mailscript fail :(

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »

Trainee pega developer

Wil jij een mooie stap maken in jouw carrière? Mooi! Bij De Mandemakers Groep haal je binnen 6 maanden je CSA- en CSSA-certificaten, waarna jij aan de slag kan als Pega-developer in ons IT-team. Achter de schermen zorg jij ervoor dat collega’s efficiënt werken en klanten iedere dag beter geholpen worden. Wil jij daaraan bijdragen? En jouw ICT-skills ontwikkelen? Lees dan snel verder en solliciteer vandaag nog als trainee Pega-developer. Wat ga je doen? Als trainee Pega developer leiden wij je op tot gecertificeerd software developer voor het low-code platform PegaSystems. In de training ben je verantwoordelijk voor een te

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you start in a driven and diverse development team. Your team consists of 16 IT professionals, including 7 software engineers. Because your new employer is internationally active, there are also international IT professionals working in the IT department. As a result, the official language is English. As a team you are responsible for a new Cloud Native product. This product runs entirely in Azure with a Progress Database and various Azure Functions. In addition, this product has a JS front-end, a REST API system and a layer in C # .NET. The idea is therefore

Bekijk vacature »

Scrum Master

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Scrum master op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je begeleidt twee teams binnen de afdeling Platform Services (PLS). Je helpt mee de devops manier van werken van de teams verder door te ontwikkelen. Je helpt de PO bij het managen van de product backlog; het voorbereiden van

Bekijk vacature »

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »
C -

C -

24/12/2012 01:13:32
Quote Anchor link
hallo iedereen,

Ik ben sinds enige tijd bezig met een relatief groot project voor mij, echter heeft dit het gevolg dat er problemen bij komen kijken... nu zit ik met iets waar ik echt niet meer mee uit kwam maar toch een beginners probleempje is, en anders alvast me excuses voor het verkeert posten... het gaat om een website waarbij ik laatst een mailformulier heb, echter wordt de controle uitgevoerd, de mail wordt niet verstuurd en er zijn geen meldingen dat het bericht verstuurd word... ik heb de host via een vorig project waar we ook een mail systeem hadden, daar werkte het echter wel, helaas ben ik door omstandigheden de bestanden en wachtwoorden kwijt waardoor ik het niet meer op kan halen...

dan nu de codes die hiervoor moeten zorgen:

het mailformulier:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html>
<head>
<title>Carsten PT</title>
<link href="/include/style.css" rel="stylesheet" type="text/css" >
<script>
function validateForm()
{
var x = document.forms["contact"]["email"].value;
var y = document.forms["contact"]["voornaam"].value;
var z = document.forms["contact"]["onderwerp"].value;
var q = document.forms["contact"]["bericht"].value;
var atpos=x.indexOf("@");
var dotpos=x.lastIndexOf(".");
if (y == null || y == "") {
alert("Je hebt je naam nog niet ingevuld.");
return false;
}
if (z == null || z == "") {
alert("Je hebt geen onderwerp ingevuld.");
return false;
}
if (q == null || q == "") {
alert("Je hebt nog geen bericht meeverstuurd.");
return false;
}
if (atpos < 1 || dotpos<atpos+2 || dotpos+2>x.length) {
alert("Je hebt geen geldig e-mailadres ingevoerd.");
return false;
}
}
</script>
</head>
<body>
<div id="ctleft">
<h2>
Contact
</h2>
</div>
<div id="ctright">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
if (isset($_REQUEST['email'])) { // als e-mail ingevuld is,
    $signature = $_REQUEST['voornaam'];
    $email = $_REQUEST['email'];
    $subject = $_REQUEST['onderwerp'];
    $message = $_REQUEST['bericht'];
    $receiver = "[email protected]";

    mail($receiver, $subject, $message, "From:" . $signature . " <" . $email . ">");
    echo "Bericht is succesvol verzonden.";
    
}
else {

?>

<div style="margin-top:30px;">
<form name="contact" onSubmit="return validateForm()" action=
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>
method="POST" >
<table border="0">
<tr>
<td>Voornaam:</td>
<td><input type="text" name="voornaam" placeholder="Voornaam" /></td>
</tr>
<tr>
<td>E-mailadres:</td>
<td><input type="text" name="email" placeholder="[email protected]" /> </td>
</tr>
<tr>
<td>Onderwerp:</td>
<td><input type="text" name="onderwerp" placeholder="Onderwerp" /></td>
</tr>
<tr>
<td>Bericht:</td>
<td><textarea name="bericht" placeholder="type hier jouw bericht..." rows="10" cols="30" >
</textarea></td>
</tr>
<tr>
<td>
<input name="Submit" type="submit" value="verzenden" />
</td>
</tr>
</table>
</form>
</div>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? } ?>

</div>
</body>
</html>

bij voorbaat dank
met vriendelijke groet,
Gewijzigd op 24/12/2012 01:15:31 door C -
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 17:43:45
 
Jack maessen

jack maessen

24/12/2012 02:08:35
Quote Anchor link
Deze regel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>

Gebruik
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>
ipv
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>


Op mijn server werkt het script dan wel, anders ook niet
Vraag: heb je een host waar het bestand op staat of draai je een eigen webserver?
In geval van eigen webserver zou je even de instellingen in php.ini moeten nakijken of die goed staan
Gewijzigd op 24/12/2012 02:13:30 door jack maessen
 
C -

C -

24/12/2012 02:31:07
Quote Anchor link
ik heb een host hiervoor :)

k heb hem net getest en kom tot de conclusie dat ik rechtstreeks doorgestuurd wordt naar de homepage, zonder dat ik de melding krijg van bericht is verzonden of dat me bericht wordt verstuurt... wel krijg ik als ik daarna me pagina vernieuw nog de melding van dat de gegevens opnieuw worden verzonden van chrome...
 
Bo Ter Ham

Bo Ter Ham

24/12/2012 10:36:23
Quote Anchor link
* Je controleert alleen client-side of de velden wel goed zijn ingevuld, maar je moet dat ook altijd nog server side controleren
* Ik heb gister nog ergens hier op het forum gelezen dat PHP_SELF niet veilig is, maar waarom zou je action niet gewoon helemaal weglaten?
* je moet ook controleren of de mail wel is verzonden, gooi hem gewoon ff in een if-statement.
* Je bent vatbaar voor een mail-injection.
* Zoals hier ongeveer 10x per dag wordt verteld, maak je niet gebruik van de juiste mailheaders, neem hier is een kijkje: http://phpwiki.santhe.nl/index.php/De_juiste_mailheaders
Gewijzigd op 24/12/2012 11:10:07 door Bo Ter Ham
 
No One

No One

24/12/2012 11:01:38
Quote Anchor link
wat Bo zegt...en waarom heb je de PHP code voor het verzenden van een e-mail midden in de html gezet? Ik raad je aan om de code te scheiden tussen php en html. Zo is het een stuk overzichtelijker...

en voor het emailen kun je beter gebruik maken van PHPmailer. geen gesodemieter met mailheaders, dat wordt allemaal voor je geregeld...
 
Jack maessen

jack maessen

24/12/2012 12:09:24
Quote Anchor link
mbt veiligheid PHP_SELF; hier staat daar een duidelijk artikel over
http://www.scriptorama.nl/security/tips-veiligere-site-phpself
 
C -

C -

26/12/2012 10:11:35
Quote Anchor link
na heel wat pogingen heb ik de script gescheiden en nu werkt het wel
controle en me headers was ik nog mee bezig, me eerste zorg was dat het niet werkte terwijl hij dat wel zou moeten...

in iedergeval bedankt iedereen :)
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

26/12/2012 11:03:14
Quote Anchor link
Cyvan Oort op 24/12/2012 01:13:32:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
if (isset($_REQUEST['email'])) { // als e-mail ingevuld is,
    $signature = $_REQUEST['voornaam'];
    $email = $_REQUEST['email'];
    $subject = $_REQUEST['onderwerp'];
    $message = $_REQUEST['bericht'];
    $receiver = "[email protected]";

    mail($receiver, $subject, $message, "From:" . $signature . " <" . $email . ">");
    echo "Bericht is succesvol verzonden.";
?>

Waarom gebruik je $_REQUEST? Je formulier heb je $_POST staan.
Waarom kopieer je eigenlijk de gegevens? Gezien je verdere script is dat overbodig.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.