Menu buttons

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »
D B

D B

10/01/2013 22:13:45
Quote Anchor link
Hallo allen,

Ik ben bezig om een site te maken.
Ik werk nu met een iframepje om door middel van 3 bestanden mijn menu te laten zien / openklappen.
Nu is mijn vraag hoe ik dit het beste 'scriptsgewijs' op kan lossen (javascript/php/html)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="menu.css">
<div class="button"><a href=home.php target=contentframe>Home</a></div>
<div class="button"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/clubinfo.php" target=contentframe>Clubinfo</a></div>
<div class="button"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/afgelastingen.php" target=contentframe>Afgelastingen</a></div>
//Als ik hierop klik opent alles tussen * en *
<div class="button"><a href=menusenioren.php target=menuframe>Senioren</a></div>
<div class="button" id="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/programmasenioren1.php" target=contentframe>Programma</a></div>
<div class="button" id="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/uitslagensenioren1.php" target=contentframe>Uitslagen</a></div>
*
<div class="button" id="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC 1&soort=Competitie&deel=" target=contentframe>ZSC 1</a></div>
<div class="button" id="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC 2&soort=Competitie&deel=" target=contentframe>ZSC 2</a></div>
<div class="button" id="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC 3&soort=Competitie&deel=" target=contentframe>ZSC 3</a></div>
<div class="button" id="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC 4&soort=Competitie&deel=" target=contentframe>ZSC 4</a></div>
<div class="button" id="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC 5&soort=Competitie&deel=" target=contentframe>ZSC 5</a></div>
<div class="button" id="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC Dames 1&soort=Competitie&deel=najaar" target=contentframe>ZSC Dames 1</a></div>
<div class="button" id="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC Veteranen&soort=Competitie&deel=" target=contentframe>Veteranen</a></div>
*
 //Als ik hierop klik opent alles tussen **
<div class="button"><a href=menujunioren.php target=menuframe>Junioren</a></div>
<div class="button" id="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/programmajunioren1.php" target=contentframe>Programma</a></div>
<div class="button" id="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/uitslagenjunioren1.php" target=contentframe>Uitslagen</a></div>
**
<div class="button" id="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC A1&soort=Competitie&deel=" target=contentframe>ZSC A1</a></div>
<div class="button" id="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC B1&soort=Competitie&deel=" target=contentframe>ZSC B1</a></div>
<div class="button" id="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC C1&soort=Competitie&deel=" target=contentframe>ZSC C1</a></div>
<div class="button" id="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC C2&soort=Competitie&deel=najaar" target=contentframe>ZSC C2</a></div>
<div class="button" id="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC D1&soort=Competitie&deel=najaar" target=contentframe>ZSC D1</a></div>
<div class="button" id="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC D2&soort=Competitie&deel=najaar" target=contentframe>ZSC D2</a></div>
<div class="button" id="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC D2&soort=Competitie&deel=najaar" target=contentframe>ZSC E1</a></div>
<div class="button" id="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC D2&soort=Competitie&deel=najaar" target=contentframe>ZSC E2</a></div>
<div class="button" id="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC D2&soort=Competitie&deel=najaar" target=contentframe>ZSC F1</a></div>
<div class="button" id="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC D2&soort=Competitie&deel=najaar" target=contentframe>ZSC F2</a></div>
<div class="button" id="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC D2&soort=Competitie&deel=najaar" target=contentframe>ZSC F3</a></div>
<div class="button" id="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC D2&soort=Competitie&deel=najaar" target=contentframe>ZSC Mini 1</a></div>
<div class="button" id="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC D2&soort=Competitie&deel=najaar" target=contentframe>ZSC Mini 2</a></div>
**
<div class="button"><a href=sponsors.php target=contentframe>Sponsors</a></div>
<div class="button"><a href=fotos.php target=contentframe>Foto's</a></div>
<div class="button"><a href=supver.php target=contentframe>Sup. Vereniging</a></div>


Alvast hartelijk bedankt voor het meedenken!
Gewijzigd op 10/01/2013 22:27:02 door D B
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 12:53:21
 
Wouter J

Wouter J

10/01/2013 22:24:42
Quote Anchor link
1. Wat wil je?
2. Wat heb je al geprobeerd?
3. javascript/php/html dan noem je wel 3 talen die wel iets met elkaar gemeen hebben, maar totaal verschillend zijn, welke wil je?
4. Kijk eens naar de HTML tags en hun betekenissen, een menu hoort in een lijst thuis.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/01/2013 22:25:55
Quote Anchor link
Is het niet verstandig om eens te kijken naar lists om je menu in op te maken (ul/li)? Dit is zo veel flexibeler in combinatie met CSS en :hover acties.

Ook zie ik dat je Woelmuis gebruikt, vergeet niet dat die hun server al 4 jaar niet geupdated hebben, en dat ze veel functionaliteit missen.
 
D B

D B

10/01/2013 22:32:01
Quote Anchor link
Beide bedankt voor de reactie!

@WouterJ
Ik heb het nu doormiddel van puur html met css, maar nu roep ik dus een iframe op en dit lijkt me niet het beste.
1) Mijn menu bij Junioren en bij Senioren uit laten klappen zodat dan de teams zichtbaar worden
2) Ik heb alles al 'netjes'(in IE) opgemaakt in html/css
3) I know, maar ben begonnen met html en las wat over javascript (waar ik zelf helemaal geen kaas van gegeten heb)
4) Op dit punt was ik inderdaad uitgekomen, maar toen zag ik dat er met javascript ook veel mogelijk was en dacht ik om me daar wat meer in te verdiepen

@Aar
1) Het list (ul/li) heb ik inderdaad nog niet gebruikt (daar was ik nu eigenlijk op uit gekomen) en toen dacht ik/en las ik, over javascript.
2) Woelmuis gebruik ik puur als testserver :)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/01/2013 22:35:33
Quote Anchor link
Javascript is iets waar je het laatste naar moet kijken. Met CSS kan je al complete uitklapmenu's maken.

Als testserver zou ik Woelmuis zeker niet gebruiken, omdat je tegen tekorten aan kan lopen. Gebruik dan WAMPP of een beveiligd-subdomeintje op je hosting.
 
Wouter J

Wouter J

10/01/2013 22:40:46
Quote Anchor link
Ehhh, Danny. JavaScript is een tool waarmee je interactie met de gebruiker kunt toevoegen aan je website, het is niet of het een of het ander, goede semantische HTML is taak 1 van elk HTML en CSS script dat je maakt.

Tevens moet je dit met HTML en CSS alleen doen, zie bijv. deze tut: http://sceneone.nl/tips_tricks/drop_down_menu.php
 
D B

D B

10/01/2013 22:46:41
Quote Anchor link
Ik ga morgen eens goed naar die tutorial kijken.

Bedankt!

Toevoeging op 11/01/2013 10:06:54:

Ik ben nu een aardig eindje op weg.

Toch zit ik nog met een paar probleempjes.

1) Is het mogelijk om het drop-downmenu bij :active te zien ipv :hover?
2) Mijn :active (back-ground color veranderen) werkt nu niet meer? Wat doe ik daar fout?
3) Als ik mijn home als 'standaardactive' wil zetten, doe ik dit dan door deze in een aparte class te zetten?

Hieronder mijn scripts: [link]http://bierens42.woelmuis.nl/testsite[/link]

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
        <div id="menu">
            <ul id="menuul">
            <li><div class="button"><a href="home.php" target="contentframe">Home</a></div></li>
            <li><div class="button"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/clubinfo.php" target="contentframe">Clubinfo</a></div></li>
            <li><div class="button"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/afgelastingen.php" target="contentframe">Afgelastingen</a></div></li>
            <li>
            <div class="button"><a href="senioren.php" target="contentframe">Senioren</a></div>
            <ul>
            <li><div class="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/programmasenioren1.php" target="contentframe">Programma</a></div></li>
            <li><div class="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/uitslagensenioren1.php" target="contentframe">Uitslagen</a></div></li>
            <li><div class="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC 1&amp;soort=Competitie&amp;deel=" target="contentframe">ZSC 1</a></div></li>
            <li><div class="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC 2&amp;soort=Competitie&amp;deel=" target="contentframe">ZSC 2</a></div></li>
            <li><div class="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC 3&amp;soort=Competitie&amp;deel=" target="contentframe">ZSC 3</a></div></li>
            <li><div class="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC 4&amp;soort=Competitie&amp;deel=" target="contentframe">ZSC 4</a></div></li>
            <li><div class="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC 5&amp;soort=Competitie&amp;deel=" target="contentframe">ZSC 5</a></div></li>
            <li><div class="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC Dames 1&amp;soort=Competitie&amp;deel=najaar" target="contentframe">ZSC Dames 1</a></div></li>
            <li><div class="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC Veteranen&amp;soort=Competitie&amp;deel=" target="contentframe">Veteranen</a></div></li>
            </ul>
            </li>
            <li>
            <div class="button"><a href="junioren.php" target="contentframe">Junioren</a></div>
            <ul>
            <li><div class="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/programmajunioren1.php" target="contentframe">Programma</a></div></li>
            <li><div class="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/uitslagenjunioren1.php" target="contentframe">Uitslagen</a></div></li>
            <li><div class="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC A1&amp;soort=Competitie&amp;deel=" target="contentframe">ZSC A1</a></div></li>
            <li><div class="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC B1&amp;soort=Competitie&amp;deel=" target="contentframe">ZSC B1</a></div></li>
            <li><div class="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC C1&amp;soort=Competitie&amp;deel=" target="contentframe">ZSC C1</a></div></li>
            <li><div class="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC C2&amp;soort=Competitie&amp;deel=najaar" target="contentframe">ZSC C2</a></div></li>
            <li><div class="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC D1&amp;soort=Competitie&amp;deel=najaar" target="contentframe">ZSC D1</a></div></li>
            <li><div class="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC D2&amp;soort=Competitie&amp;deel=najaar" target="contentframe">ZSC D2</a></div></li>
            <li><div class="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC D2&amp;soort=Competitie&amp;deel=najaar" target="contentframe">ZSC E1</a></div></li>
            <li><div class="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC D2&amp;soort=Competitie&amp;deel=najaar" target="contentframe">ZSC E2</a></div></li>
            <li><div class="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC D2&amp;soort=Competitie&amp;deel=najaar" target="contentframe">ZSC F1</a></div></li>
            <li><div class="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC D2&amp;soort=Competitie&amp;deel=najaar" target="contentframe">ZSC F2</a></div></li>
            <li><div class="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC D2&amp;soort=Competitie&amp;deel=najaar" target="contentframe">ZSC F3</a></div></li>
            <li><div class="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC D2&amp;soort=Competitie&amp;deel=najaar" target="contentframe">ZSC Mini 1</a></div></li>
            <li><div class="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC D2&amp;soort=Competitie&amp;deel=najaar" target="contentframe">ZSC Mini 2</a></div></li>
            </ul>
            </li>
            <li><div class="button"><a href="sponsors.php" target="contentframe">Sponsors</a></div></li>
            <li><div class="button"><a href="fotos.php" target="contentframe">Foto's</a></div></li>
            <li><div class="button"><a href="supver.php" target="contentframe">Sup. Vereniging</a></div></li>
            </ul>
        </div>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
/*MENU*/

#menuul, #menuul ul {
    list-style:none;
    margin:0px;
    padding:0px;
}
#menuul li {
    width:120px;
}
#menuul ul {
    display:none;
}
#menuul li:hover ul {
    display:block;
}
#menuul li div.button {
    border-top:1px solid black;
    border-bottom:1px solid black;
    text-align:left;
    font-size:12px;
    height:16px;
    margin:1px 0 0 0;
}
#menuul li div.buttona {
    border-top:1px solid black;
    border-bottom:1px solid black;
    text-align:left;
    font-size:12px;
    height:16px;
    margin:1px 0 0 0;
}
#menuul li div.button a{
    padding-left:5px;
}
#menuul li div.buttona a{
    padding-left:40px;
}
#menuul li div.button a:link{
    background-color:#FFCC00;
    display:block;
    text-decoration:none;
}
#menuul li div.button a:visited{
    background-color:#FFCC00;
    display:block;
    text-decoration:none;
}
#menuul li div.button a:hover{
    background-color:#333333;
    display:block;
    text-decoration:none;
}
#menuul li div.button a:active{
    background-color:#333333;
    display:block;
    text-decoration:none;
}
#menuul li div.buttona a:link{
    background-color:#FFCC00;
    display:block;
    text-decoration:none;
}
#menuul li div.buttona a:visited{
    background-color:#FFCC00;
    display:block;
    text-decoration:none;
}
#menuul li div.buttona a:hover{
    background-color:#333333;
    display:block;
    text-decoration:none;
}
#menuul li div.buttona a:active{
    background-color:#333333;
    display:block;
    text-decoration:none;
}
/**/
 
Jack maessen

jack maessen

11/01/2013 16:59:05
Quote Anchor link
je bedoelt zoiets als :active menu; bij klikken rolt ie uit en blijven de subs staan
http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex17/ddaccordionmenu-glossy.htm
 
D B

D B

11/01/2013 17:12:21
Quote Anchor link
Zoiets inderdaad maar dit gebeurt dmv javascript of niet?
 
Jack maessen

jack maessen

11/01/2013 17:33:13
Quote Anchor link
ja daar zit een javascript achter
 
Wouter J

Wouter J

11/01/2013 19:08:51
Quote Anchor link
Danny, je hebt een verkeerd begrip van :active. :active betekend het moment dat je er op klikt. Wat jij wilt is de button stijlen als je op de pagina bent, in zo'n geval moet je met een CSS class werken.
 
D B

D B

11/01/2013 20:07:26
Quote Anchor link
@Wouter
Wat ik bedoel is dat ik nu bij :hover mijn submenu te zien krijg en vraag me ook af of het kan als ik op mijn hoofdmenu item klik ipv alleen erover heen gaan dus dacht ik :active ipv :hover (in mijn css) .

Eerst had ik ook kleursveranderingen bij :active maar die zie ik nu ook niet meer.

Hebben we het over dezelfde :active :)

Toevoeging op 11/01/2013 21:38:34:

@Wouter
Na je bericht nog eens gelezen te hebben denk ik dat ik weet waarover wij verschillend denken
Wat jij aangeeft met die class is als ik meerdere malen mijn menu aan roep door het gebruik van verschillende pagina's.

Nu heb ik mijn ontwerp zo dat eigenlijk alles in mijn index.php staat en dat alle links binnen de pagina (in een frame openen, voorheen toen ik zonder <ul> en <li> werkte werden dan mijn :active link en :visited dan ook een andere kleur.

Begrijp je het nog een beetje? :)

Nu vraag ik me dus af of ik dat :active op een link werkend kan krijgen en dan dus ook ipv :hover op mijn dropdown :active kan gebruiken.

Alvast bedankt voor de hulp!
Gewijzigd op 11/01/2013 21:40:05 door D B
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.