Mobiele website

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een andere uitdaging? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een Fullstack developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »
Raymond van Os

raymond van Os

20/02/2012 13:53:31
Quote Anchor link
Quote:
Hallo,

Ik ben bezig met een mobiele pagina en zit met het volgende probleem.
Ik heb onderstaand script en dat zet ik op mijn normale website, dit werkt goed.
Alleen wil ik nu dat je als je op de mobiele website zit je op een linkje kan klikken om naar de gewone website te gaan. Dit werkt niet omdat, je dan weer direct wordt terug gestuurd door het script. Nou was mijn vraag hoe ik dit kon omzeilen....


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
$useragent
=$_SERVER['HTTP_USER_AGENT'];

    if (isset($useragent))
    {

        if(preg_match('/android.+mobile|avantgo|bada\/|blackberry|blazer|compal|elaine|fennec|hiptop|iemobile|ip(hone|od)|iris|kindle|lge |maemo|midp|mmp|opera    m(ob|in)i|palm( os)?|phone|p(ixi|re)\/|plucker|pocket|psp|symbian|treo|up\.(browser|link)|vodafone|wap|windows (ce|phone)|xda|xiino/i',$useragent)||preg_match('/1207|6310|6590|3gso|4thp|50[1-6]i|770s|802s|a wa|abac|ac(er|oo|s\-)|ai(ko|rn)|al(av|ca|co)|amoi|an(ex|ny|yw)|aptu|ar(ch|go)|as(te|us)|attw|au(di|\-m|r |s )|avan|be(ck|ll|nq)|bi(lb|rd)|bl(ac|az)|br(e|v)w|bumb|bw\-(n|u)|c55\/|capi|ccwa|cdm\-|cell|chtm|cldc|cmd\-|co(mp|nd)|craw|da(it|ll|ng)|dbte|dc\-s|devi|dica|dmob|do(c|p)o|ds(12|\-d)|el(49|ai)|em(l2|ul)|er(ic|k0)|esl8|ez([4-7]0|os|wa|ze)|fetc|fly(\-|_)|g1 u|g560|gene|gf\-5|g\-mo|go(\.w|od)|gr(ad|un)|haie|hcit|hd\-(m|p|t)|hei\-|hi(pt|ta)|hp( i|ip)|hs\-c|ht(c(\-| |_|a|g|p|s|t)|tp)|hu(aw|tc)|i\-(20|go|ma)|i230|iac( |\-|\/)|ibro|idea|ig01|ikom|im1k|inno|ipaq|iris|ja(t|v)a|jbro|jemu|jigs|kddi|keji|kgt( |\/)|klon|kpt |kwc\-|kyo(c|k)|le(no|xi)|lg( g|\/(k|l|u)|50|54|e\-|e\/|\-[a-w])|libw|lynx|m1\-w|m3ga|m50\/|ma(te|ui|xo)|mc(01|21|ca)|m\-cr|me(di|rc|ri)|mi(o8|oa|ts)|mmef|mo(01|02|bi|de|do|t(\-| |o|v)|zz)|mt(50|p1|v )|mwbp|mywa|n10[0-2]|n20[2-3]|n30(0|2)|n50(0|2|5)|n7(0(0|1)|10)|ne((c|m)\-|on|tf|wf|wg|wt)|nok(6|i)|nzph|o2im|op(ti|wv)|oran|owg1|p800|pan(a|d|t)|pdxg|pg(13|\-([1-8]|c))|phil|pire|pl(ay|uc)|pn\-2|po(ck|rt|se)|prox|psio|pt\-g|qa\-a|qc(07|12|21|32|60|\-[2-7]|i\-)|qtek|r380|r600|raks|rim9|ro(ve|zo)|s55\/|sa(ge|ma|mm|ms|ny|va)|sc(01|h\-|oo|p\-)|sdk\/|se(c(\-|0|1)|47|mc|nd|ri)|sgh\-|shar|sie(\-|m)|sk\-0|sl(45|id)|sm(al|ar|b3|it|t5)|so(ft|ny)|sp(01|h\-|v\-|v )|sy(01|mb)|t2(18|50)|t6(00|10|18)|ta(gt|lk)|tcl\-|tdg\-|tel(i|m)|tim\-|t\-mo|to(pl|sh)|ts(70|m\-|m3|m5)|tx\-9|up(\.b|g1|si)|utst|v400|v750|veri|vi(rg|te)|vk(40|5[0-3]|\-v)|vm40|voda|vulc|vx(52|53|60|61|70|80|81|83|85|98)|w3c(\-| )|webc|whit|wi(g |nc|nw)|wmlb|wonu|x700|xda(\-|2|g)|yas\-|your|zeto|zte\-/i',substr($useragent,0,4)))
        {
        
            header('http://mobiele versie/');
                        //echo 'u heeft een mobieltje';
        }
        else
        {
            header('http://desktop versie/');
            //echo "u heeft geen mobieltje";
        }
    }

?>
Gewijzigd op 20/02/2012 13:54:14 door Raymond van Os
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 12:16:05
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

20/02/2012 13:57:20
Quote Anchor link
Kijk of er een $_GET['mobile'] is gezet met waarde '1' en laat iedereen dan in elk geval de desktop versie bekijken. Dit kan je opslaan in een cookie, zodat ze bij de volgende pagina niet weer worden doorverwezen.
 
Raymond van Os

raymond van Os

20/02/2012 14:26:25
Quote Anchor link
Quote:
Hoi,

Allereerste bedankt voor je reactie.
Ik heb nu het volgende. Alleen slaat hij naar mijn idee de cookie niet op want, als ik hem aanroep op de pagina waar hij naar toe gaat door het linkje is er steeds geen cookie gezet.


Mobiel index.php-----
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$cookiewaarde
= 'mobiel' ;
setcookie("cookienaam", $cookiewaarde, time()+ 3600);
?>


Desktop index.php-----
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?
if($_COOKIE['cookienaam'] != "mobiel") {

    echo "cookie gezet";
}

else
{
    echo 'cookie niet gezet' ;
}

?>
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

20/02/2012 15:15:52
Quote Anchor link
Even een algemene opmerking, probeer met coderen te letten op je consistentie in je script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
// gebruik geen php shottag
// let op je qoutjes gebruik en weet wanneer je "" gebruikt of ''.

if($_COOKIE['cookienaam'] != 'mobiel') {

    echo "cookie gezet";
}

else
{
    echo "cookie niet gezet";
}

?>


Verder zou ik overwegen of je wel gebruik van een cookie wilt maken. Ik ben zelf altijd fan van een sessions(). Een sessie is server side data en is lastiger te manipuleren. Bij een cookie kunnen gebruikers er allerlei data in stoppen, als ze weten hoe dat moet. (vraag is natuurlijk wel of het in dit geval uitmaakt).
Gewijzigd op 20/02/2012 15:18:34 door Bas IJzelendoorn
 
Raymond van Os

raymond van Os

20/02/2012 15:21:14
Quote Anchor link
Je hebt helemaal gelijk met die dubbele qoutje Bas.
Ik maak gebruik van een cookie omdat, ik een gebruiker wil laten kiezen
of hij voor bijvoorbeeld een uur lang standaard de desktop versie wil krijgen.

maar toch bedankt.
 
Jeroen VD

Jeroen VD

20/02/2012 15:33:37
Quote Anchor link
dannog is het een goed idee om het op te slaan in een sessie. het gebruik van een sessie is vrijwel gelijk aan die van een cookie. daarnaast heb jij alle controle, een gebruiker kan dit niet zomaar aanpassen. bij een cookie is dat veel makkelijker. zoals bas het aangaf, het is de vraag of het wel uitmaakt, maar ik vind het een goede gewoonte om gewoon altijd sessies te gebruiken
 
Eddy E

Eddy E

20/02/2012 17:06:12
Quote Anchor link
Persoonlijk zet ik op mijn website én een sessie én een cookie.
Zo is er bij een volgend bezoek ook direct de gewenste versie te zien.
Deze cookie wordt pas geset als iemand ?mobile=true of ?mobile=false wordt aangeroepen (dmv de linksjes onderaan op de mobiele én desktop-versie).

Daarnaast is er vaak ook heel veel te doen met media-queries. Dan is er geen schakelen tussen versies, maar verschilt alleen de CSS. En dat is genoeg.
Dan werkt het ook bij kleinere/smallere vensters op de dekstop.
 
Raymond van Os

raymond van Os

20/02/2012 18:28:18
Quote Anchor link
Zunflappie hoe zou je dit dan doen met een sessie en een cookie? En hoe doe je dat dan met die twee linkjes? Is dat iets met onclick.doe dit.
 
 - Diov  -

- Diov -

20/02/2012 18:31:21
Quote Anchor link
Kan je niet als je op de link van je mobiele website drukt, er een cookie wordt geplaatst en als hij dan naar de site gaat moet je kijken of de cookie bestaat.

Bestaat hij? Laat de site zien.
Bestaat hij niet? Ga dan naar de mobiele!

Toevoeging op 20/02/2012 18:32:26:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
if(isset($_COOKIE['cooked'])) {
  // cookie bestaat
  ...
}
else {
  // cookie bestaat niet
  header('location:mobiel.php');
}

?>
Gewijzigd op 20/02/2012 18:33:18 door - Diov -
 
Eddy E

Eddy E

20/02/2012 19:46:27
Quote Anchor link
@ Raymond:

In de desktopversie: index.php?mobile=true >> gaat dus naar mobiele versie
In de mobiele versie: index.php?mobilie=false >> gaat dus naar PC-versie

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
<?php

function get_var($var)
    {

    // globaal beschikbaar maken van $_SESSION (als deze dat nog niet is)
    if(!isset($_SESSION))
        {

        global $_SESSION;    
        }

    
    // $_GET override altijd $_SESSION en $_COOKIE, want die is nieuw
    if(isset($_GET[$var]) AND !empty($_GET[$var]))
        {

        // is deze $var met true of equavalent gevuld?
        if($_GET[$var] == true OR $_GET[$var] == 1 OR $_GET[$var] == 'ja')
            {

            $_SESSION[$var] = true;
            }

        elseif($_GET[$var] == false OR $_GET[$var] == 0OR $_GET[$var] == 'nee')
            {

            $_SESSION[$var] = false;
            }

    
        // set cookie/sessie
        if(!isset($_COOKIE[$var]))
            {

            setcookie($var, $_SESSION[$var], time()+365*24*60*60);
            }
        }

    // geen GET, wel een COOKIE, dus pak die
    elseif(isset($_COOKIE[$var]))
        {

        $_SESSION[$var] = $_COOKIE[$var];
        }

    // geen GET, geen COOKIE, dus php kijkt of het een mobiel apparaat is
    else
        {
        $_SESSION[$var] = is_mobile(); // andere functie dus
        }
    
    // niet nodig, aangezien deze GLOBAL is, maar altijd iets teruggeven!
    return $_SESSION[$var];
    }

    
    
    
// kijk naar $mobile hoe deze staat
$var = get_var('mobile');    
    
echo $var; // geeft false of true
    
?>


De functie die ik gebruik gebruik ik voor andere variabelen ook.
Onderaan wel iets aangepast (bij de functie is_mobile() ).
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.