[mootools] drag&drop error

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »
Kalle P

Kalle P

17/04/2008 18:22:00
Quote Anchor link
Ik ben bezig met mootools. Een drag & drop. Werkt allemaal goed tot dat ik een 2e x over mijn droparea ga, dan gaat ie wederom ajax functie aanroepen (waar ik nu alerts voor heb neergezet).

Het denkt dus dat ik nog aan het draggen ben ook al heb ik al dat plaatje gedropt.
Remove() genoeg uitgeprobeerd... werkt niet.

Iemand een idee?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
         <script type="text/javascript">
        window.addEvent('domready', function(){
            var drop = $('thuis-scroll');
            //var dropFx = drop.effect('background-color', {wait: false}); // wait is needed so that to toggle the effect,
            
            $$('.type').each(function(item){
            
                item.addEvent('mousedown', function(e) {
                    e = new Event(e).stop();
            
                    var clone = this.clone()
                        .setStyles(this.getCoordinates()) // this returns an object with left/top/bottom/right, so its perfect
                        .setStyles({'opacity': 0.7, 'position': 'absolute'})
                        .addEvent('emptydrop', function() {
                            this.remove();
                            drop.removeEvents();
                        }).inject(document.body);
            
                    drop.addEvents({
                        'drop': function() {
                            drop.removeEvents();
                            clone.remove();
                                                        
                                                        var nl13=$$('.nl-13');
                                                        var nl16=$$('.nl-16');
                                                        var nl12=$$('.nl-12');
                                                        var nl5=$$('.nl-5');
                                                        
                                                        var el;
                                                        
                                                        nl13.addEvent('mouseover', function(){
                                                            el = $$('#nl-13');
                                                            
                                                            var newHTML = '<div>'+
                                                                            '<label for="naam">Appelvlaai</label>'+
                                                                            '<span>5 pt</span>'+
                                                                          '</div>'+
                                                                          '<ol class="products">'+
                                                                             '<li>'+
                                                                                '<img src="images/'+clone.name+'_klein.gif" alt="" />'+
                                                                                ': 1'+
                                                                             '</li>'+
                                                                          '</ol>';
                                                            el.setHTML(newHTML);
                                                            
                                                        });
                                                        nl16.addEvent('mouseover', function(){
                                                            el = $$('#nl-16');
                                                            alert('16');
                                                        });
                                                        nl12.addEvent('mouseover', function(){
                                                            el = $$('#nl-12');
                                                            alert('12');
                                                        });
                                                        nl5.addEvent('mouseover', function(){
                                                            el = $$('#nl-5');
                                                            alert('5');    
                                                        });
                                                        
                        },
                        'over': function() {
                            //dropFx.start('98B5C1');
                        },
                        'leave': function() {
                            //dropFx.start('ffffff');
                        }
                    });
            
                    var drag = clone.makeDraggable({
                        droppables: [drop]
                    }); // this returns the dragged element
            
                    drag.start(e); // start the event manual
                });
            
            });
        });
    </script>
 
PHP hulp

PHP hulp

01/05/2024 09:14:22
 
Harmen

Harmen

17/04/2008 19:22:00
Quote Anchor link
Kun je even laten zien waar het staat? Even firebuggen :)

Je zou bijvoorbeeld nog wat extra kunnen toevoegen...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
var dragging = false;
(...)
var drag = clone.makeDraggable({
    droppables: [drop],
    onStart: function(){
        var dragging = true;
    }
});

Dan zou je controleren met if(dragging) als er gesleept wordt of niet :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Harmen
 
Kalle P

Kalle P

18/04/2008 10:35:00
Quote Anchor link
Ik heb dit geprobeerd, maar het probleem zit ergens anders in.

Als ik dit namelijk doe en ik laat het plaatje los in de droparea en ik ga uit de droperea dan komt ie direct weer in onStart() (getest met een alert). Dit betekent - overigens precies het zelfde als eerst - dat mootools blijft denken dat ik het plaatje nog heb en het probleem is dus dat wanneer ik een ander item drag ik die er dus bij krijg. Heel frusterend, maar ergens vergeet ik het plaatje te verwijderen ofzo uit de cache van mootools.

Ik hoop dat iemand weet wat ik moet doen.

@Harmen
Waar het staat? Ik denk dat de code voorzich spreekt, maar zal wel ff uitleggen:

gedragged item van de class .item (regel 6 en regel 19) maakt een mouseover op de class .#nl-13 (regel 31) en verandert in de class de code en zet het plaatje erin dat is gedragged.

Dat is eigenlijk wat er gebeurd en het probleem zit 'm dus in het feit dat nadit scenario je een soort van ghostdragging hebt... Je ziet het plaatje niet maar als je je muis beweegt blijf je draggen ook al druk je je knop niet in. Als ik hierna wat anders drag en het zelfde scenario vindt plaats dan ghostdrag ik dus 2 plaatjes en hierna 3 plaatjes... Mootools verwijdert het niet uit z'n geheugen ofzo en denkt ondanks dat ik niks drag toch dat ik drag.

Kalle.
 
Jelmer -

Jelmer -

18/04/2008 11:22:00
Quote Anchor link
Harmen bedoelt volgens mij of je een live voorbeeld hebt, zodat hij Firebug kan gebruiken om hier en daar wat breakpoints te plaatsen en te kijken of er ergens een fout optreedt.

Ik denk dat het het laatste is, dat er ergens een exception wordt gegooid en opgevangen, maar dat daardoor het vermelden dat er geen plaatje meer onder de cursor zit wordt overgeslagen.
 
Kalle P

Kalle P

18/04/2008 11:42:00
Quote Anchor link
edit:

Hehehe eindelijk. Ik wist dat ik ergens een fout had gemaakt.

Ik verwijderde het event niet op de mouseOvers waardoor die bleef bestaan.

removeEvents().... altijd leuk.

Bedankt voor jullie hulp iig.

Dankzij de maker van [urk]www.wintabber.com[/url].
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kalle P
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.