Maanden tellen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

No-Code Betty Blocks ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving Wil jij de bedrijfsprocessen van klanten revolutionair digitaliseren en optimaliseren zonder beperkt te worden door programmeertalen? Kom werken bij een snelgroeiende en professionele organisatie met een gezonde dosis humor en veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Als No-Code Betty Blocks ontwikkelaar werk je vanuit ons kantoor in het hart van Nederland, je thuiswerkplek of op locatie bij de klant. We faciliteren de juiste trainingen en ondersteuning zodat je een echte Betty Blocks expert wordt. Naast het werk zijn er bij ons bijzondere events, zoals een jaarlijkse zeildag, een zomerse barbecue en een knus kerstdiner om de grillige maanden door

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder voor het financiele domein op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

Medior .NET developer

Functie Jij gaat als Medior .NET ontwikkelaar aan de slag in ons scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om onze spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als medior .NET developer ga jij werken aan een technisch hoogwaardig platform welke bezoekerspieken verwerkt van tienduizenden tot honderdduizenden gebruikers per minuut! Ons scrumteam werkt in drie wekelijkse sprints en wij beginnen iedere ochtend met een stand-up. Jij werkt bij ons met C# .NET, .NET Core, React.JS, Xamarin, Azure, Docker en Kubernetes. Wij hechten enorm veel waarde aan het leveren van hoogwaardige en kwalitatieve code. Zodra jij de

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Bennekom gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »
Dennis meijer

dennis meijer

30/06/2011 12:32:28
Quote Anchor link
Mensen,

Ik ben een script aan het maken die maandelijks gerunned word.

Hij moet kijken welke maand het is als het script word gerunned en dan moet die in de database kijken hoeveel personen er zijn aangemeld de vorige maand.

heb het zo in de database staan: 06-2011 bijv.

Hoe krijg ik het voor elkaar dat ik kan zien welke maand hiervoor kwam? 05-2011 dus.

Tevens ook hoe ik het probleem oplos met andere jaren dus als het 01-2012 is dat die ziet dat 12-2011 een vorige maand was.

ik dacht aan zoiets maar dan krijg ik een - getal

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php $datumoud = "12-2010";
$datumnu = date("m-Y");


$Datumgoed = $datumnu - $datumoud; ?>


Hoe kan ik dit het beste oplossen?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 16:42:37
 
Tim S

Tim S

30/06/2011 13:33:17
Quote Anchor link
Misschien niet de meest ideale oplossing, maar toch ^^

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$datumnu
         = strftime("%Y-%m", time());
$datum_min_maand = strftime("%Y-%m", strtotime($datumnu.'- 1 month'));

//datum opsplitsen en dan in de goede volgorde terugzetten
if(preg_match('/^([0-9]{4})(\-{1})([0-9]{2})$/', $datum_min_maand, $matches) ) {
  $Datumgoed = $matches[3].$matches[2].$matches[1];
}

?>
Gewijzigd op 30/06/2011 13:42:40 door Tim S
 
Jasper DS

Jasper DS

30/06/2011 13:51:26
Quote Anchor link
Gebruik je wel het juiste veld in je db? (=datetime?)
 
PHP Scripter

PHP Scripter

30/06/2011 13:52:55
Quote Anchor link
Jasper, dat is niet verplicht. SQL kan ook prima zonder de datetime tabel.
 
Jasper DS

Jasper DS

30/06/2011 13:54:35
Quote Anchor link
een datum hoort volgens mij nog altijd in een veld dat datum ondersteund. Logisch zou zijn een datetime of een date veld.
Gewijzigd op 30/06/2011 13:54:42 door Jasper DS
 
Maikel  B

Maikel B

30/06/2011 13:58:31
Quote Anchor link
@dennis Als je wilt weten hoeveel leden je er vorige maand bij hebt gehad kun je toch ook gewoon in SQL een count doen en dan bij de WHERE een maand en jaar invullen?
 
PHP Scripter

PHP Scripter

30/06/2011 14:05:48
Quote Anchor link
Jasper, ik gebruik eigenlijk nooit een Date veld in de SQL (phpMyAdmin). Datum en tijd heb ik altijd in een VARCHAR staan.

@Dennis Zoals Maikels zegt. Je kunt gewoon via SQL uitrekenen hoeveel leden er de vorige maand zijn bijgekomen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
COUNT(....) WHERE ,... = ....
 
Jasper DS

Jasper DS

30/06/2011 14:12:19
Quote Anchor link
@hierboven, volgens mij is dat echt fout fout fout, want dan kan je niet gebruik maken van de DATE() functie in SQL en er zullen nog wel nadelen zijn!
 
PHP Scripter

PHP Scripter

30/06/2011 14:16:40
Quote Anchor link
Jasper, ik kan prima gebruik maken van de DATE() functie. En het onderstaande werkt ook prima.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT MONTH(DateTime) AS DateTime_Month
Gewijzigd op 30/06/2011 14:19:42 door PHP Scripter
 
Dennis meijer

dennis meijer

30/06/2011 18:32:43
Quote Anchor link
ik kan het ook via een query doen maar moet het van de vorige maand hebbeen dus moet zowieso uitrekenen wat de vorige maand is en eventueel jaar.

Via sql lijkt mij het makkelijkste erna.
 
Dennis meijer

dennis meijer

04/07/2011 14:24:40
Quote Anchor link
Ok ik heb het voor elkaar gekregen op deze manier

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
$datumnu         = strftime("%Y-%m", time());
$datum_min_maand = strftime("%Y-%m", strtotime($datumnu.'- 1 month'));

    if(preg_match('/^([0-9]{4})(\-{1})([0-9]{2})$/', $datum_min_maand, $matches) ) {
            
          $Datumgoed = $matches[3].$matches[2].$matches[1];
        
          $Een = 0;
          $q_Klanten = mysql_query("SELECT * FROM klanten WHERE aanmelddatum = '".$Datumgoed."'");
          
              while($Klanten = mysql_fetch_object($q_Klanten))
              {
                
                    $q_Domeinen = mysql_query("SELECT * FROM domeinnamen
                                                WHERE id_klant = '".$Klanten->klant_id."'
                                                AND toegevoegd_op = '".$Datumgoed."'");                
                    
                    $Aantal_Domein = mysql_num_rows($q_Domeinen);
                    $Commissie = 29 + $Aantal_Domein;
                    
                    $Een = $Een + $Commissie;

              }
}
?>




Alleen nu moet ik nog weten hoe ik een x aantal jaren terug dezelfde maand ook kan zien.

Dus nu is het 04-2011 alleen het programma moet ook kijken of die klant er misschien 04-2010 ook al in stond of 04-2009.

kan iemand mij vertellen hoe ik dit kan doen?

Groeten
 

04/07/2011 14:26:37
Quote Anchor link
ARG varchar voor datums slaat nergens op!
 
Dennis meijer

dennis meijer

04/07/2011 14:36:36
Quote Anchor link
@ Karl Karl,

Heb gedaan wat Tim S zei. Weet jij een betere oplossing voor alles dan?:$
 
TJVB tvb

TJVB tvb

04/07/2011 16:00:46
Quote Anchor link
Stap 1: Zorgen dat je de juiste

Stap 2: Query voor het opvragen van aanmeldingen van afgelopen maand:
SELECT
*
FROM
klanten
WHERE aanmelddatum < now() AND aanmelddatum > ( now() - INTERVAL 1 MONTH)

@PHP Scripter, dat je de data sloopt met een varchar voor een datum is leuk, als je server instelling aangepast worden werkt het niet meer.
 
Victor -

Victor -

04/07/2011 16:14:16
Quote Anchor link
zoiets?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$datum_min_jaar = strftime("%Y-%m", strtotime($datumnu.'- '. $aantaljaar .' year'));
 

04/07/2011 20:32:07
Quote Anchor link
Datum als datum opslaan in de database.
Datum en tijd functies van de database gebruiken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.