Mobiele website

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

HBO startersfunctie .NET Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben je in januari 2023 klaar met je HBO opleiding en zoek je een mooie uitdaging? Wacht niet langer en solliciteer direct! Voor een familiebedrijf in de regio van Boxtel ben ik op zoek naar een C#.NET Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de (door)ontwikkeling van de maatwerksoftware projecten en gaat ook nieuwe software bouwen, middels de Microsoft-stack. Het bedrijf maakt gebruik van de volgende technieken: C# & ASP.NET; MVC; MS SQL; Entity Framework; Je krijgt hier veel tijd om te leren en eventueel door te groeien en het

Bekijk vacature »

Scrum Master

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Scrum master op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je begeleidt twee teams binnen de afdeling Platform Services (PLS). Je helpt mee de devops manier van werken van de teams verder door te ontwikkelen. Je helpt de PO bij het managen van de product backlog; het voorbereiden van

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Frontend Developer – Leeuwarden Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider

Bekijk vacature »

Python Developer

Dit ga je doen Als Python Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van Stuurprogramma's in Python zodat er verbindingen kunnen worden gelegd tussen besturingssystemen en (AV) hardware; Het testen en debuggen van Stuurprorgamma's; Het communiceren met noodzakelijke partijen in gevallen waar extra technische details nodig zijn om een Stuurprogramma te ontwikkelen of problemen op te lossen; Het maken van de nodige technische documentatie (in het Engels); Het participeren in een Scrum/Agile omgeving. Hier ga je werken Deze internationale organisatie is wereldwijd een succesvol producent en leverancier van professionele AV hard- en software. Klanten gebruiken de producten o.a. voor het

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »
Raymond van Os

raymond van Os

20/02/2012 13:53:31
Quote Anchor link
Quote:
Hallo,

Ik ben bezig met een mobiele pagina en zit met het volgende probleem.
Ik heb onderstaand script en dat zet ik op mijn normale website, dit werkt goed.
Alleen wil ik nu dat je als je op de mobiele website zit je op een linkje kan klikken om naar de gewone website te gaan. Dit werkt niet omdat, je dan weer direct wordt terug gestuurd door het script. Nou was mijn vraag hoe ik dit kon omzeilen....


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
$useragent
=$_SERVER['HTTP_USER_AGENT'];

    if (isset($useragent))
    {

        if(preg_match('/android.+mobile|avantgo|bada\/|blackberry|blazer|compal|elaine|fennec|hiptop|iemobile|ip(hone|od)|iris|kindle|lge |maemo|midp|mmp|opera    m(ob|in)i|palm( os)?|phone|p(ixi|re)\/|plucker|pocket|psp|symbian|treo|up\.(browser|link)|vodafone|wap|windows (ce|phone)|xda|xiino/i',$useragent)||preg_match('/1207|6310|6590|3gso|4thp|50[1-6]i|770s|802s|a wa|abac|ac(er|oo|s\-)|ai(ko|rn)|al(av|ca|co)|amoi|an(ex|ny|yw)|aptu|ar(ch|go)|as(te|us)|attw|au(di|\-m|r |s )|avan|be(ck|ll|nq)|bi(lb|rd)|bl(ac|az)|br(e|v)w|bumb|bw\-(n|u)|c55\/|capi|ccwa|cdm\-|cell|chtm|cldc|cmd\-|co(mp|nd)|craw|da(it|ll|ng)|dbte|dc\-s|devi|dica|dmob|do(c|p)o|ds(12|\-d)|el(49|ai)|em(l2|ul)|er(ic|k0)|esl8|ez([4-7]0|os|wa|ze)|fetc|fly(\-|_)|g1 u|g560|gene|gf\-5|g\-mo|go(\.w|od)|gr(ad|un)|haie|hcit|hd\-(m|p|t)|hei\-|hi(pt|ta)|hp( i|ip)|hs\-c|ht(c(\-| |_|a|g|p|s|t)|tp)|hu(aw|tc)|i\-(20|go|ma)|i230|iac( |\-|\/)|ibro|idea|ig01|ikom|im1k|inno|ipaq|iris|ja(t|v)a|jbro|jemu|jigs|kddi|keji|kgt( |\/)|klon|kpt |kwc\-|kyo(c|k)|le(no|xi)|lg( g|\/(k|l|u)|50|54|e\-|e\/|\-[a-w])|libw|lynx|m1\-w|m3ga|m50\/|ma(te|ui|xo)|mc(01|21|ca)|m\-cr|me(di|rc|ri)|mi(o8|oa|ts)|mmef|mo(01|02|bi|de|do|t(\-| |o|v)|zz)|mt(50|p1|v )|mwbp|mywa|n10[0-2]|n20[2-3]|n30(0|2)|n50(0|2|5)|n7(0(0|1)|10)|ne((c|m)\-|on|tf|wf|wg|wt)|nok(6|i)|nzph|o2im|op(ti|wv)|oran|owg1|p800|pan(a|d|t)|pdxg|pg(13|\-([1-8]|c))|phil|pire|pl(ay|uc)|pn\-2|po(ck|rt|se)|prox|psio|pt\-g|qa\-a|qc(07|12|21|32|60|\-[2-7]|i\-)|qtek|r380|r600|raks|rim9|ro(ve|zo)|s55\/|sa(ge|ma|mm|ms|ny|va)|sc(01|h\-|oo|p\-)|sdk\/|se(c(\-|0|1)|47|mc|nd|ri)|sgh\-|shar|sie(\-|m)|sk\-0|sl(45|id)|sm(al|ar|b3|it|t5)|so(ft|ny)|sp(01|h\-|v\-|v )|sy(01|mb)|t2(18|50)|t6(00|10|18)|ta(gt|lk)|tcl\-|tdg\-|tel(i|m)|tim\-|t\-mo|to(pl|sh)|ts(70|m\-|m3|m5)|tx\-9|up(\.b|g1|si)|utst|v400|v750|veri|vi(rg|te)|vk(40|5[0-3]|\-v)|vm40|voda|vulc|vx(52|53|60|61|70|80|81|83|85|98)|w3c(\-| )|webc|whit|wi(g |nc|nw)|wmlb|wonu|x700|xda(\-|2|g)|yas\-|your|zeto|zte\-/i',substr($useragent,0,4)))
        {
        
            header('http://mobiele versie/');
                        //echo 'u heeft een mobieltje';
        }
        else
        {
            header('http://desktop versie/');
            //echo "u heeft geen mobieltje";
        }
    }

?>
Gewijzigd op 20/02/2012 13:54:14 door Raymond van Os
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 08:26:15
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

20/02/2012 13:57:20
Quote Anchor link
Kijk of er een $_GET['mobile'] is gezet met waarde '1' en laat iedereen dan in elk geval de desktop versie bekijken. Dit kan je opslaan in een cookie, zodat ze bij de volgende pagina niet weer worden doorverwezen.
 
Raymond van Os

raymond van Os

20/02/2012 14:26:25
Quote Anchor link
Quote:
Hoi,

Allereerste bedankt voor je reactie.
Ik heb nu het volgende. Alleen slaat hij naar mijn idee de cookie niet op want, als ik hem aanroep op de pagina waar hij naar toe gaat door het linkje is er steeds geen cookie gezet.


Mobiel index.php-----
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$cookiewaarde
= 'mobiel' ;
setcookie("cookienaam", $cookiewaarde, time()+ 3600);
?>


Desktop index.php-----
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?
if($_COOKIE['cookienaam'] != "mobiel") {

    echo "cookie gezet";
}

else
{
    echo 'cookie niet gezet' ;
}

?>
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

20/02/2012 15:15:52
Quote Anchor link
Even een algemene opmerking, probeer met coderen te letten op je consistentie in je script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
// gebruik geen php shottag
// let op je qoutjes gebruik en weet wanneer je "" gebruikt of ''.

if($_COOKIE['cookienaam'] != 'mobiel') {

    echo "cookie gezet";
}

else
{
    echo "cookie niet gezet";
}

?>


Verder zou ik overwegen of je wel gebruik van een cookie wilt maken. Ik ben zelf altijd fan van een sessions(). Een sessie is server side data en is lastiger te manipuleren. Bij een cookie kunnen gebruikers er allerlei data in stoppen, als ze weten hoe dat moet. (vraag is natuurlijk wel of het in dit geval uitmaakt).
Gewijzigd op 20/02/2012 15:18:34 door Bas IJzelendoorn
 
Raymond van Os

raymond van Os

20/02/2012 15:21:14
Quote Anchor link
Je hebt helemaal gelijk met die dubbele qoutje Bas.
Ik maak gebruik van een cookie omdat, ik een gebruiker wil laten kiezen
of hij voor bijvoorbeeld een uur lang standaard de desktop versie wil krijgen.

maar toch bedankt.
 
Jeroen VD

Jeroen VD

20/02/2012 15:33:37
Quote Anchor link
dannog is het een goed idee om het op te slaan in een sessie. het gebruik van een sessie is vrijwel gelijk aan die van een cookie. daarnaast heb jij alle controle, een gebruiker kan dit niet zomaar aanpassen. bij een cookie is dat veel makkelijker. zoals bas het aangaf, het is de vraag of het wel uitmaakt, maar ik vind het een goede gewoonte om gewoon altijd sessies te gebruiken
 
Eddy E

Eddy E

20/02/2012 17:06:12
Quote Anchor link
Persoonlijk zet ik op mijn website én een sessie én een cookie.
Zo is er bij een volgend bezoek ook direct de gewenste versie te zien.
Deze cookie wordt pas geset als iemand ?mobile=true of ?mobile=false wordt aangeroepen (dmv de linksjes onderaan op de mobiele én desktop-versie).

Daarnaast is er vaak ook heel veel te doen met media-queries. Dan is er geen schakelen tussen versies, maar verschilt alleen de CSS. En dat is genoeg.
Dan werkt het ook bij kleinere/smallere vensters op de dekstop.
 
Raymond van Os

raymond van Os

20/02/2012 18:28:18
Quote Anchor link
Zunflappie hoe zou je dit dan doen met een sessie en een cookie? En hoe doe je dat dan met die twee linkjes? Is dat iets met onclick.doe dit.
 
 - Diov  -

- Diov -

20/02/2012 18:31:21
Quote Anchor link
Kan je niet als je op de link van je mobiele website drukt, er een cookie wordt geplaatst en als hij dan naar de site gaat moet je kijken of de cookie bestaat.

Bestaat hij? Laat de site zien.
Bestaat hij niet? Ga dan naar de mobiele!

Toevoeging op 20/02/2012 18:32:26:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
if(isset($_COOKIE['cooked'])) {
  // cookie bestaat
  ...
}
else {
  // cookie bestaat niet
  header('location:mobiel.php');
}

?>
Gewijzigd op 20/02/2012 18:33:18 door - Diov -
 
Eddy E

Eddy E

20/02/2012 19:46:27
Quote Anchor link
@ Raymond:

In de desktopversie: index.php?mobile=true >> gaat dus naar mobiele versie
In de mobiele versie: index.php?mobilie=false >> gaat dus naar PC-versie

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
<?php

function get_var($var)
    {

    // globaal beschikbaar maken van $_SESSION (als deze dat nog niet is)
    if(!isset($_SESSION))
        {

        global $_SESSION;    
        }

    
    // $_GET override altijd $_SESSION en $_COOKIE, want die is nieuw
    if(isset($_GET[$var]) AND !empty($_GET[$var]))
        {

        // is deze $var met true of equavalent gevuld?
        if($_GET[$var] == true OR $_GET[$var] == 1 OR $_GET[$var] == 'ja')
            {

            $_SESSION[$var] = true;
            }

        elseif($_GET[$var] == false OR $_GET[$var] == 0OR $_GET[$var] == 'nee')
            {

            $_SESSION[$var] = false;
            }

    
        // set cookie/sessie
        if(!isset($_COOKIE[$var]))
            {

            setcookie($var, $_SESSION[$var], time()+365*24*60*60);
            }
        }

    // geen GET, wel een COOKIE, dus pak die
    elseif(isset($_COOKIE[$var]))
        {

        $_SESSION[$var] = $_COOKIE[$var];
        }

    // geen GET, geen COOKIE, dus php kijkt of het een mobiel apparaat is
    else
        {
        $_SESSION[$var] = is_mobile(); // andere functie dus
        }
    
    // niet nodig, aangezien deze GLOBAL is, maar altijd iets teruggeven!
    return $_SESSION[$var];
    }

    
    
    
// kijk naar $mobile hoe deze staat
$var = get_var('mobile');    
    
echo $var; // geeft false of true
    
?>


De functie die ik gebruik gebruik ik voor andere variabelen ook.
Onderaan wel iets aangepast (bij de functie is_mobile() ).
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.