Maanden tellen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »
Dennis meijer

dennis meijer

30/06/2011 12:32:28
Quote Anchor link
Mensen,

Ik ben een script aan het maken die maandelijks gerunned word.

Hij moet kijken welke maand het is als het script word gerunned en dan moet die in de database kijken hoeveel personen er zijn aangemeld de vorige maand.

heb het zo in de database staan: 06-2011 bijv.

Hoe krijg ik het voor elkaar dat ik kan zien welke maand hiervoor kwam? 05-2011 dus.

Tevens ook hoe ik het probleem oplos met andere jaren dus als het 01-2012 is dat die ziet dat 12-2011 een vorige maand was.

ik dacht aan zoiets maar dan krijg ik een - getal

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php $datumoud = "12-2010";
$datumnu = date("m-Y");


$Datumgoed = $datumnu - $datumoud; ?>


Hoe kan ik dit het beste oplossen?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 08:07:15
 
Tim S

Tim S

30/06/2011 13:33:17
Quote Anchor link
Misschien niet de meest ideale oplossing, maar toch ^^

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$datumnu
         = strftime("%Y-%m", time());
$datum_min_maand = strftime("%Y-%m", strtotime($datumnu.'- 1 month'));

//datum opsplitsen en dan in de goede volgorde terugzetten
if(preg_match('/^([0-9]{4})(\-{1})([0-9]{2})$/', $datum_min_maand, $matches) ) {
  $Datumgoed = $matches[3].$matches[2].$matches[1];
}

?>
Gewijzigd op 30/06/2011 13:42:40 door Tim S
 
Jasper DS

Jasper DS

30/06/2011 13:51:26
Quote Anchor link
Gebruik je wel het juiste veld in je db? (=datetime?)
 
PHP Scripter

PHP Scripter

30/06/2011 13:52:55
Quote Anchor link
Jasper, dat is niet verplicht. SQL kan ook prima zonder de datetime tabel.
 
Jasper DS

Jasper DS

30/06/2011 13:54:35
Quote Anchor link
een datum hoort volgens mij nog altijd in een veld dat datum ondersteund. Logisch zou zijn een datetime of een date veld.
Gewijzigd op 30/06/2011 13:54:42 door Jasper DS
 
Maikel  B

Maikel B

30/06/2011 13:58:31
Quote Anchor link
@dennis Als je wilt weten hoeveel leden je er vorige maand bij hebt gehad kun je toch ook gewoon in SQL een count doen en dan bij de WHERE een maand en jaar invullen?
 
PHP Scripter

PHP Scripter

30/06/2011 14:05:48
Quote Anchor link
Jasper, ik gebruik eigenlijk nooit een Date veld in de SQL (phpMyAdmin). Datum en tijd heb ik altijd in een VARCHAR staan.

@Dennis Zoals Maikels zegt. Je kunt gewoon via SQL uitrekenen hoeveel leden er de vorige maand zijn bijgekomen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
COUNT(....) WHERE ,... = ....
 
Jasper DS

Jasper DS

30/06/2011 14:12:19
Quote Anchor link
@hierboven, volgens mij is dat echt fout fout fout, want dan kan je niet gebruik maken van de DATE() functie in SQL en er zullen nog wel nadelen zijn!
 
PHP Scripter

PHP Scripter

30/06/2011 14:16:40
Quote Anchor link
Jasper, ik kan prima gebruik maken van de DATE() functie. En het onderstaande werkt ook prima.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT MONTH(DateTime) AS DateTime_Month
Gewijzigd op 30/06/2011 14:19:42 door PHP Scripter
 
Dennis meijer

dennis meijer

30/06/2011 18:32:43
Quote Anchor link
ik kan het ook via een query doen maar moet het van de vorige maand hebbeen dus moet zowieso uitrekenen wat de vorige maand is en eventueel jaar.

Via sql lijkt mij het makkelijkste erna.
 
Dennis meijer

dennis meijer

04/07/2011 14:24:40
Quote Anchor link
Ok ik heb het voor elkaar gekregen op deze manier

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
$datumnu         = strftime("%Y-%m", time());
$datum_min_maand = strftime("%Y-%m", strtotime($datumnu.'- 1 month'));

    if(preg_match('/^([0-9]{4})(\-{1})([0-9]{2})$/', $datum_min_maand, $matches) ) {
            
          $Datumgoed = $matches[3].$matches[2].$matches[1];
        
          $Een = 0;
          $q_Klanten = mysql_query("SELECT * FROM klanten WHERE aanmelddatum = '".$Datumgoed."'");
          
              while($Klanten = mysql_fetch_object($q_Klanten))
              {
                
                    $q_Domeinen = mysql_query("SELECT * FROM domeinnamen
                                                WHERE id_klant = '".$Klanten->klant_id."'
                                                AND toegevoegd_op = '".$Datumgoed."'");                
                    
                    $Aantal_Domein = mysql_num_rows($q_Domeinen);
                    $Commissie = 29 + $Aantal_Domein;
                    
                    $Een = $Een + $Commissie;

              }
}
?>




Alleen nu moet ik nog weten hoe ik een x aantal jaren terug dezelfde maand ook kan zien.

Dus nu is het 04-2011 alleen het programma moet ook kijken of die klant er misschien 04-2010 ook al in stond of 04-2009.

kan iemand mij vertellen hoe ik dit kan doen?

Groeten
 

04/07/2011 14:26:37
Quote Anchor link
ARG varchar voor datums slaat nergens op!
 
Dennis meijer

dennis meijer

04/07/2011 14:36:36
Quote Anchor link
@ Karl Karl,

Heb gedaan wat Tim S zei. Weet jij een betere oplossing voor alles dan?:$
 
TJVB tvb

TJVB tvb

04/07/2011 16:00:46
Quote Anchor link
Stap 1: Zorgen dat je de juiste

Stap 2: Query voor het opvragen van aanmeldingen van afgelopen maand:
SELECT
*
FROM
klanten
WHERE aanmelddatum < now() AND aanmelddatum > ( now() - INTERVAL 1 MONTH)

@PHP Scripter, dat je de data sloopt met een varchar voor een datum is leuk, als je server instelling aangepast worden werkt het niet meer.
 
Victor -

Victor -

04/07/2011 16:14:16
Quote Anchor link
zoiets?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$datum_min_jaar = strftime("%Y-%m", strtotime($datumnu.'- '. $aantaljaar .' year'));
 

04/07/2011 20:32:07
Quote Anchor link
Datum als datum opslaan in de database.
Datum en tijd functies van de database gebruiken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.