $content = addslashes($content);
        $content = preg_replace("#\[link\](.*?)\[/link\]#si", "<a href=\"$1\" target=\"_blank\">$1</a>", $content);
    }

  
    if(preg_match("#\[link=([a-z0-9:\?\.&/]*)\](.*?)\[/link\]#is",$content))
    {

        $content = addslashes($content);
        $content = preg_replace("#\[link=(.*?)\](.*?)\[/link\]#si", "<a href=\"$1\" target=\"_blank\">$2</a>", $content);
    }

    return $content;
}

?>


Nu werkt [link]http[/link] goed, [link=http]lol[/link] werkt ook.

Daaren tegen werkt
[link][b]http[/link] wel, maar [link=[b]]http[/link] ook! Dat is fout
Zoals ik het in het script heb staan, lijkt me dat het niet zou moeten werken, of ligt het aan mij? Ik gebruik hetzelfde stukje als bij [link] voor het stukje [link=], maar daar werkt het niet.

Hoe zorg ik ervoor dat het wel werkt? Zodat [link=[b]] niet werkt, maar [link=http][b][/link] wel?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Iltar van der berg
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 14:43:00
 
Joren de Wit

Joren de Wit

30/06/2007 22:03:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$content
= "[link=[b]]iets[/link]";
var_dump(preg_match("#\[link=([a-z0-9:\?\.&/]*)\](.*?)\[/link\]#is",$content));
?>

Hier komt gewoon false uit, dus dat werkt gewoon.

Waardoor het bij jou fout gaat is dat je eerst de [b] vervangt en dan pas een eventuele [link] controleert en vervangt. Dat zou je dus even moeten aanpassen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Iltar van der berg

iltar van der berg

30/06/2007 22:06:00
Quote Anchor link
Ah op zon manier...

Dus door de < en > ziet hij het niet als invalid..

dus als ik de bold tags onderaan zou zetten, zou het wel werken?

Edit:

werkt niet...

Ik snap niet waarom hij het niet doet, want bij de andere preg_match werkt het wel
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door iltar van der berg
 
Iltar van der berg

iltar van der berg

30/06/2007 22:19:00
Quote Anchor link
Ik snap er niets van, als ik het tweede blok erbij heb, flipt alles, maar als ik dat met // ervoor heb, werkt het eerste perfect, maar dan heb ik die andere weer niet :(
 
Joren de Wit

Joren de Wit

30/06/2007 22:20:00
Quote Anchor link
Klopt, nu zie ik wat het probleem is, of eigenlijk geen probleem is: je script werkt gewoon goed.

Je hebt echter nog geen afhandeling van de gevallen waarin de syntax niet correct is. Kortom, als de [link] syntax niet correct is zal er niets vervangen worden en daardoor $content ook niet veranderen...
 
Iltar van der berg

iltar van der berg

30/06/2007 22:26:00
Quote Anchor link
Dat moet juist ook.

Zou jij die 2 blocken goed kunnen maken?

Ik heb nu als output:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<a href="[b" target="_blank">http://www.infernogm.com]dit is een link</a>
<br />
<a href="javascript:alert(\\\'hallo\\\')" target="_blank">dit is een link</a>
<br />
<a href="http://www.infernogm.com" target="_blank">http://www.infernogm.com</a>
<br />
<br />
<a href=\"[b]http://www.infernogm.com\" target=\"_blank\">[b]http://www.infernogm.com</a>
<br />
<a href=\"javascript:alert(\\\'hallo\\\')\" target=\"_blank\">javascript:alert(\\\'hallo\\\')</a>
<br />
<a href=\"http://www.infernogm.com\" target=\"_blank\">http://www.infernogm.com</a>
<br />
<br />


http://www.infernogm.com]dit is een link
dit is een link
http://www.infernogm.com

[b]http://www.infernogm.com
javascript:alert(\\\'hallo\\\')
http://www.infernogm.com



Met als input:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php
$content
= '';

$content .= '[link=[b]http://www.infernogm.com]dit is een link[/link]<br />';
$content .= '[link=javascript:alert(\'hallo\')]dit is een link[/link]<br />';
$content .= '[link=http://www.infernogm.com]http://www.infernogm.com[/link]<br />';

$content  .= '<br />';

$content .= '[link][b]http://www.infernogm.com[/link]<br />';
$content .= '[link]javascript:alert(\'hallo\')[/link]<br />';
$content .= '[link]http://www.infernogm.com[/link]<br />';

echo ubbpage($content);

function
ubbpage($content)
{

    nl2br($content);
    
    $content = preg_replace("#\[b\](.*?)\[/b\]#si", "<strong>$1</strong>", $content);
    $content = preg_replace("#\[i\](.*?)\[/i\]#si", "<em>$1</em>", $content);
    $content = preg_replace("#\[u\](.*?)\[/u\]#si", "<u>$1</u>", $content);
    $content = preg_replace("#\[s\](.*?)\[/s\]#si", "<s>$1</s>", $content);
    
    if(preg_match("#\[link\]([a-z0-9:\?\.&/]*)\[/link\]#is",$content))
    {

        $content = addslashes($content);
        $content = preg_replace("#\[link\](.*?)\[/link\]#si", "<a href=\"$1\" target=\"_blank\">$1</a>", $content);
    }

    
    if(preg_match("#\[link=([a-z0-9:\?\.&/]*)\](.*?)\[/link\]#is",$content))
    {

        $content = addslashes($content);
        $content = preg_replace("#\[link=(.*?)\](.*?)\[/link\]#si", "<a href=\"$1\" target=\"_blank\">$2</a>", $content);
    }

    
    return $content;
}


?>


als er dus iets niet aan klopt, moet hij de waarde laten zoals het is, zodat je kan zien wat de fout is. anders moet hij er een link van maken. Ik snap niet waarom het nu zo vreemd werkt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door iltar van der berg
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.