mail() werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Front End Developer React Vue

Dit ga je doen Meewerken aan de implementaties en ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten van de webapplicaties; Ontwikkelen met o.a. React en Vue en HTML/CSS, ook krijg je in verband met de samenwerking ook affiniteit met de backend Ruby on Rails; Ontwikkeling aan de front end voor de koppelingen tussen de diverse systemen; Ontwerpen van interfaces en een bijdrage leveren aan de gebruikerservaring; Zorgdragen voor hoge kwaliteit van code en jezelf (en anderen) blijven verbeteren; Als Senior Front End Developer begeleid je zelf ook FE-development projecten, hierin leid je de projecten en pak jij het initiatief op (bv integratieprojecten). Hier ga

Bekijk vacature »

Back-end Developer Java

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van een zelfgebouwde applicatie in Java, Spring Framework, SQL, HTML, CSS en Javascript; End-to-end beheer m.b.t. de applicatie en koppelen van applicaties binnen het landschap; Ontwikkelen van rapportages voor de interne organisatie; Ontwikkelen van aanvullende functionaliteiten m.b.t. de applicatie; Uitvoeren van testen en code reviews. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die medische gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg in heel Nederland.

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »
Niek van Milligen

Niek van Milligen

30/01/2010 12:44:00
Quote Anchor link
Ha php'ers.

Ik heb iets heel vreemds. Mail() werkt niet. In een ander script werkt hij echter wel. Ik heb het namelijk zo: Men vult een formulier in, script stuurt een bevestigingsmail, als men op link in mail klikt stuur een ander script (deze dus) een mail naar de eigenaar van de site.
De eerste mail zend hij zonder problemen, maar bij het volgende script (mail naar de eigenaar) werkt niet. Waar zou dat aan kunnen liggen? Volgens mij is mijn script goed...

Hier mijn script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
        // e-mail adres van ontvanger
        $mail_ontv = "[email protected]";
        $mail_ontva = "[email protected]";
    
        // set datum
        $datum = date("d.m.Y H:i");
          
        // set ip
        $ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
        
        $headers = "MIME-Version: 1.0\r\n";
        $headers .= "Content-type: text/html; charset=iso-8859-1\r\n";
          $headers .= "From: Een naam";
        $onderwerp = "Aanmelding";
          
        $inhoud_mail = "<b>Ingevuld formulier</b><br>";
        $inhoud_mail .= $_SERVER['REQUEST_URI'] . "<br><br>";
        $inhoud_mail .= "Heel veel blabla, met inhoud van een formulier, voor de overzichtelijkheid maar geskipt <br><br>";
        $inhoud_mail .= "Verstuurd op " . $datum . " via het ip " . $ip . "<br><br>";
          
        if((mail($mail_ontv, $onderwerp, $inhoud_mail, $headers))&&(mail($mail_ontva, $onderwerp, $inhoud_mail, $headers))){
            echo "Uw mail is verstuurd. Indien nodig zal er contact met u worden opgenomen.";
        }

        else{
            echo "Er is een fout opgetreden tijdens het verzenden. Probeer het opnieuw.";
        }


?>


EDIT: Als ik deze uitvoer, dan krijg ik de melding dat het is verstuurd, maar ik krijg de mail niet binnen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Niek van Milligen
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 12:15:31
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

30/01/2010 12:47:00
Quote Anchor link
Waarom haakjes om de mail functie?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if(mail($mail_ontv, $onderwerp, $inhoud_mail, $headers) AND mail($mail_ontva, $onderwerp, $inhoud_mail, $headers))
?>


Krijg je geen foutmeldingen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$headers
.= "From: Een naam";
?>

Moet dit geen e-mailadres zijn?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Yearupie Achternaamloos
 
Niek van Milligen

Niek van Milligen

30/01/2010 12:54:00
Quote Anchor link
Die zijn inderdaad niet nodig, maar doen zijn er ook niet de oorzaak van. Heb ze al weggehaald, maar doet het nog steeds niet.

Nee helemaal geen foutmeldingen.
Heb dit bovenin script staan, maar dat geeft ook niks weer:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting(E_ALL);
?>
 
Niek van Milligen

Niek van Milligen

30/01/2010 12:58:00
Quote Anchor link
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$headers
.= "From: Een naam";
?>

Moet dit geen e-mailadres zijn?


Nee. In mijn eigenlijke script staat het zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$headers
.= "From: " . $naam . " <" . $mail . ">";
?>


Dit heb ik vaker gebruikt (ook in bevestigingsmail) en dat werkt daar ook.
 
- SanThe -

- SanThe -

30/01/2010 14:17:00
Quote Anchor link
En die $naam en $mail bevatten jouw eigen gegevens?
 
P Lekensteyn

P Lekensteyn

30/01/2010 15:10:00
Quote Anchor link
Weet je zeker dat jouw e-mailadres juist is?
 
Niek van Milligen

Niek van Milligen

30/01/2010 17:07:00
Quote Anchor link
Zoals al eerder gezegd heb ik dit script iets ingekort voor de overzichtelijkheid. $naam en $mail bevatten de gegevens uit het formulier, ofwel: de naam van degene die het ingevuld heeft en het mailadres daarvan. Deze gegevens zijn niet direct van belang bij het verzenden van het script (ook $mail niet) omdat het niet naar $mail gaat, maar naar een vooraf ingesteld mailadres. Overigens moet $mail wel kloppen omdat daar de bevestigingsmail (die het dus wel doet) heen gestuurd word met daarin de link naar dit script.
 
- SanThe -

- SanThe -

30/01/2010 17:17:00
Quote Anchor link
Niek schreef op 30.01.2010 17:07:
$naam en $mail bevatten de gegevens uit het formulier, ofwel: de naam van degene die het ingevuld heeft

Dat is niet correct.

Zie SPF en de juiste headers.
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

30/01/2010 17:27:00
Quote Anchor link
Het email adres moet van jou zelf zijn van jou domein.
 
Niek van Milligen

Niek van Milligen

30/01/2010 17:43:00
Quote Anchor link
@SanThe

Waarom niet correct? Ik heb overigens die headers er bijna letterlijk ingezet, met de voor mij juiste gegevens, maar dat werkt ook niet.
 
- SanThe -

- SanThe -

30/01/2010 18:11:00
Quote Anchor link
Omdat de FROM jouw gegevens moeten bevatten en niet van iemand anders. Die gegevens zet je eventueel in REPLY-TO.
 
Niek van Milligen

Niek van Milligen

30/01/2010 19:29:00
Quote Anchor link
FROM moet niet mijn gegevens bevatten. Dat is in de bevestigingsmail. Daar ziet de persoon mijn gegevens. In deze mail ziet de eigenaar van de site direct van wie de mail afkomstig is.
 
- SanThe -

- SanThe -

30/01/2010 19:51:00
Quote Anchor link
Niek schreef op 30.01.2010 19:29:
FROM moet niet mijn gegevens bevatten.

Tja, als jij liever eigenwijs bent.
Die mail komt dan waarschijnlijk niet door de SPF controle heen.
 
Crispijn -

Crispijn -

30/01/2010 22:58:00
Quote Anchor link
Probeer de phpmailer eens. Dit is een eenvoudig te inplementeren classe die alle mail problemen van je op kan lossen!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.