login controle

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

C# .NET developer voor innovatieve applicaties gez

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het ontwikkelen van innovatieve software en dat willen ze graag nog lang doorzetten. En dat merk je ook als je als .NET developer hier aan de slag gaat. De applicaties worden continu doorontwikkeld met altijd als uitgangspunt dat zowel de kwaliteit als het gebruikersgemak van hoog niveau is. Het bedrijf telt inmiddels ruim 25 medewerkers waarvan meer dan de helft op de development afdeling werken. Meer weten over deze werkgever? Mail naar [email protected] of bel 0657578548 Functieomschrijving Je komt te werken in een Scrum team met andere .NET developers

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar ASP .Net / C#

Functie omschrijving Gezocht! Software ontwikkelaar. Ben jij bekend met termen als ASP .Net, C# en SQL? Ben jij op zoek naar een afwisselende en uitdagende IT-functie binnen de agrarische sector? En omschrijf jij jezelf als zelfstandig, enthousiast en proactief? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Als Software ontwikkelaar binnen deze organisatie ben je samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Je gaat hierbij bijdragen aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Verder bestaan je werkzaamheden uit: Technische uitwerking van de business

Bekijk vacature »

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Dylan prins

dylan prins

10/01/2012 10:35:55
Quote Anchor link
is dit een goede methode voor controlen of username correct is?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
$username
= mysql_query ("SELECT username FROM users WHERE username = '" . mysql_real_escape_string ($_POST['username']) . "'") or die (mysql_error ());


if (mysql_num_rows ($username) == $_POST['username']){
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 04:21:39
 
Chris -

Chris -

10/01/2012 10:43:34
Quote Anchor link
Je bent goed op weg, maar het klopt nog niet helemaal.

1. Je gebruikt een foutafhandeling, maar geen nette.
2. mysql_num_rows geeft het aantal resultaten terug als string (number of rows). Je moet dus kijken of dit 1 of meer is. Dus ipv $_POST['username'], doe je m_n_r($query) == 1

3. Is er een reden dat je de "oude" mysql_* functies gebruik?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/01/2012 10:44:17
Quote Anchor link
Nee, want mysql_num_rows() geeft een aantal of FALSE terug, nooit de username.
 
Dylan prins

dylan prins

10/01/2012 10:51:55
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
$username
= mysql_query ("SELECT username FROM users WHERE username = '" . mysql_real_escape_string ($_POST['username']) . "'") or echo ('could not query');


if (mysql_num_rows ($username) == 1){
}

?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/01/2012 10:54:28
Quote Anchor link
Dat zou kunnen, als je wilt controleren of iemand bestaat.
Zorg uiteraard wel voor goede foutafhandeling, want die() hoor je nooit te gebruiken.
 
Frank WD

Frank WD

10/01/2012 10:59:08
Quote Anchor link
Chris Horeweg op 10/01/2012 10:43:34:
3. Is er een reden dat je de "oude" mysql_* functies gebruik?


Chris,

Is daarvoor een betere manier dan?
Ik maak mijn query ook altijd zo, en volgens de geleerden op PFZ zal dit de juiste manier zijn. Hoor graag enige argumenten er over.

Of je moet op de foutafhandeling or die() doelen. Deze gebruik ik niet.
Gewijzigd op 10/01/2012 11:00:09 door Frank WD
 
Chris -

Chris -

10/01/2012 11:19:38
Quote Anchor link
De PHP-MySQL functies zullen niet meer worden geupdate, gebruik het vernieuwde MySQLi object of PDO :)
 
Dylan prins

dylan prins

10/01/2012 13:21:09
Quote Anchor link
nou als beginnend php'er dacht ik dat het makkelijk was om de oude functies te gebruiken (niet dat ik wist dat er nieuwe waren) maar de oude ken ik al een klein beetje en verder is er niemand die de nieuwe kan uitleggen voor me

Toevoeging op 10/01/2012 13:27:06:

dit is zeker niks he?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
$username
= mysql_query ("SELECT username FROM users WHERE username = '" . mysql_real_escape_string ($_POST['username']) . "'") or die ('could not query');
$password = mysql_query ("SELECT password FROM users WHERE password = '" . mysql_real_escape_string md5(($_POST['password']) . "'")) or die ('could not query');
$result_user = mysql_num_rows($username);
$result_pass = mysql_num_rows($password);
if ($result_user + $result_pass == 2) {
?>
 
Jelle -

Jelle -

10/01/2012 13:44:41
Quote Anchor link
http://www.phphulp.nl/php/tutorial/overig/pdo-verbinden-met-verschillende-databases/534/

Een duidelijke tutorial over hoe PDO werkt, echt een aanrader.

Verder over je laatste post, je moet wel selecteren op de combinatie (username, password) want anders kan ik inloggen met mijn wachtwoord en iemand anders zijn username en dat willen we natuurlijk niet hé ;)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
    $con
= ...; //db connectie

    //eerst even de query in elkaar zetten

    $query = "SELECT userID FROM users WHERE username = .. AND password = ..";

    //daarna uitvoeren
    $result = mysql_query($query,$con);

    if(!$result){
        //dit is natuurlijk geen mooie foutafhandeling, je wilt gewoon een duidelijke foutmelding tonen
        echo 'We hebben een fout in de query! <br />' . mysql_error($con);
        exit();
    }


    //en dan kijken of we een resultaat hebben bijvoorbeeld
    if(mysql_num_rows($result) > 0){
        //zet de taart maar klaar
        $_SESSION['loggedin'] = true;
    }
else{
        //volgens mij bestaat deze combinatie niet
        echo 'foei!';
    }

?>
Gewijzigd op 10/01/2012 13:47:19 door Jelle -
 
Dylan prins

dylan prins

10/01/2012 14:36:02
Quote Anchor link
duidelijk en als ik het nou is met pdo doe is het zo?
enkel klopt de lus niet...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?
$sql
= "SELECT username,password FROM users WHERE username = '" . quote($_POST['username']); . "' && password = '" . quote($_POST['password']); . "'";

$result = $db->query($sql);

foreach($results as $row)
{

    echo $row['username'].'<br>';
}
}

?>
Gewijzigd op 10/01/2012 14:38:52 door dylan prins
 
Jelle -

Jelle -

10/01/2012 14:44:13
Quote Anchor link
Hier gaat het dus fout op het punt dat je geen foutafhandeling hebt, om een AND (&&) te doen in SQL gebruik je AND en niet &&.

Probeer voor de grap die query maar eens op de database uit te voeren :)

En voor het escapen (mysql_real_escape_string()) gebruik je dus prepared statements bij PDO.
Gewijzigd op 10/01/2012 14:46:14 door Jelle -
 
Dylan prins

dylan prins

10/01/2012 14:53:46
Quote Anchor link
wat is een prepared statement?

Parse error: syntax error, unexpected '.'

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$sql
= "SELECT username,password FROM users WHERE username = '" . quote($_POST['username']); . "' AND password = '" . quote($_POST['password']); . "'";
?>
 
Chris -

Chris -

10/01/2012 14:58:34
Quote Anchor link
Je hebt na een (niet bestaande) quote() functie een ; staan, die hoort hier niet.

Mijn advies is om de beginnershandleiding sql en php door te nemen van phptuts.nl. Hier staat de basis in.

Als je die hebt doorgenomen en dan vragen stelt, weet je al iets meer over de basis van PHP en MySQL, je leert er veel van :)
 
Dylan prins

dylan prins

10/01/2012 16:36:49
Quote Anchor link
oke ik heb het bekeken en mijn script aangepast aan PDO, maar ik hou ook van zelf uitproberen en zelf fouten maken.
dus volgende vraag:

klopt het hoe ik mijn if statement heb geplaats bij het controleren van username and password?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?
try{
$sql = "SELECT username, password FROM users WHERE username > :user AND password > :pass";

$stmt = $db->prepare($sql);
    $stmt->bindParam(':user', $user, PDO::PARAM_INT);
    $stmt->bindParam(':pass', $pass, PDO::PARAM_STR);
    
$pass = md5($_POST['username']);
$user = $_POST['password'];
$stmt->execute();

$row = $stmt->fetch(PDO::FETCH_ASSOC);
if ($row['username'] === $user && $row['pass'] === $pass){
echo ('gelukt!'); }
else{
echo ('niet gelukt');}
}

catch (PDOException $e)
{

echo '<pre>';
    echo 'Regel: '.$e->getLine().'<br>';
    echo 'Bestand: '.$e->getFile().'<br>';
    echo 'Foutmelding: '.$e->getMessage();
    echo '</pre>';
}

?>
 
Jelle -

Jelle -

10/01/2012 16:42:07
Quote Anchor link
Het lijkt me sterk dat je username een int is (geheel getal), verder is het wel ok om md5() te gebruiken om te testen, maar gebruik dit alsjeblieft niet in een productie omgeving (als het online staat voor gebruik, want md5() is tegenwoordig vrij waardeloos om wachtwoorden mee te hashen) kijk tegen die tijd eens naar : http://www.openwall.com/phpass/

Verder is die if een beetje overbodig, je haalt een username en wachtwoord op die je al hebt, je moet controleren of er een match is gevonden (aantal rijen is groter dan 0). Nu krijg je waarschijnlijk een foutmelding als je een ongeldig username+wachtwoord combinatie hebt. (dan bestaat $row['username'] namelijk niet)

En ik vraag me ook af of je een rij wilt ophalen waar de username groter is dan de ingevulde username (username > :user moet zijn username = :user)

Maar het is al een stap de goede richting in. (als je het ook daadwerkelijk goed begrijpt)

Ik sluit me verder wel aan bij Chris om eerst even goed de beginners handleiding door te nemen, dan voorkom je al veel fouten en wordt het allemaal een stuk makkelijker.
Gewijzigd op 10/01/2012 16:46:11 door Jelle -
 
- SanThe -

- SanThe -

10/01/2012 16:51:52
Quote Anchor link
Smur f op 10/01/2012 16:42:07:
... want md5() is tegenwoordig vrij waardeloos om wachtwoorden mee te hashen ...


Beetje kort door de bocht.
 
Dylan prins

dylan prins

11/01/2012 09:57:33
Quote Anchor link
smur f ik het verandert in:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?
$sql
= "SELECT username, password FROM users WHERE username = :user AND password = :pass";

$stmt = $db->prepare($sql);
    $stmt->bindParam(':user', $user, PDO::PARAM_STR);
    $stmt->bindParam(':pass', $pass, PDO::PARAM_STR);
    
$pass = md5($_POST['username']);
$user = $_POST['password'];
$stmt->execute();

if($stmt->rowCount() == 1 ) {
echo ($stmt->rowCount()); }
else{
echo ($stmt->rowCount());}
?>


maar hij blijft 0 terug geven klopt dit?
 
Erwin H

Erwin H

11/01/2012 10:41:02
Quote Anchor link
Misschien dit omdraaien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
    $stmt
->bindParam(':user', $user, PDO::PARAM_STR);
    $stmt->bindParam(':pass', $pass, PDO::PARAM_STR);
    
$pass = md5($_POST['username']);
$user = $_POST['password'];
?>


Je zet nu eerst $user en $pas in de PDO parameters, maar pas daarna geef je ze een waarde. Dat klopt niet.
En daarnaast ook nog user en password omgedraaid :-)
Gewijzigd op 11/01/2012 10:48:38 door Erwin H
 
Jelle -

Jelle -

11/01/2012 10:47:57
Quote Anchor link
- SanThe - op 10/01/2012 16:51:52:
Smur f op 10/01/2012 16:42:07:
... want md5() is tegenwoordig vrij waardeloos om wachtwoorden mee te hashen ...


Beetje kort door de bocht.


Maakt dit het goed? :)
http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/dynamische-salt/81951/
 
Dylan prins

dylan prins

11/01/2012 12:55:33
Quote Anchor link
erwin h dat heb ik goed gezet maar het werkt nog steeds niet...
 
Erwin H

Erwin H

11/01/2012 13:00:58
Quote Anchor link
Hoe heb je het nu?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.