[link] wel, [link=] niet.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »
Iltar van der berg

iltar van der berg

30/06/2007 20:23:00
Quote Anchor link
Ik heb een preg_match in combo met replace voor mijn ubb.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php

function ubbpage($content)
{

    nl2br($content);
    $content = preg_replace("#\[b\](.*?)\[/b\]#si", "<strong>$1</strong>", $content);
    $content = preg_replace("#\[i\](.*?)\[/i\]#si", "<em>$1</em>", $content);
  
  
    if(preg_match("#\[link\]([a-z0-9:\?\.&/]*)\[/link\]#is",$content))
    {

        $content = addslashes($content);
        $content = preg_replace("#\[link\](.*?)\[/link\]#si", "<a href=\"$1\" target=\"_blank\">$1</a>", $content);
    }

  
    if(preg_match("#\[link=([a-z0-9:\?\.&/]*)\](.*?)\[/link\]#is",$content))
    {

        $content = addslashes($content);
        $content = preg_replace("#\[link=(.*?)\](.*?)\[/link\]#si", "<a href=\"$1\" target=\"_blank\">$2</a>", $content);
    }

    return $content;
}

?>


Nu werkt [link]http[/link] goed, [link=http]lol[/link] werkt ook.

Daaren tegen werkt
[link][b]http[/link] wel, maar [link=[b]]http[/link] ook! Dat is fout
Zoals ik het in het script heb staan, lijkt me dat het niet zou moeten werken, of ligt het aan mij? Ik gebruik hetzelfde stukje als bij [link] voor het stukje [link=], maar daar werkt het niet.

Hoe zorg ik ervoor dat het wel werkt? Zodat [link=[b]] niet werkt, maar [link=http][b][/link] wel?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Iltar van der berg
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 06:03:29
 
Joren de Wit

Joren de Wit

30/06/2007 22:03:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$content
= "[link=[b]]iets[/link]";
var_dump(preg_match("#\[link=([a-z0-9:\?\.&/]*)\](.*?)\[/link\]#is",$content));
?>

Hier komt gewoon false uit, dus dat werkt gewoon.

Waardoor het bij jou fout gaat is dat je eerst de [b] vervangt en dan pas een eventuele [link] controleert en vervangt. Dat zou je dus even moeten aanpassen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Iltar van der berg

iltar van der berg

30/06/2007 22:06:00
Quote Anchor link
Ah op zon manier...

Dus door de < en > ziet hij het niet als invalid..

dus als ik de bold tags onderaan zou zetten, zou het wel werken?

Edit:

werkt niet...

Ik snap niet waarom hij het niet doet, want bij de andere preg_match werkt het wel
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door iltar van der berg
 
Iltar van der berg

iltar van der berg

30/06/2007 22:19:00
Quote Anchor link
Ik snap er niets van, als ik het tweede blok erbij heb, flipt alles, maar als ik dat met // ervoor heb, werkt het eerste perfect, maar dan heb ik die andere weer niet :(
 
Joren de Wit

Joren de Wit

30/06/2007 22:20:00
Quote Anchor link
Klopt, nu zie ik wat het probleem is, of eigenlijk geen probleem is: je script werkt gewoon goed.

Je hebt echter nog geen afhandeling van de gevallen waarin de syntax niet correct is. Kortom, als de [link] syntax niet correct is zal er niets vervangen worden en daardoor $content ook niet veranderen...
 
Iltar van der berg

iltar van der berg

30/06/2007 22:26:00
Quote Anchor link
Dat moet juist ook.

Zou jij die 2 blocken goed kunnen maken?

Ik heb nu als output:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<a href="[b" target="_blank">http://www.infernogm.com]dit is een link</a>
<br />
<a href="javascript:alert(\\\'hallo\\\')" target="_blank">dit is een link</a>
<br />
<a href="http://www.infernogm.com" target="_blank">http://www.infernogm.com</a>
<br />
<br />
<a href=\"[b]http://www.infernogm.com\" target=\"_blank\">[b]http://www.infernogm.com</a>
<br />
<a href=\"javascript:alert(\\\'hallo\\\')\" target=\"_blank\">javascript:alert(\\\'hallo\\\')</a>
<br />
<a href=\"http://www.infernogm.com\" target=\"_blank\">http://www.infernogm.com</a>
<br />
<br />


http://www.infernogm.com]dit is een link
dit is een link
http://www.infernogm.com

[b]http://www.infernogm.com
javascript:alert(\\\'hallo\\\')
http://www.infernogm.com



Met als input:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php
$content
= '';

$content .= '[link=[b]http://www.infernogm.com]dit is een link[/link]<br />';
$content .= '[link=javascript:alert(\'hallo\')]dit is een link[/link]<br />';
$content .= '[link=http://www.infernogm.com]http://www.infernogm.com[/link]<br />';

$content  .= '<br />';

$content .= '[link][b]http://www.infernogm.com[/link]<br />';
$content .= '[link]javascript:alert(\'hallo\')[/link]<br />';
$content .= '[link]http://www.infernogm.com[/link]<br />';

echo ubbpage($content);

function
ubbpage($content)
{

    nl2br($content);
    
    $content = preg_replace("#\[b\](.*?)\[/b\]#si", "<strong>$1</strong>", $content);
    $content = preg_replace("#\[i\](.*?)\[/i\]#si", "<em>$1</em>", $content);
    $content = preg_replace("#\[u\](.*?)\[/u\]#si", "<u>$1</u>", $content);
    $content = preg_replace("#\[s\](.*?)\[/s\]#si", "<s>$1</s>", $content);
    
    if(preg_match("#\[link\]([a-z0-9:\?\.&/]*)\[/link\]#is",$content))
    {

        $content = addslashes($content);
        $content = preg_replace("#\[link\](.*?)\[/link\]#si", "<a href=\"$1\" target=\"_blank\">$1</a>", $content);
    }

    
    if(preg_match("#\[link=([a-z0-9:\?\.&/]*)\](.*?)\[/link\]#is",$content))
    {

        $content = addslashes($content);
        $content = preg_replace("#\[link=(.*?)\](.*?)\[/link\]#si", "<a href=\"$1\" target=\"_blank\">$2</a>", $content);
    }

    
    return $content;
}


?>


als er dus iets niet aan klopt, moet hij de waarde laten zoals het is, zodat je kan zien wat de fout is. anders moet hij er een link van maken. Ik snap niet waarom het nu zo vreemd werkt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door iltar van der berg
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.