Meerdere mysql connecties

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

Developer (One Data)

Do you have experience with managing IT Teams in a service delivery organization? Are you keen to bring the team and our platform to a higher level? Then Nutreco has a very interesting role for you! As a One Data developer you are responsible for the management, running and functional use of our integration landscape and processes within Nutreco. Nutreco is using at this time BizTalk 2016, and Apigee for its API management, to be replaced by Azure Integration Services as of 2023. You will be part of a virtual teams of 11 people (own and outsourced) working in an

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

Back-end Developer Java

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van een zelfgebouwde applicatie in Java, Spring Framework, SQL, HTML, CSS en Javascript; End-to-end beheer m.b.t. de applicatie en koppelen van applicaties binnen het landschap; Ontwikkelen van rapportages voor de interne organisatie; Ontwikkelen van aanvullende functionaliteiten m.b.t. de applicatie; Uitvoeren van testen en code reviews. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die medische gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg in heel Nederland.

Bekijk vacature »

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »
Jaj BE

jaj BE

31/12/2009 12:14:00
Quote Anchor link
Een probleem waar ik niet uit geraak.
Op onze website gebruiken we altijd 1 mysql connectie. Wegens omstandigheden moeten we nu connectie maken met een 2de database.

Bij onze query's geven we nooit mee op welke database de query moet uitgevoerd worden. We doen gewoon: mysql_query(query); i.p.v mysql_query(query, connectie); Reden: vroeger wisten we dit niet, waardoor er geen aandacht is aan besteed.

Hierdoor komen we met het volgende probleem:
We hebben onze standaard connectie en openen nu een 2de connectie, halen de gewenste data op, en sluiten deze weer af. Daarna willen we verder werken met onze 1ste connectie, maar dat gaat niet meer.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?PHP
//voorafgaand onze PHPcode en query's, geen probleem:
$con = mysql_connect(host, user, pas);
mysql_select_db(database, $con);

mysql_query(query); //geen probleem

//start toegevoegde codeblok voor 2de connectie
//vervolgens de 2de connectie:

$con2 = mysql_connect(host, user, pas);
mysql_select_db(database, $con2);

mysql_query(queryl, $con2);

mysql_close($res2);
//einde toegevoegde codeblok voor 2de connectie

//nu terug verder met onze code (via connectie 1)


mysql_query(query); //foutmelding: Access denied for user 'nobody'@'localhost'
?>


Op php.net las ik dat mysql_query steeds gebruik maakt van de laatst actieve connectie. Maar wanneer we $con2 afsluiten, springt hij niet terug naar onze voorgaande (eerste) connectie. Na veel zoeken ben ik er nog steeds niet uit, maar blijkbaar is dit niet mogelijk.

Nu mijn vraag: kan ik dit toch mogelijk maken door een soort van include, class, ... waardoor hij mijn toegevoegde "codeblok" los uitvoerd van de rest? Ik heb reeds geprobeerd door dit toegevoegde codeblok in een functie, class, ... te plaatsen (met de hoop dat hij de 2de mysql_connection totaal los van de andere code bekijkt), maar steeds weer gaat hij bij de achterkomende mysql_query(query); in de fout. Hopelijk kent iemand een geschikte oplossing...

Intussen beschikken we over duizenden regels code waarin mysql_query(query); wordt gebruikt, het spreekt voor zich dat we dit niet allemaal zomaar even omvormen in mysql_query(query, con);
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jaj BE
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 04:24:21
 
Joren de Wit

Joren de Wit

31/12/2009 12:18:00
Quote Anchor link
En als je nu enkel bij de eerst volgende query de connectie meegeeft aan mysql_query()? Op dat moment is dat weer de laatst actieve verbinding dus zal die voor in de rest van je scripts weer gebruikt worden.

Uiteraard is dit maar een pleister voor het eigenlijke probleem. Zodra je meerdere verbindingen opzet, zul je voor elke query moeten specificeren welke verbinding gebruikt moet worden.

ps.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
mysql_close($res2);
?>

Het heeft weinig zin om een resultaatset te sluiten, $res2 moet natuurlijk wel $con2 zijn...
 
Jaj BE

jaj BE

31/12/2009 12:31:00
Quote Anchor link
Ik heb het even uitgetest om een
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?PHP mysql_query(query, $con); ?>
toe te voegen na het codeblok van con2. Het uitvoeren van deze gaat goed, maar daarna komt opnieuw de gewone mysql_query(query), welke weer fout gaat.


mysql_close($res2); was inderdaad bedoeld als mysql_close($con2);
 
Joren de Wit

Joren de Wit

31/12/2009 12:35:00
Quote Anchor link
Als je echt afziet van het wijzigen van je code, zou je nog kunnen proberen om de data uit de tweede database aan het begin van je script op te halen en dan pas de verbinding naar de eerste database op te zetten...
 
- SanThe -

- SanThe -

31/12/2009 12:48:00
Quote Anchor link
En als je nu na het sluiten van de tweede connectie opnieuw de eerste opent ?
mysql_select_db(database, $con);

(Eventueel zelfs ook eerst even sluiten).
 
Jaj BE

jaj BE

31/12/2009 13:43:00
Quote Anchor link
Dat werkt SanThe, hopelijk geeft dit niet te veel bijkomende vertraging voor PHP
 
Cornel van der Heiden

Cornel van der Heiden

03/01/2010 21:00:00
Quote Anchor link
Het kan toch ook zo?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$con
= mysql_connect("localhost","root","");
$con2 = mysql_connect("sql_server","Test","pass");

mysql_query($sql,$con);
mysql_query($sql2,$con2);
?>


Maar dat is mijn idee.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

03/01/2010 21:10:00
Quote Anchor link
Cornel, dat kan zeker. Maar zoals TS aangeeft moet hij veel code aanpassen om het op die manier te doen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.