Multi update?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Yoram

Yoram

02/04/2009 12:01:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben op zoek naar een soort van multi update???

Het verhaal :

Ik moet voor me stage bedrijf een poll maken die je kunt veranderen in het CMS alleen nu moet ik als ik een poll actief maak meoten alle andere polls standaard op non-actief gaan..

als hij actief is, is hij waarde 1 is hij niet actief waarde 0..

aan mij de vraag of dit haalbaar is??

alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 23:42:09
 
Frank -

Frank -

02/04/2009 12:05:00
Quote Anchor link
Een simpele UPDATE-query doet wonderen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
UPDATE
  tabelnaam
SET
  kolomnaam =
  CASE
    WHEN kolomnaam = 0 THEN 1
    ELSE 0
  END

Tip: Ga SQL leren, dit is nauwelijks meer dan basiskennis.
 
Yoram

Yoram

02/04/2009 12:09:00
Quote Anchor link
Ja, maar ik wist dit niet en dit vind je niet hier op het forum, (ik kon hem niet vinden)

maar toch bedankt pgFrank
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

02/04/2009 12:11:00
Quote Anchor link
Hij zegt toch niet dat hij het dom vindt dat jij het niet hebt kunnen vinden?

Daarnaast is er ook nog een IF functie in een query i.p.v. CASE. Maar CASE werkt net zo makkelijk.
 
Frank -

Frank -

02/04/2009 12:14:00
Quote Anchor link
Een forum is dan ook geen handleiding... Zorg er voor dat je de handleiding van jouw database nooit meer dan 1 muisklik van je vandaan is, scheelt je een hele hoop werk. En blader er eens doorheen in een verloren uurtje, leer je een hoop van.

Ps. Gebruik wel een database die je kunt vertrouwen, anders heb je er nog niets aan. MySQL-databases vallen 9 van de 10 keer dan ook af, die zijn niet (goed) geconfigureerd.

De volgende query hoort op iedere database te mislukken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT 1 + 'a';

Appels (integers) en peren (text) kun je niet bij elkaar optellen. Mocht jouw database dit niet afkeuren, weet je dat het goed fout zit... Sterkte!
 
Yoram

Yoram

02/04/2009 12:24:00
Quote Anchor link
@Dennis: Ik bedoelde dat maar toch bedankt niet op de verkeerde manier!

@PgFrank: Okee ik heb getest wat jij zei en volgens mij is het niet echt goed.
Ik heb me error meldingen AAN staan en krijg GEEN error, dat zal je vast niks verbazen, :-P

Haha
dit heb ik getest het kan ook zijn dat ik het fout gedaan heb.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$test
= mysql_query("SELECT 1 + 'a'") or die (mysql_error());
    $test1 = mysql_fetch_assoc($test) ;
    
    echo $test1;

?>



Zit er dan z'n groot verschill tussen MysQl en gewoon sQl ?
 
Frank -

Frank -

02/04/2009 12:41:00
Quote Anchor link
MySQL is standaard 100% onbetrouwbaar, heb je geen drol aan. Het is niet meer dan een stuk kladpapier.

Foutmeldingen aanzetten in PHP is leuk en aardig, maar zolang de database de grootste onzin als "correcte" resultaten retour geeft, heb je daar niets aan. MySQL heeft (net zoals vrijwel iedere database) een eigen dialect van SQL geïmplementeerd, alleen heeft MySQL een variant bedacht die niet betrouwbaar is en zeer afhankelijk is van de versie en instellingen die je gebruikt. Wat de ene keer wel werkt, werkt de andere keer niet meer. Aan jou de uitdaging om dit betrouwbaar te krijgen...

Ga de boel eerst maar eens configureren en alle huidige scripts testen. Grote kans dat je daar nog de nodige fouten in gaat ontdekken maar dat ligt ook weer aan jouw kennis van het testen. Ga er maar vanuit dat eenniet-geconfigureerde MySQL-database in 99 van de 100 gevallen onderuit is te halen, er zitten altijd wel ergens foutjes in een query.

Verder kan het geen kwaad om over te stappen op een betrouwbare database, PostgreSQL (gratis), FireBird (gratis), SQL Server (gratis + $$), Oracle (gratis + $$$$$), alles is beter dan MySQL.
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

02/04/2009 12:50:00
Quote Anchor link
haha pgFrank blijft een held hahaha :p
 
Yoram

Yoram

02/04/2009 12:52:00
Quote Anchor link
Wat jij zegt frank is het misschien ook wel eens tijd om beter een stabielere database te gaan nemen toen ik aan het rond kijken was kwam ik als aller eerst dit tegen :
The dialect of SQL supported by MySQL version x is called MySQL dialect. Transact-SQL dialect is more powerful language than MySQL dialect.

Alleen is het dan ook zo dat als je een andere database neemt ook je codes veranderen (bedoel de Query's enzo) of zijn die query codes voor de meeste databases het zelfde..

Hier mee ga ik zeker weten meer mee doen..!!

@Dennis: hahaha A Super Hero, The Savier of MysQl Crimes
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Yoram
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

02/04/2009 12:53:00
Quote Anchor link
Daarom heb ik op VMware Ubuntu Server geinstalleerd, met daarop Apache2, PHP5 en PostgreSQL!!
 
Frank -

Frank -

02/04/2009 12:59:00
Quote Anchor link
Jouw linkje verwijst naar een pagina met een vergelijking tussen SQL Server 2000 en MySQL 4.1, dat is inmiddels al wel wat achterhaald. Desondanks is T-SQL wel een stuk beter en kun je daar veel meer mee. Hou wel de licentie in de gaten, het kan flink in de papieren lopen. PostgreSQL en Firebird zijn altijd gratis, PostgreSQL levert daarnaast ook nog eens een zéér goede performance (Firebird ken ik niet goed genoeg).

Bij overstap op een andere database heb je ook andere code nodig, een functie zoals mysql_query() zal uiteraard niet werken op een andere database. pg_query() voor PostgreSQL is echter niet heel veel moeilijker... De SQL zul je ook moeten aanpassen, een aantal structuren zijn ietsjes anders en foute queries worden direct afgeschoten. Je zult nooit onzin retour krijgen, dat is met andere database niet mogelijk.
 
Yoram

Yoram

02/04/2009 13:08:00
Quote Anchor link
MysQL 4.1 shit was ook neit echt wat ik bedoelde maar meer dat SQL gewoon beter was ..


Mysql zou je dus kunnen vergelijken met vrije school waar kinderen doen en laten kunnen wat ze maar willen .. en PostgresSQL of SQL is meer een Internaat ?

pgFrank schreef op 02.04.2009 12:59:
.... een aantal structuren zijn ietsjes anders en foute queries worden direct afgeschoten. Je zult nooit onzin retour krijgen, dat is met andere database niet mogelijk...


Ik krijg nu als ik mysql_num_rows gebruik bij een query HOOR ik officeel maar een cijfer 1 2 3 etc te krijgen maar ik kreeg 334 (die 4 staat voor de aantal dat ik heb op 1 had staan.) dus is dus die onzin wat jij zei ?


Bedankt voor de info Frank ben nu een heel stuk meer te weten nu waarom er zo veel databases zijn.. En waarom Mysql zo veel gebruikt word (net Vista / XP, is ook standaard maar faalt in zo veel opzichten).
 
Frank -

Frank -

02/04/2009 14:21:00
Quote Anchor link
Ik heb niet op een vrije school gezeten, maar het lijkt mij sterk dat je daar wiskunde leert waarbij de grootst mogelijke onzin nog goed wordt gerekend of waarbij 31 februari een geldige datum is. Ja, op de achtergrond zal MySQL de datum gaan herschrijven naar een datum in maart, maar ook daar zit je niet op te wachten. Of 0 - 1 = 255.... Afhankelijk van het gekozen datatype, hier kan ook wat anders uitkomen. PostgreSQL of SQL is niet te vergelijken met een internaat, je hebt alle vrijheid en je wordt met goede foutmeldingen op weg geholpen bij het zoeken naar een oplossing. Dat kun je van MySQL niet zeggen, foutmelding zijn vaag, onvolledig of ontbreken in het geheel. Daar kun je dus niets mee. Je moet goed kunnen testen en goed de gebreken van MySQL kennen, wil je een goede applicatie kunnen bouwen met MySQL.

De functie mysql_num_rows() geeft aan hoeveel records er zijn opgehaald met een SELECT-query, dat werkt prima. Maar heeft dan ook maar weinig met de database zelf te maken. Na een UPDATE (of INSERT of DELETE) kun je met mysql_affected_rows() het aantal geraakte records opvragen. Voor PostgreSQL (en andere databases) zijn soortgelijke functies in PHP aanwezig. Al kun je in PostgreSQL ook gewoon in SQL opvragen welke records zijn geraakt, RETURNING doet wonderen.

Vista/XP is minstens 100x beter dan MySQL, voor zover je een operating system met een database kunt vergelijken. Vista/XP mag wat gevoelig zijn voor virussen e.d. maar het verzint geen onzin. En dat doet MySQL wel.
 
Yoram

Yoram

02/04/2009 14:40:00
Quote Anchor link
Okee, de vergelijkingen die ik zei kloppen niet helemaal maar bedoelde het op de zeflde manier als wat je zei..


Ook werkt het niet helemaal wat jij zei, het werkt voor 1 record goed..
maar ik moet de hele colom dan in een x moeten kunnen aanpassen..
er mag zeg maar een record in de colom 1 zijn.

id actief
============
1 | 0
2 | 1
3 | 0
4 | 0
5 | 0

Hier is id 2 actief nu als ik bijvoorbeeld id 4 actief wil maken moet id 2 automatisch op 0 gaan.. Zodat er ALTIJD een actief is..
telkens worden er verschillende id's weg gegooit dus dan krijg ik meer zoiets als:
id actief
============
1 | 0
2 | 1
7 | 0
13 | 0
20 | 0

Bijvoorbeeld elke x worden er verkeerde id's weg gegooit, (achter z'n id zit nog wel meer gegevens).

Maar is daar een code voor of moet je dan gewoon met een while alle id's af laten gaan ? zoiets:?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$x
= 1;
while($x = $i) {
$sql = "UPDATE poll SET poll_actief =
CASE
WHEN poll_id = $_GET['poll_id'] THEN 1;
ELSE 0
END
WHERE poll_id =  '"
.$x."' ";
$x++;
}


?>


Is dit dan zoiets die daar voor kan zorgen ?
of zie ik he tnu helemaal verkeert
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Yoram
 
Frank -

Frank -

02/04/2009 14:55:00
Quote Anchor link
Nee, hier heb je geen while voor nodig en je hoeft geen WHERE in de query op te nemen. Je wilt tenslotte alle records van de juiste waarde voorzien.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$sql
= "
UPDATE
  poll
SET
  poll_actief =
    CASE
      WHEN poll_id = "
.$_GET['poll_id']." THEN 1
      ELSE 0
  END;"
;
?>

Waarom je zo graag SQL injection wilt hebben in je database, is mij een raadsel. Zorg maar voor goede backups, met een beetje pech help jij zelf je eigen database naar de klote en zul je die backups hard nodig hebben.
 
Yoram

Yoram

02/04/2009 15:06:00
Quote Anchor link
Ik heb gebruik wel mysql_real_escape_strings enzo alleen dat was wat er snel in mij op kwam.. en natuurlijk verbeter ik die dingen daarin wel!!

Hij werkt nu dat hij automatisch de andere update alleen nu zet hij de naam van alle andere ook naar de zelfde naam als waar ik hem actief maak.

maar dat probleem is ook al op gelost had namelijk deze code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$poll_id_update
= mysql_real_escape_string($_GET['poll_id']) ;
        
        $mysql_update_poll = mysql_query("UPDATE plug_poll
                            SET
                            poll_vraag = '"
.$add_poll_vraag."',
                            poll_soort = '"
.$add_poll_soort."',
                            poll_actief = CASE
                                WHEN poll_id = '"
.$poll_id_update."' THEN 1
                                    ELSE 0
                                END,
                            poll_datum = NOW()
                            "
) or die(mysql_error());
?>


Is het dan het verstandigste dat ik dat actief zeg maar in een lossen UPDATE neer zet ?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Yoram
 
Frank -

Frank -

02/04/2009 15:09:00
Quote Anchor link
Quote:
Is het dan het verstandigste dat ik dat actief zeg maar in een lossen UPDATE neer zet ?

Waarom zou je dat willen? Waarom 2 queries uitvoeren wanneer je met 1 query exact hetzelfde bereikt?

Quote:
en natuurlijk verbeter ik die dingen daarin wel!!

Achteraf beveiliging inbouwen gaat altijd fout. Zie de vele, vele voorbeelden van SQL injection, allemaal van die prutsers die dachten achteraf de boel te kunnen beveiligen. Dat lukt niet, dat gaat al jaren fout en zal altijd fout blijven gaan. Vanaf het begin dichtspijkeren en je hebt er nooit last van.

Handige functie in PHP voor PostgreSQL: pg_query_params(). Connectie, query en parameters opgeven en SQL injection wordt onmogelijk.
 
Mitchell

Mitchell

02/04/2009 15:15:00
Quote Anchor link
@ pgFrank: Zelf heb ik nog maar net verstand van MySQL, laat staan PostgreSQL. Maar als die PostgreSQL zo goed is, waarom zijn er bijna geen hosters die het aanbieden?

Is het soms te nieuw?
 
Frank -

Frank -

02/04/2009 15:28:00
Quote Anchor link
@Mitchell: Kwestie van vraag en aanbod. Daarnaast weten 9 van de 10 hostingproviders vrijwel niets van databases en leveren ze dus alleen maar MySQL. Daar is veel vraag naar, men heeft er eens van gehoord, en de hoster is van het gezeur af. Dat scripts bol staan van foute queries en databases corrupte data opslaan, dat is niet het probleem van de hoster.

Maar goed, je hebt maar 1 provider nodig.

Ps. Mocht je zelf PostgreSQL gaan installeren, ga hem dan (t.z.t.) wel even zo configureren dat het beschikbare geheugen ook voor de database beschikbaar komt. Wanneer de db slechts 128MB ram mag gebruiken, zal deze nooit echt snel kunnen werken, ook niet wanneer er 16GB ram aanwezig is... Wanneer je een beetje handig bent, kun je zelfs een soort van turbo maken waarmee je specifieke queries ineens 10x zo snel kunt uitvoeren zonder dat anderen daar last van hebben.
 
Yoram

Yoram

02/04/2009 15:38:00
Quote Anchor link
Als ik dus PostgreSQL wil installeren op me pc kan ik dat dan beter via VMware ofzo doen.. of kun je het zeg maar ook installeren zoals WAMP bijvoorbeeld?

want hier ga ik ook eens mee stoeien..
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

02/04/2009 15:43:00
Quote Anchor link
Add mij even op msn ;) Ik PM je :)
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.