[mootools] drag&drop error

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van dashboards, webapplicaties en apps voor de eigen IOT-oplossingen. Samen met een vooruitstrevend team van ontwikkelaars en engineers krijgen jullie de opdracht om de sensoren in de apparatuur te scannen en vervolgens de data om te zetten in belangrijke inzichten voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Heb jij ideeën over nieuwe technieken die jullie kunnen implementeren? Hier wordt echt naar je geluisterd en gekeken of jouw idee daadwerkelijk ingezet kan worden; Je gaat aan de slag met de

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »
Kalle P

Kalle P

17/04/2008 18:22:00
Quote Anchor link
Ik ben bezig met mootools. Een drag & drop. Werkt allemaal goed tot dat ik een 2e x over mijn droparea ga, dan gaat ie wederom ajax functie aanroepen (waar ik nu alerts voor heb neergezet).

Het denkt dus dat ik nog aan het draggen ben ook al heb ik al dat plaatje gedropt.
Remove() genoeg uitgeprobeerd... werkt niet.

Iemand een idee?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
         <script type="text/javascript">
        window.addEvent('domready', function(){
            var drop = $('thuis-scroll');
            //var dropFx = drop.effect('background-color', {wait: false}); // wait is needed so that to toggle the effect,
            
            $$('.type').each(function(item){
            
                item.addEvent('mousedown', function(e) {
                    e = new Event(e).stop();
            
                    var clone = this.clone()
                        .setStyles(this.getCoordinates()) // this returns an object with left/top/bottom/right, so its perfect
                        .setStyles({'opacity': 0.7, 'position': 'absolute'})
                        .addEvent('emptydrop', function() {
                            this.remove();
                            drop.removeEvents();
                        }).inject(document.body);
            
                    drop.addEvents({
                        'drop': function() {
                            drop.removeEvents();
                            clone.remove();
                                                        
                                                        var nl13=$$('.nl-13');
                                                        var nl16=$$('.nl-16');
                                                        var nl12=$$('.nl-12');
                                                        var nl5=$$('.nl-5');
                                                        
                                                        var el;
                                                        
                                                        nl13.addEvent('mouseover', function(){
                                                            el = $$('#nl-13');
                                                            
                                                            var newHTML = '<div>'+
                                                                            '<label for="naam">Appelvlaai</label>'+
                                                                            '<span>5 pt</span>'+
                                                                          '</div>'+
                                                                          '<ol class="products">'+
                                                                             '<li>'+
                                                                                '<img src="images/'+clone.name+'_klein.gif" alt="" />'+
                                                                                ': 1'+
                                                                             '</li>'+
                                                                          '</ol>';
                                                            el.setHTML(newHTML);
                                                            
                                                        });
                                                        nl16.addEvent('mouseover', function(){
                                                            el = $$('#nl-16');
                                                            alert('16');
                                                        });
                                                        nl12.addEvent('mouseover', function(){
                                                            el = $$('#nl-12');
                                                            alert('12');
                                                        });
                                                        nl5.addEvent('mouseover', function(){
                                                            el = $$('#nl-5');
                                                            alert('5');    
                                                        });
                                                        
                        },
                        'over': function() {
                            //dropFx.start('98B5C1');
                        },
                        'leave': function() {
                            //dropFx.start('ffffff');
                        }
                    });
            
                    var drag = clone.makeDraggable({
                        droppables: [drop]
                    }); // this returns the dragged element
            
                    drag.start(e); // start the event manual
                });
            
            });
        });
    </script>
 
PHP hulp

PHP hulp

21/05/2024 17:35:55
 
Harmen

Harmen

17/04/2008 19:22:00
Quote Anchor link
Kun je even laten zien waar het staat? Even firebuggen :)

Je zou bijvoorbeeld nog wat extra kunnen toevoegen...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
var dragging = false;
(...)
var drag = clone.makeDraggable({
    droppables: [drop],
    onStart: function(){
        var dragging = true;
    }
});

Dan zou je controleren met if(dragging) als er gesleept wordt of niet :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Harmen
 
Kalle P

Kalle P

18/04/2008 10:35:00
Quote Anchor link
Ik heb dit geprobeerd, maar het probleem zit ergens anders in.

Als ik dit namelijk doe en ik laat het plaatje los in de droparea en ik ga uit de droperea dan komt ie direct weer in onStart() (getest met een alert). Dit betekent - overigens precies het zelfde als eerst - dat mootools blijft denken dat ik het plaatje nog heb en het probleem is dus dat wanneer ik een ander item drag ik die er dus bij krijg. Heel frusterend, maar ergens vergeet ik het plaatje te verwijderen ofzo uit de cache van mootools.

Ik hoop dat iemand weet wat ik moet doen.

@Harmen
Waar het staat? Ik denk dat de code voorzich spreekt, maar zal wel ff uitleggen:

gedragged item van de class .item (regel 6 en regel 19) maakt een mouseover op de class .#nl-13 (regel 31) en verandert in de class de code en zet het plaatje erin dat is gedragged.

Dat is eigenlijk wat er gebeurd en het probleem zit 'm dus in het feit dat nadit scenario je een soort van ghostdragging hebt... Je ziet het plaatje niet maar als je je muis beweegt blijf je draggen ook al druk je je knop niet in. Als ik hierna wat anders drag en het zelfde scenario vindt plaats dan ghostdrag ik dus 2 plaatjes en hierna 3 plaatjes... Mootools verwijdert het niet uit z'n geheugen ofzo en denkt ondanks dat ik niks drag toch dat ik drag.

Kalle.
 
Jelmer -

Jelmer -

18/04/2008 11:22:00
Quote Anchor link
Harmen bedoelt volgens mij of je een live voorbeeld hebt, zodat hij Firebug kan gebruiken om hier en daar wat breakpoints te plaatsen en te kijken of er ergens een fout optreedt.

Ik denk dat het het laatste is, dat er ergens een exception wordt gegooid en opgevangen, maar dat daardoor het vermelden dat er geen plaatje meer onder de cursor zit wordt overgeslagen.
 
Kalle P

Kalle P

18/04/2008 11:42:00
Quote Anchor link
edit:

Hehehe eindelijk. Ik wist dat ik ergens een fout had gemaakt.

Ik verwijderde het event niet op de mouseOvers waardoor die bleef bestaan.

removeEvents().... altijd leuk.

Bedankt voor jullie hulp iig.

Dankzij de maker van [urk]www.wintabber.com[/url].
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kalle P
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.