menu vraagje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en staan

Bekijk vacature »

Full stack Developer / .NET / Angular / Azure

Dit ga je doen Jij gaat je als Full Stack .NET Developer voornamelijk bezighouden met: Het vertalen van concepten naar passende innovatieve en duurzame oplossingen; Het ontwikkelen van bedrijf kritische en gebruiksvriendelijke applicaties voor de internationale markt en intern gebruik; Bouwen aan software om het Internet of Things netwerk te ondersteunen; Het maken en onderhouden van interfaces tussen systemen aan de hand van API's; Het onderhouden en blijven verbeteren van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Binnen deze organisatie zal jij als Full Stack .NET Developer een belangrijke rol krijgen en ga je dagelijks de uitdaging aan om maatwerk

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

Front-end developer gezocht

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »
Robert r

robert r

03/09/2012 16:25:01
Quote Anchor link
Ik heb een menu hier komt het alvast.

--dit staat in de head--

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/css.css">


--dit in de body--




<div class="menu">
<ul>
<li><a href="index.php">Home</a></li>
<li><a href="spellen/spellen.php">Spellen</a></li>

</ul>
</div>


--dti is de css.css--

* {
padding: 0;
margin: 0;
font-family: Trebuchet MS;
}

.menu {
margin: 5px;
padding: 5px;
width: 180px;
border-right: 0px solid black;
}

.menu ul li {
padding: 0 5px;
line-height: 20px;
list-style-image: url(angle.png);
list-style-position: inside;
}

.menu ul li:hover {
list-style-image: url(angle.png);
list-style-position: inside;
}

.menu ul li a, a:link, a:visited, a:active {
color: #000;
text-decoration: none;
}



Nou is mijn vraagje; hoe zorg ik dat ik maar 1 menu bestand heb die op meerdere pagina's kan invoegen zodat ik steeds maar één bestand hoef aan te passen om er iets bij te zetten
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 02:07:02
 
ScrapZz nl

ScrapZz nl

03/09/2012 16:30:53
Quote Anchor link
Als je php gebruik is dat gewoon makelijk te doen
door het te include ik zelf doe altijd me layout include met boven en onder
dus zo iets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
//Kleine voorbeeld!
//include van layout

include('layout/standart/boven.php');
//checken of de gevraagde pagina bestaat
if(file_exists('paginas/'.$_GET["p"].'.php'){
 //gevraagde pagina bestaat dus kan geinclude worden
 include('paginas/'.$_GET["p"].'.php');
}
else{
 //pagina bestaat niet:
  echo '<h1>404 error</h1> Pagina die u probeert te berijken is niet gevonden.';
}

//layout include
include('layout/standart/onder.php');
?>


en dan in de paginas (map) de paginas met tekst die je normaal er tussen in zet (tussen boven en onder!) ;)
Gewijzigd op 03/09/2012 16:32:05 door ScrapZz nl
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/09/2012 16:31:05
Quote Anchor link
Je kan alle HTML met je menu toch in menu.php zetten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<ul>
  <li><a href="index.php">Home</a></li>
  <li><a href="spellen/spellen.php">Spellen</a></li>
</ul>


Vervolgens kan je op je andere pagina's deze met de include()-functie weer includeren (lees: invoegen):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
include "menu.php";
?>


@ScrapZz nl: Waarom kom je aan met een heel pagina script, terwijl hij alleen maar zijn menu op één plek beheerbaar wilt maken?
Gewijzigd op 03/09/2012 16:32:08 door - Ariën -
 
Robert r

robert r

03/09/2012 16:34:16
Quote Anchor link
moet ik dan de


<link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/css.css">

in elke pagina zetten wel weer ? Of in die menu.php
 
ScrapZz nl

ScrapZz nl

03/09/2012 16:34:52
Quote Anchor link
- Aar - op 03/09/2012 16:31:05:
Je kan alle HTML met je menu toch in menu.php zetten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<ul>
  <li><a href="index.php">Home</a></li>
  <li><a href="spellen/spellen.php">Spellen</a></li>
</ul>


Vervolgens kan je op je andere pagina's deze met de include()-functie weer includeren (lees: invoegen):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
include "menu.php";
?>


@ScrapZz nl: Waarom kom je aan met een heel pagina script, terwijl hij alleen maar zijn menu op één plek beheerbaar wilt maken?


Miss dat hij alleen met html werkt en in dit geval werk je ook alleen maar met een bestand.
(waar je ook nog is de menu.php kan include)
 
Robert r

robert r

03/09/2012 16:37:54
Quote Anchor link
Zoals - Aar - het zegt, maar moet ik dan gewoon dat

<div class="menu">
<ul>
<li><a href="index.php">Home</a></li>
<li><a href="spellen/spellen.php">Spellen</a></li>

</ul>
</div>

in menu.php zetten zonder verdere tags e.d. ?
 
ScrapZz nl

ScrapZz nl

03/09/2012 16:40:43
Quote Anchor link
Robert r op 03/09/2012 16:37:54:
Zoals - Aar - het zegt, maar moet ik dan gewoon dat
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<div class="menu">
<ul>
<li><a href="index.php">Home</a></li>
<li><a href="spellen/spellen.php">Spellen</a></li>

</ul>
</div>    

in menu.php zetten zonder verdere tags e.d. ?


ja en dan include en de css bestand natuurlijk ook boven in je <head> zetten ;)
(ik zal de div wel laten staan waar hij nu staat alleen de items beheren)
Gewijzigd op 03/09/2012 16:42:36 door ScrapZz nl
 
Robert r

robert r

03/09/2012 16:41:42
Quote Anchor link
ff proberen

Toevoeging op 03/09/2012 16:47:01:

In me test werkt ie, nu ga ik hem in mn andere bestanden zetten bedankt iedereen xx
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.