Minimum twee karakters

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Roy

Roy

21/11/2008 11:32:00
Quote Anchor link
Ik ben bezig om een zoekscript in een website te zetten, maar hoe kan je een minimum aantal karakters toewijzen? Dus niet dat als je op enter drukt, je alles uit de database kunt halen. Dat is bij mij nu namelijk wel het geval. Op internet kan ik er echter weinig over vinden.

Ook zie je wel eens op sites dat je twee karakters minimaal moet invullen, echter als je dan als zoekopdracht %% invult, je alsnog alles kan zien.

Het huidige script wat ik gebruik is het volgende:
http://www.plaatscode.be/38120/
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 21:24:08
 
Tikkes C

Tikkes C

21/11/2008 11:50:00
Quote Anchor link
if(strlen(POST) <= 2) { echo"2 karakters"; exit; }
 
Robert Deiman

Robert Deiman

21/11/2008 12:32:00
Quote Anchor link
Wel trim eroverheen halen natuurlijk...

Tikkes een % is ook een character, dus 2 keer een % returned bij strlen ook een true.

Misschien dat mysql_real_escape_string helpt, of anders % ook vervangen door zijn html entitie??
 
Jacco Engel

Jacco Engel

21/11/2008 12:37:00
Quote Anchor link
if(strlen(str_replace('%','',$zoekterm)) <= 2)
{
echo 'Zoektem tekort' ;
}
else
{
echo $zoekterm ;
}

Zo kun je controleren of je term alleen uit %% bestaat en als dat niet zo is kun je ze wel gewoon als wildcard gebruiken
 
Roy

Roy

21/11/2008 14:04:00
Quote Anchor link
@ Jacco:

Waar moet ik dat plaatsen dan?

Niet hier neem ik aan, dat werkt niet ($zoekterm veranderd in rowres):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?
if(($rowres)<=0) {
                print '<P><B>Uw zoekactie heeft geen resultaten opgeleverd.</B></P>
                        <P>Ga terug en probeer het opnieuw met een minder nauwkeurige zoekterm.</P>'
;
        }
else{
        if(($rowres)<=2) {
        print 'Gevonden bedrijf:<BR /><BR />';
        }
else{
        print 'Gevonden bedrijven:<BR /><BR />';
        }

        while($obj = mysql_fetch_object($result)) {
?>
 
Roy

Roy

24/11/2008 09:02:00
Quote Anchor link
Kan iemand hier nog even naar kijken voor me?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

24/11/2008 09:21:00
Quote Anchor link
@Roy

Waar gebruik je nou strlen? Het ging er toch om of de opgegeven zoekterm lang genoeg was?

Dat zal het opgegeven trefwoord moeten zijn? Dan krijg je dus iets als:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(!strlen(str_replace('%','',$_POST['trefwoord']) >= 2){
   // zonder de %% is het zoekwoord te kort
   }
?>
 
Roy

Roy

24/11/2008 09:34:00
Quote Anchor link
Dit werkt nu inderdaad Robert. Sorry :)

Maar als ik nu als zoekterm 1 letter doe bijvoorbeeld, dat kan wel. Ik wil echter dat hij minimaal 2 karakters moet zoeken.

EDIT:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?
if(!strlen(str_replace('%','',$_POST['trefwoord'])) <= 2)
        {

    echo 'Uw zoekactie bevat te weinig karakters. Dit moeten er minimaal twee zijn.';
   }


while($obj = mysql_fetch_object($result)) {

echo 'Hier het reultaat';

        }

        echo '<br><a href="javascript:history.go(-1);">Klik hier voor een nieuwe zoekopdracht</a>';
        
}
else{
?>


Dit stukje script heb ik even gepost. Het even zeker met mijn if/else opbouw te maken? Als ik nu namelijk ga zoeken op bijv Jansen.. dan zie ik de resultaten met daarboven alsnog de zin: "Uw zoekactie bevat te weinig karakters. Dit moeten er minimaal twee zijn.". Komt dit door:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
while($obj = mysql_fetch_object($result)) {
?>


??
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roy
 
John Cena

John Cena

24/11/2008 09:42:00
Quote Anchor link
dan moet je Javascript gebruiken!

Chilion
 
Tikkes C

Tikkes C

24/11/2008 10:09:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?PHP

if(!strlen(str_replace('%','',$_POST['trefwoord'])) <= 2)
   {

    echo 'Uw zoekactie bevat te weinig karakters. Dit moeten er minimaal twee zijn.';
   }

Else
   {

while($obj = mysql_fetch_object($result)) {

echo 'Hier het reultaat';

        }

        echo '<br><a href="javascript:history.go(-1);">Klik hier voor een nieuwe zoekopdracht</a>';
        
}

?>


ofwel zet je daar die ELSE (zoals ik doe) ofwel doe je exit; onder je echo.
 
Roy

Roy

24/11/2008 11:33:00
Quote Anchor link
Parse error: syntax error, unexpected T_ELSE in zoek.inc.php on line 98

Die melding kreeg ik. Regel 98 is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
}
        echo '<br><a href="javascript:history.go(-1);">Klik hier voor een nieuwe zoekopdracht</a>';
        
}

    else {

?>


else { is de 98ste regel. Heb daaronder een { bij gezet, dan zie ik het formulier wel.. maar dan krijg ik bij iedere zoekopdracht de melding van een te kort trefwoord.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roy
 
Roy

Roy

25/11/2008 09:14:00
Quote Anchor link
Gisteravond nog mee loten klooien, maar het lukt me even niet. Kan iemand dit verhelpen? Dan werkt het volgens mij perfect.
 
Tikkes C

Tikkes C

25/11/2008 12:04:00
Quote Anchor link
kijk alle haakjes na!

die } voor je else, wat sluit die?
zo'n fout is meestal! kijk ook na op puntkomma's, aanhalingstekens, etc.

Edit:
indien je mijn scriptje gebruikte, dan heb je 2 maal else! dat kan uiteraard niet hé ;-)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tikkes C
 
Roy

Roy

26/11/2008 09:11:00
Quote Anchor link
Ik loop echt even te rommelen dan met de if/else constructie.


Dit heb ik nu geprobeert, maar dat lukt dus niet. Overigens geeft hij in dit voorbeeld alleen de foutmelding als ik 4 karakters of meer zoek, dus de <=2 meost ik even anders doen. Echter geeft hij nu ook altijd de foutmelding weer, ook als hij de zoekresultaten laat zien en kan je gewoon op 1 letter zoeken...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?PHP

if(!strlen(str_replace('%','',$_POST['trefwoord'])) <= 2)
   {

    echo 'Uw zoekactie bevat te weinig karakters. Dit moeten er minimaal twee zijn.';
   }

else
   {

while($obj = mysql_fetch_object($result)) {

echo 'Hier het reultaat';

        }

        echo '<br><a href="javascript:history.go(-1);">Klik hier voor een nieuwe zoekopdracht</a>';
        
}

}
else{
?>

DAN KOMT HIER DE HTML TABEL
 
Roy

Roy

27/11/2008 13:42:00
Quote Anchor link
Iemand hier een oplossing voor?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

27/11/2008 13:49:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?PHP

if(!strlen(str_replace('%','',$_POST['trefwoord'])) <= 2)
   {

// door het ! gaat die niet door wanneer het aantal karakters <= 2, maar andersom.. :)
    echo 'Uw zoekactie bevat te weinig karakters. Dit moeten er minimaal twee zijn.';
   }

else
   {

while($obj = mysql_fetch_object($result)) {

echo 'Hier het reultaat';

        }

        echo '<br><a href="javascript:history.go(-1);">Klik hier voor een nieuwe zoekopdracht</a>';
        
}

}
else{
?>
 
Roy

Roy

27/11/2008 14:14:00
Quote Anchor link
Hetzelfde probleem Robert
 
Tikkes C

Tikkes C

27/11/2008 14:22:00
Quote Anchor link
staat die functie niet fout?

moet het niet zijn:

if(strlen(str_replace(blablabla)) <= 2)


dat ! weg...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?PHP

if(strlen(str_replace('%','',$_POST['trefwoord'])) <= 2)
   {


    echo 'Uw zoekactie bevat te weinig karakters. Dit moeten er minimaal twee zijn.';
exit;

   }

else
   {

while($obj = mysql_fetch_object($result)) {

echo 'Hier het reultaat';

        }

        echo '<br><a href="javascript:history.go(-1);">Klik hier voor een nieuwe zoekopdracht</a>';
        
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tikkes C
 
Roy

Roy

27/11/2008 14:36:00
Quote Anchor link
Oke, dit werkt inderdaad super. Echter heb ik:

Trefwoord, plaats, provincie en rubriek.

Als ik nu op bijvoorbeeld Noord-Holland selecteer en geen trefwoord, geeft hij de melding dat ik niet genoeg karakters heb ingevuld. Hoe kan ik dit oplossen?
 
Tikkes C

Tikkes C

27/11/2008 14:37:00
Quote Anchor link
in je if een 2de conditie zetten...vb:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?PHP
if(strlen...... AND empty($_POST['provincie'])) {
//doe de error

}
?>


EDIT:
code aangepast! moest empty zijn
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tikkes C
 
Robert Deiman

Robert Deiman

27/11/2008 14:38:00
Quote Anchor link
@Roy

je had ook het commentaar moeten lezen, ik zei hetzelfde als Tikkes, alleen had je scriptje nog niet aangepast, dus de fout zat er nog wel in... :)
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.