Login/registreer

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Junior / Medior C# .NET ontwikkelaar in Brabants t

Bedrijfsomschrijving Ben jij een gepassioneerde C# .NET ontwikkelaar met een voorliefde voor hardware? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Bij ons bedrijf krijg je de kans om deel uit te maken van een team van sociale en enthousiaste techneuten die er elke dag naar streven om onze eigen ontwikkelde software nog beter te maken. Het team van ongeveer 10 team medewerkers maakt zich hard om de interne processen gestroomlijnd te laten verlopen. Functieomschrijving Als lid van ons hechte en behulpzame team word je betrokken bij diverse projecten. Daarbij krijg je te maken met data-analyses, content en de logistieke

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

Als Lead PHP developer bijdragen aan het onderwijs

Functie Als Lead PHP developer zet je samen met het team en de andere lead developers de technische lijnen uit als het gaat om het ontwikkelen van de applicaties en bepaal je samen met de PO waar elke sprint aan gewerkt zal worden. Je kunt op basis van een user story een goede aanpak formuleren en een planning opstellen, en andere hierin meenemen. Wanneer je team code schrijft verwacht je degelijke oplossingen, bij voorkeur gebruik makend van Domain Driven Design. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12946 Introductie We are looking for a Java Developer! Our client is one of the most innovation companies located within the Netherlands. We provide high quality software in a high-tech and challenging market. Functieomschrijving The department is specialized in creating and developing high quality software for manufacturing automation in a high tech environment. We strive to provide our clients with high quality software and deliver state of the art solutions in a variety of ways. Creating software infrastructure using Java SE / EE Create applications to fine tune manufacturing processes

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar ASP .Net / C#

Functie omschrijving Gezocht! Software ontwikkelaar. Ben jij bekend met termen als ASP .Net, C# en SQL? Ben jij op zoek naar een afwisselende en uitdagende IT-functie binnen de agrarische sector? En omschrijf jij jezelf als zelfstandig, enthousiast en proactief? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Als Software ontwikkelaar binnen deze organisatie ben je samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Je gaat hierbij bijdragen aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Verder bestaan je werkzaamheden uit: Technische uitwerking van de business

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Je komt in een DevOps-cultuur te werken waarbij je met je team werkt aan de front-end van diverse brand websites; Het ontwerpen van functionele en grafische ontwerpen die worden geïmplementeerd; Draagt zorg voor het maken van analyses; Je werkt nauw met je collega’s samen en geeft elkaar feedback en suggesties waar nodig; Het uitwerken van vraagstukken die afkomstig zijn van verschillende klanten; Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »
Bob

bob

01/04/2007 14:35:00
Quote Anchor link
ik wil graag een Online spel maken maar ik weet niet hoe het met het databese werkt wat hier onder staat hebben we geprobeerd maar dat werkt niet mischien weet iemand hoe dat komt



CREATE TABLE `members` (
`id` int(11) NOT NULL auto_increment,
`users` text NOT NULL,
`password` text NOT NULL,
`ip` text NOT NULL,
`status`text NOT NULL,
) TYPE=MyISAM;

connect.inc.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9

<?
$database
="";
$server ="localhost";
$user ="";
$passw ="********";
mysql_connect("$server","$user", "$passw");
mysql_select_db($database);
?>


register.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
Als iemand nieuw zich lid maakt wordt deze rang 1 gegeven dus member om iemand andere rechten te geven moet je naar de db gaan of zelf een scriptje maken.:P

<?
session_start();
?>

<font face=verdana size=1>

<?
if($_SESSION['login'] == "true"){
   print " You have allready an account.";//because your logged in stupid
}

include('connect.inc.php');
if(!isset($_REQUEST['submit'])){
?>

<form method=post acion=""<? $_SERVER['PHP_SELF'] ?>"">
<table>
   <tr>
      <td>
         <font face=verdana size=1>Username:
      </td>
      <td>
         <input type="text" name="name" maxlength="15">
      </td>
   </tr>
   <tr>
      <td>
         <font face=verdana size=1>Password:
      </td>
      <td>
         <input type="password" name="pass1">
      </td>
   </tr>
   <tr>
      <td>
         <font face=verdana size=1>Confirm:
      </td>
      <td>
            <input type="password" name="pass2">
      </td>
   </tr>
   <tr>
      <td>
         <input type="submit" value=submit name="submit">
      </td>
      <td>
         <input type="reset">
      </td>
   </tr>
</table>
</form>
<?php
}else{
   //request everything
   $dead = "false";//We make 'dead' if some fields are not filled in don't check for pass and name in db.
   $message = "<font face=verdana size=1>Pleas fill in all fields correctly:<br>";
   $username = $_POST['name'];
   $pass1 = $_POST['pass1'];
   $pass2 = $_POST['pass2'];
   $ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
   $status = "1";//1 member, 2,co-admin 3, admin
   //begin search for errors

   if(strlen($username) <= 1 or strlen($username) >=15){
      $dead = "true";
      $message .= "Username (2-14)<br>";
   }

   if(strlen($pass1) < 6 or strlen($pass1) > 20 or $pass1 !== $pass2) {
      $dead = "true";
      $message .= "Password (6-20) or passwords does not match";
   }

   if($dead = "false"){
      $username = strtolower(trim(strip_tags($username)));
      $pass1 = trim($pass1);
      $pass1 = md5($pass1);
      $query = mysql_query("SELECT * FROM members WHERE username ='$username'");
      $aantalrijen = mysql_num_rows($query);                  
      if($aantalrijen == 1){        
         print "<font face=verdana size=1>Sorry, your username exists allready.";        
      }

      else{
         $query1 = "INSERT INTO members(username, password, ip, status) VALUES ('$username','$pass1', '$ip','$status')";
         if(mysql_query($query1)){
             print "<font face=verdana size=1>Well donne your now a member of the RTD group.<br><a href=login.php>Login</a>";
         }  
      }
      
   }

   elseif($dead == "true"){
         print $message;
   }
}
              
?>


login.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
<?
session_start()
?>

<?
if($_SERVER["login"] == "true") {
   print "<font size=1 face=verdana>Your logged in";
}

else {
   ?>

   <font size=1 face=verdana>
   <FORM action="login.php" method="post">        
   Username:<br>        
   <INPUT type="text" name="username">        
   <BR>        
   Wachtwoord:<br>        
   <INPUT type="password" name="pass"><br>        
   <input type="submit" value="submit" name="submit">        
   </form>      
<?
}
if(isset($_POST['submit'])) {
   $username = trim(strtolower($_POST['username']));
   $pass1 = $_POST['pass'];
   $dead = "false";
   $message = "<font size=1 face=verdana>Fill in the following fields correctly";
   if(strlen($username) <= 1 or strlen($username) >=15){
      $dead = "true";
      $message .= "Username (2-14)<br>";
   }

   if(strlen($pass1) < 6 or strlen($pass1) > 20) {
      $dead = "true";
      $message .= "Password (6-20)<br>";
   }

   if($dead = "false"){
      include('connect.inc.php');
      $pass1 = md5($pass1);
      $query = mysql_query("SELECT status FROM members WHERE username = '$username' and password = '$pass1'");
      $rows = mysql_num_rows($query);        
      if($rows > 0){        
         print "<font size=1 face=verdana>Your logged in as " . $username . ",<br> <a href=logout.php>log out.</a><br><a href=memberlist.php>memberlist</a>";        
             $row = mysql_fetch_assoc($query);
         $username = mysql_real_escape_string($username);
         $_SESSION['login']=true;          
         $_SESSION["username"]=$username;
         $_SESSION['rank']   = $row['status'];        
      }

      else{
         print "<font size=1 face=verdana>You filled in a wrong password and/or username";
      }        
      
   }

   else{
      print $message;
   }
}


?>


logout.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?
session_start();
?>

<?
if(session_destroy()){//We destroy the session
   print "<font face=verdana size=1>You're logged out";
   print "<font face=verdana size=1><br><a href=login.php>login</a>";
}

?>


memberlist.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?
session_start();
?>

<font face=verdana size=1>
<?
if ($_SESSION["login"] == "true"){
   $username = $_SESSION["username"];
   print "<font face=verdana size=1>Hi, " . $username . "<br>";

  
include('connect.inc.php');      
$query = mysql_query("SELECT * FROM members");  
  
print "<table><tr bgcolor=#dcdcdc><td><font face=verdana size=1> # </td><td><font face=verdana size=1> Username </td></tr>";  
while ($gegeven = mysql_fetch_object($query)) {
$id = $gegeven->id;
$status = $gegeven->status;  //1 member, 2,co-admin 3, admin
$naam = $gegeven->username;  
 
  
print "<tr><td><font face=verdana size=1>$id</td><td>";
if($status == 1){
   print "<font face=verdana size=1>" . $naam . "</font>";
}
elseif($status == 2){
   print "<font color=orange face=verdana size=1>" . $naam . "</font>";
}
elseif($status == 3){
   print "<font color=red face=verdana size=1>" . $naam . "</font>";
}

echo"</td></tr> ";  
}
  
print "</table>";
?>
    <font face=verdana size=1>Legend: Member | <font color=orange>Co-Admin</font> |
<font color=red>Admin</font>
<?
}
else{
   print "<font face=verdana size=1>Hi guest you need to <a href=login.php>login</a> to see this page";
}

?>

</font>


admin.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?
session_start();

if($_SESSION['rank'] == "1") {
   print "Content only for members";
}

elseif($_SESSION['rank'] == "2") {
   print "Co-Admin content";
}

elseif($_SESSION['rank'] == "3") {
   print "admin content";
}

else{
   print "non-member content";
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 11:18:26
 
Frank -

Frank -

01/04/2007 14:57:00
Quote Anchor link
Tip:
Wanneer je niet weet hoe je met een database moet werken en je wilt een online game maken, dan heb je een probleem. De database is namelijk het hart van het systeem. Zet dit spel dus even aan de kant en maak tijd vrij om te leren hoe een database werkt en hoe jij er mee moet werken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
CREATE TABLE `members` (
`id` int(11) NOT NULL auto_increment,
`users` text NOT NULL,
`password` text NOT NULL,
`ip` text NOT NULL,
`status`text NOT NULL,
) TYPE=MyISAM;

Dit levert al flink wat uitdagingen op en is een aanslag op de snelheid van de server. Het datatype 'text' is namelijk in alle gevallen fout, dit vreet geheugen en levert niets op. Een VARCHAR() met de juiste lengte is meer dan genoeg.

Verder is MyISAM een onbetrouwbare engine, gebruik innoDB.

Zie verder de MySQL-handleiding en die eens flink doorspitten.

Voor normalistatie kun je terecht in de tutorials, dat is echt de basis van een goede database.

Edit: Hier de link.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Bob

bob

01/04/2007 16:10:00
Quote Anchor link
ok bedankt
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.