menu wil niet naast elkaar

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Front end developer binnen de consultancy

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Psst hé jij daar! Op zoek naar een nieuwe uitdaging als developer? Wacht niet langer en reageer direct. In deze functie ga je bij een familiebedrijf werken als developer. Je gaat maatwerk software ontwikkelen met de Microsoft stack. Je gebruikt technieken als C#, ASP.NET en MVC. Je werkt in een leuk team van andere developers. Je krijgt veel vrijheid in je werk en kan flexibel werken. Dagje thuiswerken? Geen probleem! Daarnaast is er veel ruimte om écht mee te denken met het bedrijf en met de klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Vanaf

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Stefan

Stefan

17/08/2009 12:56:00
Quote Anchor link
Oke, ben bezig emt een site aan het maken.
Nu heb ik een menutje gemaakt, maar deze moet naast elkaar komen.
Als ik display:inline doe, laat hij helemaal niks meer zien.

Online voorbeeldje:
http://82.73.133.147/candan/

kan je zelf de html bekijken.

CSS =
http://82.73.133.147/candan/style/style.css

Misschien dat iemand van jullie me kan helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 06:09:02
 
GaMer B

GaMer B

17/08/2009 12:58:00
Quote Anchor link
Geeft ze beiden eens
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
float: left;

mee.
 
Douwe

Douwe

17/08/2009 12:59:00
Quote Anchor link
En geef div#about ook even een width: 50px; mee.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Douwe
 
Stefan

Stefan

17/08/2009 13:00:00
Quote Anchor link
Thanks, het werkt.
 
- SanThe -

- SanThe -

17/08/2009 13:01:00
Quote Anchor link
Ik ben niet zo goed in css, maar volgens mij moet je geen list gebruiken. (ul en li)
 
Douwe

Douwe

17/08/2009 13:01:00
Quote Anchor link
SanThe;
Lists gebruiken voor een menu is juist semantisch correct.
 
- SanThe -

- SanThe -

17/08/2009 13:04:00
Quote Anchor link
Douwe schreef op 17.08.2009 13:01:
SanThe;
Lists gebruiken voor een menu is juist semantisch correct.

Okee.
Ik had het idee dat een list altijd onder elkaar kwam te staan. Maar blijkbaar is dat niet zo.
 
Mitchell

Mitchell

17/08/2009 13:05:00
Quote Anchor link
Waar is je CSS reset? Lists hebben veel overtollige extra's die je uiterlijk nog wel eens willen omver gooien.

Je mist een doctype.
Je gebruikt divs in li? Is niet valid en niet nodig.

Kortom, vind het niet zo raar dat dingen raar gaan reageren. :)
 
GaMer B

GaMer B

17/08/2009 13:06:00
Quote Anchor link
Rustig aan mensen :) Hij was alleen maar de float: left; vergeten :P
 
Douwe

Douwe

17/08/2009 13:06:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 17.08.2009 13:04:
Douwe schreef op 17.08.2009 13:01:
SanThe;
Lists gebruiken voor een menu is juist semantisch correct.

Okee.
Ik had het idee dat een list altijd onder elkaar kwam te staan. Maar blijkbaar is dat niet zo.

Met CSS kun je een list prima stylen om horizontaal te staan, zonder van die icoontjes voor elk item.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Douwe
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

17/08/2009 13:11:00
Quote Anchor link
Een ul met li's is inderdaad correct, maar je moet het goed stylen zodat het zelfs in IE6 werkt.
Ik doe het altijd zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
/* overflow: hidden; in combinatie met een width, zodat je geen clearer div nodig hebt */
div#nav ul                    {overflow: hidden; width: 900px; margin: 0; padding: 0; list-style: none;}
/* li's floaten. de display: inline; is voor IE6 */
div#nav ul li                {float: left; margin: 0 10px 0 0; display: inline;}
/* het actieve menu-item stylen we met <strong>, zodat het ook in een voorleesbrowser duidelijk is op welke pagina de user is */
div#nav ul li strong        {color: #ff0; background: #000 url(../gfx/bg_navitem.jpg); font-weight: normal; cursor: default;}
div#nav ul li strong,
/* display: block; zodat de a's de li's helemaal opvullen */
div#nav ul li a                {display: block; padding: 5px 10px; font-size: 12px; text-decoration: none;}
div#nav ul li a:link,
div#nav ul li a:visited        {color: white;}
div#nav ul li a:hover,
div#nav ul li a:active        {color: #ff0;}
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Mitchell

Mitchell

17/08/2009 13:15:00
Quote Anchor link
@ Jan: Als je position: relative gebruikt, hoef je geen width aan te geven. Zover ik me herinner, is handig voor een liquid layout.

Margin en float op 1 element? Dat is juist niet vriendelijk voor IE.
 
Stefan

Stefan

17/08/2009 13:18:00
Quote Anchor link
Nog 2 probleempjes, 1 dat niet te maken heeft met het menu, en een die er wel te maken me heeft.

1.
Als je in IE 8 kijkt, zie je dat de content box een soort van margin/padding heeft, waardoor de bovenkant en onderkant niet aan gesloten worden. Iemand een idee om dit te fixen?

2. Hover werkt niet op IE 8. Hoe kan ik dit aanpakken?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

17/08/2009 13:19:00
Quote Anchor link
@ Mitchell: die width mag ook in procenten in combi met overflow: hidden. En die margin en float los je op met die display: inline.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Stefan

Stefan

17/08/2009 13:23:00
Quote Anchor link
Heb er effe een doctype bij gezet, hover en dat content dingetje zijn gefixed, allen nu staat het menu niet goed in IE. staan een paar pixels te ver naar links.
 
Douwe

Douwe

17/08/2009 13:23:00
Quote Anchor link
Het lijkt er op dat jullie allemaal een scherm met een resolutie van 1280x800 gebruiken. Anders was het jullie allang opgevallen dat alleen met die resolutie het menu mooi in de lege plek in de blauwe balk staat. Als je je venster vergroot of verkleint, zie je dat het menu "meebeweegt".
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Douwe
 
Mitchell

Mitchell

17/08/2009 13:24:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 17.08.2009 13:19:
@ Mitchell: die width mag ook in procenten in combi met overflow: hidden. En die margin en float los je op met die display: inline.
Dan is het alsnog handiger om de div gewoon 100% laten te doen, als je namelijk daad werkelijk zegt wilt die nog wel eens boos gaan doen qua box model.

Ah, ok. Was even vergeten dat inline een float verbeterd in IE.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

17/08/2009 13:27:00
Quote Anchor link
Mitchell schreef op 17.08.2009 13:24:
Dan is het alsnog handiger om de div gewoon 100% laten te doen, als je namelijk daad werkelijk zegt wilt die nog wel eens boos gaan doen qua box model.

Hangt ervan af. Als je de breedte goed uitrekent krijg je geen problemen. En dan kun je indien nodig je ul nog een padding meegeven ook. Met 100% is dat weer lastig. Er is niet 1 oplossing die in alle gevallen werkt.
 
Mitchell

Mitchell

17/08/2009 13:32:00
Quote Anchor link
Ik zie nu pas hoe idiotisch deze site is opgebouwd, het zijn allemaal divs die de volle breedte nemen en hij heeft enkel en alleen de achtergrond gecentreerd.. Dit is zeer verkeerd.

Plaats de hele site in een wrapper en centreer die wrapper.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

17/08/2009 13:34:00
Quote Anchor link
@ Stefan: kijk even naar dit voorbeeld:

http://www.wolfgangamadeus.nl/
 
Mitchell

Mitchell

17/08/2009 13:34:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 17.08.2009 13:27:
Mitchell schreef op 17.08.2009 13:24:
Dan is het alsnog handiger om de div gewoon 100% laten te doen, als je namelijk daad werkelijk zegt wilt die nog wel eens boos gaan doen qua box model.

Hangt ervan af. Als je de breedte goed uitrekent krijg je geen problemen. En dan kun je indien nodig je ul nog een padding meegeven ook. Met 100% is dat weer lastig. Er is niet 1 oplossing die in alle gevallen werkt.
Uhm, ja. Breedte van margins en padding (pixels) is onmogelijk om rekening mee te houden in een liquid div?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.