mod rewrite

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »

Infrastructure Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12945 Introductie Our client is one of the most innovative companies within the Netherlands. Currently we are looking for an Infrastructure Platform Engineer. Within this role you will be developing the infrastructure. Functieomschrijving Within this role you are responsible in the development of our distributed data and compute platform infrastructure. You will design, develop and implement new features and fixes. Next to this you will integrate and configurate other packages that supports the development of tuning applications within the organisation. You will support customer sites remotely. Design and implement the

Bekijk vacature »

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een klein team van professionals ben je als C# .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van één van de applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »
RT

RT

06/12/2007 19:47:00
Quote Anchor link
Goeie avond.

Zucht, ik heb van alles geprobeert maar ik kom er niet uit. Ik heb dit stukje code om pagina's te rewriten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
RewriteEngine On

RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/main.css$ main.css
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/menu.css$ menu.css
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/([a-zA-Z0-9_-]+)/main.css$ main.css
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/([a-zA-Z0-9_-]+)/menu.css$ menu.css
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/images/([a-zA-Z0-9_-]+).([a-zA-Z]+)$ images/$2.$3
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/([a-zA-Z0-9_-]+)/images/([a-zA-Z0-9_-]+).([a-zA-Z]+)$ images/$3.$4
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/images/([a-zA-Z]+)/([a-zA-Z0-9_-]+).([a-zA-Z]+)$ images/$2.$3
RewriteRule ^([a-zA-Z]+)$ index.php?page=$1
RewriteRule ^([a-zA-Z]+)/$ index.php?page=$1
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/([a-zA-Z0-9_-]+)$ index.php?page=$2
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/([a-zA-Z0-9_-]+)/$ index.php?page=$2


Als ik nu naar bijv http://localhost/Home ga of http://localhost/Home/ dan werkt het goed. Vul ik ipv Home bijvoorbeeld About in, dan doet hij het ook, maar dan plakt hij achter het adres nog iets: http://localhost/About, als ik dit adres laad in de browser wordt het automatisch: http://localhost/About/?page=about

Waarschijnlijk is de volgorde van mijn regels verkeerd of iets dergelijks. Ik zie het iig niet.

Bvd, RT.
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 08:45:14
 
Joren de Wit

Joren de Wit

06/12/2007 19:54:00
Quote Anchor link
Gebruik de flag [L] achter de verschillende rules als je wilt dat andere rules niet meer uitgevoerd worden nadat de voorgaande uitgevoerd is.
 
RT

RT

06/12/2007 20:15:00
Quote Anchor link
Bedankt, maar dit wil niet helpen. Het probleem zit ergens anders. Mijn code is nu:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
RewriteEngine On

RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/main.css$ main.css
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/menu.css$ menu.css
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/([a-zA-Z0-9_-]+)/main.css$ main.css
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/([a-zA-Z0-9_-]+)/menu.css$ menu.css
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/images/([a-zA-Z0-9_-]+).([a-zA-Z]+)$ images/$2.$3
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/([a-zA-Z0-9_-]+)/images/([a-zA-Z0-9_-]+).([a-zA-Z]+)$ images/$3.$4
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/images/([a-zA-Z]+)/([a-zA-Z0-9_-]+).([a-zA-Z]+)$ images/$2.$3
RewriteRule ^([a-zA-Z]+)/$ index.php?page=$1 [L]
RewriteRule ^([a-zA-Z]+)$ index.php?page=$1 [L]
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/([a-zA-Z0-9_-]+)/$ index.php?page=$2 [L]
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/([a-zA-Z0-9_-]+)$ index.php?page=$2 [L]
 
Joren de Wit

Joren de Wit

06/12/2007 20:18:00
Quote Anchor link
Ik vraag me af of dit wel door je .htaccess komt. Je heb er nergens een redirect ([R] flag) in staan, dus eigenlijk zou de url niet mogen veranderen.

Gebeurt dit niet toevallig in een van je php scripts?
 
Joep

Joep

06/12/2007 20:21:00
Quote Anchor link
Zie ook niet direct een fout, wel zie ik 10 regels htaccess waar het er 3 kunnen zijn...
 
RT

RT

06/12/2007 20:30:00
Quote Anchor link
Er staan 100% zeker geen redirects in een van mijn php pagina's. Overigens denk ik wel dat het door de htacces komt, want als ik in deze regel:
RewriteRule ^([a-zA-Z]+)$ index.php?page=$1 [L]

Het plusje weghaal, dan doet hij het wel. Maar dan nog, als ik dan deze pagina laad:
http://localhost/About dan komt er automatisch een / achter. Dit vind ik wel erg raar.

Edit:

Ik weet dat dit stukje van 10 regels korter kan, maar daar is mijn kennis van htaccess veel te laag voor. Sterker nog, ik vind het heel knap dat ik deze 10 regels heb verzonnen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door RT
 
Joep

Joep

06/12/2007 21:04:00
Quote Anchor link
Goed je hebt inderdaad gelijk..
Dat er automatisch een / achter komt is toch geen ramp? of vind je dat niks ? :P

Kleine tip:
RewriteRule ^([a-zA-Z]+)/$ index.php?page=$1 [L]
RewriteRule ^([a-zA-Z]+)$ index.php?page=$1 [L]

=

RewriteRule ^([a-zA-Z])/?$ index.php?page=$1 [L]

Het vraagteken maakt het teken ervoor optioneel, daardoor hoef je er geen 2 regels voor te typen.

Op het moment doe je alles met Reqriterule, das een heel mooi begin, maar denk er ook aan dat RewriteCond bestaat. Die is hier erg handig, omdat alles bijna naar index.php?... gaat behlave de css zo te zien
 
RT

RT

06/12/2007 21:57:00
Quote Anchor link
Handige info!

Ik vind het zeker niet erg dat er een / achter komt, maar ik zou wel graag de oorzaak hiervan willen weten. Ook is het zo dat nu http://localhost/Home niet meer werkt. Waarschijnlijk willen jullie mijn php zien die de pagina requests verwerkt, hier is hij dan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
<?php
//handling page requests
include("database.php");
connect("**");

if(isset($_GET['page'])) {
    if(!empty($_GET['page'])) {
        $query = "SELECT * FROM pages WHERE title = '" . mysql_real_escape_string(ucfirst(strtolower($_GET['page']))). "'";
        $res = mysql_query($query);
        if($res) {
            if(mysql_num_rows($res) >= 1) {
                $data = mysql_fetch_assoc($res);
                if(file_exists($data['file'])) {
                    $query = "SELECT * FROM subpages WHERE parent_id = '" . $data['id']. "'";
                    $res = mysql_query($query);
                    if($res) {
                        if(mysql_num_rows($res) >= 1) {
                            echo '<div id="subpages">';
                            echo '<h1>Categorieën</h1>';
                            while($subdata = mysql_fetch_assoc($res)) {
                                echo '<p>';
                                echo '<a href="/dev/' .$data['title'] . '/' . $subdata['title']. '/">' . $subdata['title']. '</a>';
                                echo '</p>';
                                }

                            echo '</div>';
                            include($data['file']);
                            echo '<div id="clearfooter">';
                        }
                    }
                }
else {
                    include("404.php");
                }
            }
else {
                $query = "SELECT * FROM subpages WHERE title = '" . mysql_real_escape_string(ucfirst(strtolower($_GET['page']))). "'";
                $res = mysql_query($query);
                if($res) {
                    if(mysql_num_rows($res) >= 1) {
                        $data = mysql_fetch_assoc($res);
                        if(file_exists($data['file'])) {
                            include($data['file']);
                        }
else {
                            include("404.php");
                        }
                    }
else {
                        include("404.php");
                    }
                }
            }
        }
else {
            echo mysql_error();
            echo "<p>Er is een probleem opgetreden tijdens het opvragen van de pagina. Probeer het later nog eens, onze excuses voor het ongemak.</p>";
        }
    }
else {
        $query = "SELECT * FROM subpages WHERE parent_id = '1'";
        $res = mysql_query($query);
            if($res) {
                if(mysql_num_rows($res) >= 1) {
                    echo '<div id="subpages">';
                    echo '<h1>Categorieën</h1>';
                    while($subdata = mysql_fetch_assoc($res)) {
                        echo '<p>';
                        echo '<a href="/dev/home/' . $data['title']. '/">' . $data['title']. '</a>';
                        echo '</p>';
                    }

                    echo '</div>';
                    include("home.php");
                }
            }
    }
}
else {
    $query = "SELECT * FROM subpages WHERE parent_id = '1'";
    $res = mysql_query($query);
    if($res) {
        if(mysql_num_rows($res) >= 1) {
            echo '<div id="subpages">';
            echo '<h1>Categorieën</h1>';
            echo '<p>';
            while($data = mysql_fetch_assoc($res)) {
                echo '<p>';
                echo '<a href="/dev/home/' . $data['title']. '/">' . $data['title']. '</a>';
                echo '</p>';
            }

            echo '</p>';
            echo '</div>';
            include("home.php");
        }
    }
}


?>


Database (innodb):
tabel pages
`id` int(11) NOT NULL auto_increment,
`title` varchar(50) NOT NULL,
`file` varchar(50) NOT NULL,
PRIMARY KEY (`id`)

tabel subpages
`id` int(11) NOT NULL auto_increment,
`parent_id` int(11) NOT NULL,
`title` varchar(50) NOT NULL,
`file` varchar(50) NOT NULL,
PRIMARY KEY (`id`),
KEY `parent_id` (`parent_id`)

Oja, het systeem is niet af, dus het subpage systeem kan nu nog niet werken. Maar dit heeft geen effect op het probleem.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door RT
 
Joep

Joep

06/12/2007 22:06:00
Quote Anchor link
als je goed wilt debuggen kun je ook alles achter een [R] typen, zo kun je zien waar hij naar toe gaat en een beetje meer idee krijgen wat er fout gaat
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.