Mailparse datum extract

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in ons development team met twee andere .NET developers. Als team werken jullie in scrum en is er iedere ochtend om 11.00 een standup. Jij krijgt als junior .NET ontwikkelaar een inwerk traject dat echt specifiek wordt ingericht op basis van wat jij nodig hebt. Een van de grootste pluspunten bij ons is dat wij binnen ons bedrijf veel (technische) vrijheid geven en juist eigen initiatieven erg stimuleren. Jouw werkzaamheden gaan er bij ons als volgt uit zien: – Het ontwikkelen van nieuwe software samen met interne en eventueel externe ontwikkelaars; – Het

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

Senior Software developer PHP

Functie Jij als senior PHP ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 developers binnen onze organisatie Jij gaat de brug zijn tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je je taken op voor de dag. Een greep van jouw taken zijn: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden met Security & Privacy Eisen • Minimaal 4

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Wim Leeuw

Wim Leeuw

28/10/2023 10:53:19
Quote Anchor link
Hallo, ik ben op zoek naar een voorbeeld van mailparse om alleen de verzend-datum uit een msg file de halen.
Meerdere pogingen ondernomen, lukt niet.

Met dank en vriendelijke groeten,
Wim


$msgpart->extract_headers(MAILPARSE_EXTRACT_RETURN)
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 21:26:42
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/10/2023 19:57:27
Quote Anchor link
En wat heb je allemaal geprobeerd, en wat lukt er niet aan, en wat gebeurt er?
 
Wim Leeuw

Wim Leeuw

28/10/2023 20:04:07
Quote Anchor link
Verschillende voorbeeldjes van internet geplukt, maar krijg niet de datum te pakken
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/10/2023 22:32:43
Quote Anchor link
wat heb je al geprobeerd, en wat gebeurde er?
Misschien was je al op de goede weg?
Gewijzigd op 28/10/2023 22:33:25 door - Ariën -
 
Wim Leeuw

Wim Leeuw

29/10/2023 11:42:34
Quote Anchor link
Jazeker ben ik op de goede weg, krijg een string met allerlei info van de mail, SOMS ook de datum, maar niet altijd, dat verschild per mail.msg.
UIt de string kan ik dan die keren dat de datum er in staat deze extracten, maar niet een erg veilige manier.
Zoek iets waar de datum in varialele of string staat
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/10/2023 11:45:58
Quote Anchor link
Tot nu toe zie ik maar een regeltje aan code. Probeer even mijn vorige vraag te beantwoorden.

Maar debuggen met var_dump() en print_r() behoort ook tot de mogelijkheden.
 
Wim Leeuw

Wim Leeuw

29/10/2023 12:08:09
Quote Anchor link
Yes var_dump doe ik al, maar er moet toch een betrouwbaardere methode zijn.
Met dit scriptje krijg ik af en toe een datum in de var_dump.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
$file
= "/path/to/rfc822/compliant/message";
$file = "De beste vliegopties.msg"; // FW Bosche Bollen
$file = "Bosche Bollen.msg";

$msg = new MimeMessage("file", $file);

// Process the message.
display_part_info("message", $msg);

// Little function to display things
function display_part_info($caption, &$msgpart)
{


      $var = $msgpart->extract_headers(MAILPARSE_EXTRACT_RETURN);
     

$result = preg_replace('/[\x00-\x1F\x80-\xFF]/', '', $var); // Remove non ascii
// echo '<pre>';var_dump ($result);  echo '</pre>';

echo "<br>";

$pos = strpos($result, 'Date: ');
//$ppp = substr ($result, $pos+6, 26); echo $ppp;
$ppp = substr ($result, $pos+6, 16); echo $ppp;

$originalDate = $ppp;
if (strtotime($originalDate)) {echo "-";}else{echo "Noooooooooo";}
$newDate = date("Ymd", strtotime($originalDate)); //Thu, 9 Nov 2017  (15)
//                                                  Wed, 11 Feb 2009 (16) >>>>  20090211

echo $newDate;
}


?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/10/2023 12:53:00
Quote Anchor link
Heb je voorbeelden wanneer je wel én geen data krijgt uit je var_dump()? En wat zit er dan in $var?

Mogelijk zit de fout in je regex?
Gewijzigd op 29/10/2023 12:53:39 door - Ariën -
 
Wim Leeuw

Wim Leeuw

29/10/2023 13:09:07
Quote Anchor link
Dit is een dump met datum, regex blijft elke keer zelfde... sie ook onder


**knip**


Dit is een dump zonder datum, zelgde regex

string(0) ""
Gewijzigd op 29/10/2023 15:48:03 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/10/2023 13:16:41
Quote Anchor link
Ik zal zo eens kijken voor een mogelijke oplossing. Maar we hoeven niet je mailadres te weten hoor. ;-)

Plaats je source even tussen code-tags en haal je mailadressen even weg voordat je spam en ander digitaal gespuis krijgt ;-)
 
Wim Leeuw

Wim Leeuw

29/10/2023 14:08:15
Quote Anchor link
Mailadres is al bekend bij jullie ;)
DE source zie ik netjes met de code-tags, wat bedoel je.
Wil je aub de dump verwijderen, kun je vast wel .. thanks.

Zou leuk zijn als je een oplossing kunt vinden, mijn hartelijke dank alvast
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/10/2023 14:17:43
Quote Anchor link
Je kan zelf je bericht aanpassen en censuren wat nodig is. De code tags zie ik overigens niet.
 
- SanThe -

- SanThe -

29/10/2023 15:25:21
Quote Anchor link
- Ariën - op 29/10/2023 14:17:43:
Je kan zelf je bericht aanpassen en censuren wat nodig is. De code tags zie ik overigens niet.

Als je op quote klikt zie je boven het inputvak alle icons (B I U enz.)
Waarom staan die (nog steeds) niet boven het vak onderaan dit topic?
Gewijzigd op 29/10/2023 15:26:39 door - SanThe -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/10/2023 15:40:01
Quote Anchor link
Misschien geen slecht idee.

Toevoeging op 29/10/2023 15:48:45:

@Wim Leeuw: Kan je een download van twee bestanden delen die wel en geen datum tonen? Ik heb blijkbaar niet de mogelijkheid om het te testen met mijn eigen mail, omdat ik geen *.msg formaat uit mijn Outlook 365 krijg. Graag een gecensureerd bestand uit privacy-overwegingen. De kan je uploaden, of beschikbaar stellen via je cloud.
Gewijzigd op 29/10/2023 15:56:10 door - Ariën -
 
Wim Leeuw

Wim Leeuw

29/10/2023 16:07:13
Quote Anchor link
Een eml bestand werkt ook.
Bestanden uploaden beetje moeilijk ivm privacy
Wat je met de code-tags bedoeld snap ik niet, mijn source, mijn php scriptje, zie ik netje in kleurtjes en tags, hier op het forum.

Waar ik geen datum krijg, staat deze er natuurlijk wel in, bij het openen ook te zien, maar moet waarschijnlijk op een andere plaats in de header (?) ge-extract worden
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/10/2023 16:12:56
Quote Anchor link
De code-tags zijn onderdeel van de BB-codes die je op het forum kan gebruiken om je bericht op te maken.
Die zijn te vinden bij de Veelgestelde Vragen. Als het bericht er als een klont spaghetti eruit ziet, zoals eerst, dan is het wel duidelijk dat het onleesbaar is voor een hulpgever op het forum. Met code-tags voorkom je dat.

PHP-scripts (en geen HTML) worden via een herkenning automatisch netjes gekleurd, maar van de gebruiker op het forum word wel verwacht dat die zorg ervoor draagt dat anders de code-tags gebruikt worden.

Maar als je de berichten kan delen in een download dan wordt het makkelijker uitzoeken. het is plain text, dus censureren lijkt me geen probleem met find&replace of een testmailtje die je zelf even aanmaakt. Helaas faciliteren we geen eigen uploadmogelijkheid hier, dus moet je zelf even een weg zoeken om het ter download aan te bieden.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
Dit is een tekst in een code-blok.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In elementum sagittis tortor at commodo. Sed pharetra tellus diam, avel rhoncus enim accumsan sit amet. Proin congue volutpat velit, vitae iaculis risus sollicitudin vitae.
Gewijzigd op 29/10/2023 16:17:15 door - Ariën -
 
Wim Leeuw

Wim Leeuw

29/10/2023 19:23:34
Quote Anchor link
Als ik een bericht edit om de privacy gevoelige gegevens eruit te halen, weer save, dan heeft de msg met mijn scriptje opeens wel een datum.
Mijn scriptje is een wat knullige manier dat schijnbaar soms wel en soms niet werkt, ik heb iemand nodig die me kan vertellen hoe de maiparse WEL correct opereert.
 
Ivo P

Ivo P

29/10/2023 19:48:16
Quote Anchor link
Zou het kunnen dat de mails soms in Unicode en soms in ISO formaat binnenkomen?
En dat afhankelijk daarvan de regex wel of niet iets kan matchen?

Gezien het bewerken van de berichten tot resultaat leidt, vermoed ik dat de editor de tekenset aanpast naar iets dat door het script begrepen wordt.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/10/2023 12:00:17
Quote Anchor link
Ik heb inmiddels ontdekt hoe je een mail als msg kan opslaan vanuit Outlook: Gewoon door deze te slepen vanuit Outlook naar een map in de Verkenner. Ik ga eens even spelen zo met de functies.
 
Wim Leeuw

Wim Leeuw

31/10/2023 10:48:36
Quote Anchor link
Ivo P op 29/10/2023 19:48:16:
Zou het kunnen dat de mails soms in Unicode en soms in ISO formaat binnenkomen?
En dat afhankelijk daarvan de regex wel of niet iets kan matchen?

Gezien het bewerken van de berichten tot resultaat leidt, vermoed ik dat de editor de tekenset aanpast naar iets dat door het script begrepen wordt.


Alle mail, de msg, zijn verzamelde door ze van Outlook te verslepen naar de verkenner. Of ze verschillend kunnen aankomen, weet ik niet. Ik kan za allemaal 'gewoon' weer openen (vanaf schijf) met Outlook of een andere reader, en zie op dat moment geen verschil
 
Ivo P

Ivo P

31/10/2023 13:51:19
Quote Anchor link
uit een willekeurige mail in mijn mailbox

Content-Type: text/plain; charset="UTF-8"

en de tweede mail die probeer:

Content-Type: text/plain;
charset="iso-8859-1"

Maar daarnaast: er staat ook nog veel vaker "Date: " in de inhoud van de mail.


Maar kijk anders ook eens naar https://www.php.net/manual/en/function.imap-headerinfo.php en andere imap functies.
Er zijn vaak stabielere oplossingen van strpos() en substr() om teksten te doorzoeken.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.