Mailparse datum extract

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

Front-end developer gezocht

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een andere uitdaging? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een Fullstack developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

As a 3D BIM add- on developer at KUBUS, you will develop add-ons (called BCF- Managers) to the leading building information modeling (BIM) programs Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD and Tekla Structures. BCF Managers enable data transfer between BIM software and BIMcollab. You will work on both the front- and the back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Wim Leeuw

Wim Leeuw

28/10/2023 10:53:19
Quote Anchor link
Hallo, ik ben op zoek naar een voorbeeld van mailparse om alleen de verzend-datum uit een msg file de halen.
Meerdere pogingen ondernomen, lukt niet.

Met dank en vriendelijke groeten,
Wim


$msgpart->extract_headers(MAILPARSE_EXTRACT_RETURN)
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 12:32:24
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/10/2023 19:57:27
Quote Anchor link
En wat heb je allemaal geprobeerd, en wat lukt er niet aan, en wat gebeurt er?
 
Wim Leeuw

Wim Leeuw

28/10/2023 20:04:07
Quote Anchor link
Verschillende voorbeeldjes van internet geplukt, maar krijg niet de datum te pakken
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/10/2023 22:32:43
Quote Anchor link
wat heb je al geprobeerd, en wat gebeurde er?
Misschien was je al op de goede weg?
Gewijzigd op 28/10/2023 22:33:25 door - Ariën -
 
Wim Leeuw

Wim Leeuw

29/10/2023 11:42:34
Quote Anchor link
Jazeker ben ik op de goede weg, krijg een string met allerlei info van de mail, SOMS ook de datum, maar niet altijd, dat verschild per mail.msg.
UIt de string kan ik dan die keren dat de datum er in staat deze extracten, maar niet een erg veilige manier.
Zoek iets waar de datum in varialele of string staat
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/10/2023 11:45:58
Quote Anchor link
Tot nu toe zie ik maar een regeltje aan code. Probeer even mijn vorige vraag te beantwoorden.

Maar debuggen met var_dump() en print_r() behoort ook tot de mogelijkheden.
 
Wim Leeuw

Wim Leeuw

29/10/2023 12:08:09
Quote Anchor link
Yes var_dump doe ik al, maar er moet toch een betrouwbaardere methode zijn.
Met dit scriptje krijg ik af en toe een datum in de var_dump.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
$file
= "/path/to/rfc822/compliant/message";
$file = "De beste vliegopties.msg"; // FW Bosche Bollen
$file = "Bosche Bollen.msg";

$msg = new MimeMessage("file", $file);

// Process the message.
display_part_info("message", $msg);

// Little function to display things
function display_part_info($caption, &$msgpart)
{


      $var = $msgpart->extract_headers(MAILPARSE_EXTRACT_RETURN);
     

$result = preg_replace('/[\x00-\x1F\x80-\xFF]/', '', $var); // Remove non ascii
// echo '<pre>';var_dump ($result);  echo '</pre>';

echo "<br>";

$pos = strpos($result, 'Date: ');
//$ppp = substr ($result, $pos+6, 26); echo $ppp;
$ppp = substr ($result, $pos+6, 16); echo $ppp;

$originalDate = $ppp;
if (strtotime($originalDate)) {echo "-";}else{echo "Noooooooooo";}
$newDate = date("Ymd", strtotime($originalDate)); //Thu, 9 Nov 2017  (15)
//                                                  Wed, 11 Feb 2009 (16) >>>>  20090211

echo $newDate;
}


?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/10/2023 12:53:00
Quote Anchor link
Heb je voorbeelden wanneer je wel én geen data krijgt uit je var_dump()? En wat zit er dan in $var?

Mogelijk zit de fout in je regex?
Gewijzigd op 29/10/2023 12:53:39 door - Ariën -
 
Wim Leeuw

Wim Leeuw

29/10/2023 13:09:07
Quote Anchor link
Dit is een dump met datum, regex blijft elke keer zelfde... sie ook onder


**knip**


Dit is een dump zonder datum, zelgde regex

string(0) ""
Gewijzigd op 29/10/2023 15:48:03 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/10/2023 13:16:41
Quote Anchor link
Ik zal zo eens kijken voor een mogelijke oplossing. Maar we hoeven niet je mailadres te weten hoor. ;-)

Plaats je source even tussen code-tags en haal je mailadressen even weg voordat je spam en ander digitaal gespuis krijgt ;-)
 
Wim Leeuw

Wim Leeuw

29/10/2023 14:08:15
Quote Anchor link
Mailadres is al bekend bij jullie ;)
DE source zie ik netjes met de code-tags, wat bedoel je.
Wil je aub de dump verwijderen, kun je vast wel .. thanks.

Zou leuk zijn als je een oplossing kunt vinden, mijn hartelijke dank alvast
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/10/2023 14:17:43
Quote Anchor link
Je kan zelf je bericht aanpassen en censuren wat nodig is. De code tags zie ik overigens niet.
 
- SanThe -

- SanThe -

29/10/2023 15:25:21
Quote Anchor link
- Ariën - op 29/10/2023 14:17:43:
Je kan zelf je bericht aanpassen en censuren wat nodig is. De code tags zie ik overigens niet.

Als je op quote klikt zie je boven het inputvak alle icons (B I U enz.)
Waarom staan die (nog steeds) niet boven het vak onderaan dit topic?
Gewijzigd op 29/10/2023 15:26:39 door - SanThe -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/10/2023 15:40:01
Quote Anchor link
Misschien geen slecht idee.

Toevoeging op 29/10/2023 15:48:45:

@Wim Leeuw: Kan je een download van twee bestanden delen die wel en geen datum tonen? Ik heb blijkbaar niet de mogelijkheid om het te testen met mijn eigen mail, omdat ik geen *.msg formaat uit mijn Outlook 365 krijg. Graag een gecensureerd bestand uit privacy-overwegingen. De kan je uploaden, of beschikbaar stellen via je cloud.
Gewijzigd op 29/10/2023 15:56:10 door - Ariën -
 
Wim Leeuw

Wim Leeuw

29/10/2023 16:07:13
Quote Anchor link
Een eml bestand werkt ook.
Bestanden uploaden beetje moeilijk ivm privacy
Wat je met de code-tags bedoeld snap ik niet, mijn source, mijn php scriptje, zie ik netje in kleurtjes en tags, hier op het forum.

Waar ik geen datum krijg, staat deze er natuurlijk wel in, bij het openen ook te zien, maar moet waarschijnlijk op een andere plaats in de header (?) ge-extract worden
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/10/2023 16:12:56
Quote Anchor link
De code-tags zijn onderdeel van de BB-codes die je op het forum kan gebruiken om je bericht op te maken.
Die zijn te vinden bij de Veelgestelde Vragen. Als het bericht er als een klont spaghetti eruit ziet, zoals eerst, dan is het wel duidelijk dat het onleesbaar is voor een hulpgever op het forum. Met code-tags voorkom je dat.

PHP-scripts (en geen HTML) worden via een herkenning automatisch netjes gekleurd, maar van de gebruiker op het forum word wel verwacht dat die zorg ervoor draagt dat anders de code-tags gebruikt worden.

Maar als je de berichten kan delen in een download dan wordt het makkelijker uitzoeken. het is plain text, dus censureren lijkt me geen probleem met find&replace of een testmailtje die je zelf even aanmaakt. Helaas faciliteren we geen eigen uploadmogelijkheid hier, dus moet je zelf even een weg zoeken om het ter download aan te bieden.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
Dit is een tekst in een code-blok.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In elementum sagittis tortor at commodo. Sed pharetra tellus diam, avel rhoncus enim accumsan sit amet. Proin congue volutpat velit, vitae iaculis risus sollicitudin vitae.
Gewijzigd op 29/10/2023 16:17:15 door - Ariën -
 
Wim Leeuw

Wim Leeuw

29/10/2023 19:23:34
Quote Anchor link
Als ik een bericht edit om de privacy gevoelige gegevens eruit te halen, weer save, dan heeft de msg met mijn scriptje opeens wel een datum.
Mijn scriptje is een wat knullige manier dat schijnbaar soms wel en soms niet werkt, ik heb iemand nodig die me kan vertellen hoe de maiparse WEL correct opereert.
 
Ivo P

Ivo P

29/10/2023 19:48:16
Quote Anchor link
Zou het kunnen dat de mails soms in Unicode en soms in ISO formaat binnenkomen?
En dat afhankelijk daarvan de regex wel of niet iets kan matchen?

Gezien het bewerken van de berichten tot resultaat leidt, vermoed ik dat de editor de tekenset aanpast naar iets dat door het script begrepen wordt.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/10/2023 12:00:17
Quote Anchor link
Ik heb inmiddels ontdekt hoe je een mail als msg kan opslaan vanuit Outlook: Gewoon door deze te slepen vanuit Outlook naar een map in de Verkenner. Ik ga eens even spelen zo met de functies.
 
Wim Leeuw

Wim Leeuw

31/10/2023 10:48:36
Quote Anchor link
Ivo P op 29/10/2023 19:48:16:
Zou het kunnen dat de mails soms in Unicode en soms in ISO formaat binnenkomen?
En dat afhankelijk daarvan de regex wel of niet iets kan matchen?

Gezien het bewerken van de berichten tot resultaat leidt, vermoed ik dat de editor de tekenset aanpast naar iets dat door het script begrepen wordt.


Alle mail, de msg, zijn verzamelde door ze van Outlook te verslepen naar de verkenner. Of ze verschillend kunnen aankomen, weet ik niet. Ik kan za allemaal 'gewoon' weer openen (vanaf schijf) met Outlook of een andere reader, en zie op dat moment geen verschil
 
Ivo P

Ivo P

31/10/2023 13:51:19
Quote Anchor link
uit een willekeurige mail in mijn mailbox

Content-Type: text/plain; charset="UTF-8"

en de tweede mail die probeer:

Content-Type: text/plain;
charset="iso-8859-1"

Maar daarnaast: er staat ook nog veel vaker "Date: " in de inhoud van de mail.


Maar kijk anders ook eens naar https://www.php.net/manual/en/function.imap-headerinfo.php en andere imap functies.
Er zijn vaak stabielere oplossingen van strpos() en substr() om teksten te doorzoeken.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.