Multiple Pages (Guestbook)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »
Jasper Geelen

Jasper Geelen

09/10/2008 08:57:00
Quote Anchor link
Ik wil in mijn gastenboek meerdere pagina's maken, en 10 posts per pagina laten weergeven. Ik heb al een klein idee hoe dit zal moeten (om uit te zoeken hoeveel hij er weer moet geven tenminste) maar heb nog geen idee hoe ik het script automatisch pagina's moet laten aanmaken zodat je een url krijgt als .php?page=1 of iets dergelijks.

Ik weer dat me vraag een beetje wazig is, ik heb geen flauw idee hoe ik het fatsoenlijk moet uitleggen :P

Mijn code kun je vinden op: http://www.phphulp.nl/php/scripts/6/1446/

// poNji
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 04:08:20
 
Thijs Damen

Thijs Damen

09/10/2008 09:10:00
Quote Anchor link
je zit al in de goede richting.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
if ($HTTP_POST_VARS['page']) {
  $page = $HTTP_POST_VARS['page'];
}
else {
  $page = '1'; //default de eerste 10 berichten laten zien.
}

//je code tot aan je mysql command

//oude code:$query = "SELECT * FROM `messages` ORDER BY `Date` DESC";

//dit zou het kunnen worden.
$limit = $page * 10;
$offset = $limit - 9;

$query = "SELECT * FROM `messages` ORDER BY `Date` DESC LIMIT ".$offset.", ".$limit;
//ik weet niet zeker of ik hier een goeie regel schrijf btw;) kun je ff uittesten.
//Et voila, je hebt de eerste 10 berichten in dit geval.
//De mysql command zou worden: SELECT * FROM `messages` ORDER BY `Date` DESC LIMIT 1,10
//voor page=2 krijg je: 2x10 = 20, limit = 20, limit - 9 = 11. LIMIT 11,20; voila, page 2;)


Ik beloof je niet dat dit werkt, ook zit er een paar haken en ogen aan. geen controlere of er uberhaupt meerdere pagina's zijn. maar hiermee moet je een stap in de goeie richting kunnen zetten.

Thijs




edit: ps. ik zie net een ander topic hierover die het misschien wat... gedetailleerder uitlegt. lees dit: http://phphulp.nl/forum/showtopic.php?cat=1&id=56668&lasttopic=1
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Thijs Damen
 
Jasper Geelen

Jasper Geelen

09/10/2008 09:15:00
Quote Anchor link
Dat zit aardig in de buurt van wat ik nu heb geknutseld. Ik heb nu (nog niet getest):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php

...

$rowsPerPage = 10;
$pageNum = 1;

if(isset($_GET['page']))
{

   $pageNum = $_GET['page'];
}


$offset = ($pageNum - 1) * $rowsPerPage;

...


$query = "SELECT * FROM `messages` ORDER BY `Date` DESC LIMIT $offset, $rowsPerPage";

...


?>


Nu wel getest, en het werkt. Nu moet ik enkel nog de linkjes naar de verschillende pagina's (automatisch) genereren.
 
Thijs Damen

Thijs Damen

09/10/2008 09:30:00
Quote Anchor link
dat is niet moeilijk.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$nextpage = $pageNum + 1;
$previousPage = $pageNum -1;

echo "<a href='http://mijnlinkje.nl/test.php?page=".$nextpage."'>".$nextpage."</a>";


verder controleer wel even het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
if ($pageNum != 1) {
  $previousPage = $pageNum -1;
}
else {
  $previouspage = niet laten zien want pagina 0 kan niet;))
}


en natuurlijk:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$result = mysql_query("SELECT * FROM `messages`");
$num_rows = mysql_num_rows($result);

if ($num_rows <= $pageNum * 10) {
  //geen volgende pagina
}
else {
  echo "<a href='http://mijnlinkje.nl/test.php?page=".$nextpage."'>".$nextpage."</a>";

}


ik hoop dat je het nog snapt:)
 
Jasper Geelen

Jasper Geelen

09/10/2008 09:51:00
Quote Anchor link
Haha ja ik snap wel (deels) wat je hier doet. Ik heb het nu zelf op een andere manier, namelijk:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php

if ($pageNum == 1) {
   echo "<font> FIRST PREV </font>";
}
else {
   echo " <a href='{$_SERVER['PHP_SELF']}?page=1'><font>FIRST</font></a> ";
   $prevpage = $pageNum - 1;
   echo " <a href='{$_SERVER['PHP_SELF']}?page=$prevpage'><font>PREV</font></a> ";
}


echo "<font> ( Page ".$pageNum." of * ) </font>";

if ($pageNum == $lastpage) {
   echo "<font> NEXT LAST </font>";
}
else {
   $nextpage = $pageNum + 1;
   echo " <a href='{$_SERVER['PHP_SELF']}?page=$nextpage'><font>NEXT</font></a> ";
   echo " <a href='{$_SERVER['PHP_SELF']}?page=$lastpage'><font>LAST</font></a> ";
}


?>

(Niet letten op de Font opmaak, persoonlijke voorkeur :p)

Alleen heb ik nu voor $lastpage nog geen waarde. Ik heb wel de manier met mysql_fetch_row() gevonden, maar wil graag mysqli blijven gebruiken in me code. Weet je toevallig hoe ik dat met mysqli kan doen? Met mysql_fetch_row() ging het alsvolgt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

$query
= "SELECT count(*) FROM table WHERE ...";
$result = mysql_query($query, $db) or trigger_error("SQL", E_USER_ERROR);
$query_data = mysql_fetch_row($result);
$numrows = $query_data[0];

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jasper Geelen
 
RvW Of toch niet

RvW Of toch niet

09/10/2008 09:56:00
Quote Anchor link
poNji schreef op 09.10.2008 09:51:
(Niet letten op de Font opmaak, persoonlijke voorkeur :p)

moet je zelf weten maar doe je opmaak waar het hoord in je css,
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door RvW Of toch niet
 
Jasper Geelen

Jasper Geelen

09/10/2008 09:58:00
Quote Anchor link
Ik weet het, ben nogal slordig qua opmaak hehe ^^

Ik merkte het ook met die link idd, bleek dat er nog een foutje zat in de variabele, stond nog $pageno, terwijl de variabel bij mij $pageNum heet, dus dat werkte niet helemaal. Als het goed is klopt het nu wel.

Edit:

opmaak staat nu in de CSS. Overigens vind ik opmaak momenteel wat minder belangrijk aangezien ik aan het leren scripten ben, niet leren opmaken :p
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jasper Geelen
 
RvW Of toch niet

RvW Of toch niet

09/10/2008 10:02:00
Quote Anchor link
nou leer het dan goed Opmaak hoort dus Niet in je script.
 
Jasper Geelen

Jasper Geelen

09/10/2008 10:05:00
Quote Anchor link
Staat het nu ook niet meer, nou liever antwoord op mijn vraag ipv het af te kraken ;)
 
RvW Of toch niet

RvW Of toch niet

09/10/2008 10:13:00
Quote Anchor link
klik hoop dat je hier wat aan hebt

het is overigens geen afzijken. je zelf goed programmeren aan leren van af het begin zal snel zijn vruchten afwerpen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door RvW Of toch niet
 
Jasper Geelen

Jasper Geelen

09/10/2008 10:27:00
Quote Anchor link
Hmm, heb het (deels) werkend. Echter heb ik nu 11 Rows in me db staan, en dat deelt ie dus nu met $rowsPerPage (wat 10 is), uitkomst: 1.1... Dus als ik nu op het knopje "LAST" klik, komt ie uit op pagina 1.1, enig idee wat ik hierin moet veranderen om hem gewoon te laten gaan naar pagina 2?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php

...

$query = "SELECT count(*) FROM messages";
$result = $mysqli->query($query);
$queryData = mysqli_fetch_row($result);
$numRows = $queryData[0];

$rowsPerPage = 10;
$pageNum = 1;
$lastPage = $numRows / $rowsPerPage;
$prevPage = $pageNum - 1;
$nextPage = $pageNum + 1;

if(isset($_GET["page"])) {
    $pageNum = $_GET["page"];
}


$offset = ($pageNum - 1) * $rowsPerPage;

...


if ($pageNum == 1) {
   echo "<font> FIRST PREV </font>";
}
else {
   echo " <a href='{$_SERVER['PHP_SELF']}?page=1'><font>FIRST</font></a> ";
   echo " <a href='{$_SERVER['PHP_SELF']}?page=".$prevPage."'><font>PREV</font></a> ";
}


echo "<font> ( Page ".$pageNum." of * ) </font>";

if ($pageNum == $lastPage) {
   echo "<font> NEXT LAST </font>";
}
else {
   echo " <a href='{$_SERVER['PHP_SELF']}?page=".$nextPage."'><font>NEXT</font></a> ";
   echo " <a href='{$_SERVER['PHP_SELF']}?page=".$lastPage."'><font>LAST</font></a> ";
}


?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jasper Geelen
 
RvW Of toch niet

RvW Of toch niet

09/10/2008 10:31:00
Quote Anchor link
klik :)
 
Jasper Geelen

Jasper Geelen

09/10/2008 10:32:00
Quote Anchor link
Hehe had het al gevonden ja, toch bedankt! :)

Edit:

Alles werkt! Tnx voor de hulp :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jasper Geelen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.