Mod_rewrite subdomein .htaccess

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en staan

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Jasper DS

Jasper DS

30/12/2010 13:33:03
Anchor link
naar aanleiding van dit topic heb ik dus voor de subdomeinen gekozen.

De wildcard staat aan maar ik begrijp niet hoe ik nu van

www.domein.nl/index.php?sitenaam=sitenaam -> www.sitenaam.domein.nl
www.domein.nl/index.php?sitenaam=sitenaam&pagina=1 -> www.sitenaam.domein.nl/pagina

google helpt mij ook niet verder.
Gewijzigd op 30/12/2010 14:16:10 door Jasper DS
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 19:53:03
 

30/12/2010 13:34:36
Anchor link
Het is anders om lijkt mij.
test.blaat.tld -> blaat.tld/bestand.php?site=test
 
Joren de Wit

Joren de Wit

30/12/2010 13:38:13
Anchor link
Als de sitenaam altijd hetzelfde is, kun je met een eenvoudige RewriteCond de HTTP_HOST matchen en doorsturen naar het juiste domein. Ook als het variabel is, is dat mogelijk, zie bijvoorbeeld hier: http://www.webmasterworld.com/forum92/3555.htm
 
Jasper DS

Jasper DS

30/12/2010 13:46:18
Anchor link
@ blanche het is dus een $var dat uit de database komt want er zijn meerdere websites.

Ik zal jouw link bekijken.
 

30/12/2010 13:48:23
Anchor link
PHP Jasper op 30/12/2010 13:46:18:
@ blanche het is dus een $var dat uit de database komt want er zijn meerdere websites.

Ik zal jouw link bekijken.


Misschien moet je eens wat duidelijker uitleggen wat je wilt...
 
Jasper DS

Jasper DS

30/12/2010 13:56:19
Anchor link
Gebruikers maakt een site aan, deze inhoud gaat naar de database.

Als de gebruiker dan naar www.domein.nl/sites/index.php?sitenaam=zijn_site gaat, dan ziet hij zijn site.

Nu wil ik dat als een gebruiker naar www.zijn_site.domein.nl gaat zijn site ziet.

dus kan dat niet met iets als dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
# Zet de RewriteEngine aan
RewriteEngine On

# voorbeeld1.uwdomein.nl
# Deze haalt pagina's uit http://www.uwdomein.nl/voorbeeld1/
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^voorbeeld1.uwdomein.nl$
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/voorbeeld1/
RewriteRule (.*) /voorbeeld1/$1
Gewijzigd op 30/12/2010 13:57:21 door Jasper DS
 

30/12/2010 14:03:16
 
Jasper DS

Jasper DS

30/12/2010 14:11:57
Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
RewriteEngine On

# Extract the subdomain part of domain.com
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^([^\.]+)\.sitenaam\.nl$ [NC]

# Check that the subdomain part is not www and ftp and mail
RewriteCond %1 !^(www|ftp|mail)$ [NC]

# Redirect all requests to a php script passing as argument the subdomain
RewriteRule ^.*$ http://www.domein.nl/index.php?sitenaam=%1 [R,L]


moet ik ook iets veranderen aan mijn php code of is het nog steeds $_GET['sitenaam']
 

30/12/2010 14:13:49
Anchor link
Eerst proberen voordat je vraagt.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

30/12/2010 14:13:50
Anchor link
Het is nog steeds $_GET['sitenaam']. Maar je moet natuurlijk nog wel de 'sitenaam' van regel 4 en het 'domein' op regel 10 veranderen naar jouw eigen situatie...
 
Jasper DS

Jasper DS

30/12/2010 14:15:48
Anchor link
ja dat weet ik, sitenaam had ik al veranderd.
Maar bij sitenaam=%1 wat is die %1? moet dat ook aangepast worden?
(dat is natuurlijk de $var uit de db maar hoe moet ik dat noemen in het .htaccess bestand?)
Gewijzigd op 30/12/2010 14:16:02 door Jasper DS
 

30/12/2010 14:19:05
 
Joren de Wit

Joren de Wit

30/12/2010 14:19:51
Anchor link
Nee, dat is niet de var uit de database maar refereert naar de wildcard ([^\.]+) op regel 4. Het is dus de waarde die in de url staat.

Probeer te begrijpen wat er gebeurt: gebruiker voert de url www.sitenaam.jouwdomein.nl in. 'sitenaam' wordt opgevangen op regel 4 en is naar te refereren dmv %1. Op regel 10 stuur je de gebruiker ongemerkt door naar index.php?sitenaam=%1 waarbij je dus de oorspronkelijke sitenaam uit de url gebruikt. Dat wordt vervolgens uitgelezen in jouw PHP script en dan pas wordt er iets met de database gedaan...
 

30/12/2010 14:22:29
Anchor link
Blanche - op 30/12/2010 14:19:51:
Nee, dat is niet de var uit de database maar refereert naar de wildcard ([^\.]+) op regel 4. Het is dus de waarde die in de url staat.

Probeer te begrijpen wat er gebeurt: gebruiker voert de url www.sitenaam.jouwdomein.nl in. 'sitenaam' wordt opgevangen op regel 4 en is naar te refereren dmv %1. Op regel 10 stuur je de gebruiker ongemerkt door naar index.php?sitenaam=%1 waarbij je dus de oorspronkelijke sitenaam uit de url gebruikt. Dat wordt vervolgens uitgelezen in jouw PHP script en dan pas wordt er iets met de database gedaan...


Dat is niet helemaal correct....
En je htaccess is ook niet correct...
Dat kan je duidelijk zien, alleen je moet de basics wel snappen.
 
Jasper DS

Jasper DS

30/12/2010 14:23:23
Anchor link
ik krijg een error

DotNetPanel IIS Modules Error

AuthName directive not found.

File: E:\HostingSpaces\Yazicioglu\*******.nl\wwwroot\.htaccess
Gewijzigd op 30/12/2010 14:23:49 door Jasper DS
 
Joren de Wit

Joren de Wit

30/12/2010 14:24:02
Anchor link
@Karl: waar zit ik fout? Dit is toch (ongeveer) wat er gebeurt?

ps. @Jasper: Je gebruikt toch wel apache als webserver? Anders zal het op deze manier in ieder geval niet werken.
Gewijzigd op 30/12/2010 14:25:30 door Joren de Wit
 

30/12/2010 14:26:01
Anchor link
Blanche, hij verwijst naar de cond op regel 7, niet naar regel 4.

OMFG. Echt, ga je eerst eens verdiepen in de materie voordat je wat doet.
htaccess is APACHE. Jij hebt IIS.

Blanche - op 30/12/2010 14:24:02:
ps. @Jasper: Je gebruikt toch wel apache als webserver? Anders zal het op deze manier in ieder geval niet werken.

Dat doet ie dus niet...
Gewijzigd op 30/12/2010 14:26:50 door
 
Jasper DS

Jasper DS

30/12/2010 14:27:24
Anchor link
ok, was ik mij niet van bewust. Alternatief?
 

30/12/2010 14:28:28
Anchor link
ISAPI_REWRITE
iis virtual subdomain
En waarom blijf je nog met php werken, als je veel krachtiger te werk kan gaan met C#.net?
 
Jasper DS

Jasper DS

30/12/2010 14:29:24
Anchor link
omdat ik dat niet kan.. ;p ik ben nog php aan het leren, (btw ik had zelf liever op een linux server gezeten.)
 
Joren de Wit

Joren de Wit

30/12/2010 14:29:29
Anchor link
PHP Jasper op 30/12/2010 14:27:24:
ok, was ik mij niet van bewust. Alternatief?

Even googlen :-)

@Karl: die %1 op regel 7 is toch ook gewoon een verwijzing naar het gedeelte dat op regel 4 gematched is?
 

Pagina: 1 2 volgende »

 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.