Multiple Pages (Guestbook)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar ontbreekt er aan passie en motivatie niks. Jij bent communicatief sterk en pakt iedere uitdaging dan ook met beide handen aan. Op projectbasis ga jij met je team of met enkele andere ontwikkelaars intern aan de slag bij diverse partners. Op basis van het project ga jij aan de slag en zijn de werkzaamheden en technieken erg divers. Jouw werkgever stelt jouw ontwikkeling hierin voorop, zo krijg je een vast vertrouwenspersoon die één keer in de maand op locatie van jouw project zal kijken hoe het gaat en of er eventuele aandachtspunten zijn. Daarnaast krijg

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Frontend Developer Vue Nuxt HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever levert elke dag betere digitale gebruikerservaringen. Ben jij geschikt als frontend Developer? Heb je ervaring met Vue en Nuxt? Vaste baan: Front-End Developer HBO €3.100 - €4.600 Zij bieden opdrachtgevers een complete dienstverlening op gebied van ontwerpen en ontwikkelen van websites, zoekmachine optimalisatie, online adverteren, content marketing en conversie verbetering. Zij werken met een eigen ontwikkeld CMS. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

Full stack Developer / .NET / Angular / Azure

Dit ga je doen Jij gaat je als Full Stack .NET Developer voornamelijk bezighouden met: Het vertalen van concepten naar passende innovatieve en duurzame oplossingen; Het ontwikkelen van bedrijf kritische en gebruiksvriendelijke applicaties voor de internationale markt en intern gebruik; Bouwen aan software om het Internet of Things netwerk te ondersteunen; Het maken en onderhouden van interfaces tussen systemen aan de hand van API's; Het onderhouden en blijven verbeteren van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Binnen deze organisatie zal jij als Full Stack .NET Developer een belangrijke rol krijgen en ga je dagelijks de uitdaging aan om maatwerk

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »
Jasper Geelen

Jasper Geelen

09/10/2008 08:57:00
Quote Anchor link
Ik wil in mijn gastenboek meerdere pagina's maken, en 10 posts per pagina laten weergeven. Ik heb al een klein idee hoe dit zal moeten (om uit te zoeken hoeveel hij er weer moet geven tenminste) maar heb nog geen idee hoe ik het script automatisch pagina's moet laten aanmaken zodat je een url krijgt als .php?page=1 of iets dergelijks.

Ik weer dat me vraag een beetje wazig is, ik heb geen flauw idee hoe ik het fatsoenlijk moet uitleggen :P

Mijn code kun je vinden op: http://www.phphulp.nl/php/scripts/6/1446/

// poNji
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 21:05:29
 
Thijs Damen

Thijs Damen

09/10/2008 09:10:00
Quote Anchor link
je zit al in de goede richting.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
if ($HTTP_POST_VARS['page']) {
  $page = $HTTP_POST_VARS['page'];
}
else {
  $page = '1'; //default de eerste 10 berichten laten zien.
}

//je code tot aan je mysql command

//oude code:$query = "SELECT * FROM `messages` ORDER BY `Date` DESC";

//dit zou het kunnen worden.
$limit = $page * 10;
$offset = $limit - 9;

$query = "SELECT * FROM `messages` ORDER BY `Date` DESC LIMIT ".$offset.", ".$limit;
//ik weet niet zeker of ik hier een goeie regel schrijf btw;) kun je ff uittesten.
//Et voila, je hebt de eerste 10 berichten in dit geval.
//De mysql command zou worden: SELECT * FROM `messages` ORDER BY `Date` DESC LIMIT 1,10
//voor page=2 krijg je: 2x10 = 20, limit = 20, limit - 9 = 11. LIMIT 11,20; voila, page 2;)


Ik beloof je niet dat dit werkt, ook zit er een paar haken en ogen aan. geen controlere of er uberhaupt meerdere pagina's zijn. maar hiermee moet je een stap in de goeie richting kunnen zetten.

Thijs




edit: ps. ik zie net een ander topic hierover die het misschien wat... gedetailleerder uitlegt. lees dit: http://phphulp.nl/forum/showtopic.php?cat=1&id=56668&lasttopic=1
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Thijs Damen
 
Jasper Geelen

Jasper Geelen

09/10/2008 09:15:00
Quote Anchor link
Dat zit aardig in de buurt van wat ik nu heb geknutseld. Ik heb nu (nog niet getest):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php

...

$rowsPerPage = 10;
$pageNum = 1;

if(isset($_GET['page']))
{

   $pageNum = $_GET['page'];
}


$offset = ($pageNum - 1) * $rowsPerPage;

...


$query = "SELECT * FROM `messages` ORDER BY `Date` DESC LIMIT $offset, $rowsPerPage";

...


?>


Nu wel getest, en het werkt. Nu moet ik enkel nog de linkjes naar de verschillende pagina's (automatisch) genereren.
 
Thijs Damen

Thijs Damen

09/10/2008 09:30:00
Quote Anchor link
dat is niet moeilijk.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$nextpage = $pageNum + 1;
$previousPage = $pageNum -1;

echo "<a href='http://mijnlinkje.nl/test.php?page=".$nextpage."'>".$nextpage."</a>";


verder controleer wel even het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
if ($pageNum != 1) {
  $previousPage = $pageNum -1;
}
else {
  $previouspage = niet laten zien want pagina 0 kan niet;))
}


en natuurlijk:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$result = mysql_query("SELECT * FROM `messages`");
$num_rows = mysql_num_rows($result);

if ($num_rows <= $pageNum * 10) {
  //geen volgende pagina
}
else {
  echo "<a href='http://mijnlinkje.nl/test.php?page=".$nextpage."'>".$nextpage."</a>";

}


ik hoop dat je het nog snapt:)
 
Jasper Geelen

Jasper Geelen

09/10/2008 09:51:00
Quote Anchor link
Haha ja ik snap wel (deels) wat je hier doet. Ik heb het nu zelf op een andere manier, namelijk:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php

if ($pageNum == 1) {
   echo "<font> FIRST PREV </font>";
}
else {
   echo " <a href='{$_SERVER['PHP_SELF']}?page=1'><font>FIRST</font></a> ";
   $prevpage = $pageNum - 1;
   echo " <a href='{$_SERVER['PHP_SELF']}?page=$prevpage'><font>PREV</font></a> ";
}


echo "<font> ( Page ".$pageNum." of * ) </font>";

if ($pageNum == $lastpage) {
   echo "<font> NEXT LAST </font>";
}
else {
   $nextpage = $pageNum + 1;
   echo " <a href='{$_SERVER['PHP_SELF']}?page=$nextpage'><font>NEXT</font></a> ";
   echo " <a href='{$_SERVER['PHP_SELF']}?page=$lastpage'><font>LAST</font></a> ";
}


?>

(Niet letten op de Font opmaak, persoonlijke voorkeur :p)

Alleen heb ik nu voor $lastpage nog geen waarde. Ik heb wel de manier met mysql_fetch_row() gevonden, maar wil graag mysqli blijven gebruiken in me code. Weet je toevallig hoe ik dat met mysqli kan doen? Met mysql_fetch_row() ging het alsvolgt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

$query
= "SELECT count(*) FROM table WHERE ...";
$result = mysql_query($query, $db) or trigger_error("SQL", E_USER_ERROR);
$query_data = mysql_fetch_row($result);
$numrows = $query_data[0];

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jasper Geelen
 
RvW Of toch niet

RvW Of toch niet

09/10/2008 09:56:00
Quote Anchor link
poNji schreef op 09.10.2008 09:51:
(Niet letten op de Font opmaak, persoonlijke voorkeur :p)

moet je zelf weten maar doe je opmaak waar het hoord in je css,
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door RvW Of toch niet
 
Jasper Geelen

Jasper Geelen

09/10/2008 09:58:00
Quote Anchor link
Ik weet het, ben nogal slordig qua opmaak hehe ^^

Ik merkte het ook met die link idd, bleek dat er nog een foutje zat in de variabele, stond nog $pageno, terwijl de variabel bij mij $pageNum heet, dus dat werkte niet helemaal. Als het goed is klopt het nu wel.

Edit:

opmaak staat nu in de CSS. Overigens vind ik opmaak momenteel wat minder belangrijk aangezien ik aan het leren scripten ben, niet leren opmaken :p
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jasper Geelen
 
RvW Of toch niet

RvW Of toch niet

09/10/2008 10:02:00
Quote Anchor link
nou leer het dan goed Opmaak hoort dus Niet in je script.
 
Jasper Geelen

Jasper Geelen

09/10/2008 10:05:00
Quote Anchor link
Staat het nu ook niet meer, nou liever antwoord op mijn vraag ipv het af te kraken ;)
 
RvW Of toch niet

RvW Of toch niet

09/10/2008 10:13:00
Quote Anchor link
klik hoop dat je hier wat aan hebt

het is overigens geen afzijken. je zelf goed programmeren aan leren van af het begin zal snel zijn vruchten afwerpen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door RvW Of toch niet
 
Jasper Geelen

Jasper Geelen

09/10/2008 10:27:00
Quote Anchor link
Hmm, heb het (deels) werkend. Echter heb ik nu 11 Rows in me db staan, en dat deelt ie dus nu met $rowsPerPage (wat 10 is), uitkomst: 1.1... Dus als ik nu op het knopje "LAST" klik, komt ie uit op pagina 1.1, enig idee wat ik hierin moet veranderen om hem gewoon te laten gaan naar pagina 2?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php

...

$query = "SELECT count(*) FROM messages";
$result = $mysqli->query($query);
$queryData = mysqli_fetch_row($result);
$numRows = $queryData[0];

$rowsPerPage = 10;
$pageNum = 1;
$lastPage = $numRows / $rowsPerPage;
$prevPage = $pageNum - 1;
$nextPage = $pageNum + 1;

if(isset($_GET["page"])) {
    $pageNum = $_GET["page"];
}


$offset = ($pageNum - 1) * $rowsPerPage;

...


if ($pageNum == 1) {
   echo "<font> FIRST PREV </font>";
}
else {
   echo " <a href='{$_SERVER['PHP_SELF']}?page=1'><font>FIRST</font></a> ";
   echo " <a href='{$_SERVER['PHP_SELF']}?page=".$prevPage."'><font>PREV</font></a> ";
}


echo "<font> ( Page ".$pageNum." of * ) </font>";

if ($pageNum == $lastPage) {
   echo "<font> NEXT LAST </font>";
}
else {
   echo " <a href='{$_SERVER['PHP_SELF']}?page=".$nextPage."'><font>NEXT</font></a> ";
   echo " <a href='{$_SERVER['PHP_SELF']}?page=".$lastPage."'><font>LAST</font></a> ";
}


?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jasper Geelen
 
RvW Of toch niet

RvW Of toch niet

09/10/2008 10:31:00
Quote Anchor link
klik :)
 
Jasper Geelen

Jasper Geelen

09/10/2008 10:32:00
Quote Anchor link
Hehe had het al gevonden ja, toch bedankt! :)

Edit:

Alles werkt! Tnx voor de hulp :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jasper Geelen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.