Margin-top probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SAP ABAP Developer

Dit ga je doen Software ontwikkeling met behulp van o.a. ABAP, Sapscript en Smartforms Maatwerk development op SAP ECC 6.0, in de toekomst S/4 HANA Samenwerken met Business Analisten die functioneel en technisch ontwerpen aanleveren Testen van opgeleverde software Bugfixing Ondersteuning van eindgebruikers Hier ga je werken Onze klant, een internationaal gevestigd productiebedrijf dat mensen blij maakt, is ter versterking op zoek naar een ABAP Developer voor hun SAP team. Het team van 4 mensen verzorgt de ontwikkeling van maatwerk voor de SAP omgeving waar wordt gewerkt met modules SD, FI/CO, PM en MM. Momenteel draait het bedrijf op SAP

Bekijk vacature »

Scrum Master

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Scrum master op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je begeleidt twee teams binnen de afdeling Platform Services (PLS). Je helpt mee de devops manier van werken van de teams verder door te ontwikkelen. Je helpt de PO bij het managen van de product backlog; het voorbereiden van

Bekijk vacature »

Trainee pega developer

Wil jij een mooie stap maken in jouw carrière? Mooi! Bij De Mandemakers Groep haal je binnen 6 maanden je CSA- en CSSA-certificaten, waarna jij aan de slag kan als Pega-developer in ons IT-team. Achter de schermen zorg jij ervoor dat collega’s efficiënt werken en klanten iedere dag beter geholpen worden. Wil jij daaraan bijdragen? En jouw ICT-skills ontwikkelen? Lees dan snel verder en solliciteer vandaag nog als trainee Pega-developer. Wat ga je doen? Als trainee Pega developer leiden wij je op tot gecertificeerd software developer voor het low-code platform PegaSystems. In de training ben je verantwoordelijk voor een te

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Front end developer binnen de consultancy

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »
Robert Arissen

Robert Arissen

13/03/2013 23:02:06
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met een layout te coderen maar ik loopt momenteel vast.

Maar loop vast, ik heb momenteel dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
#slider {
    background: url(images/slider.png) center no-repeat #03090e;
    height: 242px;
    width: 100%;
}
    #slider .zoek_balk {
        background:url(images/zoek_content.png);
        height: 74px;
        width: 1000px;
        margin-top: 75px;

    }

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<div id="slider">
            <div class="zoek_balk"></div>
        </div>


http://upcraft.nl/newproject/

Maar me zoek balk wilt niet naar beneden ... wat doe ik hier fout?
Wat hij doet is: Hij maakt 75px verschil tussen zwarte balk en zoekbalk+slider maar de slider moet op zijn plaats blijven. zoek balk moet 75px naar beneden in de slider zelf

Mvg
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 14:23:17
 
Tim S

Tim S

14/03/2013 02:05:04
Quote Anchor link
Probeer eens position relative in .zoek_balk.
 
Robert Arissen

Robert Arissen

14/03/2013 07:29:32
Quote Anchor link
Tim Slootweg op 14/03/2013 02:05:04:
Probeer eens position relative in .zoek_balk.

Veranderd helaas niks aan?
 
Willem vp

Willem vp

14/03/2013 08:13:48
Quote Anchor link
Dit is een feature van CSS die "margin collapsing" heet. Omdat er geen tekst in je slider-box staat, neemt hij de top margin samen met de top margin van zijn eerste child box.

Als je iets van content in de slider box zet (desnoods een &nbsp;) is het probleem verholpen.

Een nettere manier is om je zoek-box de property display:inline-block te geven. Of position:absolute, maar ik denk niet dat je dat wilt.
Gewijzigd op 14/03/2013 08:26:06 door Willem vp
 
Robert Arissen

Robert Arissen

14/03/2013 08:52:10
Quote Anchor link
Willem vp op 14/03/2013 08:13:48:
Dit is een feature van CSS die "margin collapsing" heet. Omdat er geen tekst in je slider-box staat, neemt hij de top margin samen met de top margin van zijn eerste child box.

Als je iets van content in de slider box zet (desnoods een &nbsp;) is het probleem verholpen.

Een nettere manier is om je zoek-box de property display:inline-block te geven. Of position:absolute, maar ik denk niet dat je dat wilt.

Ik heb &nbsp; toegevoegd, maar nu reageer die nog niet op margin-top? (zie site).
 
P-ter AA

P-ter AA

14/03/2013 09:27:58
Quote Anchor link
Tip: gebruik http://jsfiddle.net/, dan is het makkelijk om je te helpen =)

Is dit wat je bedoeld?
http://jsfiddle.net/nqLaW/

(float: left toegevoegd aan .zoekbalk)
 
Willem vp

Willem vp

14/03/2013 09:53:06
Quote Anchor link
float:left heft ook de margin collapse op, maar heeft weer andere bij-effecten die display:inline-block niet heeft.
 
Robert Arissen

Robert Arissen

14/03/2013 09:55:44
Quote Anchor link
Maurice vB op 14/03/2013 09:27:58:
Tip: gebruik http://jsfiddle.net/, dan is het makkelijk om je te helpen =)

Is dit wat je bedoeld?
http://jsfiddle.net/nqLaW/

(float: left toegevoegd aan .zoekbalk)

Haha dat werkt aardig, alleen als nu margin: 0 auto; toevoeg dan gaat die weer omhoog? Ik ben nog niet helemaal een held in css ...
 
Willem vp

Willem vp

14/03/2013 09:57:06
Quote Anchor link
Die margin: 0 auto staat onder de margin-top; de waarde van margin-top wordt dus overschreven.

Waarschijnlijk wil je iets als margin: 75px auto 0 (en dan de margin-top weghalen)

Toevoeging op 14/03/2013 09:58:53:

O ja, die auto-margin werkt niet in combinatie met float:left. Dat is een van die bij-effecten waar ik het over had. ;-)
 
Robert Arissen

Robert Arissen

14/03/2013 10:37:50
Quote Anchor link
Willem vp op 14/03/2013 09:57:06:
Die margin: 0 auto staat onder de margin-top; de waarde van margin-top wordt dus overschreven.

Waarschijnlijk wil je iets als margin: 75px auto 0 (en dan de margin-top weghalen)

Toevoeging op 14/03/2013 09:58:53:

O ja, die auto-margin werkt niet in combinatie met float:left. Dat is een van die bij-effecten waar ik het over had. ;-)


Heb float: left; toegevoegd aan slider nu werkt het wel, bedankt voor jullie hulp! :D
Gewijzigd op 14/03/2013 10:41:52 door Robert Arissen
 
Willem vp

Willem vp

14/03/2013 13:57:37
Quote Anchor link
Robert Arissen op 14/03/2013 10:37:50:
Heb float: left; toegevoegd aan slider nu werkt het wel, bedankt voor jullie hulp! :D

Maar die float:left combineer je met een width van 100%, dat vind ik dan ook weer een rare constructie. ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.