Mail

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

Lead React Developer

Dit ga je doen Als Lead React Developer zul jij je voornamelijk gaan bezighouden met: Het werken aan tal van uiteenlopende projecten waar gloednieuwe (web)applicaties van scratch af aan ontwikkeld worden met o.a. React (Native) en Drupal; Het aansturen van een team bestaande uit 5-6 talentvolle en gedreven ontwikkelaars; Het adviseren en meedenken over nieuwe (technische) oplossingen en te gebruiken tools/frameworks; Het meedenken over de architectuur en de juiste implementatiebeslissingen maken; De doorontwikkeling van huidige applicaties. Hier ga je werken Als je inderdaad een ervaren Lead React Developer bent die zichzelf graag nog verder wil ontwikkelen dan is het goed

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »
Jasper DS

Jasper DS

20/06/2010 13:54:21
Quote Anchor link
Beste,

Ik heb een mailsysteem gemaakt op mijn site (alles werkt goed)
Maar nu wil ik in de inbox de berichten niet allemaal onder elkaar weergeven maar enkel de naam en het onderwerp. Als je daardan op klikt opent het volledige berichtje.
Iemand een idee hoe ik daar best aan begin?
Ik dacht dus eerst gewoon het onderwerp en de naam op te roepen en dat dan in een link te steken als je daardan op klikt alles weergeven door de where te gebruiken (where naam="naam" and onderwerp="onderwerp")

Hoe begin ik daaraan?
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 16:21:50
 
Erik Kraijenoord

Erik Kraijenoord

20/06/2010 13:59:47
Quote Anchor link
Ik zou dit op id-nummer doen:

http://www.domein.nl/bericht/id/48.html

http://www.domein.nl/bericht.php?id=48

Als je daar dan op klikt het volledige bericht weergeven.


Dan krijg je iets als:

FROM berichten WHERE id =
Gewijzigd op 20/06/2010 14:02:24 door Erik Kraijenoord
 
Jasper DS

Jasper DS

20/06/2010 15:24:26
Quote Anchor link
hoe zet ik die link?
 
Wim E

Wim E

20/06/2010 16:31:57
Quote Anchor link
Gebruik auto-increment in MySQL.
Daarop zeg je bij het uitlezen van je berichten in de foreach loop dus.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
foreach($row as $fetchRows) {
  //Doe er iets voor wat je wilt...
  echo "<a href='http://www.domein.nl/bericht/id/" . $row["id"] . ".html'>" . $row["onderwerp"] . "</a>";
}

?>
Gewijzigd op 20/06/2010 16:32:19 door Wim E
 
Jasper DS

Jasper DS

20/06/2010 16:38:10
Quote Anchor link
zo lees ik nu mijn tabel uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
echo "berichten:";
$query = "SELECT * FROM `internemail` where voor='".$_SESSION['gebruiker']."'";
//query is aangemaakt
$sql = mysql_query($query) or die ( mysql_error( ) );
//query is uitgevoerd
echo"<table border=1>";
while($record = mysql_fetch_object($sql)){
echo"<tr><td>Van:</td><td>".$record->van."</td></tr>
<tr><td>Onderwerp:</td><td>"
.$record->onderwerp."</td></tr>
<tr><td>Bericht:</td><td>"
.$record->bericht."</td></tr>";
}

echo"</table>";
?>


hoe zet ik dat er dan in?
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

20/06/2010 16:44:11
Quote Anchor link
1. backticks horen niet thuis in SQL
2. SQL Injectie ligt op de loer
3. _fetch_object heeft geen toegevoegde waarde dus gebruik de meest geoptimaliseerde fetch: _fetch_assoc
4. quote je string met enkele quotes
5. codeer overzichtelijk
6. or die() is iets wat je absoluut niet in je code moet toepassen, pas fatsoenlijke foutafhandeling toe
7. je html is ook niet valid -> attribuutwaarden dien je ook te quoten en bij voorkeur met ""

"hoe zet ik dat er dan in?"
-> een zeer onzinnige vraag, jet hebt het zelf nog geen eens geprobeerd
 
Wim E

Wim E

20/06/2010 16:45:39
Quote Anchor link
Dus moet je even kijken wat je als link wil hebben (of apparte knop)
en deze de bovenstaande link meegeven, alleen dan met $record->id ipv $row["id"]
 
Joren de Wit

Joren de Wit

20/06/2010 16:46:58
Quote Anchor link
Jasper, je mag zelf natuurlijk ook wel wat proberen. Wim geeft je een voorzetje van hoe je de link kunt opbouwen, dat kun je zelf verder uitbreiden.

Het komt erop neer dat je bijvoorbeeld het onderwerp een link moet maken (met behulp van <a href="...">) en in de url van die link het id van het betreffende bericht op moet nemen. Hoe je url er verder uit komt te zien, hangt er helemaal vanaf hoe jouw applicatie in elkaar zit. Maar je zult in ieder geval moeten verwijzen naar de pagina waar je het bericht gaat tonen.

Edit:
Hmm, spuit 11 :-)
Gewijzigd op 20/06/2010 16:48:06 door Joren de Wit
 
Jasper DS

Jasper DS

20/06/2010 17:22:57
Quote Anchor link
dit topic is toch bedoeld voor BEGINNENDE phpers ik ben helemaal nog niet lang bezig.
maar ik zal is een tut zoeken voor foreach loops want dat snap ik niet zo.

EDIT: als ik die foreach loop dus aanpas moet ik zo iets maken:

foreach($record as $fetchRows) {
echo "<a href='http://www.members.multimania.nl/jappe9/inbox/id/" . $row["id"] . ".html'>" . $row["onderwerp"] . "</a>";
}

$record is mijn sql mijn link word dan http://www.members.multimania.nl/jappe9/inbox/id/ en wat is $fetchrows, dat kan ik niet goed vinden
Gewijzigd op 20/06/2010 17:32:09 door Jasper DS
 
Joren de Wit

Joren de Wit

20/06/2010 18:42:31
Quote Anchor link
Jasper jasper op 20/06/2010 17:22:57:
dit topic is toch bedoeld voor BEGINNENDE phpers ik ben helemaal nog niet lang bezig.

Dat is het zeker. Maar dat betekent nog niet dat we alles maar voor moeten kauwen en dat je zelf niets uit hoeft te zoeken of te proberen.

PHP Beginnershandleiding

Lees als beginner deze handleiding eens door. Daarin vind je de basis van PHP en bijvoorbeeld dus ook hoe een foreach loop werkt...
 
Jasper DS

Jasper DS

20/06/2010 19:06:29
Quote Anchor link
de echte basis ken ik al ook hoe je die foreach loop gebruikt maar niet hoe ik dit combineer met mijn sql

edit: zijn jullie zeker dat die foreach loop de beste manier is? Het lijkt mij zo raar om het zo te doen ik kan het niet vinden.
Gewijzigd op 20/06/2010 19:23:42 door Jasper DS
 
Joren de Wit

Joren de Wit

20/06/2010 20:17:56
Quote Anchor link
Een foreach loop gebruik je om een array uit te lezen. Als de resultaten van je query nog niet in een array staan, maar bijvoorbeeld in een resultaatset die nog gefetcht moet worden, is dat dus niet de beste manier. Dan kun je beter een while loop gebruiken waarin je een mysql_fetch_* functie aanroept...

Het kan prima met de code zoals jij die oorspronkelijk had, je zult nu alleen nog de link moeten echoën binnen je while loop. En zoals gezegd moet je zorgen dat je in de url van die link het id van het betreffende bericht stopt.
 
Jasper DS

Jasper DS

20/06/2010 20:29:03
Quote Anchor link
mijn array is $result zoals je kan zien in mijn vorig bericht maar ik loop vast aan die url bestaat die al of maak ik die?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

20/06/2010 20:49:52
Quote Anchor link
Een array $result? Dan heb je dus de resultaten uit je database al gefetcht en in een array gestopt? Prima, dan kun je een foreach loop gebruiken.

En wat betreft die url, die moet jij natuurlijk zelf maken. Je zult moeten verwijzen naar de pagina waarmee het bericht weergegeven wordt en het id als GET variabele meegeven. Dus iets als 'bericht.php?id=1' bijvoorbeeld. Er vanuit gaande dat $result een array is waar alle opgehaalde records in zitten zou dat dan zoiets worden:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
foreach($result as $record) {
  echo '<a href="bericht.php?id='.$record['id'].'">Link</a>';
}

?>


En neem dit nu niet letterlijk over, maar kijk wat het doet en kijk of het toepasbaar is in jouw situatie...
 
Jasper DS

Jasper DS

21/06/2010 16:48:32
Quote Anchor link
ik heb het anders gedaan:

code INBOX:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
echo "berichten:";
$query = "SELECT * FROM internemail where voor='".$_SESSION['gebruiker']."'";
//query is aangemaakt
$sql = mysql_query($query) or die ( mysql_error( ) );
//query is uitgevoerd
echo"<table border=1>";
while($record = mysql_fetch_array($sql) and $result = mysql_fetch_object($sql)){
$link = '<a href="bericht.php">'.$record['onderwerp'] .'</a>';  
echo "<tr><td>".$result->van."</td><td>".$link."</td></tr>";
}

echo"</table>";
?>


Code BERICHT:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
sprintf('SELECT * FROM internemail WHERE id=%d AND (voor="%2$s" OR van="%2$s")', $id, mysql_real_escape_string($_SESSION['gebruiker']));
?>


wat is er nu nog fout:
- er word maar 1 bericht weergeven in inbox en niet allemaal.
- Als ik op onderwerp klik opent bericht maar alleen lay-out, menu etc. opent maar niet het menu

Vragen:
met wat voor iets zorg ik dat bericht opent op pagina bericht en hoe weergeef ik alle berichten onder elkaar in inbox.
Gewijzigd op 21/06/2010 21:50:56 door Jasper DS
 
Jasper DS

Jasper DS

22/06/2010 20:57:06
Quote Anchor link
Het is gelukt! bedankt iedereen!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.