Meta tags plaatsen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12946 Introductie We are looking for a Java Developer! Our client is one of the most innovation companies located within the Netherlands. We provide high quality software in a high-tech and challenging market. Functieomschrijving The department is specialized in creating and developing high quality software for manufacturing automation in a high tech environment. We strive to provide our clients with high quality software and deliver state of the art solutions in a variety of ways. Creating software infrastructure using Java SE / EE Create applications to fine tune manufacturing processes

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

Product Developer (M/F), Fulltime 40 h/week

A global Plantbased revolution – that is our dream. Maximising the protein transition – that is our mission. Producing and developing sustainable and delicious products – that is what we do. Ojah is a fast growing company with a mission and has the ambition to be the world leader in its field. To support this growth we are hiring new colleagues. People that would like to make a difference and dare to dream big. With currently a 150 colleagues proudly working on our exceptional products. Working in a dynamic surrounding that runs full speed ahead. We need you! Product Developer

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Developer Angular & Kotlin

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van mobiele apps en webapplicaties; Het opstellen van technisch ontwerp en het bespreken van ontwerpen met de software architect; Het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van technisch testen; Het in de gaten houden van nieuwe ontwikkelingen op jouw vakgebied en het adviseren van de organisatie hierover. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze organisatie is van oorsprong een familiebedrijf, er wordt hard gewerkt, er heerst een no nonsense en doeners mentaliteit, een informele sfeer en er is een mix van

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »
Rob Sloep

Rob Sloep

09/04/2013 10:42:57
Quote Anchor link
Ik lees nogal wat tegenstrijdige berichten over meta-tags op het net en raak in verwarring.

Daarom 2 vragen:
1. zijn meta-tags wel of niet zinvol/noodzakelijk voor zoekmachines?

Indien ja:
2. ik werk met includes en wil graag dat men via de zoekmachines op de juiste pagina terecht komt.
Ik heb dan 3 mogelijkheden om metatags te plaatsen (index, include of gedeeld over beide), wat is de optimale plaats? Ik kan me bijvoorbeeld voorstellen dat 'algemene meta-tags' op de indexpagina geplaatst worden en pagina-relevante op de include, of alleen op de includes om conflicten/dubbele verwijzingen te voorkomen. Mijn twijfel is feitelijk of meta-tags op de include wel gevonden en/of meegewogen worden?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 09:56:18
 
Sander D

Sander D

09/04/2013 10:52:24
Quote Anchor link
Meta tags zijn wel degelijk zinvol en ook op iedere pagina. Je haalt denk ik twee dingen door elkaar heen. Include via PHP en meta tags. Deze staan los van elkaar.

Jaren geleden bepaalde de keywords en de description voor een groot deel de vindbaarheid. Tegenwoordig is dat niet meer zo omdat hier misbruik van gemaakt werd. Ik raad wel altijd aan om ze wel toe te voegen aan je pagina en per pagina te optimaliseren. Dus een pagina 'support' bevat andere keywords en een andere description dan de 'home' pagina. De description is nog steeds erg nuttig want als iemand jouw website vindt via een zoekmachine, dan wordt die tekst getoond onder de titel van je website.
 
Rob Sloep

Rob Sloep

09/04/2013 11:00:12
Quote Anchor link
Ik haal ze niet door elkaar, het gaat juist om de toepasbaarheid.
Ik denk dus te begrijpen dat je aanraadt op iedere include een <head> te maken met meta-tags?
Lijkt mij ook wel logisch, had het alleen nog nooit gezien dus twijfelde of dit wel zinvol zou zijn.
 
Wouter J

Wouter J

09/04/2013 11:06:45
Quote Anchor link
Nee, meta tags als description en keywords zijn compleet onzinnig geworden.

keywords werd veel te erg misbruikt en wordt niet meer door Google gebruikt. Yahoo! (en dus ook Bing) gebruikt het alleen als het heel weinig keywords bevat en het heeft zeker een lage prioriteit (aka verwaarloosbare invloed op de pageranking).

description is nooit gebruikt door zoekmachines. Het is alleen gebruik voor die intro tekst op de zoekpagina's. Maar dit is tegenwoordig verouderd. Tegenwoordig zie je op resultaten veel vaker afbeeldingen terug en een beoordeling, een datum, ect. Dat is deel van de nieuwe Microdata techniek. Hierdoor kun je met een paar attributen in je pagina aan de zoekmachine aangeven wat voor data er in dat element staat, dat betekend dat de zoekmachine (1) een veel beter beeld van je pagina krijgt en (2) relevante delen op de resultaten pagina laad zien en de description niet meer gebruikt.
Meer informatie hierover op http://schema.org/

Er zijn nog maar 2 belangrijke meta tags:
- Geo location. deze is handig voor een vakantieblog of een winkel speciaal voor een bepaalde locatie in de wereld. De zoekmachine zal dan jouw site eerder tonen als mensen opzoek zijn naar die locatie of zich bevinden in de aangegeven locatie.
- charset. Heeft niks met de zoekrobot van doen, maar is iets dat verplicht is op elke pagina zodat je browser weet in welke encoding je bestand staat.
 
Rob Sloep

Rob Sloep

09/04/2013 11:45:39
Quote Anchor link
Oké, mijn dank, ik zal me eens in verdiepen.
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

09/04/2013 12:20:59
Quote Anchor link
Wouter J op 09/04/2013 11:06:45:
description is nooit gebruikt door zoekmachines. Het is alleen gebruik voor die intro tekst op de zoekpagina's.
Uhm? Nooit gebruikt, maar toch gebruikt. ;)
Ik neem aan dat je bedoelt dat de inhoud van de description nooit is gebruikt voor het bepalen van de relevantie van een pagina met betrekking tot de zoekopdracht?

Ook op dit moment gebruikt bijvoorbeeld Google de description nog als de pagina die gevonden heeft geen inhoud heeft (tsja), of als er op een andere manier gebruik gemaakt wordt van Google. Bijvoorbeeld door te zoeken op site:phphulp.nl. De omschrijvingen van de pagina's komen daar rechtstreeks uit de description.

Andere services die gebruik maken van je site kunnen ook nog steeds meta-gegevens gebruiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan social media met een 'Deel deze pagina'. Of de geweldige 'wat is mijn site waard'-websites. De vraag is natuurlijk of je voor zulke sites meta-gegevens wilt bijhouden (voor bepaalde social-media kan dit ook met andere (specifieke) meta-gegevens).

Overigens; Google geeft in de Hulpporgramma's voor webmasters nog steeds een melding als een pagina op je site geen meta-omschrijving of -sleutelwoorden heeft.

[Edit: wat Rotterdams in Nederlands veranderd, kunnen jullie het ook lezen ;)]
Gewijzigd op 09/04/2013 12:24:31 door Elwin - Fratsloos
 
Rob Sloep

Rob Sloep

09/04/2013 12:33:59
Quote Anchor link
Kortom: minimaal 'description' op iedere pagina/include en voor de rest geldt; baat het niet, dan schaadt het niet (mits niet overdreven)?!

Als ik zo de berichten/commentaren op het net zo lees dan geldt voor microdata (nog?) hetzelfde.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.