mail() werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

App Developer

Samen werken aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Dat is de impact die jij kan hebben als App Developer bij VGZ. Wil jij een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt? Bekijk dan de vacature. Uit onderzoek van Computable is VGZ verkozen tot ‘beste niet-ICT werkgever voor ICT’ers van Nederland’ Hoe ook jij het verschil maakt Als App developer werk jij aan het belangrijkste communicatiekanaal van VGZ, namelijk de App! Als App developer bij VGZ maak je onderdeel uit van een van onze App-teams. Met een goede mix van kennis en ervaring zet je

Bekijk vacature »

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
Niek van Milligen

Niek van Milligen

30/01/2010 12:44:00
Quote Anchor link
Ha php'ers.

Ik heb iets heel vreemds. Mail() werkt niet. In een ander script werkt hij echter wel. Ik heb het namelijk zo: Men vult een formulier in, script stuurt een bevestigingsmail, als men op link in mail klikt stuur een ander script (deze dus) een mail naar de eigenaar van de site.
De eerste mail zend hij zonder problemen, maar bij het volgende script (mail naar de eigenaar) werkt niet. Waar zou dat aan kunnen liggen? Volgens mij is mijn script goed...

Hier mijn script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
        // e-mail adres van ontvanger
        $mail_ontv = "[email protected]";
        $mail_ontva = "[email protected]";
    
        // set datum
        $datum = date("d.m.Y H:i");
          
        // set ip
        $ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
        
        $headers = "MIME-Version: 1.0\r\n";
        $headers .= "Content-type: text/html; charset=iso-8859-1\r\n";
          $headers .= "From: Een naam";
        $onderwerp = "Aanmelding";
          
        $inhoud_mail = "<b>Ingevuld formulier</b><br>";
        $inhoud_mail .= $_SERVER['REQUEST_URI'] . "<br><br>";
        $inhoud_mail .= "Heel veel blabla, met inhoud van een formulier, voor de overzichtelijkheid maar geskipt <br><br>";
        $inhoud_mail .= "Verstuurd op " . $datum . " via het ip " . $ip . "<br><br>";
          
        if((mail($mail_ontv, $onderwerp, $inhoud_mail, $headers))&&(mail($mail_ontva, $onderwerp, $inhoud_mail, $headers))){
            echo "Uw mail is verstuurd. Indien nodig zal er contact met u worden opgenomen.";
        }

        else{
            echo "Er is een fout opgetreden tijdens het verzenden. Probeer het opnieuw.";
        }


?>


EDIT: Als ik deze uitvoer, dan krijg ik de melding dat het is verstuurd, maar ik krijg de mail niet binnen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Niek van Milligen
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 12:39:00
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

30/01/2010 12:47:00
Quote Anchor link
Waarom haakjes om de mail functie?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if(mail($mail_ontv, $onderwerp, $inhoud_mail, $headers) AND mail($mail_ontva, $onderwerp, $inhoud_mail, $headers))
?>


Krijg je geen foutmeldingen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$headers
.= "From: Een naam";
?>

Moet dit geen e-mailadres zijn?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Yearupie Achternaamloos
 
Niek van Milligen

Niek van Milligen

30/01/2010 12:54:00
Quote Anchor link
Die zijn inderdaad niet nodig, maar doen zijn er ook niet de oorzaak van. Heb ze al weggehaald, maar doet het nog steeds niet.

Nee helemaal geen foutmeldingen.
Heb dit bovenin script staan, maar dat geeft ook niks weer:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting(E_ALL);
?>
 
Niek van Milligen

Niek van Milligen

30/01/2010 12:58:00
Quote Anchor link
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$headers
.= "From: Een naam";
?>

Moet dit geen e-mailadres zijn?


Nee. In mijn eigenlijke script staat het zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$headers
.= "From: " . $naam . " <" . $mail . ">";
?>


Dit heb ik vaker gebruikt (ook in bevestigingsmail) en dat werkt daar ook.
 
- SanThe -

- SanThe -

30/01/2010 14:17:00
Quote Anchor link
En die $naam en $mail bevatten jouw eigen gegevens?
 
P Lekensteyn

P Lekensteyn

30/01/2010 15:10:00
Quote Anchor link
Weet je zeker dat jouw e-mailadres juist is?
 
Niek van Milligen

Niek van Milligen

30/01/2010 17:07:00
Quote Anchor link
Zoals al eerder gezegd heb ik dit script iets ingekort voor de overzichtelijkheid. $naam en $mail bevatten de gegevens uit het formulier, ofwel: de naam van degene die het ingevuld heeft en het mailadres daarvan. Deze gegevens zijn niet direct van belang bij het verzenden van het script (ook $mail niet) omdat het niet naar $mail gaat, maar naar een vooraf ingesteld mailadres. Overigens moet $mail wel kloppen omdat daar de bevestigingsmail (die het dus wel doet) heen gestuurd word met daarin de link naar dit script.
 
- SanThe -

- SanThe -

30/01/2010 17:17:00
Quote Anchor link
Niek schreef op 30.01.2010 17:07:
$naam en $mail bevatten de gegevens uit het formulier, ofwel: de naam van degene die het ingevuld heeft

Dat is niet correct.

Zie SPF en de juiste headers.
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

30/01/2010 17:27:00
Quote Anchor link
Het email adres moet van jou zelf zijn van jou domein.
 
Niek van Milligen

Niek van Milligen

30/01/2010 17:43:00
Quote Anchor link
@SanThe

Waarom niet correct? Ik heb overigens die headers er bijna letterlijk ingezet, met de voor mij juiste gegevens, maar dat werkt ook niet.
 
- SanThe -

- SanThe -

30/01/2010 18:11:00
Quote Anchor link
Omdat de FROM jouw gegevens moeten bevatten en niet van iemand anders. Die gegevens zet je eventueel in REPLY-TO.
 
Niek van Milligen

Niek van Milligen

30/01/2010 19:29:00
Quote Anchor link
FROM moet niet mijn gegevens bevatten. Dat is in de bevestigingsmail. Daar ziet de persoon mijn gegevens. In deze mail ziet de eigenaar van de site direct van wie de mail afkomstig is.
 
- SanThe -

- SanThe -

30/01/2010 19:51:00
Quote Anchor link
Niek schreef op 30.01.2010 19:29:
FROM moet niet mijn gegevens bevatten.

Tja, als jij liever eigenwijs bent.
Die mail komt dan waarschijnlijk niet door de SPF controle heen.
 
Crispijn -

Crispijn -

30/01/2010 22:58:00
Quote Anchor link
Probeer de phpmailer eens. Dit is een eenvoudig te inplementeren classe die alle mail problemen van je op kan lossen!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.