login controle

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

Front End Ontwikkelaar (React)

In het kort Als front end developer ga je aan de slag met maatwerkprojecten voor onze klanten. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een machine aan een database of het corrigeren van formulieren voor ingestuurde orders. Voorbeeld van zo’n project is Smart Link. De projecten waar je op ingezet kunt worden liggen binnen het technische domein waar jij als front end developer een grote rol speelt om samen met je back end collega’s de juiste oplossingen te leveren. please note that this particular role requires fluent Dutch language skills. Dit vind je leuk om te doen Het omzetten van designs

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Dylan prins

dylan prins

10/01/2012 10:35:55
Quote Anchor link
is dit een goede methode voor controlen of username correct is?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
$username
= mysql_query ("SELECT username FROM users WHERE username = '" . mysql_real_escape_string ($_POST['username']) . "'") or die (mysql_error ());


if (mysql_num_rows ($username) == $_POST['username']){
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 10:46:12
 
Chris -

Chris -

10/01/2012 10:43:34
Quote Anchor link
Je bent goed op weg, maar het klopt nog niet helemaal.

1. Je gebruikt een foutafhandeling, maar geen nette.
2. mysql_num_rows geeft het aantal resultaten terug als string (number of rows). Je moet dus kijken of dit 1 of meer is. Dus ipv $_POST['username'], doe je m_n_r($query) == 1

3. Is er een reden dat je de "oude" mysql_* functies gebruik?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/01/2012 10:44:17
Quote Anchor link
Nee, want mysql_num_rows() geeft een aantal of FALSE terug, nooit de username.
 
Dylan prins

dylan prins

10/01/2012 10:51:55
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
$username
= mysql_query ("SELECT username FROM users WHERE username = '" . mysql_real_escape_string ($_POST['username']) . "'") or echo ('could not query');


if (mysql_num_rows ($username) == 1){
}

?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/01/2012 10:54:28
Quote Anchor link
Dat zou kunnen, als je wilt controleren of iemand bestaat.
Zorg uiteraard wel voor goede foutafhandeling, want die() hoor je nooit te gebruiken.
 
Frank WD

Frank WD

10/01/2012 10:59:08
Quote Anchor link
Chris Horeweg op 10/01/2012 10:43:34:
3. Is er een reden dat je de "oude" mysql_* functies gebruik?


Chris,

Is daarvoor een betere manier dan?
Ik maak mijn query ook altijd zo, en volgens de geleerden op PFZ zal dit de juiste manier zijn. Hoor graag enige argumenten er over.

Of je moet op de foutafhandeling or die() doelen. Deze gebruik ik niet.
Gewijzigd op 10/01/2012 11:00:09 door Frank WD
 
Chris -

Chris -

10/01/2012 11:19:38
Quote Anchor link
De PHP-MySQL functies zullen niet meer worden geupdate, gebruik het vernieuwde MySQLi object of PDO :)
 
Dylan prins

dylan prins

10/01/2012 13:21:09
Quote Anchor link
nou als beginnend php'er dacht ik dat het makkelijk was om de oude functies te gebruiken (niet dat ik wist dat er nieuwe waren) maar de oude ken ik al een klein beetje en verder is er niemand die de nieuwe kan uitleggen voor me

Toevoeging op 10/01/2012 13:27:06:

dit is zeker niks he?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
$username
= mysql_query ("SELECT username FROM users WHERE username = '" . mysql_real_escape_string ($_POST['username']) . "'") or die ('could not query');
$password = mysql_query ("SELECT password FROM users WHERE password = '" . mysql_real_escape_string md5(($_POST['password']) . "'")) or die ('could not query');
$result_user = mysql_num_rows($username);
$result_pass = mysql_num_rows($password);
if ($result_user + $result_pass == 2) {
?>
 
Jelle -

Jelle -

10/01/2012 13:44:41
Quote Anchor link
http://www.phphulp.nl/php/tutorial/overig/pdo-verbinden-met-verschillende-databases/534/

Een duidelijke tutorial over hoe PDO werkt, echt een aanrader.

Verder over je laatste post, je moet wel selecteren op de combinatie (username, password) want anders kan ik inloggen met mijn wachtwoord en iemand anders zijn username en dat willen we natuurlijk niet hé ;)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
    $con
= ...; //db connectie

    //eerst even de query in elkaar zetten

    $query = "SELECT userID FROM users WHERE username = .. AND password = ..";

    //daarna uitvoeren
    $result = mysql_query($query,$con);

    if(!$result){
        //dit is natuurlijk geen mooie foutafhandeling, je wilt gewoon een duidelijke foutmelding tonen
        echo 'We hebben een fout in de query! <br />' . mysql_error($con);
        exit();
    }


    //en dan kijken of we een resultaat hebben bijvoorbeeld
    if(mysql_num_rows($result) > 0){
        //zet de taart maar klaar
        $_SESSION['loggedin'] = true;
    }
else{
        //volgens mij bestaat deze combinatie niet
        echo 'foei!';
    }

?>
Gewijzigd op 10/01/2012 13:47:19 door Jelle -
 
Dylan prins

dylan prins

10/01/2012 14:36:02
Quote Anchor link
duidelijk en als ik het nou is met pdo doe is het zo?
enkel klopt de lus niet...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?
$sql
= "SELECT username,password FROM users WHERE username = '" . quote($_POST['username']); . "' && password = '" . quote($_POST['password']); . "'";

$result = $db->query($sql);

foreach($results as $row)
{

    echo $row['username'].'<br>';
}
}

?>
Gewijzigd op 10/01/2012 14:38:52 door dylan prins
 
Jelle -

Jelle -

10/01/2012 14:44:13
Quote Anchor link
Hier gaat het dus fout op het punt dat je geen foutafhandeling hebt, om een AND (&&) te doen in SQL gebruik je AND en niet &&.

Probeer voor de grap die query maar eens op de database uit te voeren :)

En voor het escapen (mysql_real_escape_string()) gebruik je dus prepared statements bij PDO.
Gewijzigd op 10/01/2012 14:46:14 door Jelle -
 
Dylan prins

dylan prins

10/01/2012 14:53:46
Quote Anchor link
wat is een prepared statement?

Parse error: syntax error, unexpected '.'

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$sql
= "SELECT username,password FROM users WHERE username = '" . quote($_POST['username']); . "' AND password = '" . quote($_POST['password']); . "'";
?>
 
Chris -

Chris -

10/01/2012 14:58:34
Quote Anchor link
Je hebt na een (niet bestaande) quote() functie een ; staan, die hoort hier niet.

Mijn advies is om de beginnershandleiding sql en php door te nemen van phptuts.nl. Hier staat de basis in.

Als je die hebt doorgenomen en dan vragen stelt, weet je al iets meer over de basis van PHP en MySQL, je leert er veel van :)
 
Dylan prins

dylan prins

10/01/2012 16:36:49
Quote Anchor link
oke ik heb het bekeken en mijn script aangepast aan PDO, maar ik hou ook van zelf uitproberen en zelf fouten maken.
dus volgende vraag:

klopt het hoe ik mijn if statement heb geplaats bij het controleren van username and password?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?
try{
$sql = "SELECT username, password FROM users WHERE username > :user AND password > :pass";

$stmt = $db->prepare($sql);
    $stmt->bindParam(':user', $user, PDO::PARAM_INT);
    $stmt->bindParam(':pass', $pass, PDO::PARAM_STR);
    
$pass = md5($_POST['username']);
$user = $_POST['password'];
$stmt->execute();

$row = $stmt->fetch(PDO::FETCH_ASSOC);
if ($row['username'] === $user && $row['pass'] === $pass){
echo ('gelukt!'); }
else{
echo ('niet gelukt');}
}

catch (PDOException $e)
{

echo '<pre>';
    echo 'Regel: '.$e->getLine().'<br>';
    echo 'Bestand: '.$e->getFile().'<br>';
    echo 'Foutmelding: '.$e->getMessage();
    echo '</pre>';
}

?>
 
Jelle -

Jelle -

10/01/2012 16:42:07
Quote Anchor link
Het lijkt me sterk dat je username een int is (geheel getal), verder is het wel ok om md5() te gebruiken om te testen, maar gebruik dit alsjeblieft niet in een productie omgeving (als het online staat voor gebruik, want md5() is tegenwoordig vrij waardeloos om wachtwoorden mee te hashen) kijk tegen die tijd eens naar : http://www.openwall.com/phpass/

Verder is die if een beetje overbodig, je haalt een username en wachtwoord op die je al hebt, je moet controleren of er een match is gevonden (aantal rijen is groter dan 0). Nu krijg je waarschijnlijk een foutmelding als je een ongeldig username+wachtwoord combinatie hebt. (dan bestaat $row['username'] namelijk niet)

En ik vraag me ook af of je een rij wilt ophalen waar de username groter is dan de ingevulde username (username > :user moet zijn username = :user)

Maar het is al een stap de goede richting in. (als je het ook daadwerkelijk goed begrijpt)

Ik sluit me verder wel aan bij Chris om eerst even goed de beginners handleiding door te nemen, dan voorkom je al veel fouten en wordt het allemaal een stuk makkelijker.
Gewijzigd op 10/01/2012 16:46:11 door Jelle -
 
- SanThe -

- SanThe -

10/01/2012 16:51:52
Quote Anchor link
Smur f op 10/01/2012 16:42:07:
... want md5() is tegenwoordig vrij waardeloos om wachtwoorden mee te hashen ...


Beetje kort door de bocht.
 
Dylan prins

dylan prins

11/01/2012 09:57:33
Quote Anchor link
smur f ik het verandert in:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?
$sql
= "SELECT username, password FROM users WHERE username = :user AND password = :pass";

$stmt = $db->prepare($sql);
    $stmt->bindParam(':user', $user, PDO::PARAM_STR);
    $stmt->bindParam(':pass', $pass, PDO::PARAM_STR);
    
$pass = md5($_POST['username']);
$user = $_POST['password'];
$stmt->execute();

if($stmt->rowCount() == 1 ) {
echo ($stmt->rowCount()); }
else{
echo ($stmt->rowCount());}
?>


maar hij blijft 0 terug geven klopt dit?
 
Erwin H

Erwin H

11/01/2012 10:41:02
Quote Anchor link
Misschien dit omdraaien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
    $stmt
->bindParam(':user', $user, PDO::PARAM_STR);
    $stmt->bindParam(':pass', $pass, PDO::PARAM_STR);
    
$pass = md5($_POST['username']);
$user = $_POST['password'];
?>


Je zet nu eerst $user en $pas in de PDO parameters, maar pas daarna geef je ze een waarde. Dat klopt niet.
En daarnaast ook nog user en password omgedraaid :-)
Gewijzigd op 11/01/2012 10:48:38 door Erwin H
 
Jelle -

Jelle -

11/01/2012 10:47:57
Quote Anchor link
- SanThe - op 10/01/2012 16:51:52:
Smur f op 10/01/2012 16:42:07:
... want md5() is tegenwoordig vrij waardeloos om wachtwoorden mee te hashen ...


Beetje kort door de bocht.


Maakt dit het goed? :)
http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/dynamische-salt/81951/
 
Dylan prins

dylan prins

11/01/2012 12:55:33
Quote Anchor link
erwin h dat heb ik goed gezet maar het werkt nog steeds niet...
 
Erwin H

Erwin H

11/01/2012 13:00:58
Quote Anchor link
Hoe heb je het nu?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.