Meta tags plaatsen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Rob Sloep

Rob Sloep

09/04/2013 10:42:57
Quote Anchor link
Ik lees nogal wat tegenstrijdige berichten over meta-tags op het net en raak in verwarring.

Daarom 2 vragen:
1. zijn meta-tags wel of niet zinvol/noodzakelijk voor zoekmachines?

Indien ja:
2. ik werk met includes en wil graag dat men via de zoekmachines op de juiste pagina terecht komt.
Ik heb dan 3 mogelijkheden om metatags te plaatsen (index, include of gedeeld over beide), wat is de optimale plaats? Ik kan me bijvoorbeeld voorstellen dat 'algemene meta-tags' op de indexpagina geplaatst worden en pagina-relevante op de include, of alleen op de includes om conflicten/dubbele verwijzingen te voorkomen. Mijn twijfel is feitelijk of meta-tags op de include wel gevonden en/of meegewogen worden?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/11/2020 17:10:14
 
Sander D

Sander D

09/04/2013 10:52:24
Quote Anchor link
Meta tags zijn wel degelijk zinvol en ook op iedere pagina. Je haalt denk ik twee dingen door elkaar heen. Include via PHP en meta tags. Deze staan los van elkaar.

Jaren geleden bepaalde de keywords en de description voor een groot deel de vindbaarheid. Tegenwoordig is dat niet meer zo omdat hier misbruik van gemaakt werd. Ik raad wel altijd aan om ze wel toe te voegen aan je pagina en per pagina te optimaliseren. Dus een pagina 'support' bevat andere keywords en een andere description dan de 'home' pagina. De description is nog steeds erg nuttig want als iemand jouw website vindt via een zoekmachine, dan wordt die tekst getoond onder de titel van je website.
 
Rob Sloep

Rob Sloep

09/04/2013 11:00:12
Quote Anchor link
Ik haal ze niet door elkaar, het gaat juist om de toepasbaarheid.
Ik denk dus te begrijpen dat je aanraadt op iedere include een <head> te maken met meta-tags?
Lijkt mij ook wel logisch, had het alleen nog nooit gezien dus twijfelde of dit wel zinvol zou zijn.
 
Wouter J

Wouter J

09/04/2013 11:06:45
Quote Anchor link
Nee, meta tags als description en keywords zijn compleet onzinnig geworden.

keywords werd veel te erg misbruikt en wordt niet meer door Google gebruikt. Yahoo! (en dus ook Bing) gebruikt het alleen als het heel weinig keywords bevat en het heeft zeker een lage prioriteit (aka verwaarloosbare invloed op de pageranking).

description is nooit gebruikt door zoekmachines. Het is alleen gebruik voor die intro tekst op de zoekpagina's. Maar dit is tegenwoordig verouderd. Tegenwoordig zie je op resultaten veel vaker afbeeldingen terug en een beoordeling, een datum, ect. Dat is deel van de nieuwe Microdata techniek. Hierdoor kun je met een paar attributen in je pagina aan de zoekmachine aangeven wat voor data er in dat element staat, dat betekend dat de zoekmachine (1) een veel beter beeld van je pagina krijgt en (2) relevante delen op de resultaten pagina laad zien en de description niet meer gebruikt.
Meer informatie hierover op http://schema.org/

Er zijn nog maar 2 belangrijke meta tags:
- Geo location. deze is handig voor een vakantieblog of een winkel speciaal voor een bepaalde locatie in de wereld. De zoekmachine zal dan jouw site eerder tonen als mensen opzoek zijn naar die locatie of zich bevinden in de aangegeven locatie.
- charset. Heeft niks met de zoekrobot van doen, maar is iets dat verplicht is op elke pagina zodat je browser weet in welke encoding je bestand staat.
 
Rob Sloep

Rob Sloep

09/04/2013 11:45:39
Quote Anchor link
Oké, mijn dank, ik zal me eens in verdiepen.
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

09/04/2013 12:20:59
Quote Anchor link
Wouter J op 09/04/2013 11:06:45:
description is nooit gebruikt door zoekmachines. Het is alleen gebruik voor die intro tekst op de zoekpagina's.
Uhm? Nooit gebruikt, maar toch gebruikt. ;)
Ik neem aan dat je bedoelt dat de inhoud van de description nooit is gebruikt voor het bepalen van de relevantie van een pagina met betrekking tot de zoekopdracht?

Ook op dit moment gebruikt bijvoorbeeld Google de description nog als de pagina die gevonden heeft geen inhoud heeft (tsja), of als er op een andere manier gebruik gemaakt wordt van Google. Bijvoorbeeld door te zoeken op site:phphulp.nl. De omschrijvingen van de pagina's komen daar rechtstreeks uit de description.

Andere services die gebruik maken van je site kunnen ook nog steeds meta-gegevens gebruiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan social media met een 'Deel deze pagina'. Of de geweldige 'wat is mijn site waard'-websites. De vraag is natuurlijk of je voor zulke sites meta-gegevens wilt bijhouden (voor bepaalde social-media kan dit ook met andere (specifieke) meta-gegevens).

Overigens; Google geeft in de Hulpporgramma's voor webmasters nog steeds een melding als een pagina op je site geen meta-omschrijving of -sleutelwoorden heeft.

[Edit: wat Rotterdams in Nederlands veranderd, kunnen jullie het ook lezen ;)]
Gewijzigd op 09/04/2013 12:24:31 door Elwin - Fratsloos
 
Rob Sloep

Rob Sloep

09/04/2013 12:33:59
Quote Anchor link
Kortom: minimaal 'description' op iedere pagina/include en voor de rest geldt; baat het niet, dan schaadt het niet (mits niet overdreven)?!

Als ik zo de berichten/commentaren op het net zo lees dan geldt voor microdata (nog?) hetzelfde.
 Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.