mail() werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Bennekom gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Als Lead PHP developer bijdragen aan het onderwijs

Functie Als Lead PHP developer zet je samen met het team en de andere lead developers de technische lijnen uit als het gaat om het ontwikkelen van de applicaties en bepaal je samen met de PO waar elke sprint aan gewerkt zal worden. Je kunt op basis van een user story een goede aanpak formuleren en een planning opstellen, en andere hierin meenemen. Wanneer je team code schrijft verwacht je degelijke oplossingen, bij voorkeur gebruik makend van Domain Driven Design. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Productontwikkelaar Food

Wat ga je doen Als Productontwikkelaar Food ga je nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. Je bent hierbij betrokken bij het gehele proces: van productconcept naar proefreceptuur, het realiseren va het product (op kleine schaal) en het testen van producten in een productieomgeving. Verder: Bewaak je de status van verschillende fases van productontwikkeling en lever je tijdig de benodigde data aan Ben je bezig met de optimalisatie van oude en nieuwe recepturen Begeleid of organiseer je proefsessies (sensorisch onderzoek) in het team en/of bij klanten Onderhoud je contacten met de klanten, leveranciers van grondstoffen e.a. externe partijen Houd je

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »
Niek van Milligen

Niek van Milligen

30/01/2010 12:44:00
Quote Anchor link
Ha php'ers.

Ik heb iets heel vreemds. Mail() werkt niet. In een ander script werkt hij echter wel. Ik heb het namelijk zo: Men vult een formulier in, script stuurt een bevestigingsmail, als men op link in mail klikt stuur een ander script (deze dus) een mail naar de eigenaar van de site.
De eerste mail zend hij zonder problemen, maar bij het volgende script (mail naar de eigenaar) werkt niet. Waar zou dat aan kunnen liggen? Volgens mij is mijn script goed...

Hier mijn script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
        // e-mail adres van ontvanger
        $mail_ontv = "[email protected]";
        $mail_ontva = "[email protected]";
    
        // set datum
        $datum = date("d.m.Y H:i");
          
        // set ip
        $ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
        
        $headers = "MIME-Version: 1.0\r\n";
        $headers .= "Content-type: text/html; charset=iso-8859-1\r\n";
          $headers .= "From: Een naam";
        $onderwerp = "Aanmelding";
          
        $inhoud_mail = "<b>Ingevuld formulier</b><br>";
        $inhoud_mail .= $_SERVER['REQUEST_URI'] . "<br><br>";
        $inhoud_mail .= "Heel veel blabla, met inhoud van een formulier, voor de overzichtelijkheid maar geskipt <br><br>";
        $inhoud_mail .= "Verstuurd op " . $datum . " via het ip " . $ip . "<br><br>";
          
        if((mail($mail_ontv, $onderwerp, $inhoud_mail, $headers))&&(mail($mail_ontva, $onderwerp, $inhoud_mail, $headers))){
            echo "Uw mail is verstuurd. Indien nodig zal er contact met u worden opgenomen.";
        }

        else{
            echo "Er is een fout opgetreden tijdens het verzenden. Probeer het opnieuw.";
        }


?>


EDIT: Als ik deze uitvoer, dan krijg ik de melding dat het is verstuurd, maar ik krijg de mail niet binnen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Niek van Milligen
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 15:32:57
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

30/01/2010 12:47:00
Quote Anchor link
Waarom haakjes om de mail functie?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if(mail($mail_ontv, $onderwerp, $inhoud_mail, $headers) AND mail($mail_ontva, $onderwerp, $inhoud_mail, $headers))
?>


Krijg je geen foutmeldingen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$headers
.= "From: Een naam";
?>

Moet dit geen e-mailadres zijn?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Yearupie Achternaamloos
 
Niek van Milligen

Niek van Milligen

30/01/2010 12:54:00
Quote Anchor link
Die zijn inderdaad niet nodig, maar doen zijn er ook niet de oorzaak van. Heb ze al weggehaald, maar doet het nog steeds niet.

Nee helemaal geen foutmeldingen.
Heb dit bovenin script staan, maar dat geeft ook niks weer:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting(E_ALL);
?>
 
Niek van Milligen

Niek van Milligen

30/01/2010 12:58:00
Quote Anchor link
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$headers
.= "From: Een naam";
?>

Moet dit geen e-mailadres zijn?


Nee. In mijn eigenlijke script staat het zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$headers
.= "From: " . $naam . " <" . $mail . ">";
?>


Dit heb ik vaker gebruikt (ook in bevestigingsmail) en dat werkt daar ook.
 
- SanThe -

- SanThe -

30/01/2010 14:17:00
Quote Anchor link
En die $naam en $mail bevatten jouw eigen gegevens?
 
P Lekensteyn

P Lekensteyn

30/01/2010 15:10:00
Quote Anchor link
Weet je zeker dat jouw e-mailadres juist is?
 
Niek van Milligen

Niek van Milligen

30/01/2010 17:07:00
Quote Anchor link
Zoals al eerder gezegd heb ik dit script iets ingekort voor de overzichtelijkheid. $naam en $mail bevatten de gegevens uit het formulier, ofwel: de naam van degene die het ingevuld heeft en het mailadres daarvan. Deze gegevens zijn niet direct van belang bij het verzenden van het script (ook $mail niet) omdat het niet naar $mail gaat, maar naar een vooraf ingesteld mailadres. Overigens moet $mail wel kloppen omdat daar de bevestigingsmail (die het dus wel doet) heen gestuurd word met daarin de link naar dit script.
 
- SanThe -

- SanThe -

30/01/2010 17:17:00
Quote Anchor link
Niek schreef op 30.01.2010 17:07:
$naam en $mail bevatten de gegevens uit het formulier, ofwel: de naam van degene die het ingevuld heeft

Dat is niet correct.

Zie SPF en de juiste headers.
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

30/01/2010 17:27:00
Quote Anchor link
Het email adres moet van jou zelf zijn van jou domein.
 
Niek van Milligen

Niek van Milligen

30/01/2010 17:43:00
Quote Anchor link
@SanThe

Waarom niet correct? Ik heb overigens die headers er bijna letterlijk ingezet, met de voor mij juiste gegevens, maar dat werkt ook niet.
 
- SanThe -

- SanThe -

30/01/2010 18:11:00
Quote Anchor link
Omdat de FROM jouw gegevens moeten bevatten en niet van iemand anders. Die gegevens zet je eventueel in REPLY-TO.
 
Niek van Milligen

Niek van Milligen

30/01/2010 19:29:00
Quote Anchor link
FROM moet niet mijn gegevens bevatten. Dat is in de bevestigingsmail. Daar ziet de persoon mijn gegevens. In deze mail ziet de eigenaar van de site direct van wie de mail afkomstig is.
 
- SanThe -

- SanThe -

30/01/2010 19:51:00
Quote Anchor link
Niek schreef op 30.01.2010 19:29:
FROM moet niet mijn gegevens bevatten.

Tja, als jij liever eigenwijs bent.
Die mail komt dan waarschijnlijk niet door de SPF controle heen.
 
Crispijn -

Crispijn -

30/01/2010 22:58:00
Quote Anchor link
Probeer de phpmailer eens. Dit is een eenvoudig te inplementeren classe die alle mail problemen van je op kan lossen!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.