Meerdere rijen verwijderen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Bennekom gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

Backend Developer Integraties API HBO REST

Samengevat: Deze werkgever is een IT-consultancy. Wil jij werken als Backend Developer Integraties? Heb jij kennis van gangbare berichtformaten? Vaste baan: Backend Developer Integraties API HBO €3.100 - €4.400 Zij bieden innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken, waardoor onze klanten zich net zo snel kunnen ontwikkelen als de business van hen vraagt. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot en ingewikkeld. Hou jij van diepgang

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

06/09/2007 15:44:00
Quote Anchor link
Beste leden,

Ik zit al een tijd met deze vraag, en kom er maar niet uit.

Ik ben bezig met een nieuws systeem voor me zelf, en ik wil in de admin ook meerdere nieuws berichten verwijderen (om alles schoon te houden)

Maar echter lukt me het niet.

Ik gebruik de volgende code (ik maak tevens gebruik van template power)

De html gedeelte
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<select name="kies" size="5" multiple="multiple" id="kies">
  <!-- START BLOCK : while_d -->
    <option value="{ID}">{VAL}</option>
    <!-- END BLOCK : while_d -->
  </select>


Het php gedeelte
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$titel = $_POST['kies'];
    
    mysql_query("DELETE FROM nieuws WHERE id = '".$titel."'") or die(mysql_error());
    $tpl->newBlock('goed');
    $tpl->assign('SUCCES', 'Met succes verwijdered');


Ik weet al dat de $_POST['kies']; niet automatisch in een array komt. Echter moet dat wel om de boel te kunnen verwijderen.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 16:46:29
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

06/09/2007 15:48:00
Quote Anchor link
Je query is nu:
DELETE FROM nieuws WHERE id = '".$titel."'"

Die id = hoogstwaarschijnlijk een INT dus de enkele quotes moeten/mogen weg.
 
Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

06/09/2007 15:51:00
Quote Anchor link
Het is inderdaat een int.

Welke quotes bedoel je?

En ik kan dus ook meerdere berichten selecteren, en elke bericht heeft een andere id. En hoe moet ik dat oplossen?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

06/09/2007 15:55:00
Quote Anchor link
De enkele ;-)

Zo dus:
DELETE FROM nieuws WHERE id = " . $titel

Zolang je selecteert op een id zul je inderdaad alleen enkele records kunnen verwijderen. Als je er meer wilt verwijderen, bijvoorbeeld aan de hand van een array met id's, moet je zoiets doen:

DELETE FROM nieuws WHERE id IN(1,2,3,4,5,6)

waarbij 1,2,3,4,5,6 de waarden uit je array zijn.
 
Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

06/09/2007 16:00:00
Quote Anchor link
hmm, de enkele quotes verijderd.

En ik heb dus ook IN toegevoegd, en hij verwijderd er maar 1.

Moet ik de post var nog in een array zetten?

Tot nu toe heb ik de volgende query lijn:

mysql_query("DELETE FROM nieuws WHERE id IN(".$titel.")") or die(mysql_error());
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

06/09/2007 16:09:00
Quote Anchor link
$titel bevat de waarde van $_POST['kies'] en daar zit maar 1 getal in. Op die manier zul je inderdaad altijd maar 1 record kunnen verwijderen.

Als je een array uit je formulier wilt krijgen, zul je met een multiple select moeten gaan werken, of met een series checkboxen.
 
Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

06/09/2007 16:11:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<select name="kies" size="5" multiple="multiple" id="kies">
  <!-- START BLOCK : while_d -->
    <option value="{ID}">{VAL}</option>
    <!-- END BLOCK : while_d -->
  </select>


Ik doe het al met miltiple select.

En check boxen, nee. Maar ik denk ook tevens dat hier boven staand wel iets fout gaat.
 
Frank -

Frank -

06/09/2007 16:16:00
Quote Anchor link
print_r $_POST['kies'] eens, dan wordt het duidelijk welke data er nu in de array staat. Vervolgens ga je van deze array een keurige string maken waarbij je de nummers kommagescheiden keurig op een rijtje zet. Dit slinger je de query in en klaar is kees.

Niet vergeten te controleren hoeveel records er zijn verwijderd!
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

06/09/2007 16:16:00
Quote Anchor link
Okee, dan zit dus in $_POST['kies'] een array met de gekozen waarden. Dan krijg je zoiets:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
    if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
        foreach ($_POST['kies'] as $nr) {
            $sql = "
                DELETE FROM nieuws
                WHERE id = "
. $nr;
            if (mysql_query ($sql)) {
                if (mysql_affected_rows () > 0) {
                    echo 'record met id: ' . $nr . ' is verwijderd';
                }
            }

            else {
                trigger_error (mysql_error ());
            }
        }
    }

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
- wes  -

- wes -

06/09/2007 16:17:00
Quote Anchor link
$sql = "DELETE FROM nieuws WHERE id = " . $nr . "";

jan foei

$sql = "DELETE FROM nieuws WHERE id = " . $nr;
 
- SanThe -

- SanThe -

06/09/2007 16:23:00
Quote Anchor link
wes schreef op 06.09.2007 16:17:
$sql = "DELETE FROM nieuws WHERE id = " . $nr . "";

jan foei

$sql = "DELETE FROM nieuws WHERE id = " . $nr;

Hahaha... (sorry Jan, maar ik moest even lachen)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

06/09/2007 16:30:00
Quote Anchor link
Ik zie het ja :-)

Het heeft te maken met mijn manier van werken. Bepaalde code snippets zitten onder shortcut keys bij mij en daar hoort buiten quotes halen ook bij. Ik zal hem even verwijderen.
 
Martijn B

Martijn B

06/09/2007 16:33:00
Quote Anchor link
Dit is wat veiliger:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
= 'DELETE FROM nieuws WHERE id = ' . (int)$nr;
?>


Zo zorg je ervoor dan er altijd een nummer in de query komt.

En niets iets als "0 OR 1=1", wat voor een lege nieuws tabel zorgt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn B
 
Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

06/09/2007 16:34:00
Quote Anchor link
Naja, nu verwijderd hij niks.

hmm, dan toch gewoon over gaan op 1 per keer.
 
Martijn B

Martijn B

06/09/2007 16:36:00
Quote Anchor link
Je select veld moet aangepast worden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<select name="kies[]" size="5" multiple="multiple" id="kies">
  <!-- START BLOCK : while_d -->
    <option value="{ID}">{VAL}</option>
    <!-- END BLOCK : while_d -->
  </select>


Nu wordt "kies" verzonden als array. Nu moet het lukken, denk ik.
 
Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

06/09/2007 16:49:00
Quote Anchor link
Dat was de truc. Thanks!
 
Frank -

Frank -

06/09/2007 16:54:00
Quote Anchor link
@Martijn: Bij een multiple hoef je geen blokhaken achter de naam te zetten, de browser maakt er zelf al een array van. Dat is juist 1 van de eigenschappen van multiple.

En de query die jij hebt opgesteld, heb je tussen enkele quotes gezet. Dat is zwaar klote, nu kun je alle enkele quotes die je om strings in de SQL moet zetten, gaan escapen.

I.p.v. (int) kun je beter gewoon mysql_real_escape_string() gebruiken en de integer (ja, ook een integer!) tussen enkele quotes zetten. escapen moet een gewoon worden/zijn en het gebruik van quotes kan heel handig zijn wanneer je ook nog wel eens met andere databases werkt. Er zijn er bij die dit eisen, en dit zijn betere databases dan MySQL...

Leesvoer: Prepared statements met PDO.
 
Martijn B

Martijn B

06/09/2007 17:40:00
Quote Anchor link
Quote:
@Martijn: Bij een multiple hoef je geen blokhaken achter de naam te zetten, de browser maakt er zelf al een array van. Dat is juist 1 van de eigenschappen van multiple.


Het werkt voormij en het werkt ook voor Mr. de Jong. De blokhaken horen volgens mij gewoon bij de HTML standaard. Als het zonder ook werkt okee, maar werkt het dan in andere browsers ook?

Quote:
En de query die jij hebt opgesteld, heb je tussen enkele quotes gezet. Dat is zwaar klote, nu kun je alle enkele quotes die je om strings in de SQL moet zetten, gaan escapen.


Nee, dat is een keuze die je maakt. En is voor jou zwaar kloten, voormij niet. Ik werk alleen met quotes als dit ook echt nodig is. En bij een query is dit niet nodig, omdat je geen speciale tekens wilt gebruiken.

Quote:
I.p.v. (int) kun je beter gewoon mysql_real_escape_string() gebruiken en de integer (ja, ook een integer!) tussen enkele quotes zetten. escapen moet een gewoon worden/zijn en het gebruik van quotes kan heel handig zijn wanneer je ook nog wel eens met andere databases werkt. Er zijn er bij die dit eisen, en dit zijn betere databases dan MySQL...


Ik zeg nergens dat ik mysql_real_escape_string() i.p.v. (int) gebruik.
PostGreSQL werkt toch ook met nummers zonder quotes?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn B
 
Joren de Wit

Joren de Wit

06/09/2007 17:48:00
Quote Anchor link
Quote:
En bij een query is dit niet nodig, omdat je geen speciale tekens wilt gebruiken.
Het lijkt me dat je bij het gebruik van een string in een SQL query toch wel degelijk quotes wilt gebruiken?
 
Martijn B

Martijn B

06/09/2007 17:54:00
Quote Anchor link
@Blanche:

Nee ik heb het over de query string enkele quotes versus quotes.

Dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$sQry
= "SELECT * FROM tabel";

$sQry = 'SELECT * FROM tabel';
?>
 
Joren de Wit

Joren de Wit

06/09/2007 18:06:00
Quote Anchor link
Nee klopt, dat maakt in principe niets uit. Maar ik gebruik toch liever een standaard, en in dit geval dan dubbele quotes voor een query om zo de eventueel benodigde enkele quotes niet te hoeven escapen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
= "SELECT * FROM tabel WHERE foo = 'bar'";
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.