Mobiele website

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

Junior Fullstack Developer

Functie omschrijving Heb jij je universitair diploma Informatica afgerond en ben jij op zoek naar een startersfunctie waar jouw ontwikkeling in een hoog vaandel staat? Voor een softwarebedrijf in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Junior Fullstack Developer. Je begint met een op maat gemaakte training om de kennis bij te spijkeren die jij nog mist. Uiteraard leer je het meeste tijdens je werk, maar de training geeft je hiervoor alvast de juiste handvatten. Je kunt het volgende verwachten! Jij ontwikkelt in technieken als Java, Javascript en SQL. Je werkt hierbij volgens de Agile/Scrum methode; Na het afronden van

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »
Raymond van Os

raymond van Os

20/02/2012 13:53:31
Quote Anchor link
Quote:
Hallo,

Ik ben bezig met een mobiele pagina en zit met het volgende probleem.
Ik heb onderstaand script en dat zet ik op mijn normale website, dit werkt goed.
Alleen wil ik nu dat je als je op de mobiele website zit je op een linkje kan klikken om naar de gewone website te gaan. Dit werkt niet omdat, je dan weer direct wordt terug gestuurd door het script. Nou was mijn vraag hoe ik dit kon omzeilen....


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
$useragent
=$_SERVER['HTTP_USER_AGENT'];

    if (isset($useragent))
    {

        if(preg_match('/android.+mobile|avantgo|bada\/|blackberry|blazer|compal|elaine|fennec|hiptop|iemobile|ip(hone|od)|iris|kindle|lge |maemo|midp|mmp|opera    m(ob|in)i|palm( os)?|phone|p(ixi|re)\/|plucker|pocket|psp|symbian|treo|up\.(browser|link)|vodafone|wap|windows (ce|phone)|xda|xiino/i',$useragent)||preg_match('/1207|6310|6590|3gso|4thp|50[1-6]i|770s|802s|a wa|abac|ac(er|oo|s\-)|ai(ko|rn)|al(av|ca|co)|amoi|an(ex|ny|yw)|aptu|ar(ch|go)|as(te|us)|attw|au(di|\-m|r |s )|avan|be(ck|ll|nq)|bi(lb|rd)|bl(ac|az)|br(e|v)w|bumb|bw\-(n|u)|c55\/|capi|ccwa|cdm\-|cell|chtm|cldc|cmd\-|co(mp|nd)|craw|da(it|ll|ng)|dbte|dc\-s|devi|dica|dmob|do(c|p)o|ds(12|\-d)|el(49|ai)|em(l2|ul)|er(ic|k0)|esl8|ez([4-7]0|os|wa|ze)|fetc|fly(\-|_)|g1 u|g560|gene|gf\-5|g\-mo|go(\.w|od)|gr(ad|un)|haie|hcit|hd\-(m|p|t)|hei\-|hi(pt|ta)|hp( i|ip)|hs\-c|ht(c(\-| |_|a|g|p|s|t)|tp)|hu(aw|tc)|i\-(20|go|ma)|i230|iac( |\-|\/)|ibro|idea|ig01|ikom|im1k|inno|ipaq|iris|ja(t|v)a|jbro|jemu|jigs|kddi|keji|kgt( |\/)|klon|kpt |kwc\-|kyo(c|k)|le(no|xi)|lg( g|\/(k|l|u)|50|54|e\-|e\/|\-[a-w])|libw|lynx|m1\-w|m3ga|m50\/|ma(te|ui|xo)|mc(01|21|ca)|m\-cr|me(di|rc|ri)|mi(o8|oa|ts)|mmef|mo(01|02|bi|de|do|t(\-| |o|v)|zz)|mt(50|p1|v )|mwbp|mywa|n10[0-2]|n20[2-3]|n30(0|2)|n50(0|2|5)|n7(0(0|1)|10)|ne((c|m)\-|on|tf|wf|wg|wt)|nok(6|i)|nzph|o2im|op(ti|wv)|oran|owg1|p800|pan(a|d|t)|pdxg|pg(13|\-([1-8]|c))|phil|pire|pl(ay|uc)|pn\-2|po(ck|rt|se)|prox|psio|pt\-g|qa\-a|qc(07|12|21|32|60|\-[2-7]|i\-)|qtek|r380|r600|raks|rim9|ro(ve|zo)|s55\/|sa(ge|ma|mm|ms|ny|va)|sc(01|h\-|oo|p\-)|sdk\/|se(c(\-|0|1)|47|mc|nd|ri)|sgh\-|shar|sie(\-|m)|sk\-0|sl(45|id)|sm(al|ar|b3|it|t5)|so(ft|ny)|sp(01|h\-|v\-|v )|sy(01|mb)|t2(18|50)|t6(00|10|18)|ta(gt|lk)|tcl\-|tdg\-|tel(i|m)|tim\-|t\-mo|to(pl|sh)|ts(70|m\-|m3|m5)|tx\-9|up(\.b|g1|si)|utst|v400|v750|veri|vi(rg|te)|vk(40|5[0-3]|\-v)|vm40|voda|vulc|vx(52|53|60|61|70|80|81|83|85|98)|w3c(\-| )|webc|whit|wi(g |nc|nw)|wmlb|wonu|x700|xda(\-|2|g)|yas\-|your|zeto|zte\-/i',substr($useragent,0,4)))
        {
        
            header('http://mobiele versie/');
                        //echo 'u heeft een mobieltje';
        }
        else
        {
            header('http://desktop versie/');
            //echo "u heeft geen mobieltje";
        }
    }

?>
Gewijzigd op 20/02/2012 13:54:14 door Raymond van Os
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 07:18:57
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

20/02/2012 13:57:20
Quote Anchor link
Kijk of er een $_GET['mobile'] is gezet met waarde '1' en laat iedereen dan in elk geval de desktop versie bekijken. Dit kan je opslaan in een cookie, zodat ze bij de volgende pagina niet weer worden doorverwezen.
 
Raymond van Os

raymond van Os

20/02/2012 14:26:25
Quote Anchor link
Quote:
Hoi,

Allereerste bedankt voor je reactie.
Ik heb nu het volgende. Alleen slaat hij naar mijn idee de cookie niet op want, als ik hem aanroep op de pagina waar hij naar toe gaat door het linkje is er steeds geen cookie gezet.


Mobiel index.php-----
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$cookiewaarde
= 'mobiel' ;
setcookie("cookienaam", $cookiewaarde, time()+ 3600);
?>


Desktop index.php-----
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?
if($_COOKIE['cookienaam'] != "mobiel") {

    echo "cookie gezet";
}

else
{
    echo 'cookie niet gezet' ;
}

?>
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

20/02/2012 15:15:52
Quote Anchor link
Even een algemene opmerking, probeer met coderen te letten op je consistentie in je script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
// gebruik geen php shottag
// let op je qoutjes gebruik en weet wanneer je "" gebruikt of ''.

if($_COOKIE['cookienaam'] != 'mobiel') {

    echo "cookie gezet";
}

else
{
    echo "cookie niet gezet";
}

?>


Verder zou ik overwegen of je wel gebruik van een cookie wilt maken. Ik ben zelf altijd fan van een sessions(). Een sessie is server side data en is lastiger te manipuleren. Bij een cookie kunnen gebruikers er allerlei data in stoppen, als ze weten hoe dat moet. (vraag is natuurlijk wel of het in dit geval uitmaakt).
Gewijzigd op 20/02/2012 15:18:34 door Bas IJzelendoorn
 
Raymond van Os

raymond van Os

20/02/2012 15:21:14
Quote Anchor link
Je hebt helemaal gelijk met die dubbele qoutje Bas.
Ik maak gebruik van een cookie omdat, ik een gebruiker wil laten kiezen
of hij voor bijvoorbeeld een uur lang standaard de desktop versie wil krijgen.

maar toch bedankt.
 
Jeroen VD

Jeroen VD

20/02/2012 15:33:37
Quote Anchor link
dannog is het een goed idee om het op te slaan in een sessie. het gebruik van een sessie is vrijwel gelijk aan die van een cookie. daarnaast heb jij alle controle, een gebruiker kan dit niet zomaar aanpassen. bij een cookie is dat veel makkelijker. zoals bas het aangaf, het is de vraag of het wel uitmaakt, maar ik vind het een goede gewoonte om gewoon altijd sessies te gebruiken
 
Eddy E

Eddy E

20/02/2012 17:06:12
Quote Anchor link
Persoonlijk zet ik op mijn website én een sessie én een cookie.
Zo is er bij een volgend bezoek ook direct de gewenste versie te zien.
Deze cookie wordt pas geset als iemand ?mobile=true of ?mobile=false wordt aangeroepen (dmv de linksjes onderaan op de mobiele én desktop-versie).

Daarnaast is er vaak ook heel veel te doen met media-queries. Dan is er geen schakelen tussen versies, maar verschilt alleen de CSS. En dat is genoeg.
Dan werkt het ook bij kleinere/smallere vensters op de dekstop.
 
Raymond van Os

raymond van Os

20/02/2012 18:28:18
Quote Anchor link
Zunflappie hoe zou je dit dan doen met een sessie en een cookie? En hoe doe je dat dan met die twee linkjes? Is dat iets met onclick.doe dit.
 
 - Diov  -

- Diov -

20/02/2012 18:31:21
Quote Anchor link
Kan je niet als je op de link van je mobiele website drukt, er een cookie wordt geplaatst en als hij dan naar de site gaat moet je kijken of de cookie bestaat.

Bestaat hij? Laat de site zien.
Bestaat hij niet? Ga dan naar de mobiele!

Toevoeging op 20/02/2012 18:32:26:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
if(isset($_COOKIE['cooked'])) {
  // cookie bestaat
  ...
}
else {
  // cookie bestaat niet
  header('location:mobiel.php');
}

?>
Gewijzigd op 20/02/2012 18:33:18 door - Diov -
 
Eddy E

Eddy E

20/02/2012 19:46:27
Quote Anchor link
@ Raymond:

In de desktopversie: index.php?mobile=true >> gaat dus naar mobiele versie
In de mobiele versie: index.php?mobilie=false >> gaat dus naar PC-versie

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
<?php

function get_var($var)
    {

    // globaal beschikbaar maken van $_SESSION (als deze dat nog niet is)
    if(!isset($_SESSION))
        {

        global $_SESSION;    
        }

    
    // $_GET override altijd $_SESSION en $_COOKIE, want die is nieuw
    if(isset($_GET[$var]) AND !empty($_GET[$var]))
        {

        // is deze $var met true of equavalent gevuld?
        if($_GET[$var] == true OR $_GET[$var] == 1 OR $_GET[$var] == 'ja')
            {

            $_SESSION[$var] = true;
            }

        elseif($_GET[$var] == false OR $_GET[$var] == 0OR $_GET[$var] == 'nee')
            {

            $_SESSION[$var] = false;
            }

    
        // set cookie/sessie
        if(!isset($_COOKIE[$var]))
            {

            setcookie($var, $_SESSION[$var], time()+365*24*60*60);
            }
        }

    // geen GET, wel een COOKIE, dus pak die
    elseif(isset($_COOKIE[$var]))
        {

        $_SESSION[$var] = $_COOKIE[$var];
        }

    // geen GET, geen COOKIE, dus php kijkt of het een mobiel apparaat is
    else
        {
        $_SESSION[$var] = is_mobile(); // andere functie dus
        }
    
    // niet nodig, aangezien deze GLOBAL is, maar altijd iets teruggeven!
    return $_SESSION[$var];
    }

    
    
    
// kijk naar $mobile hoe deze staat
$var = get_var('mobile');    
    
echo $var; // geeft false of true
    
?>


De functie die ik gebruik gebruik ik voor andere variabelen ook.
Onderaan wel iets aangepast (bij de functie is_mobile() ).
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.