Live check login/email beschikbaar

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »

Traineeship Fullstack developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Front-end Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »
Jan R

Jan R

12/11/2012 08:00:22
Quote Anchor link
Hi,

Ik heb mijn inlog systeem en nu zou ik graag, bij aanmaken nieuwe leden, een controle hebben of het nieuwe emailadres welke dient om in te loggen al in gebruik is of niet. Hoe pak ik dit aan?

Alle hulp is welkom :) praktische links met voorbeelden ook.


Jan

PS: Dit zijn mijn velden in de tabel email: `ID` int(11) NOT NULL,`email` varchar(40)
Gewijzigd op 12/11/2012 08:00:48 door Jan R
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 17:15:34
 
Bo Ter Ham

Bo Ter Ham

12/11/2012 08:25:39
Quote Anchor link
Tjah je zult met AJAX moeten gaan werken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<script type="text/javascript" src="http://code.jquery.com/jquery-latest.min.js"></script>
<script type="text/javascript">
$(document).ready(function() {
    $('#email').keyup(function() {
        var email = $(this).val();
        $.ajax({
            url: 'validateEmail.php',
            type: "POST",
            dataType: "json",
            data: ({email: email}),
            success: function(reply){
                if(reply.valid) {
                    //wel valid
                }
                else {
                    $('#emailMessage').html(reply.message);
                }
            }
    });
    });
});
</script>


Dan heb je dus 'validateEmail.php':
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$data
= new stdClass();
$data->valid = false;
if(!empty($_POST['email'])) {
    //hier doe je dan nog een of andere query, als de e-mail nog niet in de db staat zet je $data->valid op true.
}
else {
    $data->message = 'Je hebt geen e-mail adres ingevuld.';
}

echo json_encode($data);
?>
Gewijzigd op 12/11/2012 08:36:03 door Bo Ter Ham
 
Chris PHP

Chris PHP

12/11/2012 08:28:00
Quote Anchor link
@Bo,

Hoe kijkt hij met jou stukje of het email adres al bestaat in de database?
Wat ik lees is dat hij eerst wil kijken of het email adres al voorkomt bij andere gebruikers, dat lukt dus niet met jou stukje code.
 
Eddy E

Eddy E

12/11/2012 09:08:20
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
    include ("inc/connect.php");
    if( !empty($_POST['email']))
    {

        $sql = "SELECT 1 FROM tabel WHERE email = '" . $_POST['email'] . '";';
        $res = mysqli_query($mysqli, $sql);
        if($res !== false)
        {

            $res = mysqli_fetch_array($res);
            if($res[0] == 1)
            {

                $data = 'true - Emailadres is beschikbaar.';
            }

            else
            {
                $data = 'false - Emailadres is al geregisteerd.';
            }
        }

        else
        {
            $data = 'false - Er ging iets mis met de query.';
        }
    }

    else
    {
        $data = 'false - Je hebt geen e-mail adres ingevuld.';
    }

    echo json_encode($data);
?>
Gewijzigd op 12/11/2012 09:08:50 door Eddy E
 
Kris Peeters

Kris Peeters

12/11/2012 10:36:14
Quote Anchor link
@ Bo

Ik zal met jouw code verder doen.
Je creëert nogal veel trafiek met de server als je telkens reageert bij elke keyUp.
Laat ons ten minste op javascript-niveau controleren of het e-mailadres goed geformateerd is.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<script type="text/javascript">
$(document).ready(function() {
    $('#email').keyup(function() {
        var email = $(this).val();
        if (!isValidEmail(email)) {
          $('#emailMessage').html("e-mailadres is niet geldig");
          return true;
        }
        $.ajax({
            url: 'validateEmail.php',
            type: "POST",
            dataType: "json",
            data: ({email: email}),
            success: function(reply) {
                if(reply.valid) {
                    //wel valid.  Zie zelf wat je hier doet
                    $('#emailMessage').html(reply.message);
                }
                else {
                    $('#emailMessage').html(reply.message);
                }
            }
        });
    });
});

/**
*  @see http://jquerybyexample.blogspot.com/2011/04/validate-email-address-using-jquery.html
*  Voel je vrij om een andere functie te gebruiken; ik heb de eerste genomen die ik vond
*/
function isValidEmail(sEmail) {
  var filter = /^([\w-\.]+)@((\[[0-9]{1,3}\.[0-9]{1,3}\.[0-9]{1,3}\.)|(([\w-]+\.)+))([a-zA-Z]{2,4}|[0-9]{1,3})(\]?)$/;
  if (filter.test(sEmail)) {
      return true;
  }
  return false;
}
</script>


... Lijn 17 en lijn 20: daar kan eventueel iets gebeuren wat meer 'zinnig' is.

----

Je kan kijken naar de code van Eddy, voor het server-deel.
Op 1 ding na:
De javascript-code verwacht niet een string, maar een object (in JSON-notatie); met (boolean) $data->valid en (string) $data->message

Ik denk dat het hiermee moet werken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php
    include ("inc/connect.php");
    $data = new stdClass();
    $data->valid = false;  // standaard op false
    $data->message = "";
    
    if( !empty($_POST['email']))
    {

        $sql = "SELECT 1 FROM tabel WHERE email = '" . mysql_real_escape_string($_POST['email']) . '";';
        $res = mysqli_query($mysqli, $sql);
        if($res !== false)
        {

            $res = mysqli_fetch_array($res);
            if($res[0] == 1)
            {

                $data->valid = true;
                $data->message = 'Emailadres is beschikbaar.';
            }

            else
            {
                $data->message = 'Emailadres is al geregisteerd.';
            }
        }

        else
        {
            $data->message = 'Er ging iets mis met de query.';
        }
    }

    else
    {
        $data->message = 'Je hebt geen e-mail adres ingevuld.';
    }

    echo json_encode($data);
?>
Gewijzigd op 12/11/2012 11:48:54 door Kris Peeters
 
Jan R

Jan R

15/11/2012 14:43:28
Quote Anchor link
All,

Gezien ik (nog) niets ken van jquey en ajax(of is dit hetzelfde?) ga ik hier eens dieper naar kijken in het verlof binnen een paar weken. Nu werkt alles zoals het hoort en anders misschien niet meer :)

Alvast allemaal bedankt om mee te denken.

Jan
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/11/2012 14:50:50
Quote Anchor link
jQuery is een framework voor Javascript, en AJAX is een techniek die je gebruikt om data op te halen met JavaScript.
 
Jan R

Jan R

26/11/2012 08:46:03
Quote Anchor link
Bedankt Weer ietsje bijgeleerd
 
Jan R

Jan R

20/12/2012 11:53:27
Quote Anchor link
Hi,

Ik heb, nu ik in verlof ben, eindelijk tijd gevonden om verder te kijken.
Na een beetje prutsen is het gelukt!(er zaten een paar " en ' verkeerd om bij Eddy :) zo blijf ik toch alert :))
Bedankt allemaal
Er is wel een klein probleempje. alles pinkt bij wijzigen van de input
De eindcode
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
    <head>
        <title>
            Test login bestaat al
        </title>
        <META http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=us-ascii">
        <META NAME="AUTHOR" CONTENT="JanR">
        <META NAME="LANGUAGE" CONTENT="Dutch">
        <LINK id="style" HREF="style.css" rel="stylesheet" type="text/css">    
        <LINK id="style" HREF="invoer.css" rel="stylesheet" type="text/css">    
        <script type="text/javascript" src="http://code.jquery.com/jquery-latest.min.js"></script>
        <script type="text/javascript">
            $(document).ready(function() {
                $('#email').keyup(function() {
                    var email = $(this).val();
                    if (!isValidEmail(email)) {
                      $('#emailMessage').html("e-mailadres is niet geldig");
                      return true;
                    }
                    
                      $('#emailMessage').html("");
                    $.ajax({
                        url: 'validateEmail.php',
                        type: "POST",
                        dataType: "json",
                        data: ({email: email}),
                        success: function(reply) {
                            if(reply.valid) {
                                //wel valid.  Zie zelf wat je hier doet
                                $('#emailMessage').html(reply.message);
                            }
                            else {
                                $('#emailMessage').html(reply.message);
                            }
                        }
                    });
                });
            });

            /**
            *  @see http://jquerybyexample.blogspot.com/2011/04/validate-email-address-using-jquery.html
            *  Voel je vrij om een andere functie te gebruiken; ik heb de eerste genomen die ik vond
            */
            function isValidEmail(sEmail) {
              var filter = /^([\w-\.]+)@((\[[0-9]{1,3}\.[0-9]{1,3}\.[0-9]{1,3}\.)|(([\w-]+\.)+))([a-zA-Z]{2,4}|[0-9]{1,3})(\]?)$/;
              if (filter.test(sEmail)) {
                  return true;
              }
              return false;
            }
            
            function isValidEmailBad(email) {
                var y=email;
                var n=y.split("\r\n");
                for (z in n)
                {
                    var x = n[z];
                    if (x != ""){
                        var atpos=x.indexOf("@");
                        var dotpos=x.lastIndexOf(".");
                        if (atpos<1 || dotpos<atpos+2 || dotpos+2>=x.length)
                        {
                            return false;
                        }
                        return true;
                    }
                }
             }
        </script>
    </head>
    <body>
        <form name="test" id="test">
            <label><b>email</b></label><input type="text" value="@" id="email" name="email" >&nbsp;&nbsp;&nbsp;
            <div id="emailMessage" name="emailMessage" style="width:1200px; display: inline;" ></div><br><br>
        </form>
    </body>
</head>
    


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php
    include ("opendb.php");
    $data = new stdClass();
    $data->valid = false;  // standaard op false
    $data->message = "";
    
    $email=$_POST['email'];
    if( !empty($email))
    {

        $sql = "SELECT 1 FROM emails WHERE email = '" . mysql_real_escape_string($email) . "';";
        $res = mysql_query($sql);
        if($res !== false)
        {

            list($res)= mysql_fetch_row($res);
            // $res = mysq_fetch_array($res);
            if($res != 1)
            {

                $data->valid = true;
                $data->message = 'Emailadres is beschikbaar.';
            }

            else
            {
                $data->message = 'Emailadres is al geregisteerd.';
            }
        }

        else
        {
            echo $sql."<br>";
            echo mysql_error()."<br><br><br>";
            $data->message = 'Er ging iets mis met de query.';
        }
    }

    else
    {
        $data->message = 'Je hebt geen e-mail adres ingevuld.';
    }

    echo json_encode($data);
?>


http://www.janr.be/test/login_exist_test.zip

Wel een vervolg hierop.
Eddy gebruikte mysqli. Wat is het voordeel/verschil met mysql_connect.

Ik heb wel alles omgezet naar mysql dus zonder de i omdat ik dat al een beetje ken


Jan
Gewijzigd op 20/12/2012 11:55:30 door Jan R
 
Kris Peeters

Kris Peeters

20/12/2012 12:42:12
Quote Anchor link
Jan R op 20/12/2012 11:53:27:
...Er is wel een klein probleempje. alles pinkt bij wijzigen van de input...


Daar bestaat iets voor.
De meeste van de uitleg heb ik tussen de code gezet.

Wat we doen: wanneer een gebruiker heel vlug 5 karakters typt, heb je niets aan de eerste 4 keyUp's; je wil gewoon een controle op het moment dat de gebruiker (even) stopt met typen.
Dat gaan we doen. We triggeren de ajax call met een vertraging van 400 milliseconden. Als er tijdens die 400 ms activiteit is, annuleren we die call met clearTimeout.

Verder herken je je code; ik heb er amper aan geraakt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
            $(document).ready(function() {
              // we gaan een vertraging zetten op de keyup.
              // pas wanneer de gebruiker een bepaald aantal milliseconden inactief is (gestopt met typen), gaan we de functionaliteit uitvoeren.
              var timer = null;
              var timerTime = 400;  // pas aan naar eigen smaak
              
              $('#email').keyup(function() {
                
                clearTimeout(timer); // negeer de vorige keyUp.  Enkel de laatste wordt behandeld
                var email = $(this).val();  // binnen de setTimeout is 'this' niet meer zomaar bruikbaar; we cachen ze
                timer = setTimeout(function() {
                    if (!isValidEmail(email)) {
                      $('#emailMessage').html("e-mailadres is niet geldig");
                      return true;
                    }
                    
                    $('#emailMessage').html("");
                    $.ajax({
                        url: 'validateEmail.php',
                        type: "POST",
                        dataType: "json",
                        data: ({email: email}),
                        success: function(reply) {
                            if(reply.valid) {
                                //wel valid.  Zie zelf wat je hier doet
                                $('#emailMessage').html(reply.message);
                            }
                            else {
                                $('#emailMessage').html(reply.message);
                            }
                        }
                    });
                  
                }, timerTime);  // setTimeout
              
              });
            });


Het zal je trouwens veel data trafiek besparen
Gewijzigd op 20/12/2012 12:58:59 door Kris Peeters
 
Jaron T

Jaron T

20/12/2012 13:12:39
Quote Anchor link
waarom allemaal zo moeilijk doen met de lange versie van $.ajax, gebruik gewoon $.get, $.post.

Bijvoorbeeld:

$.post('script.php', {email: email}, function(result){
// doe iets met je result (json)
}, 'json');
 
Kris Peeters

Kris Peeters

20/12/2012 13:35:56
Quote Anchor link
Er is niets mis met $.post en $.get, maar je weet toch dat jQuery intern die functies gebruikt om $.ajax aan te roepen. Je kan het even goed zelf doen.

Je moet het trouwens niet zien als langere code (je doet uiteraard wat je wil); ik zie het als "een object-notatie gebruiken".
Heel transparant, heel duidelijk; je vult in wat je nodig hebt.

Of wat anders gezegd: jij moet de volgorde van de parameters onthouden, ik moet de key onthouden.
 
Jan R

Jan R

20/12/2012 14:37:20
Quote Anchor link
De vertraging werkt perfect. Echter de pink was door slechte opmaak

bedankt maar weer :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.