Mail

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

Functioneel Applicatiebeheerder

Wij van CNB zijn op zoek naar een leergierige Functioneel Applicatiebeheerder CNB is de grootste dienstverlener in de markt van bloembollen en vaste planten. In deze markt verricht CNB de volgende diensten: bemiddeling, veilen en het koelen en prepareren van bloembollen. Vanuit ons hoofdkantoor in Lisse werken bijna 100 collega’s dag in dag uit aan de bemiddeling van bloembollen. In Bovenkarspel vindt het koelen en prepareren van de bloembollen plaats. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Functioneel Applicatiebeheerder die naast een applicatie, ook sfeer kan bouwen! Jij: Vindt het leuk om binnen een klein IT-team aan de slag te

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

C#.NET Developer Jr. Functie

Functie omschrijving Bouw jij graag aan applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren? Wij zijn op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar in regio Breda die hier graag een steentje aan bijdraagt! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je krijgt veel vrijheid in de keuze van de technieken die je gaat gebruiken. Uiteraard wel binnen de gestelde kaders, en door gebruik te maken van het .NET platform. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe module binnen de WMS suite van dit bedrijf. Deze "carrier" module gaat er voor zorgen dat de selectie van een vervoerder volledig

Bekijk vacature »
Jasper DS

Jasper DS

20/06/2010 13:54:21
Quote Anchor link
Beste,

Ik heb een mailsysteem gemaakt op mijn site (alles werkt goed)
Maar nu wil ik in de inbox de berichten niet allemaal onder elkaar weergeven maar enkel de naam en het onderwerp. Als je daardan op klikt opent het volledige berichtje.
Iemand een idee hoe ik daar best aan begin?
Ik dacht dus eerst gewoon het onderwerp en de naam op te roepen en dat dan in een link te steken als je daardan op klikt alles weergeven door de where te gebruiken (where naam="naam" and onderwerp="onderwerp")

Hoe begin ik daaraan?
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 13:09:52
 
Erik Kraijenoord

Erik Kraijenoord

20/06/2010 13:59:47
Quote Anchor link
Ik zou dit op id-nummer doen:

http://www.domein.nl/bericht/id/48.html

http://www.domein.nl/bericht.php?id=48

Als je daar dan op klikt het volledige bericht weergeven.


Dan krijg je iets als:

FROM berichten WHERE id =
Gewijzigd op 20/06/2010 14:02:24 door Erik Kraijenoord
 
Jasper DS

Jasper DS

20/06/2010 15:24:26
Quote Anchor link
hoe zet ik die link?
 
Wim E

Wim E

20/06/2010 16:31:57
Quote Anchor link
Gebruik auto-increment in MySQL.
Daarop zeg je bij het uitlezen van je berichten in de foreach loop dus.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
foreach($row as $fetchRows) {
  //Doe er iets voor wat je wilt...
  echo "<a href='http://www.domein.nl/bericht/id/" . $row["id"] . ".html'>" . $row["onderwerp"] . "</a>";
}

?>
Gewijzigd op 20/06/2010 16:32:19 door Wim E
 
Jasper DS

Jasper DS

20/06/2010 16:38:10
Quote Anchor link
zo lees ik nu mijn tabel uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
echo "berichten:";
$query = "SELECT * FROM `internemail` where voor='".$_SESSION['gebruiker']."'";
//query is aangemaakt
$sql = mysql_query($query) or die ( mysql_error( ) );
//query is uitgevoerd
echo"<table border=1>";
while($record = mysql_fetch_object($sql)){
echo"<tr><td>Van:</td><td>".$record->van."</td></tr>
<tr><td>Onderwerp:</td><td>"
.$record->onderwerp."</td></tr>
<tr><td>Bericht:</td><td>"
.$record->bericht."</td></tr>";
}

echo"</table>";
?>


hoe zet ik dat er dan in?
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

20/06/2010 16:44:11
Quote Anchor link
1. backticks horen niet thuis in SQL
2. SQL Injectie ligt op de loer
3. _fetch_object heeft geen toegevoegde waarde dus gebruik de meest geoptimaliseerde fetch: _fetch_assoc
4. quote je string met enkele quotes
5. codeer overzichtelijk
6. or die() is iets wat je absoluut niet in je code moet toepassen, pas fatsoenlijke foutafhandeling toe
7. je html is ook niet valid -> attribuutwaarden dien je ook te quoten en bij voorkeur met ""

"hoe zet ik dat er dan in?"
-> een zeer onzinnige vraag, jet hebt het zelf nog geen eens geprobeerd
 
Wim E

Wim E

20/06/2010 16:45:39
Quote Anchor link
Dus moet je even kijken wat je als link wil hebben (of apparte knop)
en deze de bovenstaande link meegeven, alleen dan met $record->id ipv $row["id"]
 
Joren de Wit

Joren de Wit

20/06/2010 16:46:58
Quote Anchor link
Jasper, je mag zelf natuurlijk ook wel wat proberen. Wim geeft je een voorzetje van hoe je de link kunt opbouwen, dat kun je zelf verder uitbreiden.

Het komt erop neer dat je bijvoorbeeld het onderwerp een link moet maken (met behulp van <a href="...">) en in de url van die link het id van het betreffende bericht op moet nemen. Hoe je url er verder uit komt te zien, hangt er helemaal vanaf hoe jouw applicatie in elkaar zit. Maar je zult in ieder geval moeten verwijzen naar de pagina waar je het bericht gaat tonen.

Edit:
Hmm, spuit 11 :-)
Gewijzigd op 20/06/2010 16:48:06 door Joren de Wit
 
Jasper DS

Jasper DS

20/06/2010 17:22:57
Quote Anchor link
dit topic is toch bedoeld voor BEGINNENDE phpers ik ben helemaal nog niet lang bezig.
maar ik zal is een tut zoeken voor foreach loops want dat snap ik niet zo.

EDIT: als ik die foreach loop dus aanpas moet ik zo iets maken:

foreach($record as $fetchRows) {
echo "<a href='http://www.members.multimania.nl/jappe9/inbox/id/" . $row["id"] . ".html'>" . $row["onderwerp"] . "</a>";
}

$record is mijn sql mijn link word dan http://www.members.multimania.nl/jappe9/inbox/id/ en wat is $fetchrows, dat kan ik niet goed vinden
Gewijzigd op 20/06/2010 17:32:09 door Jasper DS
 
Joren de Wit

Joren de Wit

20/06/2010 18:42:31
Quote Anchor link
Jasper jasper op 20/06/2010 17:22:57:
dit topic is toch bedoeld voor BEGINNENDE phpers ik ben helemaal nog niet lang bezig.

Dat is het zeker. Maar dat betekent nog niet dat we alles maar voor moeten kauwen en dat je zelf niets uit hoeft te zoeken of te proberen.

PHP Beginnershandleiding

Lees als beginner deze handleiding eens door. Daarin vind je de basis van PHP en bijvoorbeeld dus ook hoe een foreach loop werkt...
 
Jasper DS

Jasper DS

20/06/2010 19:06:29
Quote Anchor link
de echte basis ken ik al ook hoe je die foreach loop gebruikt maar niet hoe ik dit combineer met mijn sql

edit: zijn jullie zeker dat die foreach loop de beste manier is? Het lijkt mij zo raar om het zo te doen ik kan het niet vinden.
Gewijzigd op 20/06/2010 19:23:42 door Jasper DS
 
Joren de Wit

Joren de Wit

20/06/2010 20:17:56
Quote Anchor link
Een foreach loop gebruik je om een array uit te lezen. Als de resultaten van je query nog niet in een array staan, maar bijvoorbeeld in een resultaatset die nog gefetcht moet worden, is dat dus niet de beste manier. Dan kun je beter een while loop gebruiken waarin je een mysql_fetch_* functie aanroept...

Het kan prima met de code zoals jij die oorspronkelijk had, je zult nu alleen nog de link moeten echoën binnen je while loop. En zoals gezegd moet je zorgen dat je in de url van die link het id van het betreffende bericht stopt.
 
Jasper DS

Jasper DS

20/06/2010 20:29:03
Quote Anchor link
mijn array is $result zoals je kan zien in mijn vorig bericht maar ik loop vast aan die url bestaat die al of maak ik die?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

20/06/2010 20:49:52
Quote Anchor link
Een array $result? Dan heb je dus de resultaten uit je database al gefetcht en in een array gestopt? Prima, dan kun je een foreach loop gebruiken.

En wat betreft die url, die moet jij natuurlijk zelf maken. Je zult moeten verwijzen naar de pagina waarmee het bericht weergegeven wordt en het id als GET variabele meegeven. Dus iets als 'bericht.php?id=1' bijvoorbeeld. Er vanuit gaande dat $result een array is waar alle opgehaalde records in zitten zou dat dan zoiets worden:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
foreach($result as $record) {
  echo '<a href="bericht.php?id='.$record['id'].'">Link</a>';
}

?>


En neem dit nu niet letterlijk over, maar kijk wat het doet en kijk of het toepasbaar is in jouw situatie...
 
Jasper DS

Jasper DS

21/06/2010 16:48:32
Quote Anchor link
ik heb het anders gedaan:

code INBOX:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
echo "berichten:";
$query = "SELECT * FROM internemail where voor='".$_SESSION['gebruiker']."'";
//query is aangemaakt
$sql = mysql_query($query) or die ( mysql_error( ) );
//query is uitgevoerd
echo"<table border=1>";
while($record = mysql_fetch_array($sql) and $result = mysql_fetch_object($sql)){
$link = '<a href="bericht.php">'.$record['onderwerp'] .'</a>';  
echo "<tr><td>".$result->van."</td><td>".$link."</td></tr>";
}

echo"</table>";
?>


Code BERICHT:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
sprintf('SELECT * FROM internemail WHERE id=%d AND (voor="%2$s" OR van="%2$s")', $id, mysql_real_escape_string($_SESSION['gebruiker']));
?>


wat is er nu nog fout:
- er word maar 1 bericht weergeven in inbox en niet allemaal.
- Als ik op onderwerp klik opent bericht maar alleen lay-out, menu etc. opent maar niet het menu

Vragen:
met wat voor iets zorg ik dat bericht opent op pagina bericht en hoe weergeef ik alle berichten onder elkaar in inbox.
Gewijzigd op 21/06/2010 21:50:56 door Jasper DS
 
Jasper DS

Jasper DS

22/06/2010 20:57:06
Quote Anchor link
Het is gelukt! bedankt iedereen!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.