mod rewrite

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »
RT

RT

06/12/2007 19:47:00
Quote Anchor link
Goeie avond.

Zucht, ik heb van alles geprobeert maar ik kom er niet uit. Ik heb dit stukje code om pagina's te rewriten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
RewriteEngine On

RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/main.css$ main.css
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/menu.css$ menu.css
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/([a-zA-Z0-9_-]+)/main.css$ main.css
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/([a-zA-Z0-9_-]+)/menu.css$ menu.css
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/images/([a-zA-Z0-9_-]+).([a-zA-Z]+)$ images/$2.$3
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/([a-zA-Z0-9_-]+)/images/([a-zA-Z0-9_-]+).([a-zA-Z]+)$ images/$3.$4
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/images/([a-zA-Z]+)/([a-zA-Z0-9_-]+).([a-zA-Z]+)$ images/$2.$3
RewriteRule ^([a-zA-Z]+)$ index.php?page=$1
RewriteRule ^([a-zA-Z]+)/$ index.php?page=$1
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/([a-zA-Z0-9_-]+)$ index.php?page=$2
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/([a-zA-Z0-9_-]+)/$ index.php?page=$2


Als ik nu naar bijv http://localhost/Home ga of http://localhost/Home/ dan werkt het goed. Vul ik ipv Home bijvoorbeeld About in, dan doet hij het ook, maar dan plakt hij achter het adres nog iets: http://localhost/About, als ik dit adres laad in de browser wordt het automatisch: http://localhost/About/?page=about

Waarschijnlijk is de volgorde van mijn regels verkeerd of iets dergelijks. Ik zie het iig niet.

Bvd, RT.
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 09:35:34
 
Joren de Wit

Joren de Wit

06/12/2007 19:54:00
Quote Anchor link
Gebruik de flag [L] achter de verschillende rules als je wilt dat andere rules niet meer uitgevoerd worden nadat de voorgaande uitgevoerd is.
 
RT

RT

06/12/2007 20:15:00
Quote Anchor link
Bedankt, maar dit wil niet helpen. Het probleem zit ergens anders. Mijn code is nu:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
RewriteEngine On

RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/main.css$ main.css
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/menu.css$ menu.css
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/([a-zA-Z0-9_-]+)/main.css$ main.css
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/([a-zA-Z0-9_-]+)/menu.css$ menu.css
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/images/([a-zA-Z0-9_-]+).([a-zA-Z]+)$ images/$2.$3
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/([a-zA-Z0-9_-]+)/images/([a-zA-Z0-9_-]+).([a-zA-Z]+)$ images/$3.$4
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/images/([a-zA-Z]+)/([a-zA-Z0-9_-]+).([a-zA-Z]+)$ images/$2.$3
RewriteRule ^([a-zA-Z]+)/$ index.php?page=$1 [L]
RewriteRule ^([a-zA-Z]+)$ index.php?page=$1 [L]
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/([a-zA-Z0-9_-]+)/$ index.php?page=$2 [L]
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/([a-zA-Z0-9_-]+)$ index.php?page=$2 [L]
 
Joren de Wit

Joren de Wit

06/12/2007 20:18:00
Quote Anchor link
Ik vraag me af of dit wel door je .htaccess komt. Je heb er nergens een redirect ([R] flag) in staan, dus eigenlijk zou de url niet mogen veranderen.

Gebeurt dit niet toevallig in een van je php scripts?
 
Joep

Joep

06/12/2007 20:21:00
Quote Anchor link
Zie ook niet direct een fout, wel zie ik 10 regels htaccess waar het er 3 kunnen zijn...
 
RT

RT

06/12/2007 20:30:00
Quote Anchor link
Er staan 100% zeker geen redirects in een van mijn php pagina's. Overigens denk ik wel dat het door de htacces komt, want als ik in deze regel:
RewriteRule ^([a-zA-Z]+)$ index.php?page=$1 [L]

Het plusje weghaal, dan doet hij het wel. Maar dan nog, als ik dan deze pagina laad:
http://localhost/About dan komt er automatisch een / achter. Dit vind ik wel erg raar.

Edit:

Ik weet dat dit stukje van 10 regels korter kan, maar daar is mijn kennis van htaccess veel te laag voor. Sterker nog, ik vind het heel knap dat ik deze 10 regels heb verzonnen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door RT
 
Joep

Joep

06/12/2007 21:04:00
Quote Anchor link
Goed je hebt inderdaad gelijk..
Dat er automatisch een / achter komt is toch geen ramp? of vind je dat niks ? :P

Kleine tip:
RewriteRule ^([a-zA-Z]+)/$ index.php?page=$1 [L]
RewriteRule ^([a-zA-Z]+)$ index.php?page=$1 [L]

=

RewriteRule ^([a-zA-Z])/?$ index.php?page=$1 [L]

Het vraagteken maakt het teken ervoor optioneel, daardoor hoef je er geen 2 regels voor te typen.

Op het moment doe je alles met Reqriterule, das een heel mooi begin, maar denk er ook aan dat RewriteCond bestaat. Die is hier erg handig, omdat alles bijna naar index.php?... gaat behlave de css zo te zien
 
RT

RT

06/12/2007 21:57:00
Quote Anchor link
Handige info!

Ik vind het zeker niet erg dat er een / achter komt, maar ik zou wel graag de oorzaak hiervan willen weten. Ook is het zo dat nu http://localhost/Home niet meer werkt. Waarschijnlijk willen jullie mijn php zien die de pagina requests verwerkt, hier is hij dan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
<?php
//handling page requests
include("database.php");
connect("**");

if(isset($_GET['page'])) {
    if(!empty($_GET['page'])) {
        $query = "SELECT * FROM pages WHERE title = '" . mysql_real_escape_string(ucfirst(strtolower($_GET['page']))). "'";
        $res = mysql_query($query);
        if($res) {
            if(mysql_num_rows($res) >= 1) {
                $data = mysql_fetch_assoc($res);
                if(file_exists($data['file'])) {
                    $query = "SELECT * FROM subpages WHERE parent_id = '" . $data['id']. "'";
                    $res = mysql_query($query);
                    if($res) {
                        if(mysql_num_rows($res) >= 1) {
                            echo '<div id="subpages">';
                            echo '<h1>Categorieën</h1>';
                            while($subdata = mysql_fetch_assoc($res)) {
                                echo '<p>';
                                echo '<a href="/dev/' .$data['title'] . '/' . $subdata['title']. '/">' . $subdata['title']. '</a>';
                                echo '</p>';
                                }

                            echo '</div>';
                            include($data['file']);
                            echo '<div id="clearfooter">';
                        }
                    }
                }
else {
                    include("404.php");
                }
            }
else {
                $query = "SELECT * FROM subpages WHERE title = '" . mysql_real_escape_string(ucfirst(strtolower($_GET['page']))). "'";
                $res = mysql_query($query);
                if($res) {
                    if(mysql_num_rows($res) >= 1) {
                        $data = mysql_fetch_assoc($res);
                        if(file_exists($data['file'])) {
                            include($data['file']);
                        }
else {
                            include("404.php");
                        }
                    }
else {
                        include("404.php");
                    }
                }
            }
        }
else {
            echo mysql_error();
            echo "<p>Er is een probleem opgetreden tijdens het opvragen van de pagina. Probeer het later nog eens, onze excuses voor het ongemak.</p>";
        }
    }
else {
        $query = "SELECT * FROM subpages WHERE parent_id = '1'";
        $res = mysql_query($query);
            if($res) {
                if(mysql_num_rows($res) >= 1) {
                    echo '<div id="subpages">';
                    echo '<h1>Categorieën</h1>';
                    while($subdata = mysql_fetch_assoc($res)) {
                        echo '<p>';
                        echo '<a href="/dev/home/' . $data['title']. '/">' . $data['title']. '</a>';
                        echo '</p>';
                    }

                    echo '</div>';
                    include("home.php");
                }
            }
    }
}
else {
    $query = "SELECT * FROM subpages WHERE parent_id = '1'";
    $res = mysql_query($query);
    if($res) {
        if(mysql_num_rows($res) >= 1) {
            echo '<div id="subpages">';
            echo '<h1>Categorieën</h1>';
            echo '<p>';
            while($data = mysql_fetch_assoc($res)) {
                echo '<p>';
                echo '<a href="/dev/home/' . $data['title']. '/">' . $data['title']. '</a>';
                echo '</p>';
            }

            echo '</p>';
            echo '</div>';
            include("home.php");
        }
    }
}


?>


Database (innodb):
tabel pages
`id` int(11) NOT NULL auto_increment,
`title` varchar(50) NOT NULL,
`file` varchar(50) NOT NULL,
PRIMARY KEY (`id`)

tabel subpages
`id` int(11) NOT NULL auto_increment,
`parent_id` int(11) NOT NULL,
`title` varchar(50) NOT NULL,
`file` varchar(50) NOT NULL,
PRIMARY KEY (`id`),
KEY `parent_id` (`parent_id`)

Oja, het systeem is niet af, dus het subpage systeem kan nu nog niet werken. Maar dit heeft geen effect op het probleem.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door RT
 
Joep

Joep

06/12/2007 22:06:00
Quote Anchor link
als je goed wilt debuggen kun je ook alles achter een [R] typen, zo kun je zien waar hij naar toe gaat en een beetje meer idee krijgen wat er fout gaat
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.