Margin-top probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »
Robert Arissen

Robert Arissen

13/03/2013 23:02:06
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met een layout te coderen maar ik loopt momenteel vast.

Maar loop vast, ik heb momenteel dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
#slider {
    background: url(images/slider.png) center no-repeat #03090e;
    height: 242px;
    width: 100%;
}
    #slider .zoek_balk {
        background:url(images/zoek_content.png);
        height: 74px;
        width: 1000px;
        margin-top: 75px;

    }

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<div id="slider">
            <div class="zoek_balk"></div>
        </div>


http://upcraft.nl/newproject/

Maar me zoek balk wilt niet naar beneden ... wat doe ik hier fout?
Wat hij doet is: Hij maakt 75px verschil tussen zwarte balk en zoekbalk+slider maar de slider moet op zijn plaats blijven. zoek balk moet 75px naar beneden in de slider zelf

Mvg
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 17:20:48
 
Tim S

Tim S

14/03/2013 02:05:04
Quote Anchor link
Probeer eens position relative in .zoek_balk.
 
Robert Arissen

Robert Arissen

14/03/2013 07:29:32
Quote Anchor link
Tim Slootweg op 14/03/2013 02:05:04:
Probeer eens position relative in .zoek_balk.

Veranderd helaas niks aan?
 
Willem vp

Willem vp

14/03/2013 08:13:48
Quote Anchor link
Dit is een feature van CSS die "margin collapsing" heet. Omdat er geen tekst in je slider-box staat, neemt hij de top margin samen met de top margin van zijn eerste child box.

Als je iets van content in de slider box zet (desnoods een &nbsp;) is het probleem verholpen.

Een nettere manier is om je zoek-box de property display:inline-block te geven. Of position:absolute, maar ik denk niet dat je dat wilt.
Gewijzigd op 14/03/2013 08:26:06 door Willem vp
 
Robert Arissen

Robert Arissen

14/03/2013 08:52:10
Quote Anchor link
Willem vp op 14/03/2013 08:13:48:
Dit is een feature van CSS die "margin collapsing" heet. Omdat er geen tekst in je slider-box staat, neemt hij de top margin samen met de top margin van zijn eerste child box.

Als je iets van content in de slider box zet (desnoods een &nbsp;) is het probleem verholpen.

Een nettere manier is om je zoek-box de property display:inline-block te geven. Of position:absolute, maar ik denk niet dat je dat wilt.

Ik heb &nbsp; toegevoegd, maar nu reageer die nog niet op margin-top? (zie site).
 
P-ter AA

P-ter AA

14/03/2013 09:27:58
Quote Anchor link
Tip: gebruik http://jsfiddle.net/, dan is het makkelijk om je te helpen =)

Is dit wat je bedoeld?
http://jsfiddle.net/nqLaW/

(float: left toegevoegd aan .zoekbalk)
 
Willem vp

Willem vp

14/03/2013 09:53:06
Quote Anchor link
float:left heft ook de margin collapse op, maar heeft weer andere bij-effecten die display:inline-block niet heeft.
 
Robert Arissen

Robert Arissen

14/03/2013 09:55:44
Quote Anchor link
Maurice vB op 14/03/2013 09:27:58:
Tip: gebruik http://jsfiddle.net/, dan is het makkelijk om je te helpen =)

Is dit wat je bedoeld?
http://jsfiddle.net/nqLaW/

(float: left toegevoegd aan .zoekbalk)

Haha dat werkt aardig, alleen als nu margin: 0 auto; toevoeg dan gaat die weer omhoog? Ik ben nog niet helemaal een held in css ...
 
Willem vp

Willem vp

14/03/2013 09:57:06
Quote Anchor link
Die margin: 0 auto staat onder de margin-top; de waarde van margin-top wordt dus overschreven.

Waarschijnlijk wil je iets als margin: 75px auto 0 (en dan de margin-top weghalen)

Toevoeging op 14/03/2013 09:58:53:

O ja, die auto-margin werkt niet in combinatie met float:left. Dat is een van die bij-effecten waar ik het over had. ;-)
 
Robert Arissen

Robert Arissen

14/03/2013 10:37:50
Quote Anchor link
Willem vp op 14/03/2013 09:57:06:
Die margin: 0 auto staat onder de margin-top; de waarde van margin-top wordt dus overschreven.

Waarschijnlijk wil je iets als margin: 75px auto 0 (en dan de margin-top weghalen)

Toevoeging op 14/03/2013 09:58:53:

O ja, die auto-margin werkt niet in combinatie met float:left. Dat is een van die bij-effecten waar ik het over had. ;-)


Heb float: left; toegevoegd aan slider nu werkt het wel, bedankt voor jullie hulp! :D
Gewijzigd op 14/03/2013 10:41:52 door Robert Arissen
 
Willem vp

Willem vp

14/03/2013 13:57:37
Quote Anchor link
Robert Arissen op 14/03/2013 10:37:50:
Heb float: left; toegevoegd aan slider nu werkt het wel, bedankt voor jullie hulp! :D

Maar die float:left combineer je met een width van 100%, dat vind ik dan ook weer een rare constructie. ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.