menu wil niet naast elkaar

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

Back-end Developer Java

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van een zelfgebouwde applicatie in Java, Spring Framework, SQL, HTML, CSS en Javascript; End-to-end beheer m.b.t. de applicatie en koppelen van applicaties binnen het landschap; Ontwikkelen van rapportages voor de interne organisatie; Ontwikkelen van aanvullende functionaliteiten m.b.t. de applicatie; Uitvoeren van testen en code reviews. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die medische gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg in heel Nederland.

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Stefan

Stefan

17/08/2009 12:56:00
Quote Anchor link
Oke, ben bezig emt een site aan het maken.
Nu heb ik een menutje gemaakt, maar deze moet naast elkaar komen.
Als ik display:inline doe, laat hij helemaal niks meer zien.

Online voorbeeldje:
http://82.73.133.147/candan/

kan je zelf de html bekijken.

CSS =
http://82.73.133.147/candan/style/style.css

Misschien dat iemand van jullie me kan helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 00:49:30
 
GaMer B

GaMer B

17/08/2009 12:58:00
Quote Anchor link
Geeft ze beiden eens
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
float: left;

mee.
 
Douwe

Douwe

17/08/2009 12:59:00
Quote Anchor link
En geef div#about ook even een width: 50px; mee.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Douwe
 
Stefan

Stefan

17/08/2009 13:00:00
Quote Anchor link
Thanks, het werkt.
 
- SanThe -

- SanThe -

17/08/2009 13:01:00
Quote Anchor link
Ik ben niet zo goed in css, maar volgens mij moet je geen list gebruiken. (ul en li)
 
Douwe

Douwe

17/08/2009 13:01:00
Quote Anchor link
SanThe;
Lists gebruiken voor een menu is juist semantisch correct.
 
- SanThe -

- SanThe -

17/08/2009 13:04:00
Quote Anchor link
Douwe schreef op 17.08.2009 13:01:
SanThe;
Lists gebruiken voor een menu is juist semantisch correct.

Okee.
Ik had het idee dat een list altijd onder elkaar kwam te staan. Maar blijkbaar is dat niet zo.
 
Mitchell

Mitchell

17/08/2009 13:05:00
Quote Anchor link
Waar is je CSS reset? Lists hebben veel overtollige extra's die je uiterlijk nog wel eens willen omver gooien.

Je mist een doctype.
Je gebruikt divs in li? Is niet valid en niet nodig.

Kortom, vind het niet zo raar dat dingen raar gaan reageren. :)
 
GaMer B

GaMer B

17/08/2009 13:06:00
Quote Anchor link
Rustig aan mensen :) Hij was alleen maar de float: left; vergeten :P
 
Douwe

Douwe

17/08/2009 13:06:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 17.08.2009 13:04:
Douwe schreef op 17.08.2009 13:01:
SanThe;
Lists gebruiken voor een menu is juist semantisch correct.

Okee.
Ik had het idee dat een list altijd onder elkaar kwam te staan. Maar blijkbaar is dat niet zo.

Met CSS kun je een list prima stylen om horizontaal te staan, zonder van die icoontjes voor elk item.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Douwe
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

17/08/2009 13:11:00
Quote Anchor link
Een ul met li's is inderdaad correct, maar je moet het goed stylen zodat het zelfs in IE6 werkt.
Ik doe het altijd zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
/* overflow: hidden; in combinatie met een width, zodat je geen clearer div nodig hebt */
div#nav ul                    {overflow: hidden; width: 900px; margin: 0; padding: 0; list-style: none;}
/* li's floaten. de display: inline; is voor IE6 */
div#nav ul li                {float: left; margin: 0 10px 0 0; display: inline;}
/* het actieve menu-item stylen we met <strong>, zodat het ook in een voorleesbrowser duidelijk is op welke pagina de user is */
div#nav ul li strong        {color: #ff0; background: #000 url(../gfx/bg_navitem.jpg); font-weight: normal; cursor: default;}
div#nav ul li strong,
/* display: block; zodat de a's de li's helemaal opvullen */
div#nav ul li a                {display: block; padding: 5px 10px; font-size: 12px; text-decoration: none;}
div#nav ul li a:link,
div#nav ul li a:visited        {color: white;}
div#nav ul li a:hover,
div#nav ul li a:active        {color: #ff0;}
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Mitchell

Mitchell

17/08/2009 13:15:00
Quote Anchor link
@ Jan: Als je position: relative gebruikt, hoef je geen width aan te geven. Zover ik me herinner, is handig voor een liquid layout.

Margin en float op 1 element? Dat is juist niet vriendelijk voor IE.
 
Stefan

Stefan

17/08/2009 13:18:00
Quote Anchor link
Nog 2 probleempjes, 1 dat niet te maken heeft met het menu, en een die er wel te maken me heeft.

1.
Als je in IE 8 kijkt, zie je dat de content box een soort van margin/padding heeft, waardoor de bovenkant en onderkant niet aan gesloten worden. Iemand een idee om dit te fixen?

2. Hover werkt niet op IE 8. Hoe kan ik dit aanpakken?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

17/08/2009 13:19:00
Quote Anchor link
@ Mitchell: die width mag ook in procenten in combi met overflow: hidden. En die margin en float los je op met die display: inline.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Stefan

Stefan

17/08/2009 13:23:00
Quote Anchor link
Heb er effe een doctype bij gezet, hover en dat content dingetje zijn gefixed, allen nu staat het menu niet goed in IE. staan een paar pixels te ver naar links.
 
Douwe

Douwe

17/08/2009 13:23:00
Quote Anchor link
Het lijkt er op dat jullie allemaal een scherm met een resolutie van 1280x800 gebruiken. Anders was het jullie allang opgevallen dat alleen met die resolutie het menu mooi in de lege plek in de blauwe balk staat. Als je je venster vergroot of verkleint, zie je dat het menu "meebeweegt".
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Douwe
 
Mitchell

Mitchell

17/08/2009 13:24:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 17.08.2009 13:19:
@ Mitchell: die width mag ook in procenten in combi met overflow: hidden. En die margin en float los je op met die display: inline.
Dan is het alsnog handiger om de div gewoon 100% laten te doen, als je namelijk daad werkelijk zegt wilt die nog wel eens boos gaan doen qua box model.

Ah, ok. Was even vergeten dat inline een float verbeterd in IE.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

17/08/2009 13:27:00
Quote Anchor link
Mitchell schreef op 17.08.2009 13:24:
Dan is het alsnog handiger om de div gewoon 100% laten te doen, als je namelijk daad werkelijk zegt wilt die nog wel eens boos gaan doen qua box model.

Hangt ervan af. Als je de breedte goed uitrekent krijg je geen problemen. En dan kun je indien nodig je ul nog een padding meegeven ook. Met 100% is dat weer lastig. Er is niet 1 oplossing die in alle gevallen werkt.
 
Mitchell

Mitchell

17/08/2009 13:32:00
Quote Anchor link
Ik zie nu pas hoe idiotisch deze site is opgebouwd, het zijn allemaal divs die de volle breedte nemen en hij heeft enkel en alleen de achtergrond gecentreerd.. Dit is zeer verkeerd.

Plaats de hele site in een wrapper en centreer die wrapper.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

17/08/2009 13:34:00
Quote Anchor link
@ Stefan: kijk even naar dit voorbeeld:

http://www.wolfgangamadeus.nl/
 
Mitchell

Mitchell

17/08/2009 13:34:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 17.08.2009 13:27:
Mitchell schreef op 17.08.2009 13:24:
Dan is het alsnog handiger om de div gewoon 100% laten te doen, als je namelijk daad werkelijk zegt wilt die nog wel eens boos gaan doen qua box model.

Hangt ervan af. Als je de breedte goed uitrekent krijg je geen problemen. En dan kun je indien nodig je ul nog een padding meegeven ook. Met 100% is dat weer lastig. Er is niet 1 oplossing die in alle gevallen werkt.
Uhm, ja. Breedte van margins en padding (pixels) is onmogelijk om rekening mee te houden in een liquid div?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.