Minimum twee karakters

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Je komt in een DevOps-cultuur te werken waarbij je met je team werkt aan de front-end van diverse brand websites; Het ontwerpen van functionele en grafische ontwerpen die worden geïmplementeerd; Draagt zorg voor het maken van analyses; Je werkt nauw met je collega’s samen en geeft elkaar feedback en suggesties waar nodig; Het uitwerken van vraagstukken die afkomstig zijn van verschillende klanten; Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

Als Lead PHP developer bijdragen aan het onderwijs

Functie Als Lead PHP developer zet je samen met het team en de andere lead developers de technische lijnen uit als het gaat om het ontwikkelen van de applicaties en bepaal je samen met de PO waar elke sprint aan gewerkt zal worden. Je kunt op basis van een user story een goede aanpak formuleren en een planning opstellen, en andere hierin meenemen. Wanneer je team code schrijft verwacht je degelijke oplossingen, bij voorkeur gebruik makend van Domain Driven Design. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Roy

Roy

21/11/2008 11:32:00
Quote Anchor link
Ik ben bezig om een zoekscript in een website te zetten, maar hoe kan je een minimum aantal karakters toewijzen? Dus niet dat als je op enter drukt, je alles uit de database kunt halen. Dat is bij mij nu namelijk wel het geval. Op internet kan ik er echter weinig over vinden.

Ook zie je wel eens op sites dat je twee karakters minimaal moet invullen, echter als je dan als zoekopdracht %% invult, je alsnog alles kan zien.

Het huidige script wat ik gebruik is het volgende:
http://www.plaatscode.be/38120/
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 18:18:17
 
Tikkes C

Tikkes C

21/11/2008 11:50:00
Quote Anchor link
if(strlen(POST) <= 2) { echo"2 karakters"; exit; }
 
Robert Deiman

Robert Deiman

21/11/2008 12:32:00
Quote Anchor link
Wel trim eroverheen halen natuurlijk...

Tikkes een % is ook een character, dus 2 keer een % returned bij strlen ook een true.

Misschien dat mysql_real_escape_string helpt, of anders % ook vervangen door zijn html entitie??
 
Jacco Engel

Jacco Engel

21/11/2008 12:37:00
Quote Anchor link
if(strlen(str_replace('%','',$zoekterm)) <= 2)
{
echo 'Zoektem tekort' ;
}
else
{
echo $zoekterm ;
}

Zo kun je controleren of je term alleen uit %% bestaat en als dat niet zo is kun je ze wel gewoon als wildcard gebruiken
 
Roy

Roy

21/11/2008 14:04:00
Quote Anchor link
@ Jacco:

Waar moet ik dat plaatsen dan?

Niet hier neem ik aan, dat werkt niet ($zoekterm veranderd in rowres):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?
if(($rowres)<=0) {
                print '<P><B>Uw zoekactie heeft geen resultaten opgeleverd.</B></P>
                        <P>Ga terug en probeer het opnieuw met een minder nauwkeurige zoekterm.</P>'
;
        }
else{
        if(($rowres)<=2) {
        print 'Gevonden bedrijf:<BR /><BR />';
        }
else{
        print 'Gevonden bedrijven:<BR /><BR />';
        }

        while($obj = mysql_fetch_object($result)) {
?>
 
Roy

Roy

24/11/2008 09:02:00
Quote Anchor link
Kan iemand hier nog even naar kijken voor me?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

24/11/2008 09:21:00
Quote Anchor link
@Roy

Waar gebruik je nou strlen? Het ging er toch om of de opgegeven zoekterm lang genoeg was?

Dat zal het opgegeven trefwoord moeten zijn? Dan krijg je dus iets als:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(!strlen(str_replace('%','',$_POST['trefwoord']) >= 2){
   // zonder de %% is het zoekwoord te kort
   }
?>
 
Roy

Roy

24/11/2008 09:34:00
Quote Anchor link
Dit werkt nu inderdaad Robert. Sorry :)

Maar als ik nu als zoekterm 1 letter doe bijvoorbeeld, dat kan wel. Ik wil echter dat hij minimaal 2 karakters moet zoeken.

EDIT:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?
if(!strlen(str_replace('%','',$_POST['trefwoord'])) <= 2)
        {

    echo 'Uw zoekactie bevat te weinig karakters. Dit moeten er minimaal twee zijn.';
   }


while($obj = mysql_fetch_object($result)) {

echo 'Hier het reultaat';

        }

        echo '<br><a href="javascript:history.go(-1);">Klik hier voor een nieuwe zoekopdracht</a>';
        
}
else{
?>


Dit stukje script heb ik even gepost. Het even zeker met mijn if/else opbouw te maken? Als ik nu namelijk ga zoeken op bijv Jansen.. dan zie ik de resultaten met daarboven alsnog de zin: "Uw zoekactie bevat te weinig karakters. Dit moeten er minimaal twee zijn.". Komt dit door:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
while($obj = mysql_fetch_object($result)) {
?>


??
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roy
 
John Cena

John Cena

24/11/2008 09:42:00
Quote Anchor link
dan moet je Javascript gebruiken!

Chilion
 
Tikkes C

Tikkes C

24/11/2008 10:09:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?PHP

if(!strlen(str_replace('%','',$_POST['trefwoord'])) <= 2)
   {

    echo 'Uw zoekactie bevat te weinig karakters. Dit moeten er minimaal twee zijn.';
   }

Else
   {

while($obj = mysql_fetch_object($result)) {

echo 'Hier het reultaat';

        }

        echo '<br><a href="javascript:history.go(-1);">Klik hier voor een nieuwe zoekopdracht</a>';
        
}

?>


ofwel zet je daar die ELSE (zoals ik doe) ofwel doe je exit; onder je echo.
 
Roy

Roy

24/11/2008 11:33:00
Quote Anchor link
Parse error: syntax error, unexpected T_ELSE in zoek.inc.php on line 98

Die melding kreeg ik. Regel 98 is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
}
        echo '<br><a href="javascript:history.go(-1);">Klik hier voor een nieuwe zoekopdracht</a>';
        
}

    else {

?>


else { is de 98ste regel. Heb daaronder een { bij gezet, dan zie ik het formulier wel.. maar dan krijg ik bij iedere zoekopdracht de melding van een te kort trefwoord.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roy
 
Roy

Roy

25/11/2008 09:14:00
Quote Anchor link
Gisteravond nog mee loten klooien, maar het lukt me even niet. Kan iemand dit verhelpen? Dan werkt het volgens mij perfect.
 
Tikkes C

Tikkes C

25/11/2008 12:04:00
Quote Anchor link
kijk alle haakjes na!

die } voor je else, wat sluit die?
zo'n fout is meestal! kijk ook na op puntkomma's, aanhalingstekens, etc.

Edit:
indien je mijn scriptje gebruikte, dan heb je 2 maal else! dat kan uiteraard niet hé ;-)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tikkes C
 
Roy

Roy

26/11/2008 09:11:00
Quote Anchor link
Ik loop echt even te rommelen dan met de if/else constructie.


Dit heb ik nu geprobeert, maar dat lukt dus niet. Overigens geeft hij in dit voorbeeld alleen de foutmelding als ik 4 karakters of meer zoek, dus de <=2 meost ik even anders doen. Echter geeft hij nu ook altijd de foutmelding weer, ook als hij de zoekresultaten laat zien en kan je gewoon op 1 letter zoeken...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?PHP

if(!strlen(str_replace('%','',$_POST['trefwoord'])) <= 2)
   {

    echo 'Uw zoekactie bevat te weinig karakters. Dit moeten er minimaal twee zijn.';
   }

else
   {

while($obj = mysql_fetch_object($result)) {

echo 'Hier het reultaat';

        }

        echo '<br><a href="javascript:history.go(-1);">Klik hier voor een nieuwe zoekopdracht</a>';
        
}

}
else{
?>

DAN KOMT HIER DE HTML TABEL
 
Roy

Roy

27/11/2008 13:42:00
Quote Anchor link
Iemand hier een oplossing voor?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

27/11/2008 13:49:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?PHP

if(!strlen(str_replace('%','',$_POST['trefwoord'])) <= 2)
   {

// door het ! gaat die niet door wanneer het aantal karakters <= 2, maar andersom.. :)
    echo 'Uw zoekactie bevat te weinig karakters. Dit moeten er minimaal twee zijn.';
   }

else
   {

while($obj = mysql_fetch_object($result)) {

echo 'Hier het reultaat';

        }

        echo '<br><a href="javascript:history.go(-1);">Klik hier voor een nieuwe zoekopdracht</a>';
        
}

}
else{
?>
 
Roy

Roy

27/11/2008 14:14:00
Quote Anchor link
Hetzelfde probleem Robert
 
Tikkes C

Tikkes C

27/11/2008 14:22:00
Quote Anchor link
staat die functie niet fout?

moet het niet zijn:

if(strlen(str_replace(blablabla)) <= 2)


dat ! weg...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?PHP

if(strlen(str_replace('%','',$_POST['trefwoord'])) <= 2)
   {


    echo 'Uw zoekactie bevat te weinig karakters. Dit moeten er minimaal twee zijn.';
exit;

   }

else
   {

while($obj = mysql_fetch_object($result)) {

echo 'Hier het reultaat';

        }

        echo '<br><a href="javascript:history.go(-1);">Klik hier voor een nieuwe zoekopdracht</a>';
        
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tikkes C
 
Roy

Roy

27/11/2008 14:36:00
Quote Anchor link
Oke, dit werkt inderdaad super. Echter heb ik:

Trefwoord, plaats, provincie en rubriek.

Als ik nu op bijvoorbeeld Noord-Holland selecteer en geen trefwoord, geeft hij de melding dat ik niet genoeg karakters heb ingevuld. Hoe kan ik dit oplossen?
 
Tikkes C

Tikkes C

27/11/2008 14:37:00
Quote Anchor link
in je if een 2de conditie zetten...vb:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?PHP
if(strlen...... AND empty($_POST['provincie'])) {
//doe de error

}
?>


EDIT:
code aangepast! moest empty zijn
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tikkes C
 
Robert Deiman

Robert Deiman

27/11/2008 14:38:00
Quote Anchor link
@Roy

je had ook het commentaar moeten lezen, ik zei hetzelfde als Tikkes, alleen had je scriptje nog niet aangepast, dus de fout zat er nog wel in... :)
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.